Įkraunama...
Įkraunama...

Stevija - medaus žolė

Maniske stevija pradejo ruduoti. Neperlaistau, ant saules nekepinu. Nesugavoju, kas galetu jai netikti. Na ir siaip labai išstypusi, noretusi, kad augaliukas bent kiek subujotų, taptų vešlesnis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dansu: 13 gegužės 2013 - 13:22
QUOTE(dansu @ 2013 05 13, 14:21)
Maniske stevija pradejo ruduoti. Neperlaistau, ant saules nekepinu. Nesugavoju, kas galetu jai netikti. Na ir siaip labai išstypusi, noretusi, kad augaliukas bent kiek subujotų, taptų vešlesnis g.gif

Nukirpkite viršūnę, jos iš karto į šonus tuomet leidžia šakutes. Jei labai išstypusi, tai sakyčiau visai puse jos nukirpkite. Bent jau aš taip darau ir mano pernykštė stevija puikiausiai tampa kereliu iš po žiemos. O laikau aš ant pietinės palangės, pastebėjau, kad kuo daugiau saulės gauna, tuo jai geriau.
Atsakyti
Bet ar jums jos saldžios? Nes irgi auginau dvi, viena po žiemos neatsigavo, o kita auga, bet neisivaizduoju, kiek jų reikia įdėt į arbatą, kad saldi būtų. Turiu parsisiuntus iš iherb kakavos su stevija, va ten tai saldybė, užtenka ant galo šaukščiuko, nors amerikonai rašo dėt 2 šaukštelius blink.gif
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2013 05 13, 16:19)
Bet ar jums jos saldžios? Nes irgi auginau dvi, viena po žiemos neatsigavo, o kita auga, bet neisivaizduoju, kiek jų reikia įdėt į arbatą, kad saldi būtų. Turiu parsisiuntus iš iherb kakavos su stevija, va ten tai saldybė, užtenka ant galo šaukščiuko, nors amerikonai rašo dėt 2 šaukštelius  blink.gif

bandziau pernai zalius lapelius det i arbata -nebuvo saldu schmoll.gif o ziema dziovintu sutrintu dedavau ziupsneli- tai kaip sakoma,net s...saldu buvo.man kiek ikyrokas saldumas jos g.gif gal priprast reikia
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2013 05 25, 12:18)
bandziau pernai zalius lapelius det i arbata -nebuvo saldu schmoll.gif o ziema dziovintu sutrintu dedavau ziupsneli- tai kaip sakoma,net s...saldu buvo.man kiek ikyrokas saldumas jos g.gif gal priprast reikia

Kaip tik vakar gėriau arbatą su žaliais stevijos lapeliais. Kadangi pas mane stevija jau didoka, tai ir lapeliu negaila. Į arbatą dėjau šakelę su kokiais 6 dideliais lapeliais. Man buvo saldu. Skonis specifinis, todėl aš ir nededu vietoje cukraus į kepinius, tačiau į arbatą man tinka.
Taip pat kažkur skaičiau, kad jų saldumas priklauso ir nuo to kur auga. Jei daug saulės gauna - būna saldesnės, jei mažiau - mažiaus saldžios. Nežinau ar tai tiesa ar ne, bet perskaičiau tokį faktą.
Atsakyti
stevija geriausia daiginti puslitriuko dangtelije ideti apvalios formos vatos 3 lapelius paskui uzpilti vandens kad vata isigertu ir uzdeti seklites ir truputi ispausti i vata.po savaites jie isdygsta dar po savaites galite sodinti i nerugscia smeleta zeme pamaisyta su juodzemiu. Jie megsta 30 laipsniu temperatura ir nereikia jokiu lempu virsuneles nukirpti kai paaugs iki 10 cm. laistyti 1 karta i savaite SEKMES thumbup.gif
Atsakyti
sveikos steviju augintojos
auginu ir as si stebukla..nusirinkau lapeliu derliu sudziovinau..
nu nesaldu man arbata doh.gif paragauji pati lapeli-jis tikrai saldus..o kodel arbata nesaldi?? g.gif

doh.gif pas mane lipija ne stevija...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jalka: 13 rugpjūčio 2013 - 13:45
QUOTE(laurute donciuko @ 2013 08 12, 22:14)
stevija geriausia daiginti puslitriuko dangtelije ideti apvalios formos vatos 3 lapelius paskui uzpilti vandens kad vata isigertu ir uzdeti seklites ir truputi ispausti i vata.po savaites jie isdygsta dar po savaites galite sodinti i nerugscia smeleta zeme pamaisyta su juodzemiu. Jie megsta 30 laipsniu temperatura ir nereikia jokiu lempu virsuneles nukirpti kai paaugs iki 10 cm. laistyti 1 karta i savaite    SEKMES  thumbup.gif

aciukas,teks set,nes augalelis po ziemos nebeatsigavo-o gal dar anksti g.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 03 14, 10:17)
aciukas,teks set,nes augalelis po ziemos nebeatsigavo-o gal dar anksti g.gif

Laikraštyje, kai skaičiau, tai ten rašė, kad geriausia sėti balandžio pabaigoje. Bet jei namie augint, tai gal jokio skirtumo nėra g.gif
Atsakyti
Laba diena,

Aš vasaros pradžioje Stevijos sėklas pirkau http://www.e-seklos....medaus_zole?p=4
Persodinau į dirvą liepos pradžioje. O liepos mėnuo buvo labai karštas, gal vieną kartą ir paliejau. Tai ir stovi vienoje vietoje - gal 2 cm. Išsikasiu tuos 2 cm, per žiemą paaugs, tikiuosi namie per žiemą nenumirs, o kitais metais vėl persodinsiu į daržą.
Labai noriu turėti steviją user posted image
gaila, kad nelabai prižiūrėjau ją šiais metais user posted image
Atsakyti
O ji ne vienmete, galima islaikyt per ziema?
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2014 08 18, 20:33)
O ji ne vienmete, galima islaikyt per ziema?

Galima išlaikyti per žiemą - namie, vazone. user posted image
Atsakyti