QUOTE(skriste @ 2005 04 23, 14:55)
Mano regėjimas ne toks jau blogas: -1,75 ir -2,25. Bet be akinių nebevaikštau, nes nepažįstų žmonių gatvėj

Kažkaip pagalvodavau, kad reiktų operacijos, bet po šio pasiskaitymo, tai persigalvojau

Nešioju linzes, jau gerą pusmetį, pradėjo vakarais akis skaudėti

Tai lašinu kažkokius lašiukus, savaitgaliais stengiuosi būti su akiniais geriau.
Gal kuri žinote, kažkokią
akių mankštą?

Kai buvau prieš gimdymą pas akių gydytoją, tai ji sakė, kad nedideliam regėjimo nusilpimui mankšta padeda ir gali atstatyti kažkiek regėjimą
O man gydytoja niekada neminėjo ir nepatarė, kaip rūpintis savo akytėmis

Paskutiniu metu labai domėjausi apie trumparegystę ir jos progreso priežastis, tai išėjo, kad jei labiau rūpinčiausi (mankšta, mityba, darbo ir poilsio rėžimas) tai dabar nebūtų - 8

O trumparegystės nepaveldėjau, pas mus visa giminė puikiai mato. Pas mane prasidėjo nuo mokyklinės trumparegystės, 10 klasėje užsidėjau akinius. Mokiausi uoliai, vitaminų negėriau, naktimis prie kompo sėdėjau. Po to studijos, nervai, nu žodžiu

Nusprendžiau, kad pačiam žmogui reikia savimi rūpintis, domėtis, klausti gydytojų.
Ir dar manuo nuomonė: kai yra problema (arba ją įtari), geriausiai nueiti pas kelis gydytojus. Jie juk irgi nėra stebukladariai, o perėjus kelis gydytojus lebngviau ir plačiau žinosi, kas su tavo sveikata.
Pvz. prieš kelis metus buvo kilęs noras pasidaryti lazerinę operaciją, perėjau gal 10 gydytojų ir visi pasakė nepritariantys. Pasakė, kad pas mane aukšta trumparegystė, bet akytės yra sveikos, kažką gero sakė apie akių dugną, kad ten viskas ok