[quote=Naivuolle,2010 09 18, 10:00]
o as savo mazei duodavau nuo 2men paragaut ir banano ir obuolio ir lasinuku ir auga sveika kaip ridikas nieko nenutiko, dabar jau valgom viska jai jau 5men. mano mociute anksti pradejo maitint savo 7 vaikus visi sveiki, mano mama mus tris ir nieko niekam nenutiko, tai man tas isitikinimas kad per anksti nerupi, svarbu vaikas gerai auga, jai patinka ir nieko cia blogo nematau.
[QUOTE]
Taigi kad būtent paragaut. Tikriausiai čia dauguma mamų pamano, kad pradedama primaitinti. Nieko panašaus

Aš saviškiui daviau kai buvo 3 mėn. (gydytojos patarta). Turint galvoje kad gimė 33 sav. vaidinasi aš jam pradėjau duoti nuo 1,5 mėn. Tačiau būtent paragauti pvz., išspaudi 2 gervuoges, kelias avietes ar truputį banano, pradedant nuo kelių lašų iki valgomojo šaukšto per mėnesį laiko. Žarnynui duodama laiko susipažinti ir paruošti fermentus papildomo maisto virškinimui. Nes bent jau man pačiai keistai skamba PSO rekomendacijos: iki 6 mėn. maitinti tik motinos pienu (maitinu pati), o 6 mėn. turi papildomą maistą valgyti 3 kartus. Va čia tai smūgis mažiulio žarnynui...