Kai buvome 2,5 mėn gydytoja irgi patarė žalio obuoliuko ragaut pradėt, nes turėjome bėdų dėl reto tuštinimosi. Aš labai gražiai dar pas ją pasakiau, kad jau tikrai ne, tik išlipome iš bėdų su pilvuku ir tikrai neduosiu. Geriau pati savo mitybą pakoreguosiu. beje, man anyta jau nuo dviejų mėnesių vis primindavo, jog prieš 30 metų jau pradėdavo duoti obuolių, morkų sulčių.
Man asmeniškai pačiai šviežios obuolių sultys graužia skrandį, tai kaip tokiam mažiukui?? Ir kam to reikia, jei visų medžiagų pilnai gauna su MP??? Dabar merginai kiek daugiau nei 6mėn, bet valgom tik keptą obuoliuką - užteko kartą paragauti žalio - praverkė visą vakarą. Šiuo atveju labai tinka posakis - neskubėk ir būsi pirmas.

600 g yra normalu. Mano pupa buvo 300 g priaugus ir niekas nieko neaiškino apie primaitinimą. Jei valgo tik mp, tada viskas normalu. Nuo 2 mėn. pradėti primaitinti man visiška nesąmonė atrodo, net ir nuo 3 atrodo visiška nesąmonė.
Mano mažylei 6 mėn. Dabar pratinamės prie daržovių, vėliau bus kruopos ir vaisiai. Dar dabar Ji nėra ragavusi banano ar obuolio.

Jooo, aš tai nebaigiu atsistebėt kai kuriis pediatrais
Tyliu
Maniškė 2mėn būdama priaugo 500g, tai buvau prigasdinta, kad vaiką badu marinu, sukėlė paniką tik baisingą, liepė mišinuku damaitint, nors maitinau pati, aš aišku žalia mamka supanikavau , ir ko pasekoje pradėjo mažėt mano pieniuko.
Antrąkart jos nebeklausiau, kuomet 4mėn ji man patarė vaiką primaitinėt parduotuvinėm tyrelėm ir tik jom, nes aš matai, nežinau proporcijų daržovių ir galiu vaikui kepenis sugadint

Maniškė 2mėn būdama priaugo 500g, tai buvau prigasdinta, kad vaiką badu marinu, sukėlė paniką tik baisingą, liepė mišinuku damaitint, nors maitinau pati, aš aišku žalia mamka supanikavau , ir ko pasekoje pradėjo mažėt mano pieniuko.
Antrąkart jos nebeklausiau, kuomet 4mėn ji man patarė vaiką primaitinėt parduotuvinėm tyrelėm ir tik jom, nes aš matai, nežinau proporcijų daržovių ir galiu vaikui kepenis sugadint

QUOTE(pyngvin @ 2009 08 31, 11:47)
Buvome pas vaikų gydytoja...Mums jau 2men. maitinu mišinukais...priaugome tik 600g,sakė jog mažai...ir liepė pradėt duoti obuolio ir banano...ar tai normalu?aš manau kad tikrai ne...nuo 3men. gal,bet ne nuo dviejų...Patarkit,nes nežinau ką daryti?Duoti ar ne? 

As savo vaikeliuj daviau ir banano ir obuoliuko ir jogurteliu 2 men pabaigoje,

QUOTE(gnt_123* @ 2010 04 28, 19:00)
As savo vaikeliuj daviau ir banano ir obuoliuko ir jogurteliu 2 men pabaigoje,
ir tikrai nieko blogo nenutiko ir pilvukas nepyko,
manau kad gali duoti ir tu. o 600g. tikai nera mazai 

Esate įsitikinusi, kad "pilvukas nepyks" ir ateityje? Nebijote sugadinti vaikučiui skrandžio?
Sveikos mamytės, skaitau ir susidaro toks jausmas, kad čia toj pradės akis viena kitai draskyti. Nereikia taip asmeniškai į visus pasisakimus reaguoti. Auginu pirmą savo kūdykį, daktarės klausiu tik tada, kai man tikrai neaišku. Esu iš trijų vaiku ir turiu sūnėną bei dukterėčia, tačiau vėl gi nuomonę kai kuriais atvejais išklausau ir darau taip kaip man atrodo geriausia. Mamytės, jug gi vaikučiau yra žmonės ir jie taip pat yra visi skirtingi. Vienam tinka, kitam ne. Kai 3 mėnesių kūdykiui daviau avižų klijukų su karvės pienu buvo daug nuomonių, bet vėl gi buvo atsakymas kad tai mano vaikas ir jei jis nėra alergiškas karvės pienui tai kodėl neprivalau duoti?
Dėl PSO: visur kišama yra PSO taip PSO anaip. Mano draugė pagimdė vaikutį ir yra bedų su pilvuku (kūdykiui pilvuko bėdos normalus reiškinys). Tai gydytoja išsiunte pas gastro gydytoja kuris pasakė nemaitinti dažnai
. PSO teigia, kad kudykiui krutį reikia duoti tiek kiek prašo. Prieštaravimas totalus. Gal kas su manimi ir nesutiks.
Tai va, mamos jus esate su vaikais 24 valandas per parą ir tik jus žinote kas jūsų vaikui geriausia. Aukite sveiki ir nesirkite
Dėl PSO: visur kišama yra PSO taip PSO anaip. Mano draugė pagimdė vaikutį ir yra bedų su pilvuku (kūdykiui pilvuko bėdos normalus reiškinys). Tai gydytoja išsiunte pas gastro gydytoja kuris pasakė nemaitinti dažnai

Tai va, mamos jus esate su vaikais 24 valandas per parą ir tik jus žinote kas jūsų vaikui geriausia. Aukite sveiki ir nesirkite

http://www.vsv.lt/mo...inimas/578.html idomumui paskaitinekite cia
APIE ANKSTYVO PRIMAITINIMO ZALA.
2 men vaikui reikia gauti MAMOS PIENUKO tiek, kiek jis nori (pagal poreiki)/ arba misinuko jei mama nemaitina pati. ir jokie obuoliai, vandenukas, arbata ir kt bobuciu laiku patarimai cia negalioja. anksciau duodavo karves piena ka tik gimusiam vaikui is neismanymo ir del to, kad buvo tokie laikai, kad vaikas memirtu badu.
nesuprantu kam tas obuolys ar dar kas 2 men vaikui. visas reikiamas medziagas (isskyrus vitamina D) kudikis gauna is pieno (arba adaptuoto misinio)

2 men vaikui reikia gauti MAMOS PIENUKO tiek, kiek jis nori (pagal poreiki)/ arba misinuko jei mama nemaitina pati. ir jokie obuoliai, vandenukas, arbata ir kt bobuciu laiku patarimai cia negalioja. anksciau duodavo karves piena ka tik gimusiam vaikui is neismanymo ir del to, kad buvo tokie laikai, kad vaikas memirtu badu.
nesuprantu kam tas obuolys ar dar kas 2 men vaikui. visas reikiamas medziagas (isskyrus vitamina D) kudikis gauna is pieno (arba adaptuoto misinio)

O mums gydytoja irgi visko liepė duoti nuo 3 mėn. Nieko nedaviau, va dabar tuoj 7 mėn, po truputį jau ragaujam košytes, bet šiaip tai MP dažniausiai

na kai jau 7 men, tai patartina jau ne po biski ragauti, o normaliai ivedineti maisto produktus. nes vien tik MP maitinantis kris hemoglobinas
ir siaip vaika tokio amziaus jau reiketu pratinti prie tirsto maisto ne vien tik del kraujuko, bet ir del jo psichomotorikos vystymosi, nes vaikutis turi ismokti apdoroti kitoki maista nei MP burnyteje, stumti ji giliau, netgi meginti kramtyti (kad ir be dantuku)

2.5 MEN MUSU GYDYTOJA TAIP PAT SAKE DUOTI BANANA,NES LABAI KANKINO VIDURIUKAI!
IR LABAI DZIAUGIUOSI,KAD DAVIAU BAIGESI VARGINANTYS PILVUKO SKAUSMAI,IR BEMIEGES NAKTYS!

kaip kazkas cia minejo, kiekvienas vaikas yra individualus. Aisku, mamos pienukas geriausia, bet kas tinka vienam nuo 2 ar 3 menesiu, nereiskia, kad tiks kitam ir 6 men.
Ir nereikia taip jau peikti tu senu laiku ir senu bobuciu...ne viskas tada buvo blogai, juk isaugome ir ne vienas badu nemireme, ir su sveikais skrandziais gyvename(pfu pfu pfu, bent jau kol kas). Dabar nuo tu naujoviu nespejame pas gydytojus su vaikais lakstyti! Ir man gydytoja rekomendavo ir obuoliuko ir banano ir netgi nuo 4 menesio ispausti viena braskes uoga ar keleta juoduju serbentu ir duoti sulciu,iasku, stebeti kaip vaikas reaguos....o dabar ir vandenuko po truputuka duoti, ypac kai karsta...ir gydytoja visai ne kokia nukarsusi sene, nuolat tobulinasi, ir lankosi tuose paciuose kursuose, kur manau ir visi kiti musu leliukus priziurintys gydytojai!
Ir nereikia taip jau peikti tu senu laiku ir senu bobuciu...ne viskas tada buvo blogai, juk isaugome ir ne vienas badu nemireme, ir su sveikais skrandziais gyvename(pfu pfu pfu, bent jau kol kas). Dabar nuo tu naujoviu nespejame pas gydytojus su vaikais lakstyti! Ir man gydytoja rekomendavo ir obuoliuko ir banano ir netgi nuo 4 menesio ispausti viena braskes uoga ar keleta juoduju serbentu ir duoti sulciu,iasku, stebeti kaip vaikas reaguos....o dabar ir vandenuko po truputuka duoti, ypac kai karsta...ir gydytoja visai ne kokia nukarsusi sene, nuolat tobulinasi, ir lankosi tuose paciuose kursuose, kur manau ir visi kiti musu leliukus priziurintys gydytojai!
QUOTE(kristeen @ 2010 06 09, 19:20)
2.5 MEN MUSU GYDYTOJA TAIP PAT SAKE DUOTI BANANA,NES LABAI KANKINO VIDURIUKAI!
IR LABAI DZIAUGIUOSI,KAD DAVIAU BAIGESI VARGINANTYS PILVUKO SKAUSMAI,IR BEMIEGES NAKTYS! 

mes labai vargstam del pilvuko mums jau 3 menesiukai , negi bananas padeda su viduriukais ?
na manau jog dar mums ankstoka butu kazka valgyti nei misinuka

mano nuomone jog priaugti 600g yra labai normalu , mano maziukas ir gi per antra menesiuka tik 600g te priaugo bet ant vaiko nesimato jog badu marinu