Sveikos mamytes ir nestukes. Taip, kiekvienos teise ir noras gimdyti kur nori, bet Sakiu akuseriniame tikrai viskas puiku, personalas dirba tikrai profesionaliai ir tikrai labai bus liudna jei uzdarys. As pati net issigandau tai suzinojus, nes tikrai nenoriu gimdyti niekur kitur, nors mano mazute dar nediduke, bet jau vel aplanke gandrai
, tad esu tikrai uz, kad skyrius isliktu, Sekmes visoms ten dirbancioms, busimoms ir esamoms mamytems
QUOTE(sexycola @ 2010 01 25, 20:56)
as skaitau ir man atrodo kad tu dziugauji kad sakius usdarys :blink:ir kauno spaudoj net paskaitai kad vargsiuku ligonines uzdarys,
o as ten siandie buvau tai zinok savivaldybe dabar jau imsis veksmu nes ten daug parasu jau yra kad paliktu
, ale pavarciau sena sakiu puslapi
vis galvojau tas varduks tavo girdetas
tai tu ten lempoj muse buvai pamacius ir del to gal i kauna varei. nepyk, bet nesupantu cia tavo pritarimo atseit
nu ka daryt ne visos taip moka
kuriam kvartale gyveni kad vasara pas tave muses neuzlekia
neisizeisk as cia del tonuso 
nu atleiskit
o jei tau atrodo, kad as dziugauju, tai man taves gaila...nesu bejausme ir amorali
o del tokiu apsurdisku kaltinimu, ne va muse man maiso, ar dziugauju...
Papildyta:
QUOTE(mokam-galim @ 2010 01 25, 21:51)
labas vakaras, labai dėkinga visoms už moralinį palaikymą
manau liksim drauges forume koks bebūtų nuosprendis- BŪTI AR NEBŪTI- labai svarbu kad žmogus domisi, esi jam reikalingas ir tai smagu
O kad atsiranda visokių nuomonių ir pasišaipymų, tai irgi parodo, kad kiekvienas turim dalelę savo vidinio gražaus pasaulio ir gal didesnę dalį kitokio,kurio visai gal nenorim, bet yra kaip yra. Paskaičius įsitikinau kad vienoms reikia nuoširdumo, palaikymo, natūralumo, kitos nori pasirodyti, kad ne tokia aš jau vargšė , kad provincijoj gimdyčiau, nes šiandien galiu sau tą leisti. Tebūnie visa tai asmeniniai reikalai. Tai miesčioniškos išraiškos. Toms kurios mumis pasitiki noriu pasakyti, kad kaip rašė Sexycola, labai daug parašų moterys surinko ir savivaldybėje šią savaitę mus gins gyd Balčiūnas, gerai žinomas Šakiuose kaip gražios -gausios šeimos atstovas, nes jis yra rajono sveikatos komiteto atstovas. sakė turi ten išsakyti daug pasiūlymų. Laiksim 
palieku sia tema, nes skaudu skaityti, kai tu visa dusia tiki, jog viskas bus gerai, o tave apdrebia sssss....atleiskit uz issireiskima, bet taip yra....as issakiau savo nuomone ir jei butumet geriau isiskaite, butumet visi suprate, kad esu uz visom keturiom, nesvarbu kur as gimdziau ir del ko...bet matau, kad cia kitu nuomone net nevertinama ir puolama tuoj i asmeniskumus gilintis, kandziai replikuoti....siaubas....negi sunku buti tolerantiskam?ar as pritersiau foruma keikdama ir izeidinedama skyriu?persnala?dar kazka?
tiek...
sekmes nestukems, dziugiu jums akimirku sulaukus savuju stebuklu
manau ne vieta čia ginčytis ir pyktis.Juk čia skaitinėja daugumoj
,o joms reikia ramybės,ir,aišku,informacijos o ne rietenų.Labai dėkinga atidariusiai šią temą moteriai-ji atsakė tikrai į daug man rūpėjusių klausimų,ir manau ne man vienai.Prisipažinsiu-rašiau ne į temą,rašiau jai į až,ir visada gaudavau atsakymą-ilgą,išsamų-sveikatos,stiprybės ir kantrybės jai,kad nepatingi ,perskaito,paklausia kaip sekasi-juk to ir tikimės iš medikų.O tai kad savo pykčius liejame forumuose rodo tik kokios nekantrios ir nepakančios kitai nuomonei esam.gėda.Juk kiekvienas turim savo nuomonę ir norim kad ją išklausytų,o pritart jai ar ne-čia jau kiekvieno asmeninis reikalas,tik nereikia dėl to pyktis.Paskaitykit kitų miestų
atsiliepimus-visur visko yra,nereikia kažko smerkt už tai kad kas nors kam nors nepasisekė,nepatiko,ar atvirkščiai,tai kas vienai atrodo be galo reikšminga,kita gal net neįvertins.visoms reikia informacijos,palaikymo-tai ir palaikykim viena kitą,nesvarbu kur katra ruošiasi gimdyt,gimdė ar pan.svarbu vaikiukas,kad sveikas,gyvas,kad abiems viskas gerai būtų.Kaip gerai vienoj laidoj išsireiškė pašnekovas-vaikiuko laukdami įsiruošėm namus-kad viskas nauja,švaru,gražu būtų,o kai parsivežėm-supratom,kad mažyliui svarbu su kuo ,o ne kur būt,ir kas aplinkui-prabanga ar skurdas-jam nesvarbu,svarbu kad rūpinasi ir myli.
Taip kad-rūpinkitės ir mylėkit savo pilvukus ir jų gyventojus,medikai juos be galo myli,ir jais tikrai pasirūpins atėjus laikui.
Taip kad-rūpinkitės ir mylėkit savo pilvukus ir jų gyventojus,medikai juos be galo myli,ir jais tikrai pasirūpins atėjus laikui.
man tai zymiai geriau,kad personalas butu draugiskas ir as buciau pasaulio bamba su maziuku nei aparatura kuri nepaguos.
ir vis tik jei niekas neatraso, negi tikrai namu salygom ner nei kaip tonu skaiciuot, nei del skatinamuju suzinot. ? ar tipo, negimdysi tai kam burna ausint? gal ir taip. bet o jei nespesiu i kauna? juk zinant , kad antras nestumas ir dar , kad kauno bijau kaip neaisku ko... galiu ir nespet iki jo nulekt
reikia gi apsidraust
ir vis tik jei niekas neatraso, negi tikrai namu salygom ner nei kaip tonu skaiciuot, nei del skatinamuju suzinot. ? ar tipo, negimdysi tai kam burna ausint? gal ir taip. bet o jei nespesiu i kauna? juk zinant , kad antras nestumas ir dar , kad kauno bijau kaip neaisku ko... galiu ir nespet iki jo nulekt
QUOTE(vivivi @ 2010 01 26, 06:48)
man tai zymiai geriau,kad personalas butu draugiskas ir as buciau pasaulio bamba su maziuku nei aparatura kuri nepaguos.
reikia gi apsidraust
Vivivi,as tau galiu pasakyt,kad bent pas mus,tai yra gerai ir namuose gimdyt.Ir tikrai nera taip baisu.Vienu momentu ir as jau buvau galvojus antra lele namie gimdyt.Bet paskui mane pastate y rizikos grupe ir gimdziau ligoninej.Esam pas akusere 5moterys lankiusios kursus ir 3is jü gimde namuose.Tai netikesit,bet viskas vyko
Bet cia tik pas mus taip.Ir gerai viskas,jeigu gerai vyksta visas nestumas.Pas mus daug moterü gimdo namie.
Nors ligoninej aprüpinimas
Sveikos
ir mamytės
Norėčiau paklausti ( mokam- galim).Noriu gimdyti Šakiuose, bet esu iš kito rajono.Ar man reikia iš anksto ten atvažiuoti, užsiregistruoti pas kokią gydytoją?ar kaip jau užsimanys lelius į šį pasaulį, mane priims ir taip?žinau, kad reikia nėščiosios lapo, paso ir sodros. ar dar ko nors reikia?
Labas visoms, na cia ir debatai
net aktyvi tema pasidarė labai
kai paskaiciau kad gali uzdaryti si skyriu, tai nuliūdau labai, nes gimdžiau cia, manop lelius jau paago bet dar vistiek konsultuotis noriu del vieno ar kito
tiesiog jauciusi saugesnė. Malonu kad mokam-galim visda atsako i visas zinutes ir labai greitai ačiu jum kaip jus ir spejat,
papasakosiu trumpa nuogirda, Šakiu Maximoj kai vaziuojant namo, uzsukom pampersiuku nusipirkt . Prie kasininkes stovejo jos pažystama moteris su lelium na kokiu dvieju menesiu ir abi kalbejo apie viska na nesidomejau, bet paskiau pardaveja paklause ar Šakiuos gimdei, tai si su tokia panieka pasake kad ar as tau panasi kad provincijoj gimdyciau. Nu jo nepanasi paziurejau, kaip cia kazkuri isireiske nes tokia "naujalietuvė" daug spakliaus ir minimaliai viso kito. Man kazkaip buvo keista tokio nusivaipymo
nes stovejo daug zmoniu eilėje ir visi taip atkreipe demesi. Man bjauru buvo, nes kiek supratau ji šakietė . Pati gimdžiau Šakiuose o gyvenu Jurbarke (gimdziau cia nes musiski uzdarė) esu labai dekinga ir patenkinta kaip mane ziurejo. tai neisizeiskit vienos ant kitu kad ir ka praso, nes jei butumet daugiau gimdziusiu pas save tai ir skyriui isilaikyt gal butu lengviau buve
O jei skyriu uzdarys tai Jus Mokam-galim ar irgi mus forume paliksit, kaip
gal ne
QUOTE(mamanė @ 2010 01 26, 10:35)
Sveikos
ir mamytės
Norėčiau paklausti ( mokam- galim).Noriu gimdyti Šakiuose, bet esu iš kito rajono.Ar man reikia iš anksto ten atvažiuoti, užsiregistruoti pas kokią gydytoją?ar kaip jau užsimanys lelius į šį pasaulį, mane priims ir taip?žinau, kad reikia nėščiosios lapo, paso ir sodros. ar dar ko nors reikia?

nors ir ne man adresuotas klausimas, bet parašysiu - nereikia jokio išankstinio registravimosi nei ligoninėje, nei pas gydytoją. galima važiuot tiek į Kauną, tiek į Klaipėdą, tiek į Šakius.
bet kiek nemalonaus pykčio pas kai kurias......
QUOTE(malvina30 @ 2010 01 26, 11:52)
Labas visoms, na cia ir debatai
net aktyvi tema pasidarė labai
kai paskaiciau kad gali uzdaryti si skyriu, tai nuliūdau labai, nes gimdžiau cia, manop lelius jau paago bet dar vistiek konsultuotis noriu del vieno ar kito
tiesiog jauciusi saugesnė. Malonu kad mokam-galim visda atsako i visas zinutes ir labai greitai ačiu jum kaip jus ir spejat,
papasakosiu trumpa nuogirda, Šakiu Maximoj kai vaziuojant namo, uzsukom pampersiuku nusipirkt . Prie kasininkes stovejo jos pažystama moteris su lelium na kokiu dvieju menesiu ir abi kalbejo apie viska na nesidomejau, bet paskiau pardaveja paklause ar Šakiuos gimdei, tai si su tokia panieka pasake kad ar as tau panasi kad provincijoj gimdyciau. Nu jo nepanasi paziurejau, kaip cia kazkuri isireiske nes tokia "naujalietuvė" daug spakliaus ir minimaliai viso kito. Man kazkaip buvo keista tokio nusivaipymo
nes stovejo daug zmoniu eilėje ir visi taip atkreipe demesi. Man bjauru buvo, nes kiek supratau ji šakietė . Pati gimdžiau Šakiuose o gyvenu Jurbarke (gimdziau cia nes musiski uzdarė) esu labai dekinga ir patenkinta kaip mane ziurejo. tai neisizeiskit vienos ant kitu kad ir ka praso, nes jei butumet daugiau gimdziusiu pas save tai ir skyriui isilaikyt gal butu lengviau buve
O jei skyriu uzdarys tai Jus Mokam-galim ar irgi mus forume paliksit, kaip
gal ne 
Dar atsiprasau kad šita atveji parasiau i AŽ mokam- galim jau seniai, tai ji sake kad nerasyciau i "eteri" nes kiek žmoniu tiek nuomoniu,kad ne del to ji cia visas konsultuja- bet kai cia visos daug parasė tai neistveriau
Dar atsiprasau kad šita atveji parasiau i AŽ mokam- galim jau seniai, tai ji sake kad nerasyciau i "eteri" nes kiek žmoniu tiek nuomoniu,kad ne del to ji cia visas konsultuja- bet kai cia visos daug parasė tai neistveriau
QUOTE(vaivos juosta @ 2010 01 26, 11:17)
Aha pritariu tau iš kur tas toks pyktis, juk esat mamos ir būsit mamos...pagalvokit apie savo atžalas, kurias nešiojat....
QUOTE(Ingo10 @ 2010 01 26, 09:12)
Vivivi,as tau galiu pasakyt,kad bent pas mus,tai yra gerai ir namuose gimdyt.Ir tikrai nera taip baisu.Vienu momentu ir as jau buvau galvojus antra lele namie gimdyt.Bet paskui mane pastate y rizikos grupe ir gimdziau ligoninej.Esam pas akusere 5moterys lankiusios kursus ir 3is jü gimde namuose.Tai netikesit,bet viskas vyko
Ir dabar su tom mamom palaikom rysius.Visü vaikuciai gime dideli,bet mamos jautesi gerai.Akusere buvo
,kaip sakoma senas kadras.Turi spec.aparaciuka klausyt tonusam.Ir ji namie daro viska leciau.Kad ir pav.virksteles nukirpima.Ligoninej vaikas gimsta,greitai nukerpa.O ji laukia,kol placenta pati iseina ir tada nukerpa virkstele.
Bet cia tik pas mus taip.Ir gerai viskas,jeigu gerai vyksta visas nestumas.Pas mus daug moterü gimdo namie.
.Nereikia beveik nieko vestis,isskyrus sau drabuzius ir tokius dalykus,kaip pasta,sampünas.O viskokie yklotai sudeti tualete ir naudoji kiek reikia.Bet LT iki tokio lygio dar toli. 
Nugi nugi kokia diskusija. Pas mus kai uždarinėjo skyrių irgi buvo tų, kurios kategoriškai sakė uždaryt, ir tos kurios, norėjo gimdyti. Visi esame skirtingi, su skirtingais poreikiais. Pas mane tikrai ne ta situacija kad negalėčiau sau leisti išvažiuoti gimdyti į Kauną. Šakiuose dar negimdžiau, bet planai tik ten. Turiu kelis žmogučius, kurių nuomonė ir atsiliepimai mane tik pastūmėjo prie šio apsisprendimo.
Norėjau paklausti, kaip yra su palatom. Tarkim Kaune tai guli po 3, aš kalbu apie eilinę paprastą palatą. pas mus Jurbarke buvo visos vienvietės. O kaip yra Šakiuose?
Norėjau paklausti, kaip yra su palatom. Tarkim Kaune tai guli po 3, aš kalbu apie eilinę paprastą palatą. pas mus Jurbarke buvo visos vienvietės. O kaip yra Šakiuose?