Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytoja liepė duoti obuolio ir banano 2mėn.vaikui

Nors esu dar jauna mamytė, bet manau, kad tikrai negalima tokiam mažiukui duot nei obuolio, nei banano... Šiaip pati įvairias košeles pradėjau duot nuo keturių mėnesiukų, nes pati nemaitinau, ir valgėm mišinuką.. Bet vaisius pradėjau duot nuo kokiu penkių mėnesių, nes mūsų daktarė patarė neskubėt su vaisiais .. smile.gif
O mano nuomone, per mėnesį tikrai 600g. priaugt yra normalu, ir nereikia su vaisias skubėt.. Gal geriau mišinuką pabandyt pakeist.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte24 @ 2010 06 11, 00:18)
mes labai vargstam del pilvuko mums jau 3 menesiukai , negi bananas padeda su viduriukais ?

na manau jog dar mums ankstoka butu kazka valgyti nei misinuka  g.gif  kai issaugs i didesnius pampius tada ragausim jau kazka  lotuliukas.gif
mano nuomone jog priaugti 600g yra labai normalu , mano maziukas ir gi per antra menesiuka tik 600g te priaugo bet ant vaiko nesimato  jog badu marinu biggrin.gif  gime didelis

Mes pilvuka sutvarkeme avizu klijukais thumbup.gif Dariau ir su paprastu pieniuku, ir su misinuku. Maziau atpilinedavo ir pradejo tustintis gerai ir skausmu neliko thumbup.gif o iki tol tustindavosi kas 4-5 dienas su masaziukais, mazius kauke ir as kartu su juo doh.gif . Mamyte ir sesuo patare, mums padejo smile.gif nors velgi niekam nesiulau,tiesiog mums padejo thumbup.gif 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
o as savo mazei duodavau nuo 2men paragaut ir banano ir obuolio ir lasinuku ir auga sveika kaip ridikas nieko nenutiko, dabar jau valgom viska jai jau 5men. mano mociute anksti pradejo maitint savo 7 vaikus visi sveiki, mano mama mus tris ir nieko niekam nenutiko, tai man tas isitikinimas kad per anksti nerupi, svarbu vaikas gerai auga, jai patinka ir nieko cia blogo nematau.
Atsakyti
QUOTE(Naivuolle @ 2010 09 18, 10:00)
o as savo mazei duodavau nuo 2men paragaut ir banano ir obuolio ir lasinuku ir auga sveika kaip ridikas nieko nenutiko, dabar jau valgom viska jai jau 5men. mano mociute anksti pradejo maitint savo 7 vaikus visi sveiki, mano mama mus tris ir nieko niekam nenutiko, tai man tas isitikinimas kad per anksti nerupi, svarbu vaikas gerai auga, jai patinka ir nieko cia blogo nematau.

doh.gif doh.gif doh.gif tai Jusu dukryte turbut 5 men jau valgo kotletus ir cepelinus g.gif
Atsakyti
nu nea dar tokio sunkaus maisto neduodu, dar pradedam mesyte valgyt:))
Atsakyti
QUOTE(*Alba* @ 2010 06 03, 08:07)
na kai jau 7 men, tai patartina jau ne po biski ragauti, o normaliai ivedineti maisto produktus. nes vien tik MP maitinantis kris hemoglobinas  mirksiukas.gif ir siaip vaika tokio amziaus jau reiketu pratinti prie tirsto maisto ne vien tik del kraujuko, bet ir del jo psichomotorikos vystymosi, nes vaikutis turi ismokti apdoroti kitoki maista nei MP burnyteje, stumti ji giliau, netgi meginti kramtyti (kad ir be dantuku)

Tai ivedinejimas ir yra tas pats ragavimas. O kramto be problemu, nes niekada neblenderiuodavau maisto. Taip pat ir su pirmu vaiku buvo. Velai priprato prie maisto, bet labai sveikai valgo ir tik duok smile.gif
Atsakyti
2 menesiu kudikiui per anksti duoti vaisius doh.gif
Atsakyti
[quote=Naivuolle,2010 09 18, 10:00]
[QUOTE]

Taigi kad būtent paragaut. Tikriausiai čia dauguma mamų pamano, kad pradedama primaitinti. Nieko panašaus schmoll.gif Aš saviškiui daviau kai buvo 3 mėn. (gydytojos patarta). Turint galvoje kad gimė 33 sav. vaidinasi aš jam pradėjau duoti nuo 1,5 mėn. Tačiau būtent paragauti pvz., išspaudi 2 gervuoges, kelias avietes ar truputį banano, pradedant nuo kelių lašų iki valgomojo šaukšto per mėnesį laiko. Žarnynui duodama laiko susipažinti ir paruošti fermentus papildomo maisto virškinimui. Nes bent jau man pačiai keistai skamba PSO rekomendacijos: iki 6 mėn. maitinti tik motinos pienu (maitinu pati), o 6 mėn. turi papildomą maistą valgyti 3 kartus. Va čia tai smūgis mažiulio žarnynui...
Atsakyti
QUOTE(dezma @ 2010 09 27, 19:29)
2 menesiu kudikiui per anksti duoti vaisius doh.gif

drinks_cheers.gif
maitinamas MP vaikas iki 6men.gali ir nevalgyti kito maisto.Niekas nesako, kad sukakus 6men.vaikas privalo valgyti 3k.kieta maista dienoj...Gali tik tada ir pradeti pratintis...Nu, kaip bebutu, 2 men.vaikui kietas maistas yra per anksti...
Atsakyti
ar per anksti ar per velai- diskutuotinas klausimas ir prikl. nuo poziurio; bet paprasciausiai tokio amziaus dar nereikia tokiu dalyku; blogo nieko nera; gero- anksciau susiformuos zarnyno flora; tik pradzioj nereik maitinti tais produktais, reik duot tik ragauti biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Nu, bet ir bukumas kai kurių mamyčių. "Pasiskaičiau internete, kad negalima vaikui nieko duoti iki X mėnesiu" ir t.t. ir neklausau gydytojų. Kaip nervina tokios "superMamos". Jei jau tikrai skaitėte įvairias nuomones, tai turėjote matyti ir gastroenterologų straipsnius apie tai, kad vaiko virškinimo sistema sugeba mėsą suvirškinti jau nuo 2savaičių amžiaus. O gal atsirenkate tik tai, kas jums patinka? (Girdžiu tai ką noriu girdėti). Kai paskaitai tokias nesąmones tai tikrai pikta pasidaro. Gal pasiskaitykit apie primaitinimo pradėjimą kiekvieną mėnesį ir kokie to pliusai, kam to reikia ir t.t. (google duoda daug įvairių rezultatų, ne tik apie primaitinimo žalą) Nes rėkti garsiai, kad čia beveik vaikų genocidas tai nereikia.
O visoms abejojančioms siūlau paskaityti daugiau nei vieną straipsnį, padiskutuoti su gydytoja kokiu tikslu ji tai siūlo ir mažiau klautyti "supermamų" patarimų, nes mačiau vienoj temoj kaip nuo vidurių užkietėjimo vaikui siūlė kmynų arbatą doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taboo: 02 gegužės 2011 - 20:41
schmoll.gif
Atsakyti