Įkraunama...
Įkraunama...

Debatų tema maitinančioms MP ir mišinukais

QUOTE(sena pažįstama @ 2009 08 10, 15:08)
Ar jus seimoje buvote vienturte?
Man pacios graziausios dienos(ka ten dienos-visos vasaros, o tai beveik 90 dienu thumbup.gif ) buvo praleistos kaime pas mociute wub.gif Tevai galejo varyti nors i sokius, dzin jie tampa, kai vaikui yra 5 metai, kiemo draugai yra viskas, nesvarbu, ar buvo maitintas mp, ar kopustu sriuba biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 10, 13:07)
Na bet jei as isvaziuoju su vyru atostogu, tai vaiko buvimas su mociute - blogis (jusu akimis), be to nieks nevaziuoja iskarto 20 dienu  smile.gif
Zinot, esu buvusi savaitineme darzelyje, stovykloje po 3 sav. nuo 6 metu  4u.gif , bet savo tevus myliu ir gerbiu, net negalvociau pykti  blink.gif (vien tik skambinu i diena kokius 4 kartus  lotuliukas.gif )

Aisku daug niuansu yra.. Ziurint kokia mociute, kiek laiko praleidzia su vaiku.. Jei ir siaip nuo gimimo anukas buna daznas svecias pas senelius - tai zinoma, kad vaikui jokios traumos (nes daznai buna, kad vaikai net senelius myli labiau, nei tevus); bet va mano atveju paliko pas mociute, kuri kad ir mylejo mane labai, bet vistiek as labai ilgejausi tevu g.gif
O stovyklos visai kas kita, ten juk daug draugu ir siaip smagu; na bet kad ir savaitiniam darzelyje patiko, tai tikrai tada gal tiesiog buvot savarankiskesne uz mane biggrin.gif (nors ir kaip minejau, mane tik 1 men maitino MP - vadinasi turejau buti labai labai savarankiska biggrin.gif )
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 08 10, 13:08)
Man pacios graziausios dienos(ka ten dienos-visos vasaros, o tai beveik 90 dienu thumbup.gif ) buvo praleistos kaime pas mociute wub.gif Tevai galejo varyti nors i sokius, dzin jie tampa, kai vaikui yra 5 metai, kiemo draugai yra viskas, nesvarbu, ar buvo maitintas mp, ar kopustu sriuba biggrin.gif

Nea, esu nevienturte.. Bet tevai man visada buvo svarbiau nei kiemo draugai g.gif
Atsakyti
QUOTE(vavava @ 2009 08 10, 15:12)
O stovyklos visai kas kita, ten juk daug draugu ir siaip smagu; na bet kad ir savaitiniam darzelyje patiko, tai tikrai tada gal tiesiog buvot savarankiskesne uz mane  biggrin.gif (nors ir kaip minejau, mane tik 1 men maitino MP - vadinasi turejau buti labai labai savarankiska biggrin.gif )

Savaitinis darzelis nepatiko lotuliukas.gif , bet buvo taip, kad tevai neturejo kitos iseities (tiesa ilgai jo nelankiau), bet norejau pasakyti, kad del to nepykstu ant tevu 4u.gif , beje mane mama maitino ilgai 4u.gif (ir tiesa pasakiu niekada neklausiau, nes buvo vienodai, dabar kai cia diskutuoti pradejau, tai paklausiau smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 10 rugpjūčio 2009 - 14:18
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 08 10, 13:19)
As kaip daugiavaike mama, galiu ir uzmetyti cool.gif :
1. Esu asociale, nes mano vaikas miega pats nuo pirmos dienos.
2. Esu asociale, nes mano vaikas koses valgo nuo penkiu menesiu, o trupinius i burna sugeba susikisti nuo to laiko, kai ropoja.
3. Esu asociale, nes su naujagymiu kudikiu keliaujam po Turkijas be jokios baimes, nes norim LAISVES.

Matyt, man nereikejo tureti vaiku g.gif Ir vien tik todel, kad nemaitinau ju mp doh.gif 

P.S. O paskui maitinancios mp mamos stebisi, kodel tos, kurios nemaitina mp jauciasi izeistos del ju komentaru. Nu atsiprasau, bet isvadinti mamas, kurios nemaitina mp, asocialem... Neturiu zodziu.

unsure.gif ziauru
Atsakyti
g.gif manes nemaitino mama MP, ir sesiu irgi. vaziuodavo atostogaut su teciu, likdavom pas mociute, ir absoliuciai jokiu traumu nejauciu, thumbup.gif kiek ten visokiu 'reikalu' ir 'zbitku' prikresdavom lotuliukas.gif
mano vaikas db pats praso kad nuvezciau pas mociute, mat ten yra kiemas, smelio deze, o ir pusbrolis atostogaauja ten vasara mirksiukas.gif negaleciau sakyti kad vaikas myli senelius labiau uz tevus, vavava, kazkaip labai i viena arba kita puse nulinksi. normalu yra myleti tevus ir mociutes, senelus, tetas bei dedes.
nuo mazu dienu pasilieka tai ten, tai ten. yra priprates ir tuom dziaugiuosi. na o mes su vaiku sia vasara jau atostogaut buvom, db laukiam nesulaukiam rugsejo kai su draugu kompanija rugsejo pabaigoje vyksim pailseti, paturistauti. ziema vel i situs galvojam vykt su vaiku, na o paskui dviese slidineti smile.gif
nors visos 3ys seses esam nezindytos, mama mylim labai, kiekviena diena susiskambinam, aplankau bent 5 kart per savaite smile.gif ir darzeli lankiau ir vasaras (ir ne tik) pas mociute budavau bet jokiu traumu nejauciu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(wilija7 @ 2009 08 10, 15:05)
Na vis tik bendrai vertinat MP maitinanciu pasisakymus galima isskirti keleta tendenciju (vienaip ar kitai jos tai bando pasakyti) :
1. vaikus reikia maitinti MP, nes tik taip yra gerai;
2. as "tiek ir tiek" privargau, bet maitinu MP ir del to esu gera;
3. jus  - nemaitinancios esat egoistes, savanaudes ir pan.

O man svarbiau, kad:
1. vaikas butu ramus, sotus, saugus ir gautu visapusiska demesi;
2. labai svarbu, kad kiti mano seimos nariai irgi nebutu pamirsti;
3. man patinka nepriklausomybe, t.y. kai mano vaikai savarankiski ir as galiu savo laika planuoti, paskirstyti pagal savo poreikius;
4. Ir kad ir kaip myliu savo vaikus, neleidziu sau uzsimirsti - juk jie uzauga ir iseina smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(wilija7 @ 2009 08 10, 15:05)
Na vis tik bendrai vertinat MP maitinanciu pasisakymus galima isskirti keleta tendenciju (vienaip ar kitai jos tai bando pasakyti) :
1. vaikus reikia maitinti MP, nes tik taip yra gerai;
2. as "tiek ir tiek" privargau, bet maitinu MP ir del to esu gera;
3. jus  - nemaitinancios esat egoistes, savanaudes ir pan.

O man svarbiau, kad:
1. vaikas butu ramus, sotus, saugus ir gautu visapusiska demesi;
2. labai svarbu, kad kiti mano seimos nariai irgi nebutu pamirsti;
3. man patinka nepriklausomybe, t.y. kai mano vaikai savarankiski ir as galiu savo laika planuoti, paskirstyti pagal savo poreikius;
4. Ir kad ir kaip myliu savo vaikus, neleidziu sau uzsimirsti - juk jie uzauga ir iseina smile.gif

jokio vargo nemačiau dėl Mp ali nė vieno biggrin.gif Ir dukrytė jautės saugi, sveika, ir vyras pamaitintas, apskalbtas, ir studijavau dar plius. Ir porą šalių aplankėme, lietuvėlę apvažinėjom. Štai dabar mano gražuolė žaidžia su 6,7 metų vaikais kaip su lygiais biggrin.gif O kad vaiaki užauga tai faktas...bet tikiuos išėjus nepamirš, kaip mes 4 vaikai nepamirštam savo mamos. ir kaip vieną dieną mama sako mano dukros - mano draugės
jeigu nori gali viską suderint 4u.gif
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 08 10, 15:08)

Dukryte kaime paatostogauja gan dažnai ne tik su mumis, bet ir viena, ir draugių turi. bet jai labiausiai patinka gyvulėliai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 10, 13:15)
Savaitinis darzelis nepatiko  lotuliukas.gif , bet buvo taip, kad tevai neturejo kitos iseities (tiesa ilgai jo nelankiau), bet  norejau pasakyti, kad del to nepykstu ant tevu  4u.gif , beje mane mama maitino ilgai  4u.gif (ir tiesa pasakiu niekada neklausiau, nes buvo vienodai, dabar kai cia diskutuoti pradejau, tai paklausiau  smile.gif )

Tai gal uz tai, kad ilgai maitino, nebuvo taip sunku atsiskirti nuo mamos ax.gif O man sunku buvo g.gif

QUOTE(skorpee @ 2009 08 10, 13:32)

Paminejau tk dar viena socialine grupe, kuriai labai svarbu vaiko savarankiskumas;
parodykit, kur parasiau, kad cia susirinkusios nemaitinancios mamos yra asociales?
Kodel iskraipot teksta?

QUOTE(soske @ 2009 08 10, 13:32)
g.gif manes nemaitino mama MP, ir sesiu irgi. vaziuodavo atostogaut su teciu, likdavom pas mociute, ir absoliuciai jokiu traumu nejauciu,  thumbup.gif kiek ten visokiu 'reikalu' ir 'zbitku' prikresdavom  lotuliukas.gif
mano vaikas db pats praso kad nuvezciau pas mociute, mat ten yra kiemas, smelio deze, o ir pusbrolis atostogaauja ten vasara  mirksiukas.gif negaleciau sakyti kad vaikas myli senelius labiau uz tevus, vavava, kazkaip labai i viena arba kita puse nulinksi. normalu yra myleti tevus ir mociutes, senelus, tetas bei dedes.
nuo mazu dienu pasilieka tai ten, tai ten. yra priprates ir tuom dziaugiuosi. na o mes su vaiku sia vasara jau atostogaut buvom, db laukiam nesulaukiam rugsejo kai su draugu kompanija rugsejo pabaigoje vyksim pailseti, paturistauti. ziema vel i situs galvojam vykt su vaiku, na o paskui dviese slidineti smile.gif
nors visos 3ys seses esam nezindytos, mama mylim labai, kiekviena diena susiskambinam, aplankau bent 5 kart per savaite smile.gif ir darzeli lankiau ir vasaras (ir ne tik) pas mociute budavau bet jokiu traumu nejauciu  rolleyes.gif

o mociute daug laiko praleido su jusu vaiku? As kaip ir sakiau, jei nuo mazens vaikas daznai buna ne su tevais, o su kitais asmenimis - tai aisku, kad nera jokiu problemu tada ax.gif
Beje as savo tevus irgi myliu labai wub.gif bet tai nereiskia, akd viskas patiko, ka jie dare g.gif
bet kazkaip netikiu, kad pas nei viena is cia esanciu nera nuoskaudu likusiu tevu atzvilgiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2009 08 10, 15:32)

taip pat pasakyčiau apie tas kurios maitinačias pavadino perekšlėmis. Bet susilaikiau nuo komentarų 4u.gif
Atsakyti
maitinu misinuku ir vargo nejauciu,ir vaikas dar nei karto,slogos net neturejo,o va daug aplink maitinanciu nu ir ka serga kosti sloguoja,kuo toliau tuo labiau manau mp stebuklingos galios yra pasaka....
Papildyta:
del palikinejimu,sandien isvaziuojam prie juros,tevai siulo na palikit gi mums abu pasilsesit negaliu,isproteciau be leliaus savo,bet va pusseseres berniukui 2 mtai,tai kai nuveza pas senelius i kaima,net nebandyk isvest,as liksiu sako ir eisiu karvyciu melst,jam ten daugiau veiklos,tai taip ir lieka pas senelius,be jokiu traumu ir verksmu biggrin.gif
Atsakyti
dėl palikimų pas senelius...jei vaikučiui patiks seneliai, bus veiklos- tai tikrai nebus problemų.
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2009 08 10, 15:55)
dėl palikimų pas senelius...jei vaikučiui patiks seneliai, bus veiklos- tai tikrai nebus problemų.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
atsimenu kai mam manes neleisdavo,pas senelius,kaip verkdavau unsure.gif
Atsakyti