Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai 3 tema

kodėl mano streptokarpas tokį "kūdą" žiedstiebį teaugina g.gif
user posted image

ir iš viso auga "kūdai"
user posted image
Atsakyti
čikibari, man žiedstiebis pirmoje nuotraukoje neatrodo "kūdas", lyg ir normalus. Antroje nuotraukoje strepsas atrodo visai neblogai, tik vazonėlis jam didokas. O jis auga labai lėtai?
Atsakyti
man atrodo kad lėtai g.gif na aš juos atskyriau nuo motininio lapo mažus, tai šiek tiek paūgėjo, bet man rods kad labai jau lėtai, vienas išviso numirė mažiukas verysad.gif va įdedu dar vieno nuotrauką, prie pagrino tokie plonyčiai koteliai, jie man tokie silpnučiai atrodo g.gif gal reikia giliau sodinti, kažką ne taip darau
user posted image
Atsakyti
O kokią žemę naudojate? Neretai pasitaiko problemų dėl prasto ar netinkamos sudėties substrato. Mažų vaikučių nereikėtų sodinti į pernelyg jiems didelius vazono: dar silpnokos šaknys nepajėgios išnaudoti žemės, ji ilgainiui rūgsta, kaupia druskas.
Tik atskyrus vaikučius, reiketų bent dvi savaites juos palaikyti šiltnamiuke - specialiame, skaidraus plastiko dėžutėje ar polietileno pakete, retkarčiais pravėdinant. Didesnė drėgmė šiltnamiuke leidžia susiformuoti stipresnei šaknų sistemai, o ji - pagrindas vėlesniam sėkmingam augimui.
Giliau sodinti tikrai nereikia. Koteliai iš nuotraukos man neatrodo labai plonyčiai, gal natūroje atrodo kitaip. Silnesni žiedkočiai gali būti ir veislės ypatybė. (Beje, o kokios veislės Jūsų strepsas?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 16 birželio 2010 - 09:27
substratas skirtas sanpaulijoms, ten parašyta, kad tinka ir streptokarpams, tik dar papildomai primaišiau perlito. laistau tik minkštu nusistovėjusiu vandeniu. čia mano ne veislinukai vienas mėlynas, kitas baltas. veislinukų tik neseniai lapeliai prigijo , laukiu kada pradės rodyti gyvybės požymius vaikučiai wub.gif
Atsakyti
Balto neveislinio strepso nesu auginusi, bet kiek mačiau nuotraukose, susidaro įspūdis, kad jų žiedkočiai silpnoki, nuo žiedų svorio išgula beveik horizontaliai. bet gal kotelių stiprumas ir nuo augimo, tręšimo.
Beje, dėdama į substratą perlitą, jį būtinai išplaukite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 16 birželio 2010 - 10:38
'Moroznyje Uzory' šiemet pražydo labai vėlai [attachmentid=200137]
Atsakyti
Ausrazs labai labai puikus streptokarpas wub.gif

Mano paprastučiai

user posted image

user posted image
Atsakyti
o žiedų gausybė wub.gif wub.gif wub.gif baltas pavydas ax.gif
Atsakyti
Aderaa, labai gražūs tavo paprastučiai wub.gif

ausrazs, vėliau, bet ilgai žydės thumbup.gif , tavo dėka pas mane jau seniai jie(du) džiugina savo žiedais wub.gif , friends.gif
Atsakyti
Aderaa, puikios žiedų kupetos thumbup.gif Ir jie neprastesni už "vardinius", tik įvairovė žymiai mažesnė.
Dzūke, truputį stebėjausi vėlavimu, nes šiaip jau ši veislės tikrai neužsispyrusi, noriai žydi. Smagu, kad ir pas Tave 4u.gif Iškišo nosis 3 B.Leopard skin vaikuciai. Ačiukas aciuks.gif
Mirštu iš nekantrumo, jau greitai skleisis 'Big Yolk' žiedas. Pusantrų metų vargau: gaivinau, sodinau, karpiau, gaivinau, sodinau... Šį pavasarį jau norėjau išmest... Bet kažkodėl dar palikau.
Atsakyti
Sveikutės, streptokarpytės! 4u.gif
Vakar labai maloniai praleidau vakarą prie kompiuterio: nuėjau į jutubę ir susiradau streptokarpų temą. Jau kad prisižiūrėjau.... ! Ir kaip dauginti, ir kaip persodinti, ir parodas.... Dar šiandien apsvaigusi sėdžiu, net gražiau gyventi, thumbup.gif dar dabar aplink strepsius matau...
Atsakyti