Gal nuo saulės, o gal kokia nors grybelinė liga. Strepsus reikėtų laikyti ne per drėgnai. Ir pamerkus lapą jis turėtų išleisti šakneles, bet aš to nebandžiau, gal kitos augintojos turi tokios patirties. Lapų sušlapinti tikrai nebijokite, jie kartais netgi specialiai nupurškiami vandeniu.
Ačiū už patarimus !
buvau pries menesi nusipirkusi sia rausvais ziedais gelyte pabandyt kaip ji augs pas mane.pamaciau kaip ji prigijo ir dave daug ziedu vis nauju ir nauju.na o siandien nusipirkau nukainuota tik violetiniais ziedais.ji buvo tik vienu ziedeliu ir labai nuniokota lapais.bandysiu ja atgaivinti o tada dar didesnis dziaugsmas kada ji atsidekos uz rupesti ziedais.na dar laikas parodys.lauksiu ir dalinsiuos mintimis su jumis.
Sveikutes tik neseniai suzinojau apie sia grazuole, taigi noriu pasirodyti su savo naujokele

Labai ziedai nuostabus, ryskus, sodrus.
Veliau parodysiu kuria gavau dovanu

Labai ziedai nuostabus, ryskus, sodrus.
Veliau parodysiu kuria gavau dovanu

nila_ks, sveikinu įsigijus puikią naujokėlę
Įsižydi vieni iš mėgstamiausių:
'Vesenyje Griozy'
[attachmentid=199772]
'Bristol's Blackbird'
[attachmentid=199773]

Įsižydi vieni iš mėgstamiausių:
'Vesenyje Griozy'
[attachmentid=199772]
'Bristol's Blackbird'
[attachmentid=199773]
ausrazs -
dekui, bet jusu kokios nuostabios
, ypac antroji, tiesiog uzburianti, nuostabi spalva
O stai ir mano baltoji paprastute, gavau vaikeli dovanu, todel ji man pati

O stai ir mano baltoji paprastute, gavau vaikeli dovanu, todel ji man pati

Nila_ks, ačiū, Jūsų labai gražūs balti žiedukai
Aš kol kas turiu tik vieną baltažiedį, gaivaliojasi po žiemos. Maniau, kad išvis neišliks. Pašalinus merdėjančius lapukus, liko tik du maži jų fragmentai. Bet, matyt, gyvybingas, atsigavo, tie du lapai paaugo, suprovė žiedukui,jau greitai žydės
Kažkur dingo Skarpionukė
Gal ginasi baigiamąjį darbą?

Kažkur dingo Skarpionukė

Žiedai nuostabūs
, ar gi gali būt kitaip
Vesenyje Griozy ir Moroznyje Uzory brandina sėklas
Ar verta su jom žaist
, ta prasme sėt

Jo, Jo gynasi, katedrinis vakar apsigintas, darbas recenzentui atiduotas.
Pirmadieni viesasis, bet jau turesiu dazniau nosi ikisti pas jus ir pabendrauti

Pirmadieni viesasis, bet jau turesiu dazniau nosi ikisti pas jus ir pabendrauti

Dekui
Pamegint visados galima, tada ir suzinai ar isdygs is seklu, kaip greitai ir ar verta bus zaistis. As jusu vietoj pameginciau

Pamegint visados galima, tada ir suzinai ar isdygs is seklu, kaip greitai ir ar verta bus zaistis. As jusu vietoj pameginciau

QUOTE(dzūkė @ 2010 06 08, 14:13)
Ar verta su jom žaist
, ta prasme sėt 

Zinoma apsimoka, bet seklu bus

Kaip bus idomu paskiau laukti kokie ziedai bus, gal vaija veisla isauginsi

Strepsų sėjimas - darbas kantriesiems ir turintiems laiko. Sakau kaip tai jau pabandžiusi. Sėklytės gana daigios, palankiomis sąlygomis sudygsta gana greitai, paprastai - ir labai tankiai. Reikia retinti pincetu, kad kaimynai galėtų geriau augti. O vėliau - pikiuoti. Daug lėtesnis procesas nei auginant iš lapo. Įdomaus rezultato iš sėjinukų galima tikėtis tik sukryžminus veisles. Smalsiesiems tikriausiai bus įdomu pabandyti ir nesitikint išvesti naujas veisles 
Skarpionuke, ištvermės ir didelės sėkmės, priartėjus prie finišo

Skarpionuke, ištvermės ir didelės sėkmės, priartėjus prie finišo