Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sakyti pastabas dukrai dėl jos figūros?

jomajo, augau storėjau ir nieks man jokių pastabų dėl to nesakė, nesgi paauglystė. Labiau būtų rūpinęsį jei ir toliau būč likus kaip šakaliukas smile.gif o aš išbujojau kaip reikalas -10kg per pusmetį blush2.gif svorio metimas prasidėjo, kai buvau 16m. pradėjau bėgiot ir derint maistą - veikė kuo puikiausiai. Jergau, mamos nu nebūkit tokios keistos ir netraumuokit savo mergaičių. ir apskritai, kodėl jų natūralūs pokyčiai jus taip nervina? Jei jau taip blogai tai tikrai, pasiūlykit kokius šokius lankyti, mažiau laiko prie kompų sėdėti,bet jau tik nereik jauno organizmo be reikalo dietom kankinti- kompleksų įvarysit ir nieko daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Pieva1 @ 2005 09 28, 15:20)
Neseniai žiūrėjau Nomedos laidą apie merginų valgymo sutrikimus. Vienos merginos pasisakymas, kad prie valgymo sutrikimo ligos ją privedė mama, mane privertė susimąstyti g.gif  Mano dukrytei 10. Na ir ji turi užsiauginusi pilvuką. Pamačius, kad jis stabiliai didėja, puoliau drausminti ją - žiūrėk vaikel ką valgai, pažiūrėk koks jau pilvas, į drabužius netelpi doh.gif
Tai po tos laidos aš ir mąstau, kas geriau - nekreipti dėmesio ir vėliau kai ji puls prie visokių dietų ir tada su ja kariauti, ar dabar ją drausminti?

Manau, reikia drausminti, bet švelniai, žiūrėti į mitybos racioną (visai šeimai), nes jei visi valgys, o ji turės žiūrėti - nemanau, kad bus gerai, o be to, paauglystėje dažnai pilvukus nuveja pirmoji meilė, veikla įvairi ir pan.
Atsakyti
Traumuoti nereikia, nes kompleksu dar paskui isigys kokiu.
Atsakyti
Manau paprasčiausiai keiskite namuose esančio maisto racioną. Jeigu šaldytuve nebus tų sūrelių ar šokoladukų, tai nebus ir ko naktį bėgti ieškoti. Paprasčiausiai, jei tik leidžia galimybės, daugiau gaminkite pati. Stenkitės daryti kuo nekaloringesnį maistą, susigalvokite kitas priežastis kodėl neleidžiate valgyti saldumynų-dantukai išpuls, išsitepsi. Ne visada būtina sakyti, kad va pilvas auga, taip tikrai gali vėliau būti..bet nemanau, kad verta labai panikuoti, dažnai vaikai artėdami link paauglystės priauga svorio, išaugs manyčiau ax.gif
Atsakyti
Mano mama kai man buvo 10-14 metu taip pat labai daug dirbdavo, del to negaledavo pati gaminti, tad liepdavo nusipirkti pavalgyti zmonisko maisto paciai ir palikdavo pinigeliu. Pamenu is pradziu pirkau saldumynus, dezute ledu, bet po to mama atrado dezutes siukslinej ir labai supyko. Turedavau arba parnesti mamai kvita ka pirkau arba parodyti pakuote. Ir taip ji darydavo ne del to, kad bijodavo jog nutuksiu (bent jau man taip nesakydavo), o del to kad norejo jog buciau sveikai pavalgius- rupinosi mano sveikata. Siulau ta pati pritaikyti ir jusu dukrai, kai reguliuojate ka ji valgo, sakykite, jog tai ne del svorio, o del sveikatos, nes atrodo ji puikiai, tik jus norite, kad ir sveikata jos butu puiki. Ir kai dudate pinigu i mokykla, prasykite cekiu, db net mokyklos valgykloje juos isduoda nes yra kasos, arba uzsakykite jei mokykloje pietus ir nebeduokite kisianpinigiu - kai ismoks racionaliai panaudoti tada vel gaus. Manau reikia daugiau drausmes ir tiek. Beja, nejau jusu dukra viska turi? Negi jus viska jai nuperkate? pvz.: as vaikysteje nuolat turejau trokstamu daiktu, drabuziu kuriu man mama neisgalejo nupirkti. Tuomet pasakydavo - taupyk ir nusipirksi. Taip as savo kisianpinigius isleisdavau ne saldumynam, cipsam, o taupydavau. Be to kai su mama eidavau i parduotuve ir prasydavau sokoladuko ar ledu ji man pasakydavo, galiu nupirk ta sokoladuka arba duoti tuos du litus ir galesi prideti juos prie taupykles, kurioje taupai pinigus tam megstamam daiktui.
Tik nereikia suprasti klaidingai, mes negyvenom kaip vargsai, nuolat buvo vaisiu, riesutu, sausu pusryciu, javinuku, tiesiog mano mama sugebejo man idiegti, kad skanus maistas, tai dar ne pagrindinis dalykas gyvenime, galima dziaugtis ir kitais dalykais, o tuo paciu ir netukti.
Uztat dabar kai gyvenu savarankiskai, neretai vietoj riebiu pietu issiverdu tiesiog grikiu koses su kefuru pietum. Man ir skanu ir pigu ir sveika, o uz likusius pinigus nusiperku ka nors grazaus sau thumbup.gif
Atsakyti
bukite savo mergaitems ne mamos ,o drauges,ir visos jusu pastabos tikrai nebus izeidziancios,as savo dukrai sakau pastabas ir tikrai nebijau jokiu kompleksu ivaryti,jei yra problemu su sveikata ar polinkis i virssvori ,mes privalom rupintis ju svoriu ir nes tai tikrai yra problema g.gif
Atsakyti
Jeigu antsvoris kelia gresme vaiko sveikatai, tada taip, reiktu sakyti pastabas ir imtis konktreciu veiksmu keiciant vaiko gyvenimo buda. O jei vaikas sveikas, noriai valgo, tai tuo reikia tik dziaugtis. Laikytis ar nesilaikyti dietu nuspres ji pati, kai ateis laikas.
Atsakyti
Ne, manau, kad taip vaikas įsivarys kokį kompleksą... unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Orchideja-: 17 lapkričio 2009 - 12:08
Pati visa gyvenima kovoju su antsvoriu.Turiu devyniu metu dukra,bet jau 1.55 cm ugio panele,ir ji irgi turi polinki pilneti.As jai jau dabar aiskinu kad geriau to svorio nepriaugti,nes poto bus daug sunkiau jo atsikratyti.Jokiu drastisku metodu aisku nera,bet musu vakariene paprastai ne veliau 18 val.,salduminus siulau suvalgyti iki pietu.Oi tiesa,dar man tenka kovoti su mociute, "neduodi vaikui valgyti" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AMANT: 28 lapkričio 2009 - 20:03
tėvai kabinėjosi prie manęs, kol pamatė,kad net įdėjus daug pastangų nieko nevyksta.Šiaip sportuot pastaraisiais metais tenka mažiau,nes skauda sąnarius,bet va,buvo vasarą laikotarpis,kai pradėjau dvigubint vaistų dozes ir lankyt sporto klubą.Abonementą nusipirkau mėnesiui.Mėnesį vaikščiojau 5-7 kartus per savaitę kardio salė+treniruokliai+pirtis.Norit pasakysiu juokingai absurdišką dalyką?Per tiek laiko nė gramo nenumečiau,o valgau ir taip nedaug,o tada dar mažiau dvigubai valgiau! doh.gif doh.gif
Tada nustojo,ypač tėvas kabinėtis,kad pilnoka esu....gal taip lemta man...gal skydliaukės cistos įtakoja,nes su hormonais +- viskas gerai doh.gif
žinokit susitaikiau,kad visad būsiu....
O nemeluojant-geriau jau būsiu kaip dabar,nei tokia kaip buvau iki kokių 13-14 metų. doh.gif
Atrodžiau kaip badu marinama,kaip anoreksikė.Pažiūriu į nuotrauką,kur man kokie 12 metų ir šiurpas nueina,nes kojos,rankos...tiesiog kaulai aptraukti oda doh.gif baisu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruta1992: 15 gruodžio 2009 - 23:04
QUOTE(AMANT @ 2009 11 28, 20:01)
Jokiu drastisku metodu aisku nera,bet musu vakariene paprastai ne veliau 18 val.,salduminus siulau suvalgyti iki pietu.O

Nevalgyti po 18 val. jau yra drastikškas metodas. Dietologai pataria nevalgyt dvi valandas prieš miegą, to pakanka.
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 12 16, 00:02)
tėvai kabinėjosi prie manęs, kol pamatė,kad net įdėjus daug pastangų nieko nevyksta.Šiaip sportuot pastaraisiais metais tenka mažiau,nes skauda sąnarius,bet va,buvo vasarą laikotarpis,kai pradėjau dvigubint vaistų dozes ir lankyt sporto klubą.Abonementą nusipirkau mėnesiui.Mėnesį vaikščiojau 5-7 kartus per savaitę kardio salė+treniruokliai+pirtis.Norit pasakysiu juokingai absurdišką dalyką?Per tiek laiko nė gramo nenumečiau,o valgau ir taip nedaug,o tada dar mažiau dvigubai valgiau!  doh.gif  doh.gif
Tada nustojo,ypač tėvas kabinėtis,kad pilnoka esu....gal taip lemta man...gal skydliaukės cistos įtakoja,nes su hormonais +- viskas gerai  doh.gif
žinokit susitaikiau,kad visad būsiu....
O nemeluojant-geriau jau būsiu kaip dabar,nei tokia kaip buvau iki kokių 13-14 metų. doh.gif
Atrodžiau kaip badu marinama,kaip anoreksikė.Pažiūriu į nuotrauką,kur man kokie 12 metų ir šiurpas nueina,nes kojos,rankos...tiesiog kaulai aptraukti oda  doh.gif  baisu..

kai buvau tavo metu man tik po metu sporto saleje pasirode rezultatas. Visas kunas sutvirtejo. Salyginai netekau tikrai nedaug kilogramu, bet tapau sau daug lieknesne.
Atsakyti