Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sakyti pastabas dukrai dėl jos figūros?

Manau, kad reikia susirupinti ne tada, kai vaikas jau turi antsvorio, o nuo pat mazens stebeti vaika ir pratinti ji valgyti sveika maista, neleisti persivalgyti, aktyviai praleisti laika kartu... Svarbu ir patiems rupintis savo mityba, nes dazniausiai vaikai valgo tai, kas seimoje yra iprasta ir priimta. Tikrai nera malonu isgirsti, kad ir per aplinkui, jog vaikeli panasu, kad tu priaugai per daug svorio ir tikrai ne kaip atrodai verysad.gif Valgymo iprocius butina suformuoti nuo pat mazens 4u.gif
Atsakyti
Mamytes,manau geriau butu, kad nekritikuotumet vaiko figuros jam girdint, nes manau kad vaikas ir taip negerai jauciasi vien del aplinkiniu apkalbu ir siaip zmonems atrodanciu nekaltu fraziu apie isvaizda, o panele viska dedasi i sirdi,gi namie vaikas turi jaustis saugus. Is patirties galiu pasakyti kad nenoredavau matyti tetu kurios sukritikuodavo mano figura, ar jau beveik pilnametysteje skaiciuodavo kasnius prie stalo. Kiek pastebejau siuolaikiniams paaugliukams labai truksta aktyviu uzsiemimu, sedi ir pliurpia kaip bobutes biggrin.gif , arba vaiksto su cipsu pakeliu rankoj. Tad manau kad geriau butu tyliai suziureti maisto kiekybe ir kokybe bei uzsiemimus, arba priimti tokia figura kokia yra. IR MEILES! DAUG DAUG MEILES smile.gif
Atsakyti
manau nederetu, gali pradeti kompleksuoti
Atsakyti
Realus įvykis.
Mama kūda. Turi du vaikus - vienas kūdas, o kitas valgus.
Mama kalba - nu šitas tai valgo ir valgo, ne mano vaikas čia...
Suprask čia juokelis. Iš šono atrodė klaikiai doh.gif
Atsakyti
Manau jai sakiti kad ira stambesne nereiketu o tai ka valgo taigi vistiek jus ruosiat tai ir dekit mazesnemis porcijomis,stenkites duot vietoj salduminu vaisiu ,parinkit maista savo dukrai , dar galit leist vaika i sokius kokius kad daugiau judetu mirksiukas.gif
Atsakyti
tikrai negalima kritikuoti ir garsiai komentuoti kiek vaikas suvalgo. maža buvau stamboka, bet pagrinde tai prasidėjo dėl to kad mokykloje buvau graužiama vaikų ir su niekuo nedraugaudavau, neidavau į kiemą žaisti, o sėdėdavau namie ir skaitydavau knygas. mama stipriai nekritikavo, bet pastebėdavo, kad stambėju, kad daug suvalgau. bet nesukdavo labai galvos. o aš ir po šiolei nemėgstu aktyvių užsiėmimų, norėdama kažkuo užsiimti turiu labai stipriai prisiversti. likau stamboka truputį, paauglystėj labai pergyvenau dėl to svorio, bet niekas nepaprotino tai nieko ir nedariau. Buvau sukūdus, kai dirbau užsienyje grynai fizinį darbą. o dabar vėl tas pats. mano galva tokiam vaikui reikia nieko jam pačiam nesakant, pakoreguoti mitybą ir užsiėmimus. Gink dieve neminint, kad tai dėl jo paties, dėl išvaizdos sveikatos ar pan. rast tai kas vaikui patinka ir tikslingai jį ten nukreipt.
Atsakyti
QUOTE(Pieva1 @ 2005 09 28, 15:20)
Neseniai žiūrėjau Nomedos laidą apie merginų valgymo sutrikimus. Vienos merginos pasisakymas, kad prie valgymo sutrikimo ligos ją privedė mama, mane privertė susimąstyti g.gif  Mano dukrytei 10. Na ir ji turi užsiauginusi pilvuką. Pamačius, kad jis stabiliai didėja, puoliau drausminti ją - žiūrėk vaikel ką valgai, pažiūrėk koks jau pilvas, į drabužius netelpi doh.gif
Tai po tos laidos aš ir mąstau, kas geriau - nekreipti dėmesio ir vėliau kai ji puls prie visokių dietų ir tada su ja kariauti, ar dabar ją drausminti?

as tai neapleisciau to reikalo...nieko gal ir nesakyciau, bet pati daryciau sveika maista, nuo kurio svoris vaikui neaugtu...pasakyvciau pastabas tik apie cipsus jei juos patinka valgyti, pasakyciau , kad cia jis labiau tinka berniukams ar kazka panasaus...jei dabar toki reikala apleisit veliau bus dar blogiau.....
Atsakyti
As tai neskau dar pokolkas kaip ir viskas normaliai tik kad pilvukas yra biskuliuka nu zinoma paskau kad yra laisnukas bet taip kad -Eeej ka valgai ziurek tuoj y rubsu nebetilpsi . taip tai nera tikrai,
O man tai mama daznai sakydavo kad tipo musu gimine vokiska nugarine niekad neturesi normalios figuros - kojos ilgos uspakalio ner papu iki 18 nebus n uzodziu cia jau kita tema bet taip tai savo dukrai nesakau tai jua daznai kad ziuretu ka valgo nes ir ,,cipsu,, neleidziu valgyt ir pati colos ir spr'aitu nemegsta o vaiaks mano valgo ka ir mes o jau as tai nevalghau ten kepsniu kiekviena diena. tai salotu kokiu tai kosiu kokiu dbara per tokius laikus ir nepapirkalios is mesu kilogramais. ! ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Austeja139: 28 spalio 2010 - 00:28
O man paskaicius kilo klausimas, ka jus turite galvoje sakydamos, kad mano dukra turi pilvuka, turi antsvori? Cia viena diena laukiau autobuso stoteleje. Stovejo dvi mamos ir viena buvo su paaugle dukra, na kokiu 14 metu (bet gal ir klystu, nes siais laikais sunku pasakyti apie amziu). Mamos matyt buvo senai nesimaciusios drauges. Pasisveikino viena su kita ir viena sako: "o kokia tavo dukra jau didele, visa panele, o kokia isgrazejusi, kudute tokia, noreciau, kad manoji tokia butu". O mama ir atsako (prie dukters): "kokia kudute, cia rubai paslepia, yra tu lasinuku ant jos pilvo" doh.gif
Nu tai kosmaras!
Atsakyti
Ne antsvoris o tiesiog pilvuskas,kitu jau sudejimas toks kad be pilvuko yra o pvz.Mano tai kad nori nenori tas pilvis yra ;D
Atsakyti
Auginu suneli 3.5men, tai si tema man dar neauktuali doh.gif
Bet... kadangi paauglistei teko pabut "storuliuke", o paskui po keliu metu grieztu dietu papult i reanimacija... Anoreksija su visom pasekmem...
Visu tu nelaimiu galejo ir nebut, jei:
- mama laiku pastebetu, kad dukryte perdaug valgo bandeliu, sokoladu ir t.t. Kazkaip paaiskuntu to valgymo minusus ir pasekmes. O ne dziaugtusi, kaip gerai valgo jos dukryte.
- Laiku pastebetu kaip dukra verkia i pagalve, nes suprato, kag ji storuliuke.
- Laiku pastebetu, kad dukra nusprende nevalgyti, ir jai tai puikiai sekesi kelis metus. Galu gale 1kivi per diena, tai jau buvo ziauriai daug. doh.gif

Manau mamai butina stebeti mergyte. Nekatinti, nekritikuoti, o laiku padeti.
Atsakyti
QUOTE(Smagute @ 2010 10 31, 10:50)
Auginu suneli 3.5men, tai si tema man dar neauktuali  doh.gif
Bet... kadangi paauglistei teko pabut "storuliuke", o paskui po keliu metu grieztu dietu papult i reanimacija... Anoreksija su visom pasekmem...
Visu tu nelaimiu galejo ir nebut, jei:
- mama laiku pastebetu, kad dukryte perdaug valgo bandeliu, sokoladu ir t.t. Kazkaip paaiskuntu to valgymo minusus ir pasekmes. O ne dziaugtusi, kaip gerai valgo jos dukryte.
- Laiku pastebetu kaip dukra verkia i pagalve, nes suprato, kag ji storuliuke.
- Laiku pastebetu, kad dukra nusprende nevalgyti, ir jai tai puikiai sekesi kelis metus. Galu gale 1kivi per diena, tai jau buvo ziauriai daug.  doh.gif

Manau mamai butina stebeti mergyte. Nekatinti, nekritikuoti, o laiku padeti.

thumbup.gif puikiai pasakyta, aiskiai ir teisingai. Pati buvau kudute paauglysteje, na, turejau gera kraujotaka, valgydavau ka noredavau, bet i pilva neidavo. Tiksliau, nevalgydavau visko, nes riebalai ir pienas man buvo brrrrr (ir dabar dar negaliu valgyti riebesnio maisto, o pieno netoleruoju). Bet kaip nervindavo kaimynu, mociutes, pamotes pasakymas, kad kokia as kudute, kad turiu valgyti, valgyti ir valgyti doh.gif vos ne per prievarta dedavo i lekste didenes porcijas, riebesnes mesytes ir t.t. Todel dabar pas mus kiekvienas isideda tiek kiek nori, arba as idedu tik minimaliai. Kaip sakau, noresit, nueisit, isidesit dar.
Atsakyti