Įkraunama...
Įkraunama...

Kvapų namai - 4 tema

QUOTE(Hibisco @ 2009 09 25, 09:05)
Merginos, susidūriau su tokia problema, gal žinote, kur gauti menzūrėlių su tiksliais mililitrais kremų gamybai namuose?? galima rasti tokių, kad būtų galima atskaičiuoti 10-20 ml iš bėdos, bet po 5 ar 7 ml, tai neįmanoma. Ką jūs darote tkiu atveju???  4u.gif

Namie turiu tupperware šaukštelių rinkinį, nuo 1ml iki 50ml, tai labai patogu. Dar hiper rimi mačiau panašius, buvo metaliniai ir plastmasiniai.
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 09 25, 08:19)
teisingai sieji  drinks_cheers.gif
man įdomu, ar hidrolato savybes labai paveikia aukšta temperatūra, t.y. verdantis vanduo?

deja, nezinau. i kava pilu, nes tokia populiari Arabu pusiasalio salyse, ypac Saudi Arabijoje. Kai noriu sirisko stiliaus kavos- tada dedu kardamono smile.gif o siaip jie tuos geliu vandenis labai placiai naudoja - vos ne i visus desertus, kepinius pila smile.gif manau savybes siuo atveju jiems ne taip svarbu kaip skonis smile.gif man kava irgi pirmiausia malonuma turi teikti svelniu rozes dvelksmu, na o savybes uzsipurksiu smile.gif beje, prisiminiau, kad maciau maisais turguje roziu ziedlapius perkant. klausiu cia kam, vandeniui gaminti perkat? ne, atsako man, uogiene roziu virsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dailus_kvietkelis @ 2009 09 25, 12:56)
man kava irgi pirmiausia malonuma turi teikti svelniu rozes dvelksmu, na o savybes uzsipurksiu smile.gif

lotuliukas.gif

manau, kad po to, kai kelis mėnesius panaudosiu pelargonijų EA, reikės nusipirkti rožių hidrolato ir tiesiog pagerti jo rolleyes.gif Dėl grožio biggrin.gif

Atsakyti
Gal galite patarti koki hidrolatą rinktis mišriai,labiau į sausuma odai,kartais atsiranda spuogiukų.
Atsakyti
QUOTE(Gilberta @ 2009 09 25, 14:24)
Gal galite patarti koki hidrolatą rinktis mišriai,labiau į sausuma odai,kartais atsiranda spuogiukų.

Šiaip levandų visokiai odai tinka ir ramiančiai veikia.
Atsakyti
QUOTE(kryyste @ 2009 09 25, 12:40)
O aš iš eurovaistinės nusipirkaus tą analizų indelį, jis irgi yra sugraduotas. Kiek žinau plastmasė nėra labai blogai, jei metalinis būtų, tai tada netiktų. Bet ten ir nelaikau, tik atsimatuoju.

As siaip kilnojau ta indeli Eurovaistineje, bet gradavimo nepastebejau, gal tiesiog gerai neiziziurejau... Aciu uz ideja, geriau pasiziuresiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 09 25, 13:08)
lotuliukas.gif

manau, kad po to, kai kelis mėnesius panaudosiu pelargonijų EA, reikės nusipirkti rožių hidrolato ir tiesiog pagerti jo  rolleyes.gif Dėl grožio biggrin.gif

drinks_cheers.gif o kodel kelis menesius ? tokia ilga programa nes per hormonus veikia, ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(Dailus_kvietkelis @ 2009 09 25, 16:16)
tokia ilga programa nes per hormonus veikia, ar kaip?

taip smile.gif Noriu kokius tris mėnesius panaudoti, o paskui padaryti pertraukėlę 4u.gif
Atsakyti
Merginos, jau seniai ieškau rožių arbatos, tai gal kaip arbatą rožių hidrolatą naudoti? mastau.gif O man šiandien perveš hamamelių hidrolatą, tai džiaugsmo diena biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolie23 @ 2009 09 25, 17:25)
Merginos, jau seniai ieškau rožių arbatos, tai gal kaip arbatą rožių hidrolatą naudoti?  mastau.gif  O man šiandien perveš hamamelių hidrolatą, tai džiaugsmo diena  biggrin.gif

Parašyk po kurio laiko kaip tiko hidrolatas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 09 24, 09:42)
Įdomu KN pelargonijų ea dar yra? wink.gif  biggrin.gif

Yra yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kryyste @ 2009 09 24, 21:56)
Dėl distiliavimo. Nep kokius augalus distiliuoji? Jų laikymosi laikas priklauso nuo šarminių rūgščių. Geriausiai laikosi kai PH yra 3-5. Liepų hidrolatas prastai laikosi.

turint omeny, kad tas viraliukas galioja vos 3 dienas, tai cia ne augalai ir ne ph kalti, o netinkamas paruosimo budas, Ir juolabiau tas procesas negali buti vadinamas distiliavimu. Speju, kad viskas daroma gan primityviai, t.y. karstu vandeniu uzpilamos zoleles ir pavirinamos ir atvesusios statomos i saldytu, kitaip net ir 2 d. neisbutu.
Namu salygom puikiai tinka infuzavimo budas, tada issilaiko ne viena savaite. Pati taip dariau su rozem, tai mano "hidrolatas" isbuvo 2 savaites (nes tik puslitriuka jo pasidarius buvau, gal ir ilgiau dar butu stovejes) ir puikiai kvepejo, kaip roziu vanduo, ir buvo labai skanus. Principas paprastas - i puoda su verdanciu vandeniu istatomas kitas indas, kuriame sudedamos zoleles ir vanduo ir toku budu verdama
Atsakyti