Įkraunama...
Įkraunama...

Akių gydimas lazeriu?!

QUOTE(Issisiepusi @ 2007 03 01, 21:46)
(nesikeikiant) buvo beveik -10. isivaizuojat zlibuma! o fabar 1!

žlibumą puikiai įsivaizduoju, bo pati tokį turiu 4u.gif
Kiek kainavo operacija ir kiek reikėjo jos laukti? Čia Krokuvos g. 11 dareisi?
Atsakyti
Aš dariausi operaciją jau prieš... 4 ar 5, gal jau net 6 metus smile.gif Minusas jau buvo perkopęs 10 dioptrijų. Dabar užsidedu tik +0,5 akinukus prie kompo - labiau tam, kad akis saugot, nei tam kad reikia smile.gif
Bet operacija ir pooperacinis periodas buvo baisus smile.gif Prisiskaičiau, kokia smagi greita ir neskausminga operacija, kaip nulipsiu nuo stalo ir viską matysiu - net į operaciją sakė viena galiuateit, paskui laisvai mikriuku parvažiuosiu g.gif Operacijos metu man labai skaudėjo g.gif Nesupratau kaip ten turėjo būt neskausminga biggrin.gif Kai pabaigė vieną akį, jau norėjau spjaut ir bėgt iš ten, bambėdama kažką panašaus į "aš gal kitą savaitę užeisiu pasibaigt, dabar labai laiko neturiu..." lotuliukas.gif , nes jau neiškenčiau skausmo biggrin.gif Bet aišku niekas ten mano kliedesių neklausė biggrin.gif
Nulipus nuo stalo nemačiau nieko, tik rūką g.gif Jau išsigandau, bet gydytojas nuramino kad taip turi būt, greit nuslinks tas rūkas ir tada matysiu. (tik kaži kaip ten su tuo savarankišku parvažiavimu su mikriuku? lotuliukas.gif gerai kad atvažiavau ne viena, tai parvežė namo - aš net atsimerkt negalėjau, nuo šviesos labai skaudėjo akis).
Kitą rytą atsibudau jau nusiteikus matyti... Ir pššš... Nieko smile.gif Aš aišku panikoj, puolu skambint gydytojui, o jis ramina - čia mol taip turi būt g.gif Per pora savaičių (kur dingo "per pora valandų"?) matysiu. Nu tai gerai kad nepasidariau operacijos prieš sesiją, kaip galvojau doh.gif stabiliai pora savaičių buvau invalidė, nieko nemačiau. Kol vieną dieną smegenyse kažkas "pasisuko" ir dašilo mano galvelei, kaip suderint fokusavimą akyse biggrin.gif Va tada tai buvo džiaugsmo, kai nei iš šio, nei iš to pradėjau matyti, o jau buvau beveik praradus viltį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2007 03 14, 11:52)
pora savaičių buvau invalidė, nieko nemačiau. Kol vieną dieną smegenyse kažkas "pasisuko" ir dašilo mano galvelei, kaip suderint fokusavimą akyse biggrin.gif Va tada tai buvo džiaugsmo, kai nei iš šio, nei iš to pradėjau matyti, o jau buvau beveik praradus viltį biggrin.gif

Kiek supratau iš atsiliepimų įvairiuose interneto saituose (o prisiskaičiau visomis kalbomis, kurias bent kiek suprantu) - tai baisiai individualus dalykas, tas pooperacinis periodas... g.gif Todėl ir ketinu bent dvi savaites atostogų pasiimt tam reikalui - maža ko, o jei dirbt negalėsiu?
O kur operavaisi, pas kokį gydytoją? Ar buvo tik trumparegystė, ar ir astigmatizmas?
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2007 03 14, 14:00)
Kiek supratau iš atsiliepimų įvairiuose interneto saituose (o prisiskaičiau visomis kalbomis, kurias bent kiek suprantu) - tai baisiai individualus dalykas, tas pooperacinis periodas... g.gif  Todėl ir ketinu bent dvi savaites atostogų pasiimt tam reikalui - maža ko, o jei dirbt negalėsiu?
O kur operavaisi, pas kokį gydytoją? Ar buvo tik trumparegystė, ar ir astigmatizmas?

Matyt kad labai individualu drinks_cheers.gif Tik niekaip nesupratau kodėl iš karto prižadėjo, kad praktiškai tuoj pat matysiu blink.gif Buvau visai nepasiruošus ir prisikrovus krūvas darbų, kuriuos paskui bandžiau dirbti, pasididinus vaizdelį ekrane 500 proc lotuliukas.gif
Operavausi Kaune, o gydytojo nebepamenu... g.gif Gal pas Gutauską? Buvo tik trumparegystė ax.gif Ir dar tinklainės atšoka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rassa @ 2007 03 12, 23:46)
žlibumą puikiai įsivaizduoju, bo pati tokį turiu  4u.gif
Kiek kainavo operacija ir kiek reikėjo jos laukti? Čia Krokuvos g. 11 dareisi?

as dariausi Kaune, operavo Gutauskas.
Po operacijos iskart pastebejau, kad matau zyyyymiai geriau! nors ir per ruka. o ruaks dingo po 3-4 val ir maciau puikiai! o kai ryte pabudau ir gulint lovoj iskaiciau knygu lentynoj antrastes, tai isvis malonus sokas buvo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lauruskal @ 2007 02 26, 20:00)
...po gimdymo dar nesitikrinau,bet tikiuosi nepablogejo.Kazkur skaiciau,kad po gimdymo galima ne anksciau kaip po puses metu.Tai tiesa?

Po gimdymo neoperuoja tol, kol maitini mirksiukas.gif Daugiau jokiu apribojimu del gimdymo nesu girdejusi smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, norejau paklausti, jei po operacijos po keletos metu vistiek blogetu regejimas, tai kaip supratau jau lesiu nesioti nebegaleciau? Svarstau apie tokia operacija, nes manos akys -11 verysad.gif , ir bijau kad po operacijos jos vel neblogetu verysad.gif o ka as tada darysiu be lesiu???? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Avietytė @ 2007 04 12, 14:41)
Sveikutes, norejau paklausti, jei po operacijos po keletos metu vistiek blogetu regejimas, tai kaip supratau jau lesiu nesioti nebegaleciau? Svarstau apie tokia operacija, nes manos akys -11 verysad.gif , ir bijau kad po operacijos jos vel neblogetu verysad.gif o ka as tada darysiu be lesiu???? g.gif  g.gif

Sveika. As pasidariau operacija pries 3,5 metus. Buvo -9 ir -8. Dabar to minuso siek tiek grizo ir apie tai buvau perspeta, nes didelis minusas buvo ir dar pas mane vadinamasis horizontalus nistagmas. Tikimybe kad ir tau siek tiek minuso gris yra, bet pvz. man dar kol kas nei akiniu nei lesiu nereikia. Yra dabar apie -0,75. O dar tame tarpe po operacijos ir leliuko susilaukiau smile.gif Bet manau kad jei gris ir didesnis minusas bus galima detis lesius kontaktinius, kodel gi ne? g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristyyynyte @ 2006 10 28, 15:11)
noreciau paklausti ar po tokios operacijos galima gimdyti naturaliai,ar butinas cezario pjuvis.man dare lasik.

Mane gyd. patikino, kad tikrai galėsiu. Na ir pagimdžiau aš naturaliai ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(indrusita @ 2007 04 12, 16:08)
Sveika. As pasidariau operacija pries 3,5 metus. Buvo -9 ir -8. Dabar to minuso siek tiek grizo ir apie tai buvau perspeta, nes didelis minusas buvo ir dar pas mane vadinamasis horizontalus nistagmas. Tikimybe kad ir tau siek tiek minuso gris yra, bet pvz. man dar kol kas nei akiniu nei lesiu nereikia. Yra dabar apie -0,75. O dar tame tarpe po operacijos ir leliuko susilaukiau smile.gif Bet manau kad jei gris ir didesnis minusas bus galima detis lesius kontaktinius, kodel gi ne? g.gif  smile.gif

Na matais kazkur skaiciau kad po operacijos akis pasidaro jautresne, todel lesiai nebetinka. Nu bet zinai, cia as tik kazkur skaiciau, butu idomu suzinoti tikslia informacija g.gif
Atsakyti
QUOTE(Avietytė @ 2007 04 13, 11:04)
Na matais kazkur skaiciau kad po operacijos akis pasidaro jautresne, todel lesiai nebetinka. Nu bet zinai, cia as tik kazkur skaiciau, butu idomu suzinoti tikslia informacija g.gif

Na mati tiksliai ir as nezinau, bet tau i si klausima gali gydytojas atsakyti, nors jis sakys, kad tau ju tikrai is po operacijos nereikes biggrin.gif Zinau tik tiek, jog tas metodas, nepamenu kaip vadinasi doh.gif g.gif , bet kai nakti isidedi lesius, o diena matai ir vel nakti isidedi, diena matai ir t.t.tai is po tokios operacijos tikrai nebegalimas. Domejausi tuo. Man papasakojo gydytoja, kad tai ka tas lesis nakti isgaubia, is po tokios operacijos jau yra isdeginta. Taigi, jeigu regejimas pasilptu tektu gristi prie akiniu ir lesiu iki grabo lentos verysad.gif smile.gif Nors medicina taip zengia pirmyn kad ka gali zinoti tongue.gif smile.gif
Papildyta:
O siaip manau, kad ar galesi lesius naudoti, tai ir priklauso nuo akiu jautrumo. Pavyzdziui jos mano, tai nepasakyciau kad labai jautrios ir drasiai tikiu, kad galeciau nesioti, bent tikiuos. Tfu tfu kad neprisikalbeciau... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(indrusita @ 2007 04 13, 19:47)
Na mati tiksliai ir as nezinau, bet tau i si klausima gali gydytojas atsakyti, nors jis sakys, kad tau ju tikrai is po operacijos nereikes  biggrin.gif Zinau tik tiek, jog tas metodas, nepamenu kaip vadinasi  doh.gif  g.gif , bet kai nakti isidedi lesius, o diena matai ir vel nakti isidedi, diena matai ir t.t.tai is po tokios operacijos tikrai nebegalimas. Domejausi tuo. Man papasakojo gydytoja, kad tai ka tas lesis nakti isgaubia, is po tokios operacijos jau yra isdeginta. Taigi, jeigu regejimas pasilptu tektu gristi prie akiniu ir lesiu iki grabo lentos  verysad.gif  smile.gif Nors medicina taip zengia pirmyn kad ka gali zinoti tongue.gif  smile.gif
Papildyta:
O siaip manau, kad ar galesi lesius naudoti, tai ir priklauso nuo akiu jautrumo. Pavyzdziui jos mano, tai nepasakyciau kad labai jautrios ir drasiai tikiu, kad galeciau nesioti, bent tikiuos. Tfu tfu kad neprisikalbeciau... blink.gif

O gal gali parasyti kur butu daugiau galima pasiskaityti apie tuos lesius, kur nakti isidedi, o diena issiemi. Ir dar turbut nelabai didelem dioptrijom tas tinka doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti