Įkraunama...
Įkraunama...

Akių gydimas lazeriu?!

QUOTE(Bajm @ 2006 05 10, 07:43)
, tai eina ne pas operaciją dariusią gydytoją, o pas kitą ir prašo pagalbos

kaip rusai sako"volkov boishsia-v les ne hodi "
Atsakyti
ir as buvau uzsidegusi darytis sia operacija..., bet pasiskaiciusi persigalvojau. be to, mano tevukas jau konsultavosi su okulistu del tokios operacijos ir gydytoja jam nerekomendavo darytis, del galimu komlikaciju ateityje...
kiek neregių sutiktų su galimybe pamatyti aplink supantį pasaulį nors vieną minutę ir vėliau vėl tapti neregiu?- bet geriau visa gyvenima ir jo spalvas regeti pro storus stiklus, negu pasidziaugus keleta meteliu be akiniu -apakti...
Atsakyti
siūlyčiau daugiau pasidomėti, kiek naudos ir kiek žalos (!) daro akiniai/linzės. Beje, kiekvienas "baltas chalatas" dar nėra rodiklis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jacobs @ 2006 05 12, 13:07)
ir as buvau uzsidegusi darytis sia operacija..., bet pasiskaiciusi persigalvojau. be to, mano tevukas jau konsultavosi su okulistu del tokios operacijos ir gydytoja jam nerekomendavo darytis, del galimu komlikaciju ateityje...
kiek neregių sutiktų su galimybe pamatyti aplink supantį pasaulį nors vieną minutę ir vėliau vėl tapti neregiu?- bet geriau visa gyvenima ir jo spalvas regeti pro storus stiklus, negu pasidziaugus keleta meteliu be akiniu -apakti...

apie koki apakima jus snekat?Lietuvuje nebuvo nei vieno atveju kad zmogus apaktu blink.gif Aisku paprasti okulistai nerekomenduoja,nes kitaip praras klientus. cool.gif

kad linzes laikui begant irgi gali padaryti zalos--sutinku,tik apie tai garsiai nekalba, okulistai man pries tai kaip padejau nesioti linzes irgi siule nepradeti,bet pradejau ir jau 6 metus nesioju,taip,jos zalos padare, atsirado kraujagysliu papildomu, bet uz tat dabar yra galimybe lazeriu koreguoti regejima,dar po 10 metu gal dar ka nors isras,lasiuku kokiu isilasinsim i akis ir matysim gerai bigsmile.gif
Rizika yra visur,net kai iseini i lauka. g.gif
Atsakyti
mano regejimas -2.25 ir -2.75, (visada manai uakd -3, net akinia tokie) atrodo buna ir blogesniu, taciau be akiniu ar linziu nieko nematau.

linzes nesioju daugiau kaip 10 metu, akiniu galima sakyt is viso retai kada. bet vat pradejo man akys kazko tai linziu nenoret.

apie operacija jau seniai galvojau, bet vis nesiryzau, kol linzes dar tiko.
ateinanti 4dieni einu konsultacijai pas Gutauska (atrodo blush2.gif ). kiek supratau is pokalbio telefonu, prie tiek dioptriju daro PRK opercaijas, t.y. nugarina ragena, tik sveikimas ilgesnis ir skausmingesnis.

noreciau kad kas noras atislieptumete ir parasytumete, ar visgi geriau tas LAsisk, as PRK.
Operacijai galima sakyt apsisprendziau, todel nesivarginkite "Pavojinga", "kas bus po n metu" ir panasiai.
Atsakyti
QUOTE(tindiriuska @ 2006 05 13, 16:00)
mano regejimas -2.25 ir -2.75, (visada manai uakd -3, net akinia tokie) atrodo buna ir blogesniu, taciau be akiniu ar linziu nieko nematau.

linzes nesioju daugiau kaip 10 metu, akiniu galima sakyt is viso retai kada. bet vat pradejo man akys kazko tai linziu nenoret.

apie operacija jau seniai galvojau, bet vis nesiryzau, kol linzes dar tiko.
ateinanti 4dieni einu konsultacijai pas Gutauska (atrodo  blush2.gif ). kiek supratau is pokalbio telefonu, prie tiek dioptriju daro PRK opercaijas, t.y. nugarina ragena, tik sveikimas ilgesnis ir skausmingesnis.

noreciau kad kas noras atislieptumete ir parasytumete, ar visgi geriau tas LAsisk, as PRK.
Operacijai galima sakyt apsisprendziau, todel nesivarginkite "Pavojinga", "kas bus po n metu" ir panasiai.

labas smile.gif
as pasidariau PRK pries 6 metus ,labai labai tuo dziaugiuosi thumbup.gif
man taip pat gydytojas patare PRK,o ne LASIK daryt mano geresnio regejimo atstatymui.o po savaites pazystama daresi LASIK.nu man tikrai ilgiau nei jai gijo,bet gal tik kokia savaite,o ir skaudejo labiau. cry.gif .bet abi esam labai patenkintos rezultatais ir jokiu problemu nuo operacijos neturejom.pazystu ir daugiau zmoniu kurie daresi PRK ir LASIK ir visi labai patenkinti pasidare tas operacijas ir nusiskundimu neturi,kai kurie is ju daresi pries 12 metu.
kai darysies,tai pasirupink stipresnem tabletem nuo skausmo,nenoriu gasdint,bet man toj klinikoj dave paracetamolio mad.gif ,tai kai kazkokie vaistai kuriuos pries operacija nuo skausmo dave isgaravo verysad.gif vos ne sienom lipau is skausmo,nes neturejau jokiu vaistu nuo skausmo-isskyrus ta ju duota paracetamoly,kuris nieko nepadejo cry.gif cry.gif cry.gif .tai vidury nakties drauge atveze Ketanovo-o nuo jo akys prasviesejo,skausma nueme-uzmigau kaip kudikis.o ryte jokio skausmo nejauciau.miegojau 10 dienu su tokiais apsauginiais plasmasiniais akiniais,negalima buvo praustis po dusu,saugojaus dulkiu...pries metus buvau pas akiu gydytoja - viskas gerai .
sekmes 4u.gif
Atsakyti
lasik kainuoja net 1.500 lt daugiau negu PRK.
Atsakyti
la,

noriu ir as pasisakyti sia tema. operavausi pas gutauska pries beveik 5 metus. operavausi, nes neturejau beveik pasirinkimo - viena akis buvo beveik sveika, kazkur tik -1, o kita akis buvo kazkur -8. tai faktas tas, kad akiniu nesiot negalejau - nuolat svaigo galva, pykinimas nuo svaigimo buvo, skaudedavo galva ir t.t., o linziu man akys neprieme, nuolat perstedavo, dziudavo ir t.t.. del tokio skirtumo net pradejo viena akis zvairuoti. zinojau, kad man reikia silpnesniajai akytei LASIK'o, bet nelabai istengiau tokia sumike sukaupti, nes esu naslaite, o tuo metu dar buvau studenciuke, tai kiek pati is savo pasalpos sutaupiau, kiek senelis padejo. buvau ryzusis abiem daryt PRK. Nors gydytojas buvo ispejes, kad visiskai gerai nematysiu, nes liks didelis randas ir t.t. Per paskutike apziura, grynai operacijos diena, Gutauskas dar bande mane perkalbet. As jam prasitariau, kad reikiamos sumos greit nesurinksiu, kazkaip prasitariau kad esu naslaite, tai, kaip siandien pamenu, stojo pauze, jis man sako - dai gerai, darom lasika, as sakau - nenoriu, geriau abi akis po biski, nei viena, jis man sako - nesupratai, operuosim abi, bet tai silpnesniajai butinai darom lasika, as pasimeciau, pradejau teisinti, kad tokiu pinigu neturiu, nes, kainu skirtumas tai ryskus, o jis man sako, o as ir neprasau, suma islieka ta pati. Pasijutau labai nejaukiai tuo momentu, kazkaip nelabai iprasta, kai svetimi zmones tau tukstancius nei uz ka dovanoja.Bet esu be galo uz tai jam dekinga 4u.gif . Jau kiek metu praejo po operacijos, o mano regejimas abieju akiu daugiau nei vienetas! Nors mano akytem kliuva nemazas kruvis - baigiau lietuviu kalba (kaip gydytojas kad sake - pasirinkai labai nedekinga profesija), zinant, kiek skaitymo, sedejimo prie knygu. Zinoma, buna, kad pervargstas akys, per gynima ir paskutine sesija buvo nusilpusios truputi, bet paskui, kai kruvis nukrito, atsistate. Kolkas dar tikrai neteko gailetis, kad operavausi. Bet, zinoma, jei butu buvusios kitokios aplinkybes, jei buciau galejusi normaliai gyventi su akinukais, tai kazin ar buciau ryzusis. Bet dabar esu labai patenkinta smile.gif
Atsakyti
coliukeee, kaip džiugu kad Tau pasisekė thumbup.gif . Aš irgi nusprendžiau papasakot savo istorijos tęsinį. Operavausi prieš pusantrų metų, dar šioj temoj pasisakiau kai planavau ir po visko.
Ką tik pasitikrinau akis profilaktiškai, ir ką gi - matau daugiau nei reikia pagal normą thumbup.gif thumbup.gif , dar su plyšine lempa patikrino akių jautrumą - viskas thumbup.gif , akys tokios kaip operacijos nė būt nebuvę, okulistė dar pasakė, kad ne vieną okulistą galėčiau apgauti, nepasisakius apie operaciją thumbup.gif
Parašiau , kad padrąsinčiau svyruojančius, manau visada geriausia skaityti ne šiaip filosofinius samprotavimus apie japonus, kurie vaikšto su akiniais, o patyrusių atsiliepimus.
Atsakyti
QUOTE(buciux @ 2006 05 14, 13:50)
coliukeee, kaip džiugu kad Tau pasisekė  thumbup.gif . Aš irgi nusprendžiau papasakot savo istorijos tęsinį. Operavausi prieš pusantrų metų, dar šioj temoj pasisakiau kai planavau ir po visko.
Ką tik pasitikrinau akis profilaktiškai, ir ką gi - matau daugiau nei reikia pagal normą  thumbup.gif  thumbup.gif , dar su plyšine lempa patikrino akių jautrumą - viskas  thumbup.gif , akys tokios kaip operacijos nė būt nebuvę, okulistė dar pasakė, kad ne vieną okulistą galėčiau apgauti, nepasisakius apie operaciją  thumbup.gif
Parašiau , kad padrąsinčiau svyruojančius, manau visada geriausia skaityti ne šiaip filosofinius samprotavimus apie japonus, kurie vaikšto su akiniais, o patyrusių atsiliepimus.

as su tuom labai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 05 10, 07:15)
man tai labai svarbu, kas bus po 20 metų

nes po 20 metų dar būsiu pakankamai jauna ir turėsiu užauginti savo būsimus vaikus

o po tos operacijos, jeigu bus kokios komoplikacijos, akiniai gali nepadėti

drinks_cheers.gif Mane irgi sulaiko sitos mintys, labai sulaiko... Pasvajoju apie operacija, regejimas tikrai prastas, trumparegyste daug papildomu rupesciu ir nepatogumu kelia, bet per didele rizika man. Dabar gal ir atrodo dzin, bet kada nors bus ne dzin, kai prasides kokia katarakta, glaukoma, o operuot nebebus galima (apie tai buvo kazkokioj laidoj tv sneketa)...

O besidariusiu operacija norejau paklaust - butina salyga operacijai, kiek zinau, kad regejimas bent metus butu stabilus, o kaip gydytojai konsultaciju metu tai ivertina - ar atsinesat is savo gydytoju kokias pazymas, ar patys jie stebi metus laiko, ar kaip? g.gif
Atsakyti
šiaip man pikčiausia, kad iš to biznį daro

ir gydytojai, pas kuriuos einam kaip pas Dievą, kabina makaronus

labai sunku atrinkti, kur tiesa, o kur reklama

o pasidariusioms operaciją arba ketinančioms - aš jus palaikau ir pavydžiu ryžto, nes aš skysta, visko bijau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bajm: 15 gegužės 2006 - 12:40