Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir antidepresantai, raminamieji vaistai

isada galima eit pas gydytojus ir prasyt,kad duotu tokius vaistu kurie nekenkia mazyliui arba naudoti mazesne doze 4u.gif

del vaistu gerimo tai neaisku kada ju nebereiks.pas mane tai buvo toks jaumas,kad kai pagimdysiu antra viskas bus gerai smile.gif ir neapsirikau,kai pasigimdziau iskart dingo visos depresijos ir aciu dievui dar iki dabar jos neatsiranda.pabandykit mazint dozes ir ziurekit kaip jausites,po truputi,po truputi ir gal visai prades tu vaistu nereiket 4u.gif
Atsakyti
pas mane toks dalykas atsitiko.kai pagimdziau dukriuka su keliavom i miesta su autiku.mazoji buvo vezimeli ant ratuku buvau uzdejus auto kedute ir prisegiau dirziukais.varuotojas tiek leke ir staigiai stabde,kad mano dukriukas apsiverte aukstyn kojom su visu vezimu.as baisiai issigandau,visa kelia praverkiau apiskabinus ir po to prasidejo mano baimes doh.gif tiesa mazoji net nesuprato kas atsitiko.as pradejau naktim nemiegot,ne tai kad prasibusdinet,bet per nakti pusvalandi pamiegodavau ir vel akys stacios,kiekviena trakstelejima name girdziu ir vis bijau,kad kas i namus neisilauztu,sirids plaka kaip paselus,as visa slapia,bijau pajudet,verkiu kruvinom asarom iki tokio lygio,kad kojos ir rankos atrodo nutirpo ir negaliu net pajudet.taip ir ''saugojau'' savo maze gal kokius tris men beveik be miego kol pasidariau nebepanasi i zmogu ir grizom i lt ten porcija vaistuku ir pagaliau vel megu.bandziau be vaistuku pora naktu tai ne kas vistiek.kazi kada as juos nutrauksiu. doh.gif
Atsakyti
puikiai tave suprantu.tikrai buciau pasielgus taip pat kaip tu ir saugojus vaika po to.zinok pati as ir dabar dar beveik naktim nemiegu,nes irgi klausau kiekvieno garselio,o jeigu dar suo uzloja tai is vis net bijau is lovos atsikelt,o as dar viena namie doh.gif vyras nuo 7 vakaro iki 7 ryto dirba.buvau viena kart dasivarius iki panikos atakos,kuri truko visa diena.teko ir i ligonine vaziuot.bet sito as jau nebeskaitau depresija,dabar atvirksciai juociuosi atsigavos negu buvo ispradziu,buvo daug daug baisiau doh.gif
bet dabar kazkaip po truputi priprantu but viena namie,miegot naktim,nors dar einu pas vaikus i kambarius tikrint ar ar gyvi ar viskas ok,nakti.susitaikiau,kad jau nieko nepadarysi.
kai as pradejau mazint doze tai zinok tikrai nebuvo lengva,bet reikia save kazkaip nuteikt,kad viskas bus gerai,kad susitvarkysi ir,kad blogiausiu atveju visada gali grizti prie vaistu 4u.gif ir bandyti 4u.gif man asmeniskai tik is antro karto pavyko 4u.gif pradejau gert p 1tab i diena(gerdavau anksciau po dvi),ir taip 3-4sav,tada paprasiau,kad israsytu silpnesne doze,tada geriau silpnesnes gal 2-3sav,o tada pradejau gert po tab kas antra diena.ir po 4 sav pajauciau,kad man ju visai nebereikia,kad susitvarkau smile.gif 4u.gif pamatysi iseis ir tau 4u.gif labai to linkiu 4u.gif

o del planavimo tai man atrodo,kad pasitark su gydytoju 4u.gif gal galesi planuot gerdama maza doze,o po to kai pastosi padaryt pertrauka iki 12sav,ir jei tada reikes pradet gerti vel.kazkodel man atrodo,kad kai tu pastosi ir pasigimdysi kita,kad atsigausi,kad pamatysi jog viskas gali but gerai ir nieko vaikui neatsitiks. 4u.gif

sorry,kad taip issipleciau 4u.gif
Atsakyti
Labai aciu mamytes, kad atsiliepete.bet tai mano situacija yra tokia , kad as dabar esu 9 savaiciu ir tuos vaistukus dar geriu o i LT skrisiu tik 9 rugsejo pas savo psichiatra, ir tiesiog dabar nezinau ka daryti, nes pavojingiausias laikotarpis yra iki 12savaiciu ir as galvoju , kad vaikelis jau kaip ir baigia igauti savo forma ir kiek skaiciau kuno dalys baigia jau visos susiformuoti, tai si laikotarpi as jau busiu kaip ir pazeidusi Nebezinau ka daryti, naktimis nemiegu ir labai nervuojuosi, kad tie vaistai mano vaikeliui neatsilieptu O cia daktarai labai abejingai ziuri i tai.Vienas sako , kad nieko baisaus, o kitas liepia nutraukti.Labai bijau , kad tie priepuoliai man vel nepasikartotu, nes tai yra baisu.
Atsakyti
o as parasyta ant vaistu?ar,kad galima nestukem ar,kad negalima?pabandyk internete paieskot,gal rasi panasiu situaciju.pabandyk pasiskambint i LT.juk jei jis tavo psichiatras tai turetu ir telefonu pakonsultuot kazka,pasakyt ar nutraukt ir kaip ir kas.
Atsakyti
O ant vaistu parasyta, kad nescioms nerekomenduojama, nebent daktarui paskyrus. internete radau , kad gali gimti vaikelis su sirdies yd ir t.t. na tiesiog kiekvienas psl. kitaip raso tai labai sunu kazka nuspresti kol pati su gydytoju nepasikalbesiu. Daktaras nekonsultuoja telefonu , nes tai yra konfidenciali informacija, teks laukti , nes daugiau nieko negaliu pakeisti.Siaip dabar kol pirmieji men. tai labai prastai jauciuosi, ir siaubingai pykina ir siaip kazkoks silpnumas, kartais atrodo, kad iskrisiu, ir labai bijau , kad tie priepuoiai nepasikartotuKazkodel man baisu darosi........:-(
Atsakyti
QUOTE(vaivuze @ 2009 08 25, 16:13)
O ant vaistu parasyta, kad nescioms nerekomenduojama, nebent daktarui paskyrus. internete radau , kad gali gimti vaikelis su sirdies yd ir t.t. na tiesiog kiekvienas psl. kitaip raso tai labai sunu kazka nuspresti kol pati su gydytoju nepasikalbesiu. Daktaras nekonsultuoja telefonu , nes tai yra konfidenciali informacija, teks laukti , nes daugiau nieko negaliu pakeisti.Siaip dabar kol pirmieji men. tai labai prastai jauciuosi, ir siaubingai pykina ir siaip kazkoks silpnumas, kartais atrodo, kad iskrisiu, ir labai bijau , kad tie priepuoiai nepasikartotuKazkodel man baisu darosi........:-(

na nesijaudink taip labai jei parasyta,kad nerekomenduojama.manau gydytojas tau doze pamazins ant manuju parasyta,kad nesciom draudziama.
acura pas mane ir panasi situacija buna mb ir naktim padirba tai buvau jau visai apspratus viena miegot,o va sianakt doh.gif mb dirba as visada miegu signalizacija isijungus ir siandien 2 nakties,kad pradejo kaukt,miegojau su praviru langu tai tikriausiai daviklis sureagavo,nes vejuota buvo.cia ir pagavo priepuolis mane panika baisine uzmigt negaliu,sirdis dauzos,as visa slapia ir taip iki 5,o 6.30 jau i darba keliausi doh.gif
Atsakyti
Nu aisku merginos , mane truputi nuraminote, dabar jausiuosi ramiau.Pabandysiu kaip nors nebesinervuoti labai.Nes ne tik bet ir nervai leliui kenkia.
Atsakyti
As taip pat retkarciai isgerdavau Sedatif PC arba valerijono, sake gydytoja kad nekenkia, nes ir nemiga ir galvos skausmai budavo ar siaip nerimas nezinia del ko, tai sake daktare geriau jau isgerti nei kankintis, kad nepakenks tikrai
Atsakyti
Jo man gydytoja patare Sedatif gerti, dar nepirkau bet teks, nes arteja magistro gynimas, tai biski stresuoju....
Atsakyti
Sveikos, busimo ir esamos mamytes 4u.gif

Sauni tema, jei dar kas nors cia lankosi. As irgi turiu klausima sia tema - galbut kas nors is Jusu yra gerusios Duloxetin/Cymbalta ir pastojusi? Nesulaukiu savu dienu... Galbut tik veluoja, bet vistiek labai neramu. Informaciniame lapelyje parasyta, kad "bunant nestuke reiketu aptarti su gydytoju teikiama vaistu nauda ir ju itaka nestumui". Net nzn ka galvoti. Jei kartais taip ir nutiko nestumui galetu buti nepilnos dvi savaites. Net nzn ka ir galvoti.. Labai neramu jei kas nors yra.. Jei vaistai neturi kenksmingos itakos palaukciau dar kokia dienele ar dvi ir testo pagalba bandyti patikrinti. Viena testa sugadinau pries savaite, bet gal dar per mazai laiko buvo arba gal geriant siuos vaistus nieko testai nerodo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilnija: 24 kovo 2011 - 12:35
Na sveika, matau kad nelabai kas atsiliepia i sia temute, bet butu idomu rasti daugiau mamyciu kurios naudoja ar naudojo antidepresantus nestumo metu.

As pati naudoju setraline 100mg / per diena ir kiek kalbejau su daktarais tai jie sake, kad jie yra pakankai saugus vaikuciui, galesiu ir pagimdziusi leliuka ji maitinti savo pieniuku, jam taI NEKENKS...Nezinau kiek cia yra tiesos, bet gal taip ir yra labai noriu tuo tiketi.Bijau, kad nepakenkciau savo leliukui.Bet bijociau ir nutraukti, nes bijau , kad po gimdymo neprasidetu dar baisesne depresija, nes tada tai tikrai pakenkciau savo leiui ir pienukas tikriausiai dingtu nuo streso...
Atsakyti