Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijų augintojų aktualijos

QUOTE(dzūkė @ 2009 08 18, 13:38)
Vivianet, kažkur skaičiau tokį kaip tavo atvejį g.gif

Mane tai vieną dieną džiaugsmai lydi, kitą nusiminimai....  lapelį su šaknelėm įsodinau - supuvo, vaikelis supuvo unsure.gif , gerai, kad buvo tik šiaip bandymai daugint, ne vienetiniai paskutiniai ax.gif

O taip, kol visko pats neisbandai nepatyri ir is savo klaidu nepasimokai, tol nieko nezinai, kai tuo metu nereikia ir pati geriausia informacija praplaukia pro akis verysad.gif
Atsakyti
Samanaa, jeigu norite nuotrauką teisiog prisegti, ją reikėtų sumažinti iki leistino dydžio. Arba galite įketi per internetinę nuotraukų talpyklą, pavyzdžiui, www. ipix.lt
Vivianet, dė to neaugančio vaikučio gal pakonsultuos pati l@na@. O gal tos veislės toks lėtas augimas? Vertėtų išėmus iš vazonėlio apžiūrėti šaknis - ar sveikos, ar gerai vystosi, ar nėra kenkėjų.
Atsakyti
[IMG]DSCN2904.JPG
Atsakyti
Butu gerai, kad l@n@ pakonsultuotu,, bet ji kiek matau reciau prisijungia biggrin.gif Lauksiu jos patarimu, oi kaip lauksiu 4u.gif
Papildyta:
Ir del sanpaulijos centro nebuvimo, ar tokia sanpaulija tinkama auginti, ar ji bus normali g.gif
Atsakyti
Vivianet, kol lauki l@nos žodžio, tikrai pažiūrėk šaknis. Esu turėjusi tokių pageltusių neaugančių vaikų. Kai pažiūrėjau, jų šaknų buvo minimaliai - ar šiaip nesivystė, ar kokia nors liga buvo, nežinau. Peršaknydinau, po to augo normaliai.
Atsakyti
Sveiki smile.gif
Gal kas žinote kodėl gėlių vazone, žemės kvapas dvelkia lyg pelėsiu? Ką tai galėtų reikšti ir ką tokiu atveju daryti reiktų?
Ačiū
Atsakyti
http://www.ipix.lt/i...na/14168173.jpg Cia mano dicke sanpaulija zydi jau beveik metus, vis krauna naujus ziedus 4u.gif Jos plotis 29 cm smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ausrazs @ 2009 08 18, 13:17)
Samanaa, jeigu norite nuotrauką teisiog prisegti, ją reikėtų sumažinti iki leistino dydžio. Arba galite įketi per internetinę nuotraukų talpyklą,  pavyzdžiui, www. ipix.lt
Vivianet, dė to neaugančio vaikučio gal pakonsultuos pati l@na@. O gal tos veislės toks lėtas augimas? Vertėtų išėmus iš vazonėlio apžiūrėti šaknis - ar sveikos, ar gerai vystosi, ar nėra kenkėjų.

aciu labai. taip ir padariau wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo samanaa: 18 rugpjūčio 2009 - 12:39
QUOTE(ausrazs @ 2009 08 18, 14:34)
Vivianet, kol lauki l@nos žodžio, tikrai pažiūrėk šaknis. Esu turėjusi tokių pageltusių neaugančių vaikų. Kai pažiūrėjau, jų šaknų buvo minimaliai - ar šiaip nesivystė, ar kokia nors liga buvo, nežinau. Peršaknydinau, po to augo normaliai.
Aciu ausrasz, eisiu pasidarbuoti, labai noriu to alamuko, o ir ziedus dzuke kokius grazius parode, tai po to grozio labai ja susirupinau unsure.gif
Atsakyti
[quote=samanaa,2009 08 18, 14:43]
http://www.ipix.lt/i...na/14168173.jpg Cia mano dicke sanpaulija zydi jau beveik metus, vis krauna naujus ziedus 4u.gif Jos plotis 29 cm smile.gif
Papildyta:Tavo sanpaulija begalo grazi thumbup.gif Mes nusipirkom maximoj tokia uzvargusia.Dabar ji su vienu ziedeliu ir keli pumpurai.ziedelis fioletinis.

Atsakyti
Na va persodinau savaji Alamo Frills i siek tiek didesni vazoniuka, apziurejau, saknys nepaprastai dideles veslios ir sveikos, jokiu kenkeju, manau po kokia dvieju savaiciu ji pradesiu tresti, na keistuolis saknu sistema gera uzaugines, tai ko pats dveselioja g.gif Mirtinai reikes ji trest g.gif
Papildyta:
QUOTE(ziedute @ 2009 08 18, 14:37)
Sveiki  smile.gif
Gal kas žinote kodėl gėlių vazone, žemės kvapas dvelkia lyg pelėsiu? Ką tai galėtų reikšti ir ką tokiu atveju daryti reiktų?
Ačiū

Mano supratimu, tai yra perlaistymo pozymiai, augalas nespeja isgarinti vandens pertekliu, ir zeme vazone uzsistovi, galetu buti per salta augalui vieta, bet dabar vasara, neturetu buti salta g.gif O kartais kai augalas po persodinimo per gausiai palaistomas, na dar sakneles apmirusios, nespeja sunaudoti vandens pertekliu, reikia butinai suregulioti laistyma, o tai saknys gali pradeti puti.
Atsakyti
Na, as tai issukciau isvis vidury (tik nemuskit manes biggrin.gif ).
Daznai taip daroma su treileriais, kad jie issisakotu (uzaugintu kelias "galvas"). Bet jeigu vaikas labai mazas ir patirties nedaug, tai net nezinau ka patart.. Gal dar atsigaivelios? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivianet @ 2009 08 18, 14:37)
labai noriu to alamuko, o ir ziedus dzuke kokius grazius parode, tai po to grozio labai ja susirupinau unsure.gif

Tiesą sakant, tai nežinau, kuo jus Alamo Frills taip žavi. Nebent, kad gausiai žydi?Turėjau ir aš, jau nebeauginu.
Atsakyti