Tiesa ir dabar as pilno vieneto nematau, pas mane yra apie -0,5 ar -0,75, bet regejimo diena kol kas pakanka

QUOTE(Bajm @ 2007 04 26, 12:20)
pas mane daugiau minusų ir nemirštu dėl to
o iki kokio amžiaus rekomenduojamos šios operacijos?
o iki kokio amžiaus rekomenduojamos šios operacijos?
Nemiriau ir aš, kol stipriai neprogresavo astigmatizmas. Vat tada atsirado papildomų rūpesčių: užsakinėk lęšius specialius, kurie kainuoja atitinkamai daugiau, prigula prie akies prasčiau, sportuojant visada nuslenka ir viena akimi nematau, o dar visą treniruotę bijau, kad neiškristų lauk ir markstausi kaip išprotėjusi. Akinių stiklus sunkiai parenka, vėl gi - kainuoja brangiau, kol nešiojau blogai pritaikytus - blogai jaučiausi ir pasilpo kita akis, nes ji viena dirbo. Žodžiu, visa tai man pasirodė pakankamai įtikinami argumentai operuotis

Kiek skaičiau lietuviškos informacijos - rekomenduoja iki 40 m. Užsieniniuose šaltiniuose amžiaus ribos nenurodo...

QUOTE(Bajm @ 2007 04 26, 13:38)
Beje, ir kainuoja tikrai nemažai.
Sveikutes,
as apie tai nebuvau pagalvojusi
, kad ne visiems galima atlikti sia akiu operacija
gal zinote, kada jos negalima daryti?

QUOTE(blaxtiena @ 2007 04 26, 21:02)
Sveikutes,

Nelietuviškuose interneto puslapiuose buvau radusi informacijos apie tai, bet kai domėjausi klinikoje Vilniuje, tai atsakymas buvo logiškas: ateik tyrimams ir pasakysim - galima, ar negalima

QUOTE(1000inis @ 2007 04 20, 11:04)
Na ir biski dar: kas naudojat ortokorekcinius lesius, kuo nepatenkintos, gal kas blogai?
as naudoju,viskuo patenkinta ( nesioju puse metu) is pradziu reikejo priprasti pora dienu buti su jais nakti,bet dabar gerai

QUOTE(blaxtiena @ 2007 04 26, 21:02)
Sveikutes,

Tam kad pasakyti ar galima daryti operasiją - reikia tyrimo... o nedaro operacijos jei akies lęšiukas būna per mažai išgaubtas... bet šitą nustatyti galima tik atlikus pas juos tyrimą...
Prieš du metus dariausi, regejimas nuostabus. Esu labai laimingas. Net pamiršau, kad kažkada blogai mačiau. Bet kada prisimenu, tai pasaulis dar gražiau nušvinta

Aš akiniuota nuo 6 klasės. Buvau prieš porą metų labai užsinorėjusi operuotis, bet paskaičiau užsienietiškuose tinklalapiuose ir apsiraminau. Rizika per didelė, nei vienos išsivysčiusios šalies gydytojai ar mokslininkai nerekomenduoja. Tai tiesiog mados reikalas, kaip ir plastinės operacijos
QUOTE(Davidoff @ 2007 05 23, 20:09)
Prieš du metus dariausi, regejimas nuostabus. Esu labai laimingas. Net pamiršau, kad kažkada blogai mačiau. Bet kada prisimenu, tai pasaulis dar gražiau nušvinta 

Aš ir norėčiau pasidaryti tokią operacija, jau nusibodo nešioti tuos akinius.
Sveikos
ir as pasidalinsiu savo patirtim
Turejau regejima -11 dioptriju( jei as cia teisingai issireiskiau, bet gal supratot
) , prie tokio minuso sunku parinkt normalius akinius, beto akys vistiek bus kaip parsiuko. Lešių nešiojimas isvargino mano akis.
Pries daugiau kaip 4 metus lazeriu gyd. Gutauskas isoperavo akis, ta pacia diena jau maciau, kita diena nebuvo jokiu asarojimu ir pan. Ir dabar mano regejimas puikus, t.y. matau visa lentele.
Esu be galo laiminga, daba ne neisivaizduoju kaip anksciau pirmas dalykas kurio ieskojau atsibudus buvo akiniai.
ir as pasidalinsiu savo patirtim
Turejau regejima -11 dioptriju( jei as cia teisingai issireiskiau, bet gal supratot

Pries daugiau kaip 4 metus lazeriu gyd. Gutauskas isoperavo akis, ta pacia diena jau maciau, kita diena nebuvo jokiu asarojimu ir pan. Ir dabar mano regejimas puikus, t.y. matau visa lentele.
Esu be galo laiminga, daba ne neisivaizduoju kaip anksciau pirmas dalykas kurio ieskojau atsibudus buvo akiniai.
sveikos,
papasakosiu ir as savo istorija
operacija dariausi pries kokius 5 metus Rygoje, pas toki daktara su barzda
(pavardes neatsimenu, bet kazkur turiu kontaktus), nes tuo metu ten buvo naujausias aparatas visoje EU, si daktara rekomendavo akiu gydytoja klaipedoje.
operacija truko 10 min kiekvienai akiai, jokio skausmo tik sioks toks diskomfortas ir didelis didelis stresas "kaip cia viskas vyks"
namo grizau tos pacios dienos vakare, akys visa vakara jautesi lyg smelio pripiltos, bet is ryto atsimerkus pasauli pamaciau kitokiom spalvom
(ir daug duliukiu namie
)
praejus 2 dienom po operacijos regejimas buvo 1.1 ir toks yra dabar
garantija davo 20 metu
o iki to laiko manau isras dar kokiu sustru aparatu (jei kas)
papasakosiu ir as savo istorija

operacija dariausi pries kokius 5 metus Rygoje, pas toki daktara su barzda

operacija truko 10 min kiekvienai akiai, jokio skausmo tik sioks toks diskomfortas ir didelis didelis stresas "kaip cia viskas vyks"

praejus 2 dienom po operacijos regejimas buvo 1.1 ir toks yra dabar

garantija davo 20 metu

Kaip džiugu skaityti gerus atsiliepimus
apie tokią operaciją svajoju ir aš...

apie tokią operaciją svajoju ir aš...