QUOTE(Miaška @ 2007 02 23, 12:01)
Pas ką operavaisi? Papasakok smulkiau...
Iki operacijos perskaiciau labai daug atsiliepimu ir rusiskuose ir angliskuose forumuose,pagalvojau ,kad as nepapulsiu i ta nepavykusiu atveju skaiciu

.Apsisprendziau tada operuotis akiu lazerines chirurgijos centre.Vaziavau dar tiksliai nezinodama ar operacija bus galima,kadangi esu ne vilniete ir man nebuvo ismatuotas ragenos storis.Man isankstinius tyrimus dares gydytojas patare daryti ne pilna korekcija,o palikti koki viena minusa,kad paskui ,pradejus vystytis toliaregystei neprireiktu greitai akiniu,bet Gutauskas apziurejes,pasake kad prie toklio regejimo kaip mano,reika jau bandyt daryt maksimalai korekcija,kad jau bent pajausti ta "matymo malonuma".Operacija atliko Kirtiklis.Realybeje ta operacija nera tokia jau baisi,kaip gali atrodyt beskaitant apie ja.(Kai skaiciau pati ,tai nuo to naturalistinio aprasymo atrodo net is baimes prades pilva skaudet:).Noras gerai matyt,pilnai kompensuoja ta palygint neilga proceduros laika.Tikro skausmo tai tikrai nera,aisku malonumo nedaug,bet tikrai labai bijot nereikia.Labiausiai isliko ispudis,kai po operacijos reikia kiek pailset ,tai kai viesbuty atsikeliau ir is ketvirto auskto sugebejau iziuret stovinciu masinu numerius(ko anksciau ir su akiniais negalejua padaryt),tai jausmas nenusakomas!Paskui i viska ziuri kaip kitomis akimis.Aisku kas visa laika gerai mate ,tas to niekada nesupras,bet akiniuotems tas malonumo jausmas nenusakomas.Jau kita diena galejau paskaitinet laiskrasti be didelio vargo,po savaites jau normaliai dirbau prie kompo visa dienele.Tiesa,paskui jau po opercijos pasikabinau namie ta regejimo lentele(kaip rekomenduojama akiu mankstai) ir vsi patreniruodavau akis.Pradzioje kazkaiop vaizdas viena akim liedavos nes turejau ir astigmatizma,buvai ir issigandus,nes atrode,kad regejimas pablogejo,bet paskui viskas susitvarke,manau kad visgi ta lentele is tikro yra gerai akiu treniravimui.Iki siol jos neatsisakiua nors aisku ta dabar darau tik kartais.Zodziu,as uz operacija,nes ji suteikia visai kita gyvenimo kokybe.Aisku,kam gerai yra su akiniais,gal ir neverta operuotis,bet man regejima kompensuodavo tik linzes,o po 15 metu jo nesiojimo atejo momentas,kai ju nebegalejau naudoti min.metus.Tada man gydytoja ir rekomendavo Lasik.