
VAISIAI
Obuoliai:
- šviežias (2 maži, arba 1 didelis) 2
- sultys (1 puod.) 2
- džiovinti (1/4 puod.) 1
- tyrelė be cukraus (1 puod.) 2
Abrikosai:
- švieži (3 vnt.) 1
- džiovinti (6 puselės) 1
Bananas (1 vnt.) 2
Oranžinis melionas (iš vidaus; 1 puod., ~226g) 1
Geltonas melionas (1/8 meliono, arba 1 puod.) 1
Datulės:
- džiovintos (1/4 puod.) 1
- šviežios (1 puod.) 1
Džiovintų vaisių mišinys (1/4 puod.) 2
Vaisių sviestas, tyrelė (1 v. škšt.) 1
Vaisių salotos (1 puod.) 2
Greipfrutai:
- sultys (1 puod.) 2
- šviežias (1 puod.) 2
Vynuogės:
- sultys (1 puod.) 4
- šviežios (1 puod.) 1
Kivis (1 vnt.) 1
Mandarinas (1 didelis, arba 2 maži) 1
Mangas (1 vnt.) 2
Nektarai (bet kokios rūšies, ½ puod.) 1
Nektarinai (1 vnt.) 1
Apelsinai:
- sultys (1 puod.) 2
- apelsinų ir greipfrutų sultys (1 puod.) 2
- smulkintas (1 puod.) 1
- vaisius (1 vnt.) 1
Papaja (1/2 arba 1 puod.) 1
Persikai:
- konservuoti, nesaldinti (1 puod.) 2
- švieži (1 vnt.) 1
Kriaušės:
- konservuotos, nesaldintos (1 puod.) 2
- šviežios (1 vnt.) 1
Persimonas (šviežias; 1 vnt.) 2
Ananasai:
- konsvertuoti gabaliukai, nesaldinti (1 puod.) 2
- šviežias (1 puod.) 1
- sultys (1 puod.) 2
Maži bananai (plantanai, ne įprasti bananai; 1 puod.) 3
Slyvos:
- sultys (1 puod.) 4
- šviežios (2 vnt.) 1
Arbūzas (1 puod.) 1
Papildyta:
DARŽOVĖS:
Šparagai (12 vnt. arba 1 puodelis) 0
Avokadas (1/4) 2
Burokėliai (1 puod.) 0
Brokoliai (1 puod.) 0
Briuselio kopūstai (1 puod.) 0
Kopūstai (1 puod.) 0
Rauginti kopūstai (1 puod.) 0
Morkos:
- virtos (1 puod.) 1
- šviežios (1 puod.) 0
Kukurūzai:
- kukurūzų košė arba konservuoti (1 puod.) 3
- burbuolė (1 maža) 1
Agurkas (1 puod.) 0
Baklažanas (1 puod.) 0
Artišokai (1 puod.) 2
Porai (1 puod.) 0
Salotos (daržovė; 1 puod.) 0
Lapai (burokėlių, runkelių lapai, kiaulpienių, kopūstų, garstyčių, ropių; 1 puod.) 0
Alyvuogės (10 vnt. mažų, arba 6 vnt. didelių) 1
Svogūnai (1 puod.) 1
Pastarnokai (virti; 1 puod.) 2
Paprika (1 puod.) 0
Marinuoti agurkai:
- saldūs (2 vnt.; dideli) 1
- nesaldūs (1 puod., arba 1 vnt. (vidutinio dydžio) 0
Bulvės:
- bulvytės fri (gamintos namuose; 20 vnt., vienos ilgis maždaug 11,25cm) 10
- bulvių košė (1/2 puod.) 2
- bulvių salotos (1/2 puod.) 7
- saldžios bulvės (1 didelė, arba 1 puod.) 4
- baltos arba raudonos (1 didelė, arba 1 puod.) 4
- baltos arba raudonos (1 maža) 1
- bulvių traškučiai:
kepti (~30g) 4
įprasti (14 vnt.; ~30g) 4
Moliūgai:
- šviežias (1 puod.) 0
- sėklos (1 v. škšt.) 2
Ridikėliai (1 puod.) 0
Špinatai (1 puod.) 0
Daigai:
- liucerna (1 puod.) 0
- pupelių (1 puod.) 0
Cukinijos:
- spagečiai (1 puod.) 0
- vasara (1 puod.) 0
- žiema (1 puod.) 1
- cukinija (1 puod.) 0
Pomidorai:
- džiovinti (ne aliejuje; ½ puod.) 0
- švieži, konservuoti (1 puod.) 0
- pomidorų pasta (2 v. škšt.) 0
- pomidorų tyrė arba padažas 0
- pomidorų sultys (1 puod.) 1
Ropė (1 puod.) 0
Žiedinis kopūstas (1 puod.) 0
Salieras (1 puod.) 0
Cikorija (1 puod.) 0
Papildyta:
UOGOS:
Gervuogės (1 puod.) 1
Mėlynės (1 puod.) 1
Vyšnios:
- džiovintos (1/4 puod.) 2
- šviežios (1 puod.) 2
Spanguolės:
- džiovintos (1/4 puod.) 2
- šviežios (11/2 puod.) 1
Spanguolių padažas (1/4 puod.) 2
Serbentai:
- džiovinti (1/4 puod.) 2
- švieži (1 puod.) 1
Avietės (1 ½ puod.) 1
Braškės (1 ½ puod.) 1
Papildyta:
GRŪDAI, KRUOPOS:
Miežiai (virti, 1 puod.) 3
Pupelės:
- keptos (1/2 puod.) 5
- keptos, vegetariškos, konservuotos (1/2 puod.) 2
- juodos (1/2 puod.) 2
- cannellini (1/2 puod.) 1
- garbanzo (1/2 puod.) 2
- geltonos arba žalios šparaginės pupelės (1 puod.) 0
- raudonosios (1/2 puod.) 1
- Limos pupelės (tos didelės; ½ puod.) 1
- baltos pupelės (navy arba įprastos baltos; ½ puod.) 2
- margos/dėmėtos pupelės (pinto; ½ puod.) 2
- kiauliena su pupelėmis (skardinėse, ½ puod.) 2
- refried pupelės (1/2 puod.) 3
- refried pupelės (be riebalų, arba paprastos, konservuotos, ½ puod.) 2
- sojos pupelės (1/2 puod.) 3
Bulgur kruopos (1 puod.) 2
Virti grūdai/kruopos:
- ryžių košė (1 puod.) 3
- kviečių košė (1 puod.) 2
- kruopmilčiai (1 puod.) 2
- avižinė košė (1 puod.) 3
- avižinių dribsnių košė (1 puod.) 2
Kuskusas (1 puod.) 3
Manų kruopos (1 puod.) 3
Grikių košė (1 puod.) 3
Lęšiai (virti, ½ puod.) 2
Žirniai (virti):
- juodieji (daržinės pupelės; ½ puod.) 1
- avinžirniai (1/2 puod.) 2
- žalieji (1 puod.) 2
- sniego (kiniškos žirnių ankštys; 1 puod.) 1
- skaldyti (1/2 puod.) 2
- saldūs žirniai (ankštys; 1 puod.) 0
Ryžiai (virti):
- rudi (1 puod.) 4
- kepti (su jautiena, vištiena, kiauliena, krevetėm, arba be niek; paprasti; 1 puod.) 8
- ispaniški (1 puod.) 5
- balti (1 puod.) 4
- ryžių paplotėliai (paprasti 2, arba 6 mažiukai) 1
- ryžių gėrimai:
bet kokios rūšies, išskyrus tuos, kurie išvardyti čia (1 puod.) 3
šokoladinis (1 puod.) 4
liesas (1 puod.) 2
Kviečių gemalai (3 v. škšt.) 3
Papildyta:
MĖSA IR MĖSOS GAMINIAI:
Šoninė (virta arba traški, 3 juostelės) 4
Jautiena:
- malta (~85g) 6
- malta, liesa (~85g) 6
- liesa (1 gabaliukas, arba ½ puod. supjaustytos kubeliais / smulkintos; ~56g) 3
- įprasta (1 gabaliukas, arba ½ puod. supjaustytos kubeliais / smulkintos; ~56g) 4
- kepsnys (1 mažas, ~113g) 10
- kepsnys (liesas, 1 mažas. ~113g) 7
- troškinys (1 puod.) 5
Vištiena:
- bufalo sparneliai (virti, 3 vnt.) 9
- skardinėse (1/2 puod.) 4
- tamsi mėsa (1 griežinėlis, arba ½ puod. pjaustytos kubeliais / smulkintos virtos vištienos) 3
- šviesi mėsa (1 griežinėlis, arba ½ puod. pjaustytos kubeliais / smulkintos virtos vištienos) 2
- nugget stiliaus (keptas, 6 vnt.) 8
- krūtinėlė be odos ir kaulų (1 vnt.) 3
- krūtinėlė be odos (1 vnt.) 3
- krūtinėlė su oda (1 vnt.) 5
- šlaunelė be odos (1 vnt.) 1
- šlaunelė su oda (1 vnt.) 3
- ketvirtadalis be odos (koja; 1 vnt.) 3
- ketvirtadalis su oda (koja; 1 vnt.) 4
Antis be odos (virta, ¼ anties) 5
Dešrelės:
- jautienos ar kiaulienos, be riebalų (1 vnt.) 1
- jautienos ar kiaulienos, liesa (1 vnt.) 2
- jautienos ar kiaulienos, įprasta (1 vnt.) 5
- kalakutienos (1 vnt.) 3
- su bandele (1 vnt.) 3
Kumpis (virtas, 1 griežinėlis, arba ½ pjaustyto kubeliais / smulkinto) 3
Kumpis:
- jautienos (rūkytas; 1 griežinėlis) 3
- kalakutienos (rūkytas; 1 griežinėlis) 1
Ėriena:
- liesa (1 griežinėlis, 1 kotletas, arba ½ puod. pjaustytos kubeliais / smulkintos) 3
- įprasta (1 griežinėlis, 1 kotletas, arba ½ puod. pjaustytos kubeliais / smulkintos) 4
Kepenys (virtos):
- jautienos (1/2 puod.) 2
- vištienos (1/2 puod.) 2
Mėsos kukuliai:
- be padažo (2 vnt.) 10
- su pomidorų padažu (2 vnt., ½ puod. padažo) 13
Netikras zuikis (1 griežinėlis) 6
Kiauliena:
- liesa (1 gabaliukas, arba ½ puod. pjaustytos kubeliais, arba maltos ~60gr) 3
- įprasa (1 gabaliukas, arba ½ puod. pjaustytos kubeliais, arba maltos ~60gr) 5
- kiaulienos konservai su pupelėmis (1/2 puod.) 2
Saliamis (bet kokios rūšies 1 griežinėlis; ~30g) 2
Kalakutiena:
- tamsi mėsa (1 gabalėlis, arba ½ puod. supjaustyto gabaliukais, arba malto ~60g) 3
- maltinis (1 vnt.) 5
- faršas (1/2 puod.) 3
- liesas maltinis (1 vnt.) 4
- liesas faršas (1/2 puod.) 3
- šviesi mėsa (1 gabalėlis, arba ½ puod. supjaustyto gabaliukais, arba malto ~60g) 3
Veršiena:
- liesa (1 griežinėlis, 1 kotletas, ½ puod. pjaustytos kubeliais, arba ½ puod. maltos) 3
- įprasta (1 griežinėlis, 1 kotletas, ½ puod. pjaustytos kubeliais, arba ½ puod. maltos) 4
Bolonija (bet kokios rūšies dešra, 1 griežinėlis, ~28g) 2
Papildyta:
ŽUVIS IR JŪROS GĖRYBĖS:
- konservuota ir džiovinta žuvis:
ančiuviai (6 vnt.) 1
lašiša (1/2 puod.) 4
sardinės (5 vnt.) 3
tunas aliejuje (nusausintas, ½ puod.) 5
tunas savose sultyse (nusausintas, 1/2 puod.) 3
- šviežia žuvis (arba virta be riebalų):
šamas (filė, 1 vnt.) 6
menkė (filė, 1 vnt.) 4
otas (filė / kepsnys, 1 vnt.) 5
silkė (~28g) 1
lašiša (filė / kepsnys, 1vnt.) 7
lynas (filė, 1 vnt.) 4
kardžuvė (filė, 1 vnt.) 4
vaivorykštinis upėtakis (filė, 1 vnt.) 6
tunas (filė / kepsnys, 1 vnt.) 6
- kepta žuvis (filė, 1 vnt.) 12
- vėžiagyvių mėsa skardinėse (bet kokios rūšies, nusausinta, ½ puod.) 2
- šviežia vėžiagyvių mėsa (arba virta be riebalų):
moliuskai (1/2 puod.) 2
krabas (1/2 puod.) 1
vėžys (1/2 puod.) 1
omaras (1/2 puod.) 1
austrės (1/2 puod.) 2
geldelės (1/2 puod.) 1
krevetės (1/2 puod.) 1
Papildyta:
DUONA IR DUONOS GAMINIAI:
Apskrita bandelė (bet kokios rūšies, be nieko, 1 maža arba ½ didelės) 3
Apskrita bandelė su kreminiu sūriu ir lašiša (filė) (pvz., Philadelphia; 1 didelė) 12
Džiuvėsėliai (biscotti; gaminti namuose; 1 mažas; ~5cm skersmens) 3
Duona (bet kokios rūšies, išskyrus tas, kurios išvardytos žemiau; 1 riekutė 2):
- kukurūzų (1 riekutė) 3
- česnakinė (1 riekutė) 5
- turinti daug ląstelienos (3g ar daugiau maistinių skaidulų 1 riekutėje; 1 riekutė) 1
- džiuvėsėliai (džiovinti trupiniai; 3 v. škšt.) 2
Spurga (be nieko, arba padengta; 1 vnt.; ~7 cm skersmens) 6
Skrudinta balta duona (skrebutis, 2 riekutės) 7
Pita (bet kokios rūšies, 1 vnt. Nedidelės, arba ½ didelės) 1
Riestainiai:
- kieti, bavariški (1 vnt.) 2
- lazdelės (Rods; 1 vnt.) 1
- minkšti (1 vnt.) 3
- lazdelės (įprastos; 45 vnt.) 2
- persukti (įprasto dydžio, 7 vnt.) 2
- persukti (nedideli, 15 vnt.) 2
SĖKLOS:
Kmynų sėklos (1 a. škšt.) 0
Aguonų sėklos (1 a. škšt.) 0
Saulėgrąžų sėklos (1 v. škšt.) 1
Sezamo sėklos (1 a. škšt.) 0
GĖRIMAI:
Kapučino:
- su pienu be riebalų (1 did. puod.) 2
- su mažai riebalų turinčiu pienu (1 did. puod.) 3
- su nenugriebtu pienu (1 did. puod.) 4
Kakava:
- įprasta (3/4 puod.) 2
- neriebi (3/4 puod.) 1
- be cukraus (3/4) 1
Kava (juoda, be cukraus; 1 puod.) 0
Arbata (juoda, be cukraus) 0
Vanduo (geriamasis, arba mineralinis, 1 puod.) 0
Alus:
- šviesus (1 skardinė / buteliukas, ~354ml) 2
- įprastas (1 skardinė / buteliukas; ~354ml) 3
Alkoholiniai gėrimai (brendis, džinas, romas, degtinė, tekila, viskis, škotiškas viskis, 1 stikliukas) 2
Papildyta:
PIENAS, PIENO GAMINIAI:
- Grūdėta varškė (2 v. škšt.) 1:
be riebalų (1 puod.) 3
1% riebumo (1 puod.) 3
2% riebumo (1 puod.) 4
4% riebumo (1 puod.) 6
- Grietinė (2 v. škšt.) 1
be riebalų (4 v. škšt.) 1
liesa (2 v. škšt.) 2
4% riebumo (1 v. škšt.) 1
- Fetos sūris (1/4 puod.) 3
- Sūris (kietas / pusiau kietas; pieno / sojos; 2 v. škšt.) 1
be riebalų (~28g) 1
liesas (~28g) 2
įprastas (~28g) 3
- Nešatelis (neufchatel; Tai minkštas, baltas, ppr. grybų skonio ir kvapo prancūziškas karvių pieno sūris plona valgoma baltųjų pelėsių plutele; 1 v. škšt.) 1
- Varškės sūris (1 puod.) 3
- Ricotta (2 v. škšt.) 1
be riebalų (1 puod.) 4
pusriebis (1 puod.) 8
nenugriebto pieno (1 puod.) 11
- Grietinėlė:
purškiama arba šaldyta (1/4 puod.) 1
įprasta (tiek liesa, tiek riebesnė; 2 v. škšt.) 3
- Pasukos:
be riebalų / tirštintos(1 puod.) 2
1% riebumo / tirštintos (1 puod.) 2
2% riebumo (1 puod.) 2
riebios / tirštintos (1 puod.) 4
- Kondensuotas saldintas pienas (1/2 puod.) 11
- Pienas:
liesas (1 puod.) 2
riebus (3,6%, 1 puod.) 4
Ledai:
- be riebalų ir cukraus (1/2 puod.) 2
- be riebalų, su cukrumi (1/2 puod.) 2
- liesi (1/2 puod.) 3
- premium (1/2 puod.) 7
- įprasti (1/2 puod.) 4
- ledai vaflyje, nesaldinti, arba su cukrumi (1 mažas) 1
- ledai sumuštinis (1 vnt,) 4
- ledai su įvairiais priedais (sirupu, riešutais, plakta grietinėle..; ½ puod.) 8
Sviestas (1 puod.) 51
KEPIMO INGRIDIENTAI:
- Miltai:
kvietiniai (1 puod.) 9
kvietiniai pilnų grūdų (1 puod.) 8
- cukrus:
rudas arba baltas (1 puod.) 20
cukraus pudra (1 puod.) 10
- Aliejai / Riebalai:
1 v. škšt. 3
¼ puod. 12
1/3 puod. 16
½ puod. 24
2/3 puod. 32
¾ puod. 36
1 puod. 48
Rapsų ir alyvuogių (1 v. škšt.) 4
Margarinas:
o 1 a. škšt. 1
o 1 v. škšt. 3
o ¼ puod. 12
o 1/3 puod. 16
o ½ puod. 24
o 2/3 puod. 32
o ¾ puod. 36
o 1 puod. 48
- Kepimo milteliai, arba soda (1 a. škšt.) 0
- Džiuvėsiai (3 v. škšt.) 1
- Šokoladiniai traškučiai (1 puod.) 24
- Kokosas (2 v. škšt.) 2
- Kukurūzų miltai (1 puod.) 8
- Kukurūzų krakmolas (1 v. škšt.) 3
- Pieno milteliai (1 puod.) 2
- Kondensuotas pienas (~350g) 12
- Kondensuotas pienas (liesas, ~350g) 6
- Kondensuotas pienas (be riebalų, 2 v. škšt.) 2.5
- Kiaušinis (1 vnt.) 2
- Kiaušinio baltymas (1 vnt.) 0
- Medus (1 puod.) 20
- Medus (1 v. škšt.) 1
- Kečupas (1/4 puod.) 1
- Kiaulių taukai (1 v. škšt.) 3
- Majonezas:
įprastas (1 v. škšt.) 3
be riebalų (4 a. škšt.) 1
liesas (2 a. škšt.) 1
- Melasa (sirupas; 1 v. škšt.) 1
- Avižiniai dribsniai (1 puod.) 5
- Razinos (1 puod.) 8
Actas (1 a. škšt.) 0
Papildyta:
KITA:
Dribsniai (bet kokios rūšies, išskyrūs tas, kurios išvardytos žemiau; 1 puod. 2):
- sėlenų dribsniai su razinomis (3/4 puod.) 2
- fortified (nevalytų?; su daugiau vitaminų; 1 puod.) 2
- cukruoti, padengti (1 puod.) 3
- GRANOLA (1/2 puod.) 4
- GRANOLA (mažai riebalų; ½ puod.) 3
- Grynuoliai (nuggets; ½ puod.) 3
- Pūsti (1 puod.) 1
- Smulkintų kviečių (1 sausainis) 1
- Kviečių gemalų (3 v. škšt.) 1
Grūdiniai batonėliai:
- neriebūs (1 vnt.) 2
- įprasti (1 vnt.) 3
Traškučiai:
- kukurūzų (10 didelių, arba 30 mažų) 4
- bulvių (kepti, 1 vidutinis) 2
Kiaušiniai:
- 2 kiaušinių omletas su sūriu 8
- 2 kiaušinių omletas su kumpiu ir sūriu 9
- plakti (2 vnt, arba ½ puod.) 5
- kiaušinių pakaitalas be riebalų (1/4 puod.) 1
- virtas kiaušinis (1 vnt.) 2
Kramtomoji guma (1 vnt.) 0
Želė (1 a. škšt.) 1
Kečupas (1/4 puod.) 1
Makaronai (1 puod.) 4
Grybai:
- švieži (1 puod.) 0
- marinuoti (1/2 puod.) 3
Valgomieji hibiskai (1 puod.) 0
Omletai:
- su sūriu, iš dviejų kiaušinių 8
- su kumpiu ir sūriu, iš dviejų kiaušinių 9
Makaronai (virti / nevirti; 1 puod.) 4
Žemės riešutų sviestas (arachių; 1 v. škšt.) 2
Pierogy (lenkiški pyragai, panašūs į koldūnus, su įdaru):
- su kopūstų, bulvių, arba sūrio įdaru (3 vnt.) 7
- su mėsos įdaru (3 vnt.) 8
Kukurūzų spragėsiai:
- lengvo riebumo (3 puod.) 1
- 94% be riebalų (5 puod.) 1
- įprasti (1 puod.) 1
- kino teatre pirkti (be sviesto; 1 puod.) 1
Pudingas (sumažinto kaloringumo; 1%; 1 puod.) 2
Virtinukai (ravioli; su pomidorų padažu, su sūriu; 8 gabaliukai su ½ puod. padažo) 16
Virtinukai (ravioli; su pomidorų padažu, su mėsa; 8 gabaliukai su ½ puod. padažo) 14
Šerbetas (bet kokio skonio; ½ puod.) 2
Sriubos:
- sultinys (bet kokios rūšies, pagamintas namuose) 0
Spagečiai (1 puod.) 3
Rėžiukai (1 puod.) 0