Įkraunama...
Įkraunama...

Debatų tema maitinančioms MP ir mišinukais

Mano apsisprendimui itakos neturejo niekas, tuo labaiu vyras. koks gi jo reikalas, mano kunas. mano. o kad vaikas jo? zinoma jo. tai ir vaziuodavo i parduotuve misinuku pirkt laugh.gif ne pirmas vaikas seimoje, sesuo jo turi sunu, maitino 3men. ligu maisas doh.gif

nemanau kad mano ir vaiko santykiai kazkuom prastesni del to kad nemaitinau, drauge pamate kai vaikas mane apkabina, buciuoja ir sako 'mamyte myliu tave, tu geriausia pasaulyje' ir visiem pasakoja koks mielas vaikutis biggrin.gif o tai girdziu daugybe kartu per diena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 08 10, 13:56)
Dėl laisvės galima pasakyt trumpai - žindymas suteikia laisvę visur eiti su vaiku, mišinukas - laivę keliauti be vaiko. Kas yra geriau mamai ir kūdikiui, turbūt sprendžia šeima. Nes jeigu net vaikų psichologė tiki, kad mažą kūdikėlį geriau nemaitinti, kad galima būtų šiaip keliom dienom palikti su močiute, aš tikrai nieko nežinau g.gif  g.gif

Šiaip nežindymas yra labai senas dalykas. Turbūt ne viena turtinga ponė prieš 200 metų nemaitino savo kūdikėlį - gaila buvo figuros ir atlasinės suknelės, buvo svarbesnių "reikalų"...- jų vaikus maitino tarnatės, kartais savo vaikučių sąskaita. Kai vaikas paaugdavo, jį atiduodavo mokytojai, kuri toliau užsiimdavo vaikų ugdymu. Tačiau santykiai su tėvais taip pat budavo gana oficialus ir šalti, nes tėvai ir vaikai likdavo gana svetimi vieni kitiems.  g.gif

nepulkime i krastutinumus 4u.gif Kaip ir rasiau nebunu su vaikais 20 dienu per metus 4u.gif Be to auginu vaikus pati (be jokiu aukliu) iki 3 metu 4u.gif
Tevams labai reikia pabuti veniems ir pailseti nuo rutinos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(-simona- @ 2009 08 10, 13:57)
tai gal jums apsispręs įtakos turėjo vyras  ax.gif  gal net didžiausia. MB labai pritarė, kad maitinu, paduodavo mažiukę. (iš artimiausių žmonių jokių patarimų negavau, nes nieks neturėjo patirties)Mes abu supratom, kad toks mažiukas vaikutis tebus iki 3 metukų o tai labai mažai prieš 18 iki kurių tėvai įstatymiškai atsakingi. Aišku mylėt vaikų nenustojama ir toliau  4u.gif  poilsis geiausias visai šeimai kartu. Bet jei norim kur kokį koncertą ar pan. dukrytė mielai pabūna su močiute

Mano vyras pats nuostabiausias tetis smile.gif, bet kaip as maitinsiu kudiki - mano pasirinkimas 4u.gif Beje labai dziaugsmingai maitina sunu pats.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 08 10, 13:56)
Dėl asocialių šeimų - kai kurios žindo, kai kurios verda klijukus arba duoda karvės pieną - man atrodo, čia labai įvairiai būna. Manau, geriau kad žindytų, nes mažiau šansų, kad leliukas pagaus vyrškinimo infekciją

O mano nuomone geriau tokios moterys nežindytų, nes jau geriau klijukai ar karvės pienas, nei "girtas" ir prinikotinintas MP...
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 10, 14:05)
nepulkime i krastutinumus  4u.gif Kaip ir rasiau nebunu su vaikais 20 dienu per metus  4u.gif Be to auginu vaikus pati (be jokiu aukliu) iki 3 metu  4u.gif
Tevams labai reikia pabuti veniems ir pailseti nuo rutinos  4u.gif
Papildyta:

Mano vyras pats nuostabiausias tetis  smile.gif, bet kaip as maitinsiu kudiki - mano pasirinkimas  4u.gif Beje labai dziaugsmingai maitina sunu pats.

Bet jeigu jus auginat namuose žindamo amžiaus leliuką ir staigiai išvažiuojat pvz savaitei, paliekat jį su aukle/močiute su kuria jis pasilikdavo rėtai, ar nebijot išgąsdinti mažylį?
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 08 10, 11:57)
vavava, tai butent kad ne as rekiau. ji jautesi kazkokia isskirtine, galinti pirkt mesa be eiles, nes matina MP laugh.gif na, kvailiau but negali.

as niekada nemaciau (ir is draugiu negirdejau) tokio atvejo, kad MP maitinanti mama rektu, jog ji maitina g.gif
Esu girdejusi apie pensininkus, siaip piktas bobulytes, nescias moteris.. Bet ne apie maitinima MP..

O vaikams visiems mamos buna pacios geriausios, graziausios ir mieliausios.. iki kokiu 10 metu (iki paauglystes pradzios) o tada labai daug ylu ir priekaistu islenda is maiso..
O kai pries vaika yra pastatoma pirmiausia savos atostogos, savi vyrai, savi malonumai.. Idomu kaip toliau klostysis auklejimo ir seimos santarves subtilybes g.gif
Ir siaip, kai zmones apsisprendzia tapti tryse/keturiese ir t.t. - jie supranta, kad jau niekada gyvenimas nebebus toks, koks buvo iki vaiku.. Ir niekada jau nebus taip, kad vaikas nemaisytu gyventi asmeninio gyvenimo..
Labai idomu butu soskes ar ir tavo kava&arbata postus paskaityti po 10 metu.. ir paziureti ar taip idealistiskai viskas klostysis, kaip klostosi dabar ax.gif
ir tikrai ne MP maitinimas, ar misinuku maitinimas itakos tuos santykius.. O paciu tevu poziuris i vaikus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zinulė @ 2009 08 10, 14:00)
Klysti, dažnai jos maitina MP, nes neturi iš ko tą klijuką virt. doh.gif  Ir ilgai maitina. Nuėjau pas vieną auklėtinį: ant stalo buteliai, mama pusiau išsiblaiviusi, virš 2 metų dukrytė ant papo kabo doh.gif Ne vieną tokį atvejį ir kaime nuvažiavus matau ar išgirstu. Juk tokie dažnai net karvės kaime neturi.

na blogai, kad tokių atvejų yra. Bet gal čia toks visas kaimas pijokų, nes ne visi kaimai tokie yra. mano viena dėstytoja docentė tokia poniška atrodė...o vaikus visus maitino iki 2 metukų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2009 08 10, 14:08)
O mano nuomone geriau tokios moterys nežindytų, nes jau geriau klijukai ar karvės pienas, nei "girtas" ir prinikotinintas MP...

teoriškai geriausiai tada būtų tiesiog aplamai neleisti tokiems žmoniems auginti vaikus.

Bet jeigu mama nesirupina, geria, ji ir buteliukų neplaus (aš nesakau nesterilizuos). Alkoholį - nikotiną toks vaikas gaudavo ir budamas isčiuose, o žarnino infekcija yra mirtina liga naujagimiams. Tai gi čia ne viskas taip paprasta.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 08 10, 14:09)
Bet jeigu jus auginat namuose žindamo amžiaus leliuką ir staigiai išvažiuojat pvz savaitei, paliekat jį su aukle/močiute su kuria jis pasilikdavo rėtai, ar nebijot išgąsdinti mažylį?

Nesakau gi, kad staiga sugalvojai ir leki, numeti mociute su vaiku doh.gif Jei planuoji isvykti: mociute lankosi, buna su vaikeliu (kartu su manim) ir tik tada gali palikti 4u.gif ir tikrai niekas neissigas ir jokiu psichologiniu problemu vaikas netures.
Vaikai kurie niekada nenueina nuo mamos ju turi daugiau, o daznai ir bijo kitu zmoniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 10, 14:16)
Nesakau gi, kad staiga sugalvojai ir leki, numeti mociute su vaiku  doh.gif Jei planuoji isvykti: mociute lankosi, buna su vaikeliu (kartu su manim) ir tik tada gali palikti  4u.gif ir tikrai niekas neissigas ir jokiu psichologiniu problemu vaikas netures.
Vaikai kurie niekada nenueina nuo mamos ju turi daugiau, o daznai ir bijo kitu zmoniu  4u.gif

z
Siaip net ir neplanuojant isvykti, mociutes lankosi, nes tam yra laiko, kai vaikas nevalgo kas 15 min ar pusvalandi.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 10, 14:16)
Nesakau gi, kad staiga sugalvojai ir leki, numeti mociute su vaiku  doh.gif Jei planuoji isvykti: mociute lankosi, buna su vaikeliu (kartu su manim) ir tik tada gali palikti  4u.gif ir tikrai niekas neissigas ir jokiu psichologiniu problemu vaikas netures.
Vaikai kurie niekada nenueina nuo mamos ju turi daugiau, o daznai ir bijo kitu zmoniu  4u.gif

taip, suprantu, kad galima vaika ir pripratint pasilikt pas kazka trumpam be jokio streso thumbup.gif , as kazkaip neisivaizduoju atostogu be vaiku - mb taip pat, kazkada palikom ir isvykom dviese - tai jautemes abu be vietos ir tikrai zinojom kad vaikai saugus, mylimi, jais geriau pasirupinta nei kad butu kelioneje su mumis, ale kazas ne to(aisku cia musu vidines bedos), nu negaliu atsipalaiduot, kai ner vaiku, dabar dickis jau didelis ir daznai jis noriau pasiliek su mociute nei vaziuoja kur su mumis (nes jam reik derintis prie mazos seses poreikiu), betpernai vasara jis buvo pas maciute, o mums netiketai pasitaike proga iki palangos nakciai nulekt, vaziavom su mazaja, paramogavom, bet siaip tikrai kazkaip jauciaus kalat, kad jis ne su mumis, kad nepramogauja kartu, nesilinksmina unsure.gif
Dabar kazkaip visur kartu ir mums tikrai netrukdo, bet zaviuos tevais - kurie moka atsiribot nuo vaiku ir pramogaut be ju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vavava @ 2009 08 10, 14:15)
Labai idomu butu soskes ar ir tavo kava&arbata postus paskaityti po 10 metu.. ir paziureti ar taip idealistiskai viskas klostysis, kaip klostosi dabar ax.gif
ir tikrai ne MP maitinimas, ar misinuku maitinimas itakos tuos santykius.. O paciu tevu poziuris i vaikus 4u.gif

smile.gif kartais atrodo, kad jus labai jauna smile.gif Jus jau dabar norite prognozuoti kas bus? Zinot, nekeliu saves i aukstybes, bet tiek kiek as ir mano vyras duoda savo vaikams (nekalbu tik apie finansus), tai palinkeciau kiekvienam vaikui gauti tiek demesio ir meiles 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ievamul @ 2009 08 10, 14:21)
z
Siaip net ir neplanuojant isvykti, mociutes lankosi, nes tam yra laiko, kai vaikas nevalgo kas 15 min ar pusvalandi.

Zinoma lankosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 10, 12:27)
smile.gif kartais atrodo, kad jus labai jauna  smile.gif Jus jau dabar norite prognozuoti kas bus? Zinot, nekeliu saves i aukstybes, bet tiek kiek as ir mano vyras duoda savo vaikams (nekalbu tik apie finansus), tai palinkeciau kiekvienam vaikui gauti tiek demesio ir meiles  4u.gif

Nezinau - gal ir jauna.. Man 26. As nieko nenoriu prognozuoti, man tik idomu kaip bus ateityje.. Todel, kad yra mamos kelios pazistamos su labai panasiomis nuostatomis, tai nieko gero nebuvo is to. Nors irgi ju manymu labai mylejo savo vaikus. Asmeniskai netaikau nei jums, nei kitoms. Bet tik idomu ar jusu atvejai bus isimtys is taisykliu 4u.gif
As dar iki dabar prisimenu, kai manes tevai nepasieme i cekoslovakija mazos lotuliukas.gif ir esant progai primenu jiems.. Ir niekas neatpirko man, nei dovanos, nei lauktuves.. Buvau pikta labai.. Aisku buvau gal kokiu 5-6metu.. Bet vaikai paprastai nesupranta, kad mamyte su teveliu nori pabuti dviese ir tu turi buti supratingas vaikiukas, pabuk dabar pas mociute 4u.gif
Atsakyti