Mano mama kai man buvo 10-14 metu taip pat labai daug dirbdavo, del to negaledavo pati gaminti, tad liepdavo nusipirkti pavalgyti zmonisko maisto paciai ir palikdavo pinigeliu. Pamenu is pradziu pirkau saldumynus, dezute ledu, bet po to mama atrado dezutes siukslinej ir labai supyko. Turedavau arba parnesti mamai kvita ka pirkau arba parodyti pakuote. Ir taip ji darydavo ne del to, kad bijodavo jog nutuksiu (bent jau man taip nesakydavo), o del to kad norejo jog buciau sveikai pavalgius- rupinosi mano sveikata. Siulau ta pati pritaikyti ir jusu dukrai, kai reguliuojate ka ji valgo, sakykite, jog tai ne del svorio, o del sveikatos, nes atrodo ji puikiai, tik jus norite, kad ir sveikata jos butu puiki. Ir kai dudate pinigu i mokykla, prasykite cekiu, db net mokyklos valgykloje juos isduoda nes yra kasos, arba uzsakykite jei mokykloje pietus ir nebeduokite kisianpinigiu - kai ismoks racionaliai panaudoti tada vel gaus. Manau reikia daugiau drausmes ir tiek. Beja, nejau jusu dukra viska turi? Negi jus viska jai nuperkate? pvz.: as vaikysteje nuolat turejau trokstamu daiktu, drabuziu kuriu man mama neisgalejo nupirkti. Tuomet pasakydavo - taupyk ir nusipirksi. Taip as savo kisianpinigius isleisdavau ne saldumynam, cipsam, o taupydavau. Be to kai su mama eidavau i parduotuve ir prasydavau sokoladuko ar ledu ji man pasakydavo, galiu nupirk ta sokoladuka arba duoti tuos du litus ir galesi prideti juos prie taupykles, kurioje taupai pinigus tam megstamam daiktui.
Tik nereikia suprasti klaidingai, mes negyvenom kaip vargsai, nuolat buvo vaisiu, riesutu, sausu pusryciu, javinuku, tiesiog mano mama sugebejo man idiegti, kad skanus maistas, tai dar ne pagrindinis dalykas gyvenime, galima dziaugtis ir kitais dalykais, o tuo paciu ir netukti.
Uztat dabar kai gyvenu savarankiskai, neretai vietoj riebiu pietu issiverdu tiesiog grikiu koses su kefuru pietum. Man ir skanu ir pigu ir sveika, o uz likusius pinigus nusiperku ka nors grazaus sau