Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai.

QUOTE(serzas @ 2010 05 04, 12:42)
Vakar pasodinau savo 3 peraugelius, palaisciau tai si ryt ziuriu tiesiog varva vanduo nuo lapu, cia gerai jiems ar verkia vargsiukai?  g.gif

Kadangi esu Kurdiumovo gerbėja ir pasitikiu jo protinga rašliava, tai... anot jo, iš vakaro palaisčius agurkus ryte kaupiasi rasa ant lapų, o rasos lašeliuose dienos metu dygsta grybelių sporos - taip mūsų augalai suserga ir jau vidury vasaros neturim agurkų arba turime nupurkštus chemija. Kad to nebūtų, rekomenduojama laistyti ryte, kad per dieną drėgmė nuo žemės paviršiaus nugaruotų (aišku, mulčas musm laaabai čia pagelbėtų). Va 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Osvile @ 2010 05 04, 20:09)
Kai kas uždengia plotelį kur sodins pvz. agurkus, kad sušiltų žemė.
O kiek pasėjai sėklų, įdomu? bigsmile.gif

tiksliai nepasakysiu,-gal 40 g.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2010 05 04, 18:50)
Kadangi esu Kurdiumovo gerbėja ir pasitikiu jo protinga rašliava, tai... anot jo, iš vakaro palaisčius agurkus ryte kaupiasi rasa ant lapų, o rasos lašeliuose dienos metu dygsta grybelių sporos - taip mūsų augalai suserga ir jau vidury vasaros neturim agurkų arba turime nupurkštus chemija. Kad to nebūtų, rekomenduojama laistyti ryte, kad per dieną drėgmė nuo žemės paviršiaus nugaruotų (aišku, mulčas musm laaabai čia pagelbėtų). Va  4u.gif

Oho blink.gif
As juos pasodinau apie 6val, dar saule sviete ir durys buvo praviros, plevele is vidaus buvo visiskai sausa g.gif Vandens lasiukai buvo ant lapu kampu tai pamaniau kad per lapus leidzia, kaip ir vieni pomidorai kartais ant lapuku kampuku prisidaro vandens lasiuku, dazniausiai vakare g.gif
Zinau jog siltnami geriausia laistyti ryte kad zemes pavirsius pradziutu, bet kai pasodinu kazka i vakara tai kartais gaila palikti istroskusius iki ryto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 05 04, 17:39)
Nesupratau ,o kas tos atžalos.Nes agurkų niekada negenėdavau,sakau šiemet reiktų.

Paskaitykit mano patirti genejime 26 puslapyje. Verta,manau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daiwuxxxx @ 2010 05 04, 17:48)
tos atzalos tai pazastys turbut agurkeliu as jas isskabau ax.gif

Taip tai atzalos agurkeliu 4u.gif
Jeigu norite,kad butu daugiau agurku,galite palikti kelias atzaleles,bet kai jos paaugs,reiktu nuskinti ju virsuneles,nes paskui bus sipsynas biggrin.gif
Atsakyti
tai gerai ar blogai jei lapai būna rasoti g.gif mes kažkaip kaip tik lapus vis su šlangu nupurškiam,atseit agurkai mėgsta g.gif

kaip manot kiek reikia daigų,kad 4 asmenų šeimai užtektų valgymui ir marinavimui g.gif šiltnamy turiu 12 daigų,o kitus lauke sėsiu.Sėju kornišono tipo,kad į slojikus geriau tilptų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2010 05 05, 10:12)
tai gerai ar blogai jei lapai būna rasoti g.gif    mes kažkaip kaip tik lapus vis su šlangu nupurškiam,atseit agurkai mėgsta  g.gif

Kiek esu skaiciusi, nei pomidorai nei agurkai nemegsta schmoll.gif
Atsakyti
Nu nezinau, man tie karnisoniniai tai juoka pernai kele biggrin.gif Pasisodinome su bendradarbe lauke karnisoniuku, sakem prisikoncervuosim ziemai, valgysim ir ausys linkses lotuliukas.gif O gavosi taip, kad ir pas ja ir pas mane tie karnisonai uzaugdavo gigntai, nezinia kas kiek juos skinti reikia, kad maziukai butu ( nu gal i diena po 3 kartus g.gif ). Tai va, jei skinti daznai ir labai atidziai ( nes tarp lapu ju vistiek visu nepamatysi) negali, tai karnisonu ir nebus.
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2010 05 05, 09:58)
Nu nezinau, man tie karnisoniniai tai juoka pernai kele biggrin.gif Pasisodinome su bendradarbe lauke karnisoniuku, sakem prisikoncervuosim ziemai, valgysim ir ausys linkses  lotuliukas.gif O gavosi taip, kad ir pas ja ir pas mane tie karnisonai uzaugdavo gigntai, nezinia kas kiek juos skinti reikia, kad maziukai butu ( nu gal i diena po 3 kartus  g.gif ). Tai va, jei skinti daznai ir labai atidziai ( nes tarp lapu ju vistiek visu nepamatysi) negali, tai karnisonu ir nebus.

Nu kad ne - auginukarnisonus jau ne pirmus metus lauke - puikus derlius mazuciuku agurkiuku, skinu kasdien arba kas antra diena - kaip iseina, bet jie neauga, mazuliukai ir buna, ir labai skanuciai, taskus, kaip riesutukai.
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2010 05 05, 12:57)
Nu kad ne - auginukarnisonus jau ne pirmus metus lauke - puikus derlius mazuciuku agurkiuku, skinu kasdien arba kas antra diena - kaip iseina, bet jie neauga, mazuliukai ir buna, ir labai skanuciai, taskus, kaip riesutukai.

man tai tie kurie ilgai buna pasislėpę labai sustorėja,bet į ilgį neauga biggrin.gif
Atsakyti
Gal galit kuri pasakyti, kada tuos uglius/pazastis reikia salinti? pas viena agurka dar tik 5 lapelis auga, o jau 4 pazastis turi doh.gif ar jas galima skiti vos tik eina suciupineti ar reikia kazkiek paauginti, o gal skabyti galima tik pasodintus i siltnami?
user posted image user posted image
Ir ar galima tokio dydzio jau sodinti i siltnami? 4u.gif Preita nakty +9 buvo tai kazkaip nebebaisu i siltnami kazka sodinti, nors tiek ir tegalima pasitiketi tomis prognozemis doh.gif Jau gal 2savaites naktimis vis pranesa +4- +5, o kazkuri ryta salnos matesi ant zoles. siandien tai irgi prognozes pasiziuri, tai rodo lietus (pas mane rodo kompe kas valanda kokie orai) ir visa diena iki 8 val. 12 laipsniu ir dar raso jog jausis kaip 10laipsniu, o istikro rodo 16, nors mano termometras rodo 20, lietaus tikrai nebuvo ir saule islenda protarpiais, kieme vaikstau po maike. Sinoptikai doh.gif
Tiesa, vakar nieko siltnamyje nelaisciau, bet ant agurku vistiek lasiuku buvo ryte g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serzas: 05 gegužės 2010 - 16:48
Del pazastu skabymo nezinau,nes neskabau agurku niekada.O i siltnami jau po sios nakties manau galima bus sodinti,nes pranesa atsilima. ax.gif
Atsakyti