QUOTE(*Širdelė* @ 2010 01 26, 13:58)
Nugi nugi kokia diskusija. Pas mus kai uždarinėjo skyrių irgi buvo tų, kurios kategoriškai sakė uždaryt, ir tos kurios, norėjo gimdyti. Visi esame skirtingi, su skirtingais poreikiais. Pas mane tikrai ne ta situacija kad negalėčiau sau leisti išvažiuoti gimdyti į Kauną. Šakiuose dar negimdžiau, bet planai tik ten. Turiu kelis žmogučius, kurių nuomonė ir atsiliepimai mane tik pastūmėjo prie šio apsisprendimo.
Norėjau paklausti, kaip yra su palatom. Tarkim Kaune tai guli po 3, aš kalbu apie eilinę paprastą palatą. pas mus Jurbarke buvo visos vienvietės. O kaip yra Šakiuose?
labas vakaras visoms nėštukėms ir jau mamytėms su savo mažyliais ant rankų. Kadangi galiu į klausimus atsakyti tik grįžus namo, nes darbe dirbu ir forume nesėdžiu, todėl pabandysiu atsakyti kiek galima išsamiau. *širdele*, pas mus skyriuje visos gyvena po vieną, aš čia į šį sąrašą neįtraukiau vyrų, nes juos įkuriam kartu(kuris nori būti)duodam patalynę, minkštasuolį, deja maisto tik gimdyvei galim skirti, nes ligoninės lėšos to neleidžia. Retais atvejais tenka guldyti 2 į vieną palatą, bet atskiriame širma, nes vistiek reikia privatumo

Palatų turim pakankamai, palatos ir aptarnavimas NEMOKAMAS, vyrams irgi mokėti nereikia( gavau vakar tokį klausimą į AŽ)Taigi reikia tik mums darbo vietos o jums sėkmingų gimdymų, sveikų mažylių
Papildyta:
QUOTE(mamanė @ 2010 01 26, 11:35)
Sveikos

ir mamytės

Norėčiau paklausti ( mokam- galim).Noriu gimdyti Šakiuose, bet esu iš kito rajono.Ar man reikia iš anksto ten atvažiuoti, užsiregistruoti pas kokią gydytoją?ar kaip jau užsimanys lelius į šį pasaulį, mane priims ir taip?žinau, kad reikia nėščiosios lapo, paso ir sodros. ar dar ko nors reikia?
Labas Mamane, iš anksto tartis, registruotis nesvarbu iš kurio esi rajono nereikia, tiesiog atėjus gimdymui, griebk į rankas krepšį, kuriame būtinai turi būti asmens dokumentai, pasikeitimo lapas, higienos reikmenys, šlepetės ir savo nuožiūra ką norėtum turėti sau ar mažyliui. Man tas žodis tartis tai jau toks ŠLYKŠTUS pasidarė, nes tai asocijuojasi su dideliais pinigais, todėl aš šiame forume nenoriu jo net vartoti
Papildyta:
QUOTE(vaidulka 30 @ 2010 01 25, 23:49)
manau ne vieta čia ginčytis ir pyktis.Juk čia skaitinėja daugumoj

,o joms reikia ramybės,ir,aišku,informacijos o ne rietenų.Labai dėkinga atidariusiai šią temą moteriai-ji atsakė tikrai į daug man rūpėjusių klausimų,ir manau ne man vienai.Prisipažinsiu-rašiau ne į temą,rašiau jai į až,ir visada gaudavau atsakymą-ilgą,išsamų-sveikatos,stiprybės ir kantrybės jai,kad nepatingi ,perskaito,paklausia kaip sekasi-juk to ir tikimės iš medikų.O tai kad savo pykčius liejame forumuose rodo tik kokios nekantrios ir nepakančios kitai nuomonei esam.gėda.Juk kiekvienas turim savo nuomonę ir norim kad ją išklausytų,o pritart jai ar ne-čia jau kiekvieno asmeninis reikalas,tik nereikia dėl to pyktis.Paskaitykit kitų miestų

atsiliepimus-visur visko yra,nereikia kažko smerkt už tai kad kas nors kam nors nepasisekė,nepatiko,ar atvirkščiai,tai kas vienai atrodo be galo reikšminga,kita gal net neįvertins.visoms reikia informacijos,palaikymo-tai ir palaikykim viena kitą,nesvarbu kur katra ruošiasi gimdyt,gimdė ar pan.svarbu vaikiukas,kad sveikas,gyvas,kad abiems viskas gerai būtų.Kaip gerai vienoj laidoj išsireiškė pašnekovas-vaikiuko laukdami įsiruošėm namus-kad viskas nauja,švaru,gražu būtų,o kai parsivežėm-supratom,kad mažyliui svarbu su kuo ,o ne kur būt,ir kas aplinkui-prabanga ar skurdas-jam nesvarbu,svarbu kad rūpinasi ir myli.
Taip kad-rūpinkitės ir mylėkit savo pilvukus ir jų gyventojus,medikai juos be galo myli,ir jais tikrai pasirūpins atėjus laikui.
Labas Vaidulka, kaip tavo atžala auga.
Papildyta:
QUOTE(malvina30 @ 2010 01 26, 11:52)
Labas visoms, na cia ir debatai

net aktyvi tema pasidarė labai

kai paskaiciau kad gali uzdaryti si skyriu, tai nuliūdau labai, nes gimdžiau cia, manop lelius jau paago bet dar vistiek konsultuotis noriu del vieno ar kito

tiesiog jauciusi saugesnė. Malonu kad mokam-galim visda atsako i visas zinutes ir labai greitai ačiu jum kaip jus ir spejat,

papasakosiu trumpa nuogirda, Šakiu Maximoj kai vaziuojant namo, uzsukom pampersiuku nusipirkt . Prie kasininkes stovejo jos pažystama moteris su lelium na kokiu dvieju menesiu ir abi kalbejo apie viska na nesidomejau, bet paskiau pardaveja paklause ar Šakiuos gimdei, tai si su tokia panieka pasake kad ar as tau panasi kad provincijoj gimdyciau. Nu jo nepanasi paziurejau, kaip cia kazkuri isireiske nes tokia "naujalietuvė" daug spakliaus ir minimaliai viso kito. Man kazkaip buvo keista tokio nusivaipymo

nes stovejo daug zmoniu eilėje ir visi taip atkreipe demesi. Man bjauru buvo, nes kiek supratau ji šakietė . Pati gimdžiau Šakiuose o gyvenu Jurbarke (gimdziau cia nes musiski uzdarė) esu labai dekinga ir patenkinta kaip mane ziurejo. tai neisizeiskit vienos ant kitu kad ir ka praso, nes jei butumet daugiau gimdziusiu pas save tai ir skyriui isilaikyt gal butu lengviau buve

O jei skyriu uzdarys tai Jus Mokam-galim ar irgi mus forume paliksit, kaip

gal ne
Labas Malvina, oi pleputė vigi išplepėjai. na nieko tokio, kaip nors. Kaip tau visi reikalai susitvarkė, parašyk jei laiko uženka. Žinau kaip sunku kai mažyliai aktyvūs. Mes dar laikomės ir kol esam drauge, su jūsų palaikymu, bandysim nepasiduoti