QUOTE(laurakormanskiene @ 2012 03 25, 20:29)
sveikos merginos, labai susidomejau siuo svorio metimo budu ir noreciau su seserimi ji isbandyti. tik beda, kad skaiciau visa temute, o neaiskumu labai daug... kaip suprantu, pirmas zingsnis su skaiciuokle apsiskaiciuoti kiek tasku per diena galima suvartoti ir ju nevirsyti, taip? o toliau susidaryt tasku lentele ir kiekviena kasni apskaiciuot, taip?

o kur galeciau rast receptuku maisto gaminimo? ir ar uztenka tik skaiciuot taskus pagal suvartojama produkta, ar reikia dar kazka analizuoti?

busiu labai dekinga, jei kas nors issamiai man viska paaiskins, nes noriu kuo greiciau pradet
Laba, sveika prisijungusi
Del tasku skaiciaus, tai gal ruttaly geriausiai paaiskintu, Weight Watcher'iai praejusi rudeni keite savo programos taisykles, tai as tik su naujaja programa esu susipazinusi, o daugumoj cionai pateiktu puslapiu kalbama apie senaja programa ir senuosius taskus, man rodos ruttaly jos ir laikosi
O del skaiciavimo, as dirbu, tai gana daznai buna, kad tenka kokiais nors pusgaminiais maitintis, tada super paprasta - suvedi i skaiciuokle ant dezutes surasytus duomenis, pasisveri, kiek suvalgei ir randi tasku skaiciu. Jei gamini pati, tai dazniausiai bandau arba rasti apytiksli atititkmeni lentelese, arba isskaidau dalimis, pvz, kokia nors pasta bolognese iseitu makaronai+pomidoru padazas+malta mesa. Analiziu jokiu nedarau ir siaip gana apytiksliai primetu, tik ziuriu, kad galiausiai nevirsinciau leistinu tasku skaiciaus.
Receptuku su paskaiciuotais taskais gali rasti cia:
http://www.skinnytaste.com (angliskai)
http://www.lesrecett...esdechrissy.fr/ (prancuziskai)
Nors suvedus i google "Weight Watchers recipes" turetu tukstancius puslapiu ismesti, vis tik ju programa jau 50 metu skaiciuoja, tai duomenu galybe online yra...
Man atrodo, kad geriausia tiesiog pasiimti ruttaly isversta sarasiuka ir pabandyti siaip, per daug saves neribojant tiesiog idomumo delei kelias dienas pasiskaiciuoti suvalgomus taskus. Pamatysi, kad viskas ne taip sudetinga, kaip atrodo, o ir megtamiausiu produktu taskus gana greitai isimenam ir automatiskai suskaiciuojam. Per ta laika, jei dar kils neaiskumu - rasyk cia, pabandysiu atsakyti, o po keliu dienu jau ir rimtai galesi griebtis skaiciavimo ir leto, bet uztikrinto svorio metimo
Papildyta:
Ai, beje, pamirsau parasyti, kad WW rekomenduoja uzsirasineti, ka suvalgome. Tada labai puikiai matosi visos mitybos problemos ir is kur ateina daugiausia tasku. As va pvz 1/3 tasku suvalgau apie 16val, ir viskas - saldumynai