Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi jomis tema :)

QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 07, 12:44)
aš labai sedirėjos geltonos noriu  doh.gif  laukiu, kol atsiras...
oi, jei turėčiau, mielai parduočiau, bet manieji maximiniai, kreminės spalvos... Dėl kurių pergyvenu, nes jau tuoj per maži bus
Labai graži! Man taaaaip patinka visokie oncidiumai ir cambrijos tokio tipo žiedeliais, nežinau, kodėl, bet man jie vieni iš ne gražiausių, o... saviausių.... (nemoku apibūdinti)  wub.gif

matyt labiausiai tiktu apibudinimas mieliausi tavo sirdziai smile.gif

ir siaip turiu klausima, yra orchideju,kurios sviesos nemegsta? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evutext: 07 rugsėjo 2009 - 10:51
QUOTE(evutext @ 2009 09 07, 11:50)
matyt labiausiai tiktu apibudinimas mieliausi tavo sirdziai smile.gif
ir siaip turiu klausima, yra orchideju,kurios sviesos nemegsta? g.gif

na, nereiklios šviesai yra lyg ir raibuolės, ypač margais lapais - pas mane šiaurinėj pusėj labai sėkmingai auga, atžalas leidžia rolleyes.gif
kas čia dar.... liudisijos pripratusios prie ūksmingų miškų ax.gif
o kitoms, net vėsiamėgėms, reikia kiek daugiau arba daug šviesos ax.gif čia gal dar kas papildys mano rašliavą smile.gif
Atsakyti
hmm.situacija tokia. pirmam aukste iseinant is namu reikia uztraukti iki galo zaliuzes. nes nesinori,kad svetimi ziuretu ka turiu smile.gif

iseinu i darba puse 8, griztu ne anksciau puses sesiu... tai ziema saules isvis nematytu... o be geliu kazkaip nesamone gyvent blush2.gif
Atsakyti
Na, visiskai be sviesos gelytes neisgyvens. Iseitis - ijungti flora lempa virs augalu. g.gif
Papildyta:
QUOTE(axara @ 2009 09 07, 10:30)
gelese prie veterinarinio maciau taip pat graziu miniuku, tiesa ten vazoninems gelems nuolaida 20 %, taciau perkant ne urmu antkainis + 50 % pradines kainos  biggrin.gif

jau 50 proc. antkaini padare? doh.gif matyt jie sunkmecio prekyboje nejaucia, nesenai 30 proc. antkainis buvo...
Atsakyti
QUOTE(jolla42 @ 2009 09 06, 00:29)
tikrai tinka  thumbup.gif ,nebent ji gėlių nemėgsta  verysad.gif
aš giminaitei vestuvėms didelį baltą dendrobį žiedais aplipusį nunešiau,tai labai patiko  ax.gif ,tik kartu nupirkau baltą keramikinį vazoną,į jį įdėjau ir viskas liuks  thumbup.gif
mikuotukė gerai patarė-faliką galima ir papuošti-floristės turi tokios vielutės su karoliukais (tipo perlai),tai gražiai atrodytų  wub.gif

jau nupirktas falikas, super didelis, su 2 ziedstiebiais, bus kada nufotkintas ir jums parodytas, tikiuosi nenuvys iki vestuviu biggrin.gif
Atsakyti
Bazėj prie onkologinio mačiau geltonių miltoniopsių, kažkuri lyg norėjot ax.gif 4u.gif .
Atsakyti
Kastone,as noriu! smile.gif))

turiu labai dideli prasyma..gal kuri galetu man ji nupirkti?smile.gif
vel darbas kisa koja...negaliu iseiti is jo, o kitu metu baze nedirba ;/

grazinsiu pinigelius ir dar magaryciu smile.gif

P.S. esu Kaune, pasiimsiu greitai smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Nežinau, ar teisingoj temoj klausiu, bet gal kas nors gali atsakyti, ar tinka orchidėjų substratui paprastos lietuviškos pušies žievė?
Atsakyti
QUOTE(blevyzga.marazmaite @ 2009 09 07, 14:20)
Sveikos. Nežinau, ar teisingoj temoj klausiu, bet gal kas nors gali atsakyti, ar tinka orchidėjų substratui paprastos lietuviškos pušies žievė?

tinka, tik turi būti tinkamai paruošta 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(pabirze @ 2009 09 07, 14:25)

čia pasiskaityk http://www.rojaussod...i...141&start=0
Atsakyti
parasiau i orchidejos.lt smile.gif greitu metu atnaujins puslapi, ides nauju gelyciu. o siaip ruosiasi augalu parodai rugsejo gale wink.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 09 07, 14:26)
Papildyta:

čia pasiskaityk http://www.rojaussod...i...141&start=0

Ačiū už nuorodą 4u.gif
Atsakyti
sveikos orchidejininkes,
turiu toki klausima apie keiki. mano orchideja issiaugino keiki, kuris dabar jau ir su saknim ir zydi jau koks menuo. suprantu kad jau uzdelsiau su atskyrimu, bet kad pradzioj laukiau kol sakneles bus bent 4cm kad atskirt, o jis man prazydo, tai vel pabijojau, kad nenumarinciau. o dabar planuoju atskirynet kaip bebutu, nes man atrodo, kad jis nustelbia pacia orchideja. ar dar laukti kol nuzydes keikis?
ka jus patartumet. gal kam taip jau buvo? ka daret?
Atsakyti