Įkraunama...
Įkraunama...

Mineralinis vanduo - kokį geriat, pagal ką perkat?

Angliarūgštė šalinama iš mūsų organizmo, o gerti atgal ją, tai g.gif O šiaip mineralinio turėtų skirti gydytojas, kadangi vanduo su nemažai mineralų skiriamas gydymo tikslais, o geriant ilgiau padaryti gali ir žalos smile.gif Aš pati geriu krano su koralu arba tiesiog krano smile.gif
Atsakyti
O į ką dar atsižvelgiate rinkdamiesi mineralinį vandenį be kainos? Ar atsižvelgiate į mineralų kiekį ir sudėtį?
Atsakyti
Aš tai atsižvelgiu į tai ar mineralinis pagamintas Lietuvoje ar ne - gal ir kiek senamadiška, bet man sava prakė geriau. Be to, iš užsienietiškų gerų Lietuvoje nėra. Visokiuose Borjomi ten tiek florido, kad dantys gali išpūt.
Atsakyti
Pranai, ką turi omenyje, sakydamas, kad dantys gali išpūti?
Atsakyti
Kaikuriuose mineraliniuose vandenyse yra perdaug gerokai florido. ir tai labai kenkia dantims, nes šiaip kai dantų pastoje yra florido, tai viskas gerai, nes tu juo tiesiog šveiti dantis ir po to išsjauni, bet mineralinį tai tu nuryji ir tai yra žalinga. Ypač mažiems vaikams.
Atsakyti
Hmmm, geras. Šiaip tai reikėtų rinktis pagal mineralų kiekį konkrečiame mineraliniame vandenyje ir žmogaus fiziologiją, nes kiekvienam žmogui reikia skirtingo kiekio visokių mineralų. Čia reikia tartis su gydytojais: gastrologais, kardiologais ir t.t. smile.gif
Atsakyti
O kaip tada žinoti, kiek turi būti tas normalus mineralų kiekis vandenyse?
Atsakyti
Va, čia yra informacijos apie rekomenduojamus mineralų kiekius:
http://www.vvspt.lt/...deni/#naturalus

O čia va apie fluoridus radau: http://vmvt.lt/lt/as...liniai.gerimai/

Rašoma "jeigu natūraliame mineraliniame vandenyje fluorido yra daugiau kaip 1,5 mg/l (BORJOMI, DARIDA), etiketėje nurodoma fluoridų koncentracija ir tai, kad dėl padidinto fluorido kiekio vanduo netinkamas reguliariai vartoti kūdikiams ir vaikams iki 7 m. amžiaus."
Atsakyti
Ačiū, jozekai, labai įdomių dalykų perskaičiau smile.gif
Atsakyti
Geriu tik Tiche arba Vichy, labai minksti.
Atsakyti
tiche arba vichy negazuota smile.gif
Atsakyti
Borjomi arba Vytautas. Kai norisi paprasto perku Evian arba Vitel.

Renkuosi pagal skonį rolleyes.gif
Atsakyti