pamatai sename name per tiek metų būna jau susigulėję, ir beto tai yra rąstinis namas taip kad apkrova pasiskirsto tolygiai. galiu paskyti, iš praktikos jokio sėdimo nėra. o kas link apkrovų tai bendram kiekyje stogo danga sudaro tik apie 20 proc. pagrindinė apkrova yra sniegas.
palyginimui šiferis apie 20kg/m2, čerpės 30kg/m2 (mano atveju), sniegas apie 140kg/m2.
sveiki, mes jau ir pagalvojame apie stogo keitima, stogo tipas trikampis kaip ir pries tai buvusio, noretusi jau kitokio, bet reikia keisti visa projekta tai ir laiko ir pinigu jauciu ne mazai kainuos tai apseisim be kitos formos, labiausiai mane traukia skardine danga ar ji tinkama tokiam aukstam muriniam namui ( stogas kaip sakiau trikampis).pasirinkimas pagooglinus didelis gal kas dejosi tokia danga ir jau isanalizavo kur pigiausia?
Mūsų renovacijos projektas paruoštas, bet turbūt reikia laukti pavasario, kad pakeistume stogą? Keisime senąjį šiferį beasbestiniu.
Sveiki,ka manote apie valcuota ranilla stogo skarda?
QUOTE(biesas66 @ 2010 01 15, 11:11)
Sveiki,ka manote apie valcuota ranilla stogo skarda?
man skarda naujam namui tai nelabai

QUOTE(pego @ 2010 01 15, 19:05)
man skarda naujam namui tai nelabai
aisku jei jus naudosis vari, titano-cinko lydiny ar aliumini tada gal, bet kaina
o ranila tai nelabai, mes darysim rekonstrukcija tai galvojam apie siferi, nes pasirinkimas ar skarda arba siferis, o pas jus kiek suprantu tai is vis naujas namas tai kaaip ir reiketu pinigu prasimanyt cerpėms
bet kaip mums ner pasirinkimo tai ir siferis gerai 

Matot,man cerpes grazu kai dvislaitis stogas ir daugiau skliautu,o kai pas mane vienslaitis tai ir nesinorisi stebuklu daryti. Man vienslaitis cerpinis nesiziuri.. Architektas pasiule Valciuoto plieno (kaip suprantu ruukki) danga. Na ji savotiskai atrodo.. Nors galvojau kad desiu eternit siferi.. Tiesa sendiena parduotuveje siferiu domejausi tai sake kas 5 metai reikes perdazineti... O tai i mano planus neieina

QUOTE(biesas66 @ 2010 01 15, 18:28)
Matot,man cerpes grazu kai dvislaitis stogas ir daugiau skliautu,o kai pas mane vienslaitis tai ir nesinorisi stebuklu daryti. Man vienslaitis cerpinis nesiziuri.. Architektas pasiule Valciuoto plieno (kaip suprantu ruukki) danga. Na ji savotiskai atrodo.. Nors galvojau kad desiu eternit siferi.. Tiesa sendiena parduotuveje siferiu domejausi tai sake kas 5 metai reikes perdazineti... O tai i mano planus neieina 

Nezinau, bet man teko girdeti, kad sis stogas yra garsus, kai lyja skamba, jokie siltinimai nepadeda

O jus bandete dometis eternitu, siuolaikiniu siferiu? Man patinka "gotika", toki stoga maciau pas architekta Kauspeda. Kainos ir kokybes santykis idealus

QUOTE(zaltys @ 2010 01 15, 18:46)
Gal kas matet kur galima nusipirlt pigiau beasbestinio siferio
Siaip siuo metu lietuveleje prekiaujama tik beasbestiniu siferiu, nes asbestiniu siferiu negalima prekiauti, o kokio jums reikia pilko ar spalvoto?
QUOTE(zaltys @ 2010 01 15, 19:46)
Eternitas vienas is tokiu siferiu. Man patinka "gotika", nes yra stambia banga, is tolo primena cerpes

QUOTE(zaltys @ 2010 01 15, 20:46)
Truputi pavelavai