Įkraunama...
Įkraunama...

Akių gydimas lazeriu?!

akiniu nekenciu, nes nuo 3 klases pradejau blogai matyt. su linzem paskutinius metus vaikstau. bet aisku irgi vargas, i svecius vaziuoji tai visad turi pasiimt kruva "aparaturos", sunkiausia tai baiseinuose, gamtoj lb lievai buvo, sia vasara kelis kart su palapinem varem keliom dienom, tai ziauru, sunku lb. Jas gi reik issiimt, o ranku negali svariai nusiplaut, pasidet nera kur, paskui toj palapinej tamsoj kol prigrabalioji kur turi atsigult, ziauriai sunku buvo...

lb tikiuosi pasitaisyt regejima. zinau kad gali gryzt kazkiek dioptriju, bet gi ne 10 biggrin.gif jei bus -1 arba -2 tai cia juokas palyginus su tuo kad dabar kaip kurmis esu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aries @ 2007 01 22, 13:10)
pati klausiu, pati ir atsakineju tongue.gif
<<... ... ...>>
vat taip. parasysiu savaitgali, kaip sekes...

Na štai, grįžom iš konsultacijos.
Mano "diagnozę" konsultuojanti gydytoja patvirtino - vyrui astigmatizmas, beje, abiejų akiu. Dešinei (dėl kurios mes ir jaudinomės) didesnis (0,75), kairei mažesnis. Pasakė, kad dviejų mėnesių laikotarpyje tas astigmatizmas greičiausiai sumažės dvigubai, todėl gal net ir netrukdys regėjimui. Jei ne - bus galima daryti pakartotiną korekciją (nemokamai). Bet vyras diskomfortą jaučia pakankamai didelį dėl šito, nors skaičiau inete, kad tokio laipsnio astigmatizmas regai net netrukdo ... Vat taip sad.gif prieš operaciją jo neturėjo...
Be to, šįryt atsibudo raudonom perštinčiom akim - uždegimas... Kaune gydytoja išrašė papildomus vaistus... kainavo > 30 lt... na by tik mačytų...
Ir rūkas vis dar laikosi jam, nors kiti gyrėsi, kad jau kitą dieną viskas čiki piki. Aš, žinoma, džiaugiuosi už juos, bet kažkaip apmaudu, kad jam einas ne taip gerai, kaip visiems pažįstamiems, kurie darėsi šią operaciją. Na bet mes sutarėm 2 mėnesius labai nesirūpint... vis tiek nieko nepakeisi. Paskui žiūrėsim...
P.S. šiandien Kaune sutikau moterį, kuri darėsi operaciją tą pačią diena, kaip ir mano vyras. Sakė, kad jai viskas labai ir labai ok...
P.P.S. vyras pradėjo gerti vitaminus akims. Gydytoja sakė, kad galima papildomai gerti dar ir vit.C.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aries: 25 sausio 2007 - 20:05
Aries, tikėkimės kad viskas gerai tavo vyrui console.gif
Atsakyti
Aries, didziausi jum linkejimai sveikti! dar patarciau imuniteta stiprinanciu vitaminu pavartot, juk nori nenori cia visam organizmui sokas unsure.gif
Atsakyti
Aries, aš tikiuosi, kad tavo vyrui regėjimas susitvarkys, tik reikia laiko console.gif . Lauksime iš tavęs gerų naujienų smile.gif .
Atsakyti
Aries, jatus mano, na manau pabaiga bus gera...... negasdink verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Paranormali @ 2007 01 24, 23:02)
[color=green] g.gif  As va mastau, ir kaip toje patarleje i hochitsa i kolitsa... Mano -7 abieju akiu, ir man jau jokio skirtumo, nors as sau negrazi be akiniu, itariu nesiociau juos del grozio. blush2.gif

Ir man tokios pačios mintys... Minusas pas mane 4,5, bet dar baisinis astigmatizmas vienos akies, tai tas skirtumas tarp akių labai trukdo ir vargina. Linzes nešioju jau keliolika metų, bet irgi nusibodo, norisi tiesiog atsibusti ir matyti. Na, ne man vienai, tikriausiai, to norisi biggrin.gif
Ketinu operuotis, bet gal tik kitais metais, noriu ramiai užbaigti studijas, o tada skirti tam laiko, nes dabar tai paromis prie kompo sėdėti tenka. O pinigėlius taupyt jau pradėjau smile.gif

QUOTE(Aries @ 2007 01 25, 20:04)
Na štai, grįžom iš konsultacijos.
Mano "diagnozę" konsultuojanti  gydytoja patvirtino - vyrui astigmatizmas, beje, abiejų akiu. Dešinei (dėl kurios mes ir jaudinomės) didesnis (0,75), kairei mažesnis.

Mano kairės akies asigmatizmas 0,75, tai toks tikrai visai netrukdo, jo net nekoreguoja lęšiais. O vat dešinėje net 1,75, tai ta akimi nieko neįžiūriu, viskas dvejinasi - trejinasi.
Sėkmės taviškiam sveikstant!
Atsakyti
Aries, koks tavo vyro regėjimas buvo prieš operaciją?
Atsakyti
Prieš operaciją regėjimas buvo apie -7. Ne mažiau, bet ir ne daugiau -7,5, dabar neperklausiu... Astigmatizmo nebuvo.
Aj nu velniop tą astigmatizmą... jei tiek tepaliktų, mano vyras būtų patenkintas, na ne taip, kaip tikėjos. Bet iš esmės mato neblogai tfu 3k. Dabar bėda ta, kad kairė akis, kuria jis džiaugės, serga. Uždegimas... ir jis po truputį progresuoja... o nauji vaistai, kuriuos išrašė per savaitinę apžiūrą, kol kas nelabai mačyja. Žodžiu, ryt iš pat ryto skambinsim operavusiam gydytojui. Nes iš tikrųjų nors aš ir manau, kad viskas bus ok, bet jaučiu, kad žylu po truputį. Skaitinėju kaip durnelė inete visokius straipsnius (ne apie operacijas, o apie akių ligas) ir kraupstu. O neskaityt irgi neina, nes ieškaus infos visokios apie uždegimus...
Žodžiu mergaitės, ačiū už palaikymą smile.gif Tikiuos, po savaitės parašysiu geras naujienas (tfu tfu tfu).
Atsakyti
QUOTE(Aries @ 2007 01 27, 21:09)
Prieš operaciją regėjimas buvo apie -7. Ne mažiau, bet ir ne daugiau -7,5, dabar neperklausiu... Astigmatizmo nebuvo.
Aj nu velniop tą astigmatizmą... jei tiek tepaliktų, mano vyras būtų patenkintas, na ne taip, kaip tikėjos. Bet iš esmės mato neblogai tfu 3k. Dabar bėda ta, kad kairė akis, kuria jis džiaugės, serga. Uždegimas... ir jis po truputį progresuoja... o nauji vaistai, kuriuos išrašė per savaitinę apžiūrą, kol kas nelabai mačyja. Žodžiu, ryt iš pat ryto skambinsim operavusiam gydytojui. Nes iš tikrųjų nors aš ir manau, kad viskas bus ok, bet jaučiu, kad žylu po truputį. Skaitinėju kaip durnelė inete visokius straipsnius (ne apie operacijas, o apie akių ligas) ir kraupstu. O neskaityt irgi neina, nes ieškaus infos visokios apie uždegimus...
Žodžiu mergaitės, ačiū už palaikymą smile.gif Tikiuos, po savaitės parašysiu geras naujienas (tfu tfu tfu).

Ziurek dar pati neapsirk! viskas bus gerai!!!!!!
Atsakyti
Labas, mergytės smile.gif Nius, klausykit smile.gif Vakar nebeapsikentęs rūkų ant akių, vyras paskambino gyd. Gutauskui. Šiandien važiavom į Kauna konsultuotis. Konsultacija truko apie valandą. Gyd. liko labai patenkintas ragenos gijimo procesu. Sakė, kad ragena gyja puikiai. O tie rūkai ir paraudimai, sausumai - dėl seniai įsimetusio stafilokoko akyse (apie kurį vyras ir nežinojo), kuris yra neišgydomas, bet ir nekenkia (apžiūrėjo mikroskopu akis). Operacija išprovokavo suaktyvėjimą to stafilokoko... gyd.Gutauskas paaiškino, kaip reikia prižiūrėti akis stafilokoko suaktyvėjimo laikotarpiu... Na o galutinai operacijos rezultatai (pas vyrą susiformavo astigmatizmas) paaiškės po 3-4 mėn., tada ir bus sprendžiama, ką daryti. Gyd. sakė, kad galima bus daryti pakartotiną operaciją atkeliant tą patį ragenos sluoksnį, ir dar kartą "pašlifuojant" rageną.
Žodžiu, vyras liko patenkintas apžiūra, aš nusipirkau dažų nusidažyti žilus plaukus smile.gif, mes abu patapom gyd.Gutausko fan-klubo nariais, ir gyvenimas tęsiasi:))) tfu tfu tfu
Na, jei turit kokių klausimų, klauskit į asmeninęsmile.gif
Parašysiu, kaip sekės, po kitos konsultacijos, arba po kelių mėnesių.
Ačiūūūūūū visoms už palaikymą!
Atsakyti
QUOTE(Aries @ 2007 01 29, 22:12)
Parašysiu, kaip sekės, po kitos konsultacijos, arba po kelių mėnesių.
Ačiūūūūūū visoms už palaikymą!

Tai gerai, kad viskas paaiškėjo thumbup.gif
Sėkmės gyjant, ir dalinkitės įspūdžiais ir patirtimi 4u.gif
Atsakyti