Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau - 3 d.

QUOTE(Miaška @ 2009 09 03, 20:31)
Taigi ne algą atidėjau, o atostoginius, kad paskui iš pusinės algos gyventi nereikėtų. Jau rašiau, kad atostoginių neleidžiu atostogoms, atidedu kitam mėnesiui ir tiek, kad nepasijaustų nuostolio. Atostogauju iš tam skirtų sutaupytų pinigų.

aj, teisingai blush2.gif , poto gi tik už pusę mėnesio gausi mirksiukas.gif

QUOTE(niedulis @ 2009 09 03, 20:32)
Daugelis naujai uzsiregistravusiu ta praeina. Kai kas nors isrisa, nustoji atvirauti.

iš pradžių truputy išsigandau, bet poto pagalvojus, kad nėra ko išsigast, tiesą rašau, nu gal per daug atvirai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 09 03, 20:28)

tik gavai ir neši į banką blink.gif  blink.gif  blink.gif
aš laukiu kitos algos ir kiek lieka tik tada nešu blush2.gif

Ale sako, kad geriau taupyti taip - iš kart gavus, atsidėti, o ne laukti, kiek liks, ir tik tada atsidėt. Nes kai algą gavus atmeti, palikus tik maistui bei apskaičiuotiems, suplanuotiems pirkiniams, tai kaip ir neturi (tų taupomųjų). Nematai ir širdies neskaudž. O kai turi viską vienoj sąskaitoj, tai bent jau man veikia toks principas: ooo, kiek dar turiu, nu geras, nu dar galiu sau leist (tą ir aną ir dar šitą). schmoll.gif O jei ir neleidžiu, neramumas toks. Didesnis iš tikrųjų, nei tada, kai pasilieku per mažai pinigų ir turiu prasisukti trūks plyš iš tiek, kiek turiu (maisto atsargų pakanka), arba susiorganizuoti ką nors papildomo ir užsidirbti daugiau (ar kokią skolą išsimušti - bet čia jau sunkiau). doh.gif

Be to, priklauso aišku nuo sumos, bet per tą mėnesį indėlyje galėtų prikapsėti litas - keliolika smile.gif

O nešt taigi niekur nereik blink.gif Bent jau aš viską banko pavedimu gaunu ir Internete padedu, nu tai ten gi pusės minutės reikalas (plius internetu dedant į terminuotą indėlį, kai kuriuose bankuose didesnės palūkanos taikomos). mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(kastonele @ 2009 09 03, 20:41)
aj, teisingai blush2.gif , poto gi tik už pusę mėnesio gausi mirksiukas.gif
iš pradžių truputy išsigandau, bet poto pagalvojus, kad nėra ko išsigast, tiesą rašau, nu gal per daug atvirai verysad.gif

Taigi nieko baisaus nepasakojai biggrin.gif
Kas čia baisaus, kad kas sužinos, kad esi puiki mokytoja ir geras žmogus wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Snape @ 2009 09 03, 20:46)
Ale sako, kad geriau taupyti taip - iš kart gavus, atsidėti, o ne laukti, kiek liks, ir tik tada atsidėt. Nes kai algą gavus atmeti, palikus tik maistui bei apskaičiuotiems, suplanuotiems pirkiniams, tai kaip ir neturi (tų taupomųjų). Nematai ir širdies neskaudž. O kai turi viską vienoj sąskaitoj, tai bent jau man veikia toks principas: ooo, kiek dar turiu, nu geras, nu dar galiu sau leist (tą ir aną ir dar šitą).  schmoll.gif O jei ir neleidžiu, neramumas toks. Didesnis iš tikrųjų, nei tada, kai pasilieku per mažai pinigų ir turiu prasisukti trūks plyš iš tiek, kiek turiu (maisto atsargų pakanka), arba susiorganizuoti ką nors papildomo ir užsidirbti daugiau (ar kokią skolą išsimušti - bet čia jau sunkiau).  doh.gif

Be to, priklauso aišku nuo sumos, bet per tą mėnesį indėlyje galėtų prikapsėti litas - keliolika smile.gif

ne, aš turiu sulaukt kitos algos, dažnai atsitinka visokių problemų kad reikia pinigų, liepos pradžioj trūko tolete vamzdis, dar ten kažkas, išlupt reikėjo mūsų visą spintelę kur buvo uždengti vamzdžiai, santechiniko darbas, naujas spintelės sumontavima, vamzdis, dar detalės plius naują klozetą ta pačia proga pasikeitėm 600lt. va ir neplanuotos išlaidos verysad.gif
užvakar automobilis sugedo, kadandgi jau nuvarė taisyt tai ta proga sutvarkė dar ir ką reikėjo dar 677lt neplanuotai, ir kaip neturėt pinigų laisvų ir neplanuotų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 09 03, 21:25)
Na ką, susikraustom į šią temą smile.gif

Gavau atostoginius, tuoj mečiau į terminuotą indėlį iki kitos algos dienos - ir keli litukai pliuso pareis, ir pagundos išleisti nebus biggrin.gif

Iš savo atostoginių neturiu ką dėti į indėlius, tik stengiuosi neišleisti , paplanuoti , nes atostoginiai paprastai mažesni nei alga.
Atsakyti
visiems geras nebūsi : lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras, taupuolės, pasinaudodama jūsų patarimais sėkmingai taupau jau antra savaitė. Maistui buvau paskyrus 40lt savaitei, bet ir praeitą, ir šią išleidau po 30lt. Rugsėjo pirmosios šventimas kainavo 3lt, nes tiek kainavo bilietas į parodą, o visą pavakarę praleidome gamtoje su suneštiniu maistu smile.gif Labai dėkui jums už naudingus patarimus, kuriuos čia pasiskaitau 4u.gif
Mačiau, kad anoje temelėje kalbėjote apie dovanas, iš savo patirties žinau, kad man su jomis labai sunku būna, tačiau negaliu pasakyti, kad labai skaudžiai piniginę suplonina, nes perku tik tėvams, sesei, močiutei, bei kelioms (tik pačioms artimiausioms draugėms), o pinigų kiekis, kurį galiu išleisti, visada būna ribotas ir nusistatytas iš anksto.
Pernai metais universitete pirkdama knygas labai daug išleidau pinigų, šiemet bandysiu ieškoti kitokių išeičių. Kol kas nusipirkau tik vieną už 14litų.
Atsakyti
vat as irgi galvoju, ka su tais savo pinigeliais, kuriuos taupysiu veikti, kad dar ir kokios naudos butu per tuos metus g.gif
Atsakyti
QUOTE(flooding @ 2009 09 03, 21:04)
Labas vakaras, taupuolės, pasinaudodama jūsų patarimais sėkmingai taupau jau antra savaitė. Maistui buvau paskyrus 40lt savaitei, bet ir praeitą, ir šią išleidau po 30lt. Rugsėjo pirmosios šventimas kainavo 3lt, nes tiek kainavo bilietas į parodą, o visą pavakarę praleidome gamtoje su suneštiniu maistu smile.gif  Labai dėkui jums už naudingus patarimus, kuriuos čia pasiskaitau 4u.gif
Mačiau, kad anoje temelėje kalbėjote apie dovanas, iš savo patirties žinau, kad man su jomis labai sunku būna, tačiau negaliu pasakyti, kad labai skaudžiai piniginę suplonina, nes perku tik tėvams, sesei, močiutei, bei kelioms (tik pačioms artimiausioms draugėms), o pinigų kiekis, kurį galiu išleisti, visada būna ribotas ir nusistatytas iš anksto.
Pernai metais universitete pirkdama knygas labai daug išleidau pinigų, šiemet bandysiu ieškoti kitokių išeičių. Kol kas nusipirkau tik vieną už 14litų.

30lt savaitei??????????????? ką valgei???????? ar tu dietos laikaisi? o gal mama maisto įdėjusi buvo? blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 09 03, 22:15)
30lt savaitei??????????????? ką valgei???????? ar tu dietos laikaisi? o gal mama maisto įdėjusi buvo? blink.gif  blink.gif  blink.gif

Nea, dietos nesilaikau, neturiu tam nei valios, nei noro lotuliukas.gif Kažkokio pagaminto maisto, tai nebuvo idėjusi, tačiau turėjau atsivežus uogienės, rugštynių. Tai viriausi rūgštynių sriubytės, kurios man užteko trijų dienų vakarienėms, pusryčiams sausi pusryčiai arba duona su uogiene, koses valgiau. Man vienai juk ne daug reikia ax.gif
Atsakyti
jetkau aš vien vaisiams daugiau išleidžiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nenyte @ 2009 09 03, 21:08)
vat as irgi galvoju, ka su tais savo pinigeliais, kuriuos taupysiu veikti, kad dar ir kokios naudos butu per tuos metus  g.gif

aš irgi pirkt nieko neplanuoju būstas yra, automobilis yra, bet bijau dėl ateities, kad turėčiau poto iš ko gyventi g.gif
jeigu būčiau paskutinius 3m taupiusi o ne švaisčiusi kur papuola, būčiau nežinau ką nusipirksi, arba galėčiau gyvent iš indėlių palūkanų, bet deja, mėgavausi per daug viskuo, ir kuo reikia ir kuo nereikia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nenyte @ 2009 09 03, 22:08)
vat as irgi galvoju, ka su tais savo pinigeliais, kuriuos taupysiu veikti, kad dar ir kokios naudos butu per tuos metus  g.gif

pasidėjau indelį žūrėsim kaip čia bus biggrin.gif
Atsakyti