Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytoja liepė duoti obuolio ir banano 2mėn.vaikui

Man tai pvz maitinimas krutimi siaubingai atrodo,kai vaikas jau nemazas.Ir nieko nera cia grazaus ir didvyrisko.Manau pats tas iki metu maitint ir tiek.O ne taip,kad po to plesia dickis maikes vaikas,duok pieno.Siaubas kazkoks.
Cia mano asmenine nuomone smile.gif
Atsakyti
Jei vaikas svorio priauga bent po 400g per menesi, tai del sito tikrai nera reikalo ankstinti primaitinima. Pakankamai yra tyrimu, kad pradejus primaitinima anksciau, nei mazdaug 6 men amziaus, zenkliai dideja alergiju rizika... nekalbant apie kitokias potencialias sveikatos bedas.
gydytoja, kuris be aiskiu priezasciu (600g per mensi tikrai nera per mazai priaugta svorio) siulo primaitinima 2.5 men vaikui - skusciau Gydytoju Etikos komisijai. Nes tokie pasiulymai - BAISU!!!
mama, kuri gaili pinigeliu misinukui - bo pakuote per 3 dienas susinaudoja - ir del to primaitina poros mensiu vaikiuka kosem? doh.gif o Dievuleliau bangus... doh.gif KUR JUSU PRIORITETAI? Vaiko sveikata - nieko neverta? doh.gif
ir dar dristate aiskinti, kaip negrazu vyresni, nei metinuka zindyti?! Dauguma moteru tokio amziaus vaiku viesumoje nezindo, ne tam nera poreikio. Mamytes pienuko ir artumo tokio amziaus vaikiukams dazniausiai reikia tik pries miegeli ir tik pabudus. ir dazniausiai tik pries naktini miegeli. o zindymas daugeliui mamu yra malonumas. nepakeiciamas malonumas. todel joms GERA maitinti metinuka, dveju ar net ketveriu metuku zuikiuka...
Atsakyti
Tikrai neduociau manau per anksti, o 600 gramu priaugimas mano nuomone nera labai mazas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smarty_978 @ 2012 07 10, 13:16)
. todel joms GERA maitinti metinuka, dveju ar net ketveriu metuku zuikiuka...

tikras siaubas doh.gif Jau ketveriu ,tai isvis absurdas visiskas doh.gif doh.gif doh.gif
Papildyta:
p.s.beja....pirmaji savo vaikiuka,primaitint pradejau,nuo 8 menesio.Sirgom daznokai visus metus.
Antra,primaitint pradejau nuo 3 menesiu.Aisku,nedideliais kiekias..Pvz ciut banano,po menesio,ciut banano,ubuoliuko ir t.t.Antras vaikiukas dabar 1m 2 men,nesirgom nei karto.Net ir jokios slogos neturejom dar.
Taip,kad manau kiekvienas vaikas individualiai turi savo iminiteta.Ir kiekviena mama asmeniskai mato ir zino,ko reikia jos vaikui.Tad kiekviena renkasi pati.Ir nereikia cia komentuot: Oi..siaubas...kokia tu mama...ir t.t......Kiek cia knygu reikia perskaityt ir panasiai.""Beja,is knygu taip pat reikia moket atsirinkt,kas yra tinkama,o kas ne,nes ne viskas kiekvienam taip pat....Kai kurios uzsuka cia patarimo,supratimo,o ne puolimo....
Atsakyti
Linuute - pasaulinis maitinimo krutimi vidurkis - 4metai. taip kad daug kur pasauly vaikus maitina krutimi ir gerokai ilgiau....

beje, ankstyvas primaitinimas nelabai siejamas su ankstyvu imunitetu. daugiau su velyesne alergija, egzema... su IIo tipo diabetu.. ir t.t. ir pan... Rekomenduociau pasiskaityt PSO primaitinimo rekomendacijas. ten issamiai aprasyta, kodel butent 6 men rekomenduojama pradeti.
Atsakyti
QUOTE(Linuute @ 2012 07 10, 15:06)
Man tai pvz maitinimas krutimi siaubingai atrodo,kai vaikas jau nemazas.Ir nieko nera cia grazaus ir didvyrisko.Manau pats tas iki metu maitint ir tiek.O ne taip,kad po to plesia dickis maikes vaikas,duok pieno.Siaubas kazkoks.

na, iš dalies aš jums pritariu, 4u.gif iš šono ypač keistai atrodo, tačiau manau, kad yra ir kita pusė, 4u.gif nuo metu maitinimas MP tampa antruoju patiekalu, tad jei nemalonu, (ar pvz dėl kitu nuomonės) nejauku (ypač Lietuvoj tai yra nelabai yprasta, nors seniau ir iki 2 metu maitindavo, bet aišku nesigirdavo) nera butina iš papulio duoti, šiais laikais jei nori, yra yvairiausiu pientraukiu (aišku kitoms tai gali pasirodyti tik bereikalingas žaidimas ar laiko švaistymas) tad vaikas gali gerti iš puodelio. Nors vaikučiams yra labai svarbus mamos ir leliuko rišys smile.gif taip pat iš dalies pritariu nuomonėj, kad metus išmaitinti yra pats tas, (jei išmaitinčiau metus ir pieniukas dingtu, labai nepergyvenčiau nes metai iš tiesu yra labai daug) bet iš kitos pusės pasižiurėjus, o kodėl ne daugiau? smile.gif Kodėl aš savo vaikučiui turėčiau duoti ne savo pieniuka, o karvės ar oškos? biggrin.gif
žinot kas man yra keisčiausia? (tik nesupykit) kaip jums 2 vaikiuku mamai yra bjaurus žindymas virš metu ir daugiau. g.gif

QUOTE(smarty_978 @ 2012 07 10, 15:32)
Linuute - pasaulinis maitinimo krutimi vidurkis - 4metai. taip kad daug kur pasauly vaikus maitina krutimi ir gerokai ilgiau....

beje, ankstyvas primaitinimas nelabai siejamas su ankstyvu imunitetu. daugiau su velyesne alergija, egzema... su IIo tipo diabetu.. ir t.t. ir pan... Rekomenduociau pasiskaityt PSO primaitinimo rekomendacijas. ten issamiai aprasyta, kodel butent 6 men rekomenduojama pradeti.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joaaana: 10 liepos 2012 - 14:48
QUOTE(Joaaana @ 2012 07 10, 14:33)
Laba diena, as taip pat esu jauna mama, man  21-eri taciau, as daug gilinausi i vaiko mityba, ejau i paskaitas, tariausi su gyditoja, daug skaiciau ir padariau isvada, kad jeigu turit  MP tai iki 6 men. nepatariama nieko duoti isskyrus MP

saunuole, kad daugiau tokiu protingu, jaunu mamyciu thumbup.gif

QUOTE(Linuute @ 2012 07 10, 15:06)

o man nieko nera graziau uz nurimusi, prigludusi prie mamos krutines vaikuti, uz ta artuma.... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*Dita* @ 2012 07 10, 15:52)
saunuole, kad daugiau tokiu protingu, jaunu mamyciu thumbup.gif

blush2.gif 4u.gif
QUOTE(*Dita* @ 2012 07 10, 15:52)
o man nieko nera graziau uz nurimusi, prigludusi prie mamos krutines vaikuti, uz ta artuma.... wub.gif

Pritariu, drinks_cheers.gif tai nuostabu wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
zodziu - reziume wink.gif

Visos mylim savo mazuliukus ir stengiames,kad tik jiems butu viskas gerai ir butu patys laimingiausi smile.gif
O kaip,tokio rezultato pasiekti kiekviena zinome savo individualius budus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linuute: 10 liepos 2012 - 19:20
QUOTE(Linuute @ 2012 07 10, 20:19)
zodziu - reziume wink.gif

Visos mylim savo mazuliukus ir stengiames,kad tik jiems butu viskas gerai ir butu patys laimingiausi smile.gif
O kaip,tokio rezultato pasiekti kiekviena zinome savo individualius budus  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Kad ir kaip bebutu, mes vistiek savo 2.gif busime pačios geriausios Mamos wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Joaaana @ 2012 07 10, 19:30)
drinks_cheers.gif
Kad ir kaip bebutu, mes vistiek savo  2.gif  busime pačios geriausios Mamos  wub.gif    4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
jooo..pasiskaičiau komentarus ir likau visiškai apšalusi ne vien dėl jūsų išreikštų nuomonių, bet dėl bereikalingų užgauliojimų ir žodžių iškraipymo... Visų pirma, aš vaikučiui pinigų ant maisto negailiu, norėjau pasakyti, kad ji daug valgo ir vien pienuko jai nebeužtenka, maža to, aš savo pienuko jau nebeturiu, o jo ir buvo labai mažai ir plius dėl tam tikrų priežasčių negalėjau jos maitinti krūtimi,o privalėjau nusitraukinėti. Mišinukus ji būna spjaudo. Tai ką man daryt? Gal vaiką badu marint? Antras dalykas, jei aš duodu tyreles, nereiškia, kad visą indelį ar daugiau į dieną. Ji per dieną gauna vos porą šaukštelių. Ir aš jūsų neprašiau manęs nei užgaulioti, nei žerti savo "superinių" patarimų, o tik išsakiau tai, ką darau aš, bet matau, kad tolko čia kažką sakyt nėra....nes tik užgauliot temokat daugiau nieko. Iš tikrųjų yra skaudu, kad žmonės taip nužmogėja Lietuvoje ir visiškai negerbia kitų....ir man nereikia eit pas jokius psichiatrus, kaip čia viena mama patarė, jei jums reik tai pati ir čiuožkit ir pasigydykit savo nervus...o jei jau taip vaikai jus iš nervų išvedė tai nereikėjo visai jų darytis... Dėkoju toms, kurios mane suprato ar bent jau palaikė.
Atsakyti