Įkraunama...
Įkraunama...

Aksolotlis (ambystoma mexicanum)

QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 03 02, 22:12)
Neapsikramto vienas kitam antenų? Nenukanda kojos ar uodegos? Kažkur skaičiau, kad taip gali pasielgti... blink.gif
O maniškis/ė nieko nebijo. Iš smalsumo turbūt numirtų. Nesvarbu, kas prieina, į visus reikia pažiopsot. biggrin.gif žiūri jis į mane, aš į jį, ir galvoju- įdomu, kokios mintys sukasi šitose mažose  lervos smegenėlėse... lotuliukas.gif

ne,nuo pirmos dienos dviese,kaip suprnatu iš pamokinimų berniukas ir mergaitė biggrin.gif ,kai pirkau buvo per maži kad atskirti.Dabar jau matosi truputį prie galinių kojų toks kaip pilvas .Manau kad bernas.Apsikramtyt g.gif tikrai ne vienas kito neliečia,sakyčiau labai draugoviški daug dažniau vienas prie kito prisiglaudęs nei atskirai.Apgraušt vienas kitą gali tik tada kai labai alkani,jei nešert pora savaičių kažkur.Tada gal būt ir nuvalgys vienas kitam koją.Šiaip jei normaliai maitini vienas kito neliečia.Taip sakė pardavėjas.Maitinu nemažai du kart savaitėje pilnai užtenka.Pardavėjas šėrė kartą į savaitę,bet jo buvo arkliniai jau.
QUOTE(Superduktė @ 2013 03 02, 22:24)
O jūs visos juos čiupinėjat? Man, kad ir kokie jie fainuoliai, bet nelabai galbūt norėtųsi lysti prie jo  g.gif

aš čiupinėju ir imu.Pirmą kart juos pamačiau nete užsišikau iki negaliu blush2.gif Tą pačią dieną nusipirkom antrą akvą ,po dienos jau turėjau namie.Buvo mažiukai tai iš vis nebuvo ko bijot.MB sakė mano augintiniai pati ir tvarkykis.Pripratau.Jie kai sotūs iš vis nereaguoja į mano rankas.Paimu ir laikau jie net nebėga.Kai šeriu dar ir patampau pincetu mėsą,nu jau labai gražiai jie pagriebę ją tampo.Tokie agresyvūs atrodo.Bet tik atrodo.Geri jie ,ir labai fainučiai.Kai keičiu vandenį iš vis rankom išimu iš akvos.Tik paskui taze saugot reik nes turiu tris katinus,du durneliai bijo,o va trečias jau labai norėtų pasigauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jonavietis: 03 kovo 2013 - 17:13
Aš į rankas neimu. Man tai ir nebaisu, ir ne šlykštu būtų, bet jis nepratęs, tai ir negąsdinam. Kai keičiu vandenį, išgriebiu tinkleliu.

P.S Jonavietis, o kur jūs taip greit aksolotlių pirkti radot? Kitas klausimas- kokio jie amžiaus, ar seniai pas jus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 03 kovo 2013 - 22:01
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 03 03, 21:52)
Aš į rankas neimu. Man tai ir nebaisu, ir ne šlykštu būtų, bet jis nepratęs, tai ir negąsdinam. Kai keičiu vandenį, išgriebiu tinkleliu.

P.S Jonavietis, o kur jūs taip greit aksolotlių pirkti radot? Kitas klausimas- kokio jie amžiaus, ar seniai pas jus?

skelbimuose biggrin.gif Kaune Petrašiūnuose berniukas veisė .Dabar nežinau berods jau neveisia jų.Kai pirkau sakė kad apie metų jie.Pas mane apie pusantrų metų jau.Aš kai garsiai pareiškiau norą juos turėt MB per 15 min rado kur pirkt.Tada pamenu ne vienas skelbimas buvo.Visi galvoja kad jie labai brangūs,tipo nusiperka egzotiką už krūvą pinigų ir giriasi biggrin.gif Man čia forume viena taip ir parašė. blush2.gif Aš už saviškius mokėjau po 10 Lt.Blembački mano žuvys brangesnės už šitą egzotiką.
Atsakyti
QUOTE(Jonavietis @ 2013 03 04, 00:56)
Visi galvoja kad jie labai brangūs,tipo nusiperka egzotiką už krūvą pinigų ir giriasi biggrin.gif Man čia forume viena taip ir parašė. blush2.gif Aš už saviškius mokėjau po 10 Lt.Blembački mano žuvys brangesnės už šitą egzotiką.

Maniškis irgi ne karvę kainavo- tik 25 lietuviškus... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Jonavietis @ 2013 03 04, 00:56)
Kai pirkau sakė kad apie metų jie.Pas mane  apie pusantrų metų jau.

Tai tokie ne jaunikliai jau, subrendę pilnai. O tai jums jie nesugalvoja išneršti- juk porelė?
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 03 04, 10:29)
Maniškis irgi ne karvę kainavo- tik 25 lietuviškus... biggrin.gif
Papildyta:
Tai tokie ne jaunikliai jau, subrendę pilnai. O tai jums jie nesugalvoja išneršti- juk porelė?

kad nerštų reikia pakankamai vėsaus vandens.Kaip aiškino prie + 12 ir žemesnės.Aš tokio nelaikau pas mus +20 ar +18.Daugiau pakilt temperatūrai neleidžiu.Tai ir negalvoja.Na palyginus su tėvais mano buožgalviukai dar visai vaikai.Tėvai po kokį puskilį svėrė.Aš tikiuosi kad jie nesugalvos vaikų vest.Ir nėra ten labai lengva,kaip pasakojo vargelio yra su mažų šėrimu.Vasarą balose gaudo kažkokius baužiukus.Sakė dabar nepamenu,mažiukus reik iš kart atskirt nes tėvai sumaumos anuos.Prisistatyt krūvą akvų neturiu jokio noro.
Atsakyti
jonavieti imeskit foto savo poreles, smalsu pamatyt bigsmile.gif

kas del ciupinejimo, tai mes ji paglostom, panesiojam vandeni biggrin.gif

mike o jus kai keiciat vandeni, tai kaip suprantu visa? nes mes tai gal puse tik nupilam ir pakeiciam svieziu.
Atsakyti
QUOTE(triksė @ 2013 03 06, 17:28)
jonavieti imeskit foto savo poreles, smalsu pamatyt  bigsmile.gif

kas del ciupinejimo, tai mes ji paglostom, panesiojam vandeni  biggrin.gif

mike o jus kai keiciat vandeni, tai kaip suprantu visa? nes mes tai gal puse tik nupilam ir pakeiciam svieziu.

Taip, kadangi pas mus nėra filtro, tai kai keičiam, keičiam viską. Ir dar akmenukus gerai išplaunu.
Atsakyti
Mes tai turim filtrą, bet kartą per 1 - 2 mėn. keičiam visą vandenį, išplaunam akmenis ir visą akvariumą, o 1/4 vandens keičiam kiekvieną savaitę.
Atsakyti
Sveiki,
kokia smagi tema - net nežinojau, kad tiek daug aksolotlių mylėtojų Lietuvoje. Aš aksolotliu "užsvaigau" 2006 metais, auginau patinuką vardu Lialius, tačiau po dviejų metų jis nugaišo sad.gif Matyt susirgo... Aš išvažiavau pusmečiui studijų mainams į užsienį ir palikau prižiūrėti šeimai. Po mano išvažiavimo pradėjo prastai jaustis, nerimauti (plūduriuoja paviršiuje), vėliau nustojo valgyti ir likus savaitei iki grįžimo pasimirė sad.gif Labai liūdėjau, nuostabus gyvūnas buvo, reagavo į šeimininką ir kelis žaisliukus.
Dabar auginu vorą ir šunį, bet kažkaip pasiilgstu akvariumo... 4u.gif
Sėkmės auginantiems 4u.gif
Atsakyti
pasigyriau ir dingau blush2.gif ,tiesiog laiko nėra.Rodau vieną antras pasislėpęs vienai nufotkint sunkoka abu doh.gif vieną iškrapštau,antras pasikavoja.Pabandysiu vakare paprašyti MB kad padėtų.Jei neklystu čia goša biggrin.gif
akva 60 l.Filtras 60 l dirba visą parą.Vandenį keičiu gal į kokius 3 mėn kartą išplaudama akmenukus.Apšvietimas ledinės lemputės.Dangčio pilnai neuždarau , jo kaip ir nereiktų,bet pas mane trys katinai.Lipa rupūžės tai nori nenori dengiu.Šiaip mano plikiai jų bijo biggrin.gif o va kornis tai mėgėjas lipt nes ant didelio akvos mėgsta gulėti.Bando ir ant šito užsijot.Vandenuką stengiuos laikyti + 18.Maniškiam toks geriausiai tinka.Vasarą kai karšta dedu butelį su sušaldytu vandeniu arba keičiui į dieną kartą vieną kibirą.Kuo aukštesnė tempa tuo jie prasčiau jaučias.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jonavietis: 16 balandžio 2013 - 14:27
Sveiki, domiuosi ir as siaip gyvunais, dabar skaitau info, ruosiuosi pirkti smile.gif
klausimukas - ar sodinat augalus pas aksolotlius? Cia matau pas Jonavieti krazus kupstas auga - koks ten augalelis? juk daugeliui augalu reikia silto vandens, o is likusiu salta megstanciu, kurie labiau tinkami? Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stitch @ 2013 04 17, 08:15)
Sveiki, domiuosi ir as siaip gyvunais, dabar skaitau info, ruosiuosi pirkti smile.gif
klausimukas - ar sodinat augalus pas aksolotlius? Cia matau pas Jonavieti krazus kupstas auga - koks ten augalelis? juk daugeliui augalu reikia silto vandens, o is likusiu salta megstanciu, kurie labiau tinkami? Aciu smile.gif

šitas augalėlis plastmasinis blush2.gif ,net nežinau ar gyvos žolės augs.Kiek bandžiau tai pas mane nieko nesigavo doh.gif Temperatūra pakankamai žema žolėm,joms reik dar ir šviesos ko visai nereik ir nebūtina aksialotliam.Pagal savo didyjį akvą žinau temperatūra žolei reikalinga ne mažesnė + 24.Šitiem padarėliam tokia temeratūra nelabai.Tai pas mane žolės nelabai jau augo+ akselotliai jas suvalgo.Sodinau pačias nelepiausias tai jie net šaknis patvarkė doh.gif .Kas dar nežinau ar nekenkia trąšos žolinės jiems g.gif ,nesidomėjau.Šita žolė tiesiog kad jie turėtų kur slėptis nuo svetimų,nes nemėgėjai kai svetimi prie akvos trinas.Kas dar žolė turi būti švelni,jų labai švelni ir plona odelė,kad nesusižeistų .Todėl pas mane akvoje ir nėra jokių pagražinimų.Akmenų ,šakų.Jiems tinka tik švelni plastmasinė žolytė.
Atsakyti