Įkraunama...
Įkraunama...

Debatų tema maitinančioms MP ir mišinukais

QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 10, 14:16)
Nesakau gi, kad staiga sugalvojai ir leki, numeti mociute su vaiku  doh.gif Jei planuoji isvykti: mociute lankosi, buna su vaikeliu (kartu su manim) ir tik tada gali palikti  4u.gif ir tikrai niekas neissigas ir jokiu psichologiniu problemu vaikas netures.
Vaikai kurie niekada nenueina nuo mamos ju turi daugiau, o daznai ir bijo kitu zmoniu  4u.gif

aš tiesiog taip kartą išgąsdinau dukrą, nuo to ir dar vieno atvėjo niekada nepalieku mažus vaikus iki kokių dviejų metukų nakčiai, net su seneliais. Mažylei buvo 5 mėn, liko pažįstamoj aplinkoj su pažįstamais mylinčiais seneliais, vyru, kuris visą laiką su ja sedėdavo dieną.. Aš užtrukau iki vienuolikos, apie dešimtą po maitinimo pradėjo vemti fontanu, vos ne paspringo. Buvo gavus mišinėlį, kurį ir anksčiau gėrė ne vieną kartą, kai nespėdavau nutraukti pakankamai pienuko prieš išeinant į universitetą. Bet nuo to karto vėmė bent kokiu mišineliu, net pačiu hipoalergišku ir be pieno baltymo....

Kitą kartą aš palikau ją su vyru nakčiai, praktiškai sekančią dieną atsidurėm ligoninėje su obstrukciniu bronchitu, kuris buvo gydomas apie mėnesį, po tos ligos mums nustatė lengvą asmos formą. Tačiau dabar tą mergyną neatpažinti. Būdama dviejų metukų (gyvenom aptvertoje koledžo teritorijoje) sugebėdavo pabėgti iš namų ir pastoviai rasdavau ja kieme arba dar šalia esančiame pastate, lėkdavau ieškoti jos kas pusvalandį - tik išeini į kitą kambarį - ir jos jau nėra... Laisvai pasilieka su seneliais, net su ta senele, kurią mažiau pažįsta, gerai bendrauja darželyje... Tačiau... kai buvo kūdikis jai reikėjo to saugumo, kuris natūraliai atsiranda iš mamos buvimo šalia ir ji tiesiog neleido man lengvabūdiškai ignoruoti šitą jos poreikį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 10 rugpjūčio 2009 - 13:38
QUOTE(-simona- @ 2009 08 10, 14:16)
na blogai, kad tokių atvejų yra.  Bet gal čia toks visas kaimas pijokų, nes ne visi kaimai tokie yra. mano viena dėstytoja docentė tokia poniška atrodė...o vaikus visus maitino iki 2 metukų  4u.gif

Aišku ne visi, bet kai tas kaimas nemažas, tai vis kokios 2-3 vis vos ne alkoholiu iš krūties maitina. Dažnai kas porą metų vis tos pačios...

Man visai nesvarbu, kaip kuris vaikas maitinamas,kalba ne apie tai, kad tik asocialės ilgai matina, visokių yra. Čia tik atsakymas į pastebėjimą, kad asocialios mamos MP nemaitina. Tik tokių pieno su alkoholiu pamaitinamų vaikų gaila. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vavava @ 2009 08 10, 14:36)
Nezinau - gal ir jauna.. Man 26. As nieko nenoriu prognozuoti, man tik idomu kaip bus ateityje.. Todel, kad yra mamos kelios pazistamos su labai panasiomis nuostatomis, tai nieko gero nebuvo is to. Nors irgi ju manymu labai mylejo savo vaikus. Asmeniskai netaikau nei jums, nei kitoms. Bet tik idomu ar jusu atvejai bus isimtys is taisykliu 4u.gif
As dar iki dabar prisimenu, kai manes tevai nepasieme i cekoslovakija mazos lotuliukas.gif  ir esant progai primenu jiems.. Ir niekas neatpirko man, nei dovanos, nei lauktuves.. Buvau pikta labai.. Aisku buvau gal kokiu 5-6metu.. Bet vaikai paprastai nesupranta, kad mamyte su teveliu nori pabuti dviese ir tu turi buti supratingas vaikiukas, pabuk dabar pas mociute 4u.gif

lotuliukas.gif Jus nenorit prognozuoti, bet sakote, kad jei ka busiu isimtis is taisykliu lotuliukas.gif Ir kokios tos taisykles? Ir kas jas nustate?
O vat as galiu pazystamu pavyzdziais teigti priesingus dalykus, kad 20 dienu metuose nieko nekeicia vaiku ir tevu santykiuose smile.gif (bet cia ilga diskusija)
Be to niekas nesako, kad zinai vaikeli vaziuoju atostogu blink.gif , taigi esam diplomatiski zmones 4u.gif O vaikus vezam atostogu po 3 kartus metuose ir nuostabiai praleidziame laika visa seima, be to kas vakara bunam visi kartu ir dar svaitgaliais 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Natuke @ 2009 08 10, 14:37)
aš tiesiog taip kartą išgąsdinau dukrą, nuo to ir dar vieno atvėjo niekada nepalieku mažus vaikus iki kokių dviejų metukų nakčiai, net su seneliais. Mažylei buvo 5 mėn, liko pažįstamoj aplinkoj su pažįstamais mylinčiais seneliais, vyru, kuris visą laiką su ja sedėdavo dieną.. Aš užtrukau iki vienuolikos, apie dešimtą po maitinimo pradėjo vemti fontanu, vos ne paspringo. Buvo gavus mišinėlį, kurį ir anksčiau gėrė ne vieną kartą, kai nespėdavau nutraukti pakankamai pienuko prieš išeinant į universitetą. Bet nuo to karto vėmė bent kokiu mišineliu, net pačiu hipoalergišku ir be pieno baltymo....

Zinoma, kad nuo vaikelio priklauso, visko buna 4u.gif Jei mano vaikui taip butu, tai as jo gi nepalikciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievamul @ 2009 08 10, 14:21)
z
Siaip net ir neplanuojant isvykti, mociutes lankosi, nes tam yra laiko, kai vaikas nevalgo kas 15 min ar pusvalandi.

Mano mažosios močiutei dažnas valgymas lankymuisi netrukdė smile.gif
Atsakyti
vavava - o kai Jum baigsis/baigesi motinystes atostogos ir eisit/ejot i darba, tai kur vaikelis bus/buvo? Kaip Jum atrodo ar geriau auginti vaikeli iki 3m ar lekti i darba? Galima iskelti milijona klausimu ir manau daug mamu po metu bega dirbti ir palieka vaikus mociutem ar auklem (ne 20 dienu metuose, o kasdien) 4u.gif Taip, kad ieskote prisikabinti, kad prisikabinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 10, 14:53)
vavava - o kai Jum baigsis/baigesi motinystes atostogos ir eisit/ejot i darba, tai kur vaikelis bus/buvo? Kaip Jum atrodo ar geriau auginti vaikeli iki 3m ar lekti i darba? Galima iskelti milijona klausimu ir manau daug mamu po metu bega dirbti ir palieka vaikus mociutem ar auklem (ne 20 dienu metuose, o kasdien)  4u.gif Taip, kad ieskote prisikabinti, kad prisikabinti  4u.gif

Daug mamų pasirinkimo neturi. Ne visos gali sau leisti vaikutį namie auginti iki 3 metų.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 10, 12:53)
vavava - o kai Jum baigsis/baigesi motinystes atostogos ir eisit/ejot i darba, tai kur vaikelis bus/buvo? Kaip Jum atrodo ar geriau auginti vaikeli iki 3m ar lekti i darba? Galima iskelti milijona klausimu ir manau daug mamu po metu bega dirbti ir palieka vaikus mociutem ar auklem (ne 20 dienu metuose, o kasdien)  4u.gif Taip, kad ieskote prisikabinti, kad prisikabinti  4u.gif

As auginu dar savo vaika, jam 1.5 metu. Auginsiu iki 2 metu, paskiau leisiu i darzeli, o vaikui sakysiu, akd mamytei irgi reikia dirbti..
Nieks juk nesako, kad blogai eiti idarba, o darzelis ar aukles yra blogis..
Sakau tik, kad vaikai is prigimties yra egoistai, visi altruizmai ir geris yra isugdomas pas juos. Manes irgi daugiau nebuvo taip palike niekur, savaitgaliai, atostogos viskas buvo bendra..bet to vienintelio karto pakako, kad man liktu sirdyje biggrin.gif O jei butu dazniau.. Nezinau, turbut buciau dar labiau pykusi g.gif
O siaip tos 20 dienu metuose vaiko akimis toooooks ilgas periodas, negi neatsimenat kaip paciai ilgai dienos eidavo vaikysteje?
Atsakyti
Na vis tik bendrai vertinat MP maitinanciu pasisakymus galima isskirti keleta tendenciju (vienaip ar kitai jos tai bando pasakyti) :
1. vaikus reikia maitinti MP, nes tik taip yra gerai;
2. as "tiek ir tiek" privargau, bet maitinu MP ir del to esu gera;
3. jus - nemaitinancios esat egoistes, savanaudes ir pan.

O man svarbiau, kad:
1. vaikas butu ramus, sotus, saugus ir gautu visapusiska demesi;
2. labai svarbu, kad kiti mano seimos nariai irgi nebutu pamirsti;
3. man patinka nepriklausomybe, t.y. kai mano vaikai savarankiski ir as galiu savo laika planuoti, paskirstyti pagal savo poreikius;
4. Ir kad ir kaip myliu savo vaikus, neleidziu sau uzsimirsti - juk jie uzauga ir iseina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wilija7: 10 rugpjūčio 2009 - 14:05
QUOTE(HappyAngel @ 2009 08 10, 14:47)
Mano mažosios močiutei dažnas valgymas lankymuisi netrukdė smile.gif

Tai puiku, bet kitoms maitinancioms iskyla klausimu, kaip palikti vaika su mociute, nes juk jis prie jos nepriprates. Siaip esu skaicius, kad kai kurios net teciams vaikus bijo palikti... ko priezastys man neaiskios g.gif Na, nebent, jei mama viena buna su vaiku, nuolat zindo ir tecio visiskai neitraukia i vaiko priezura - tada gal, nes vaikui tetis tokiu atveju tikrai atrodo svetimas.
Atsakyti
QUOTE(vavava @ 2009 08 10, 15:02)
As auginu dar savo vaika, jam 1.5 metu. Auginsiu iki 2 metu, paskiau leisiu i darzeli, o vaikui sakysiu, akd mamytei irgi reikia dirbti..
Nieks juk nesako, kad blogai eiti idarba, o darzelis ar aukles yra blogis..
Sakau tik, kad vaikai is prigimties yra egoistai, visi altruizmai ir geris yra isugdomas pas juos. Manes irgi daugiau nebuvo taip palike niekur, savaitgaliai, atostogos viskas buvo bendra..bet to vienintelio karto pakako, kad man liktu sirdyje biggrin.gif O jei butu dazniau.. Nezinau, turbut buciau dar labiau pykusi g.gif
O siaip tos 20 dienu metuose vaiko akimis toooooks ilgas periodas, negi neatsimenat kaip paciai ilgai dienos eidavo vaikysteje?

Na bet jei as isvaziuoju su vyru atostogu, tai vaiko buvimas su mociute - blogis (jusu akimis), be to nieks nevaziuoja iskarto 20 dienu smile.gif
Zinot, esu buvusi savaitineme darzelyje, stovykloje po 3 sav. nuo 6 metu 4u.gif , bet savo tevus myliu ir gerbiu, net negalvociau pykti blink.gif (vien tik skambinu i diena kokius 4 kartus lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(vavava @ 2009 08 10, 15:02)

Ar jus seimoje buvote vienturte?
Man pacios graziausios dienos(ka ten dienos-visos vasaros, o tai beveik 90 dienu thumbup.gif ) buvo praleistos kaime pas mociute wub.gif Tevai galejo varyti nors i sokius, dzin jie tampa, kai vaikui yra 5 metai, kiemo draugai yra viskas, nesvarbu, ar buvo maitintas mp, ar kopustu sriuba biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievamul @ 2009 08 10, 15:05)
Tai puiku, bet kitoms maitinancioms iskyla klausimu, kaip palikti vaika su mociute, nes juk jis prie jos nepriprates. Siaip esu skaicius, kad kai kurios net teciams vaikus bijo palikti... ko priezastys man neaiskios  g.gif Na, nebent, jei mama viena buna su vaiku, nuolat zindo ir tecio visiskai neitraukia i vaiko priezura - tada gal, nes vaikui tetis tokiu atveju tikrai atrodo svetimas.

Daznai mama nepasitiki niekuo, net vaiko teciu, todel vaikas ir buna priprates prie mamos (netaikau niekam asmeniskai)
Atsakyti