Arba auginimo maiše galima auginti drąsiai.
Sveikos, jungiuosi ir as prie sitos temos, ziuriu visos pomidorininkes cia sedi, o manes taip ir nenukreipe i sita tema, kai tersdavau pomidoru eteri su savo agurkais
Perziurejau visa tema tai taip seile istyso nuo pernyksciu jusu agurku, ypac ten kur kruva agurku = akmenu kruvai
Pagaliau ir apie genejima dasuto, o tai google nesamoningai man aiskina
Siltnami turiu pirmi metai tai niekas neaisku ir pasejau agurkus kartu su pomidorais kovo 4d.
ant pakucio parasyta jog nuo vasario galima seti
is 5 seklu normaliai sudygo 3, dabar pries keles dienas ir kitos 2 isdygo
pries menesi pasejau dar 3 tai jokiu givybes zenklu
Anksciau, kazkur, skaiciau jog agurkai bijo salcio ir tada nebeauga, arba derliaus nebebuna, arba isviso numirsta, tai taip ir iki siol juos dienai isnesu i siltnami, o vakare parsinesu
jie jau kokiu 60cm aukscio. Zydeti pradejo jau senai, net nepamenu kada, dabar yra 4 agurkiukai, o kiti ziedai tusti. pirmieji kai uzaugo tai pirma agurkas buvo, o poto ziedas, dabar tai iskarto ziedai ir nebera nauju agurku
Tai ar juos man vis dar sodinti ar jie jau sugadinti? pazastu jokiu pas juos nedygsta
Naktimis pas mus 4-5 laipsniai (airijoi) ar nepersalta agurkams?
Esu nusipirkes dar 2 agurku daigus, vienas ilgavaisis ir ant abieju raso kad auga iki 1m., negi siltnaminiai agurkai buna tokie zemi? galvoju tuos du i siltnamio sonus pasodinti, kur zemiausia vieta (1.6m) bet jei jie man saus iki 3m?
turiu tik po 1 tai gila bus trumpinti jei prireiks
Dabar pas juos tik po 3 tikruosius lapelius ar jiems dar anksti i siltnami? po to bus sunkoka i sona pasodinti, bet jei anksti tai galiu ir pavargti
Nusipirk maisu "growing bag" bet kokioje parduotuveje rasi kur prekiauja gelemis "B&Q", "Garden center", "home & base" ir t.t. as pats i tokius sodinsiu, nereikia vazonu pirkti. i viena maisa galima sodinti 3-4 agurkus, priklausomi nuo maiso, ant ju buna parasyta kiek ko sodinti. patarciau paieskoti "Westland" firmos maisu, ju net ir neorganisku zeme yra panasi i zeme, o kitu kiek pirkau tai gryna durpe
o organiski B&Q tai smirda dumblu, pilni visokiu siuksliu, pagaliu stambiu ir pas mane grybai pradejo dygti is sitos zemes
Perziurejau visa tema tai taip seile istyso nuo pernyksciu jusu agurku, ypac ten kur kruva agurku = akmenu kruvai
Pagaliau ir apie genejima dasuto, o tai google nesamoningai man aiskina
Siltnami turiu pirmi metai tai niekas neaisku ir pasejau agurkus kartu su pomidorais kovo 4d.
Anksciau, kazkur, skaiciau jog agurkai bijo salcio ir tada nebeauga, arba derliaus nebebuna, arba isviso numirsta, tai taip ir iki siol juos dienai isnesu i siltnami, o vakare parsinesu
Naktimis pas mus 4-5 laipsniai (airijoi) ar nepersalta agurkams?
Esu nusipirkes dar 2 agurku daigus, vienas ilgavaisis ir ant abieju raso kad auga iki 1m., negi siltnaminiai agurkai buna tokie zemi? galvoju tuos du i siltnamio sonus pasodinti, kur zemiausia vieta (1.6m) bet jei jie man saus iki 3m?
QUOTE(p Raganyte @ 2010 05 02, 23:13)
Labukas.
Noriu uzsiauginti mazu agurku Anglijoje, bet negaliu lysviu sukasineti - seimininkas veja uzaugines... Gal galima seti ir auginti vazone? Gi saknims reikia zemes, o issidriekti galetu ir ant vejos palei patvori... Arba ant tvoros uzleisti lai karstosi...
Niekada neteko auginti paciai agurku.
Noriu uzsiauginti mazu agurku Anglijoje, bet negaliu lysviu sukasineti - seimininkas veja uzaugines... Gal galima seti ir auginti vazone? Gi saknims reikia zemes, o issidriekti galetu ir ant vejos palei patvori... Arba ant tvoros uzleisti lai karstosi...
Niekada neteko auginti paciai agurku.
Nusipirk maisu "growing bag" bet kokioje parduotuveje rasi kur prekiauja gelemis "B&Q", "Garden center", "home & base" ir t.t. as pats i tokius sodinsiu, nereikia vazonu pirkti. i viena maisa galima sodinti 3-4 agurkus, priklausomi nuo maiso, ant ju buna parasyta kiek ko sodinti. patarciau paieskoti "Westland" firmos maisu, ju net ir neorganisku zeme yra panasi i zeme, o kitu kiek pirkau tai gryna durpe
Labai dziaugiuosi,jog atradau sia temele,agurkus auginu jau keli metai,todel zinau apie juos tikrai nemazai
Taip pat galiu duoti sokiu tokiu patarimu
Noriu parodyti savo agurku daigelius ir pasidziaugti,susodinta mazdaug 4000 daigu :

Cia komercija neuzsiimu ir agurku daigu tikrai nepardavineju
O cia jau didesni sildomam siltnamyje:
Noriu parodyti savo agurku daigelius ir pasidziaugti,susodinta mazdaug 4000 daigu :

QUOTE(Lady Dy @ 2010 05 03, 09:19)
Žinoma kad gali,vienam agurkui 10l indas ir statyk kiek nori patvoriais
Dekui uz atsakyma!
Toki dideli inda vienam agurko sodinukui?
Oho koks agurkynas pas Renata M.
Serzas, jau ieskinejuosi tu maisu.
Tiesa, pas jus Airijoje gal irgi yra ,,Poudland"? Pas juos maciau pigiai ivairiu seklyciu.
Ir dideliu plastmasiniu indu: http://www.poundland...rge-plant-pots/
O sitas augalu maistas gal ir agurkams tiktu? Papigiai ir ilgokam laikui... http://www.poundland...t-food-tablets/
Sitas maistas - tai tikrai ir agurkams http://www.poundland...ore-plant-food/
ir siaip visokiu gerybiu papigiai!
http://www.poundland...ainment/garden/
Ir dideliu plastmasiniu indu: http://www.poundland...rge-plant-pots/
O sitas augalu maistas gal ir agurkams tiktu? Papigiai ir ilgokam laikui... http://www.poundland...t-food-tablets/
Sitas maistas - tai tikrai ir agurkams http://www.poundland...ore-plant-food/
ir siaip visokiu gerybiu papigiai!
http://www.poundland...ainment/garden/
Sveiki,
as irgi, kaip ir nemazai cia esanciu, pirmakarte siltnamininke
. Savaitgaly prisipirkom daigu turguje ir paspdinom i siltnami, o agurku nei vieno daigo turguj nebuvo, sako dar anksti, reikia kad +14 paros temp butu? Ar tiesa?
as irgi, kaip ir nemazai cia esanciu, pirmakarte siltnamininke
QUOTE(Renata M. @ 2010 05 03, 14:02)
Labai dziaugiuosi,jog atradau sia temele,agurkus auginu jau keli metai,todel zinau apie juos tikrai nemazai
Taip pat galiu duoti sokiu tokiu patarimu

Visa palntacija.Čia tikriausiai pardavimui
QUOTE(*GREISI* @ 2010 05 03, 16:00)
Visa palntacija.Čia tikriausiai pardavimui
.Čia jie nugenėti?Kokias veisles auginate?
Nugi kažin ar jau patys tiek suvalgytų.....
QUOTE(Renata M. @ 2010 05 03, 12:02)
O tai agurkams reikia ir usus nugeneti? uotraukoi nei vieno nesimato
QUOTE(p Raganyte @ 2010 05 03, 13:02)
Tiesa, pas jus Airijoje gal irgi yra ,,Poudland"?
Tikrai yra
Tos trasos agurkams gal ir patiktu, bet ar tada tie agurkai jums bepatiktu?
As esu prisipirkes tik ekologisu trasu, B&Q dabar buvo ispardavimas vistu akuziu granules, kibiras gal 8 paundai
Kaip tik man truksta keliu vazonu i maisus sustatyt, tai manau is tos parduotuves puikiai tiks tie 15cm
QUOTE(serzas @ 2010 05 03, 17:03)
O tai agurkams reikia ir usus nugeneti? uotraukoi nei vieno nesimato
o pas mane pilna
Tikrai yra
aciu
visada pro sali pravaziuodavau ir nezinojau, reiks kada uzsukti pasiziureti. del tu pigiu seklu man kazkaip...
uzaugs kokie neskanus arba tik keli ant daigo, tai tik vieta uzims + islaidos ant tu maisu isbrangina derliu tai kazi ar dziaugciausi 5 agurais is maiso
nebent kas nors rekomenduotu butent tokia veisle.
As esu prisipirkes tik ekologisu trasu, B&Q dabar buvo ispardavimas vistu akuziu granules, kibiras gal 8 paundai
paprastai kainuoja ~15.
Kaip tik man truksta keliu vazonu i maisus sustatyt, tai manau is tos parduotuves puikiai tiks tie 15cm
o kam jus juos naudosit?
Tikrai yra
Pastebejau, kad ,,Svarines" internetineje svetaineje nera gelems plastmasiniu loveliu ikelta, o musu miestuko parduotuvej - tikrai yra. Be to, ir tokiu dideliu tik zaliu ir grazesniu plastmasiniu vazonu po 1 savara yra, o intern svetainej - nera.
Planuoju agurkus sodinti i tuos didelius vazonus, arba i lovelius.
Dar pamasciau: o karvasudis - gera trasa agurkams? Na, imaisyciau siek tiek i dirvozemi, jei ka - jei paprastos zemes prisikasciau (apie pigu ir paprasta, bet efektyvu ir kazkiek ekologiska grunta ir trasas mastau)?
O kokias rusis agurku jus auginate lauke (jei auginate lauke)? Gal sodinuku pavyks man cia gauti - nereiks mamai atsiusti su laisku lietuviskos veisles...
QUOTE(p Raganyte @ 2010 05 03, 15:54)
Pastebejau, kad ,,Svarines" internetineje svetaineje nera gelems plastmasiniu loveliu ikelta, o musu miestuko parduotuvej - tikrai yra. Be to, ir tokiu dideliu tik zaliu ir grazesniu plastmasiniu vazonu po 1 savara yra, o intern svetainej - nera.
Vejos mat negaliu gadinti, o ir estetinio vaizdelio norisi - gal isipaisys agurkai su vazonais tarp ,,Kvepianciuju Zirneliu" (,,Sweat peas") ir ,,Vilkdalgiu" ar ,,Freziju"...
Dar pamasciau: o karvasudis - gera trasa agurkams? Na, imaisyciau siek tiek i dirvozemi, jei ka - jei paprastos zemes prisikasciau (apie pigu ir paprasta, bet efektyvu ir kazkiek ekologiska grunta ir trasas mastau)?
O kokias rusis agurku jus auginate lauke (jei auginate lauke)? Gal sodinuku pavyks man cia gauti - nereiks mamai atsiusti su laisku lietuviskos veisles...
Jei turite kur prisikasti zemiu tai zinoma geriau auginti vazonuose, i juos galesite sodinti pastoviai, o i maisus tai kas met kitus reik pirkt, o ir prisikasi to ko noresi, kai maise perki tai nezinai ka gauni
Nemanau kad zaluma gali gadinti vaizda
Seip googlei yra visokiu graziu variantu kaip tuos maisus apdirbti kad neissiskirtu is aplinkos Pvz Arba ir va
As viska talpinu nedideliam siltnamiuke ir tik keli dekoratyviniai pomidoriukai stoves ir kabes lauke.
Jus prasysit kad mama siustu daigus?