avem ta prasme pries dedant i stiklainius juos vandenyje paverdi ar kaip ?
o kiek tas truputi ? darysiu ir as tada taip, nes gaila ne kiek agurku o kiek darbo
Pas mane toks puodas,kad telpa keturi stiklainiukai.Sustatau ir ipilu vandenio,kad apsemtu stiklainelius ne daugiau kaip per du pirstus.Laika desimt minuciu skaiciuok nuo tada kai uzverda vanduo.Kai virini gali pakilti vanduo,todel neuzdeng pilnai puodo dangcio,nes pakiles vanduo gali pasemti stiklainelius ir viska sugadinti.
man dar mintis kilo, gal ryt atidarysiu stiklainius tuos pabalusius,isimsiu agurkus ir per nauja marinata padarysiu i kitus stiklainius vel sudesiu ir uzpilsiu, blogiau gal nebus, mama sako kad girdejo jog kiti taip daro kazi rimtai
O as kai kaitinu, tai pripilu vandens, kad apsemtu puse stiklainiuko, ir neuzdengiu kaitinant. O kaitinu nuo uzvirimo 15-20 min.
praitais metais radau sioje temoje recepta agurku rauginimas su saltu sulinio vandeniu pabandymui pasidariau, tai ka galvojat, kuo puikiausiai visa ziema isstovejo rusy slovikai su palsmasiniais dangteliais.siemet ta pati receptuka dariau,uzsiraugiau 27 trilitrinius .kad nereiktu pestis visiems prie sloviko aciu uz puiku recepta parasysiureceptuka veliau,nebeatgaminu tiksliai kas ten parasyta,nes dedu visko is akies
Gutute, daugybę metų šitaip raugiu agurkus, pasiteisino receptukas 100 proc.
O mūsų giminaičiai gyvena kaime, tai jie žiemai agurkų prideda nedidelį metalinį bidoną šitokiu būdu su visais prieskoniais ir įleidžia ant stiprios virvės į šulinį. Bet čia būna jau vėlai, beveik paskutiniai agurkai. Nu pavasarį ištraukia, tai gali apsivalgyti, kokie traškūs, skani rūgštelė... Išsiima kiek reikia, ir vėl įleidžia.
O mūsų giminaičiai gyvena kaime, tai jie žiemai agurkų prideda nedidelį metalinį bidoną šitokiu būdu su visais prieskoniais ir įleidžia ant stiprios virvės į šulinį. Bet čia būna jau vėlai, beveik paskutiniai agurkai. Nu pavasarį ištraukia, tai gali apsivalgyti, kokie traškūs, skani rūgštelė... Išsiima kiek reikia, ir vėl įleidžia.
QUOTE(Leilla @ 2009 08 23, 21:53)
man dar mintis kilo, gal ryt atidarysiu stiklainius tuos pabalusius,isimsiu agurkus ir per nauja marinata padarysiu i kitus stiklainius vel sudesiu ir uzpilsiu, blogiau gal nebus, mama sako kad girdejo jog kiti taip daro kazi rimtai
Aš pernai bandžiau gelbėti pabalusius agurkus. Tiesiog tą patį pabalusį marinatą supyliau į puodą, pakaitinau iki užvirimo, paskanavau(pasirodo trūko kažko, tai dadėjau dar visko po truputį) ir užpylus ant agurkų sterilizavau apie 10 min. Tiesa, aš ir agurkus perdėjau jau į naujai išplautus stiklainius. Agurkai buvo išgelbėti laikėsi puikiausiai.
QUOTE(Terra2 @ 2009 08 24, 07:46)
Aš pernai bandžiau gelbėti pabalusius agurkus. Tiesiog tą patį pabalusį marinatą supyliau į puodą, pakaitinau iki užvirimo, paskanavau(pasirodo trūko kažko, tai dadėjau dar visko po truputį) ir užpylus ant agurkų sterilizavau apie 10 min. Tiesa, aš ir agurkus perdėjau jau į naujai išplautus stiklainius. Agurkai buvo išgelbėti laikėsi puikiausiai.
jauciu pabandysiu ir as taip, keli stiklainiai tai dzin, bet visi 7 jau gaila
sakes dar tris radau jau nebejuokinga