Įkraunama...
Įkraunama...

Apgamai

QUOTE(elenaf @ 2010 02 11, 00:07)
tikrai keista. O kada tyreisi ir salinaisi? ir ar GK klinikoje? nes gal jis dar kur dirba  g.gif . Uz visu apgamu apziura su siaskopu jis ima 210. Chirurginis salinimas 500 lt. + 150 lt. uz istyrima. Cia vieno apgamo.

310lt uz konsultacija,apziura siaskopu ir salinima vieno apgamo LAZERIU 4u.gif
Chirurginis salinimas brangesnis ir tirti siuncia. Po lazerio tikriausiai nelabai jau lieka, ka tirti g.gif
Atsakyti
QUOTE(elenaf @ 2010 02 11, 01:07)
Kokia jos nuomone del tavo ligos? ka patare? tikiuosi daugiau nieko blogo nerado? unsure.gif

as irgi po konsultacijos pas ja. Matosi, kad ji profesionale, bet man gal ji siek tiek tokia arogantiska  g.gif  pasirode, ir nepatiko tai, kad ji labai skubejo. Per ta skubejimas nespejau uzduoti keliu klausimu.

Ji man patare chirurgiskai salinti 4 "gyvus" apgamus. Sake, kad bent jau dabar matosi, kad dar tikrai nera jokio vezio, bet sake geriau nelaukti ilgai ir salinti, nes tokie linke piktybeti  unsure.gif

Tik esu siek tiek pasimetusi. Ji sake pirmiau uzsirasyti istyrimui, o tada jau salinimui. Bet tai kaip cia tiria? istirs, kad nieko blogo, pjaus ir daugiau niekur nesius tirti? ar istirs, pjaus ir vel sius? nespejau nieko paklausti  doh.gif
tikrai keista. O kada tyreisi ir salinaisi? ir ar GK klinikoje? nes gal jis dar kur dirba  g.gif . Uz visu apgamu apziura su siaskopu jis ima 210. Chirurginis salinimas 500 lt. + 150 lt. uz istyrima. Cia vieno apgamo.

Kiek žinau tirti ji pati gali pas ją užsirašius onkologijos institute....o jei ji nesiryžo šalinti iškarto,tai reiškias kad ne viskas gali būti gerai....Manau,kad pašalinus taip pat turi tikrinti jei įtartinas apgamas.Pabandyk pas ją į Onkologijos institutą prisibelsti mirksiukas.gif
O kas liečia mano padėtį,tai kruopščiai viską išaiškino,į ką reikia kreipti dėmesį ir pan.,dar yra pora aktyvių apgamų,kuriuos reikia sekti. Skubėt gal ir skubėjo,nes jei kas tik šalint ateina ir apgamai neįtartini,ji greit pašalina ir paleidžia,o jei jau ateina toki kaip aš su diagnoze,tai manau ji su tais ilgiau užtrunka,to pasekoje eilė susidaro nemaža,kai išėjau 17val.,tai berods 6žmogeliukai laukė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ryyd @ 2010 02 11, 09:42)
310lt uz konsultacija,apziura siaskopu ir salinima vieno apgamo LAZERIU  4u.gif
Chirurginis salinimas brangesnis ir tirti siuncia. Po lazerio tikriausiai nelabai jau lieka, ka tirti  g.gif

aisku tada. man kadangi reikia salinti chirurgiskai, todel tokia ir kaina.

QUOTE(Nut* @ 2010 02 11, 10:07)
Kiek žinau tirti ji pati gali pas ją užsirašius onkologijos institute....o jei ji nesiryžo šalinti iškarto,tai reiškias kad ne viskas gali būti gerai....Manau,kad pašalinus taip pat turi tikrinti jei įtartinas apgamas.Pabandyk pas ją į Onkologijos institutą prisibelsti mirksiukas.gif

taip ji sake, kad tokius apgamus reiia salinti tik chirurgiskai, nes reikia butinai istyrimo. Pagal ja, abar jie dar tikrai nera ten kokie veziniai, bet kaip ji sake jie yra "gyvi" ir juos reikia sekti. Bet sake jei pati seksite tai galite ir praziureti. Kadangi mes planuojame metu begyje kita leliuka, todel ji patare tada juos salinti, nes nestumo metu jie kinta. Tai va
Tai kiek as supratau tai ji nebedirba Onkologijos institute? Ir kaip supratau ji visas tyrimo ir salinimo procedura atlieka namuose? nespejau nieko paklausti. Jauciu reikia skambintis ir klausti telefu. Man keista, kad pirmiau istriti, o tik tada salinti g.gif . Babajanas sake pirmiau ispjauti, o tada siusti istyrimui.
Atsakyti
QUOTE(elenaf @ 2010 02 11, 11:42)
aisku tada. man kadangi reikia salinti chirurgiskai, todel tokia ir kaina.
taip ji sake, kad tokius apgamus reiia salinti tik chirurgiskai, nes reikia butinai istyrimo. Pagal ja, abar jie dar tikrai nera ten kokie veziniai, bet kaip ji sake jie yra "gyvi" ir juos reikia sekti. Bet sake jei pati seksite tai galite ir praziureti. Kadangi mes planuojame metu begyje kita leliuka, todel ji patare tada juos salinti, nes nestumo metu jie kinta. Tai va
Tai kiek as supratau tai ji nebedirba Onkologijos institute? Ir kaip supratau ji visas tyrimo ir salinimo procedura atlieka namuose? nespejau nieko paklausti. Jauciu reikia skambintis ir klausti telefu. Man keista, kad pirmiau istriti, o tik tada salinti  g.gif . Babajanas sake pirmiau ispjauti, o tada siusti istyrimui.

taip,nėštumo metu jie aktyvuojasi,maniškis irgi pradėjo kisti pastojus.Nzn aš kiek supratau dirba ji ten g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nut* @ 2010 02 11, 09:07)
....o jei ji nesiryžo šalinti iškarto,tai reiškias kad ne viskas gali būti gerai....

Negasdink zmoniu unsure.gif Bloznelyte tik lazeriu salina, todel ir pasiule kreiptis kitur del chirurginio salinimo, manau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2010 02 11, 19:51)
1,Negasdink zmoniu unsure.gif
2,Bloznelyte tik lazeriu salina, todel ir pasiule kreiptis kitur del chirurginio salinimo, manau rolleyes.gif

1,Niekada negąsdinu,tik kalbu kaip yra.Jei lazeriu negalima reiškias yra tam tikrų įtarimų.Ir nereikia į viską labai paviršutiniškai žiūrėti...labiau pasidomėkit pasekmėmis kokios gali kilti uždelsus tokius dalykus ar kažką praleidus,tai dar baisiau pasidarys.
2,Taip pas save privačiai ji šalina tik lazeriu.
Atsakyti
Prašau dar šiek tiek info apie tai...

Jeigu matomi atipiniai apgamai, tada įvertinus pakitimus gydytojas gali rekomenduoti operacinį gydymą su apgamo histologiniu tyrimu. Kitais metodais (lazeriniu, elektrodestrukcija) atipinį apgamų šalinti nepatartina, nes jeigu nebus padarytas histologinis tyrimas rizikuojama nediagnozuoti melanomos, kadangi riba tarp atipinio apgamo ir melanomos kartais būna labai trapi. Jeigu apgamas neturi atipijos ir pacientas nori šalinti apgamą tik dėl kosmetinių sumetimų, tada sprendžiama individualiai, koks metodas šiuo atveju yra tinkamiausiais.
Dažniausiai pasirenkamas lazerinis metodas, nes jis įvertinus ir kitus metodus, duoda geriausius rezultatus kosmetiniu požiūriu, apgamo pašalinimas trunka neilgai, yra greitesnis gijimas, mažesnė rizika dėl procedūros šalutinių poveikių.
Taip pat gali būti patartas ir operacinis gydymas tuo atveju, jeigu šalinant lazeriu yra didelė apgamo recidyvo tikimybė ( kai apgamas atsinaujina).

Atsakyti
QUOTE(elenaf @ 2010 02 11, 00:07)

tyriausi ir šalinausi apie rugsėjo mėn GK klinikoj. pigmentą nuiminėjo prieš kelias savaites
Atsakyti
QUOTE(Nut* @ 2010 02 11, 20:50)
1,Niekada negąsdinu,tik kalbu kaip yra.Jei lazeriu negalima reiškias yra tam tikrų įtarimų.Ir nereikia į viską labai paviršutiniškai žiūrėti...labiau pasidomėkit pasekmėmis kokios gali kilti uždelsus tokius dalykus ar kažką praleidus,tai dar baisiau pasidarys.
2,Taip pas save privačiai ji šalina tik lazeriu.

As tik pasidalinau savo patirtim, kai vieno darinio ji nesalino lazeriu ir kreipiausi i chirurga cool.gif As visai nenorejau pasakyt, kad nereikia kreipti demesio...
Lazeriu pasalintus apgamus galima tirti histologiskai - irgi asmenine patirtis cool.gif
Atsakyti
Zodziu merginos jus man pasakyti dar viena: Babajanas sake pirmiausia ispjauname, tada siunciame tirti. O Bloznelyte - pirmiau tiria g.gif , tada pjauna, o tada vel tiria g.gif . Kazko as cia nesuprantu unsure.gif
Ir dar:. Jei pas mane 4 atipiniai apagamia, tai cia skaitosi daug? cia jau rizikos grupe? tai jeigu is atipiniu apgamu daznai issivysto melanoma, kodel ju visu tada gydytojai nesalina, o leidzia stebeti. Juk tada neverta rizikuoti. Man Bloznelyte sake, geriau salinti, bet galima ir stebeti. Bet stebeti su gydytoju pagalba. Bet kur prasme tada? juk galima praziopsoti...Bet jie daznai linke laukti...tas pats Babajanas irgi linkes stebeti nei is karto firikt...Gal tai irgi kazka reiskia?

Nut: sakei, kad pas tave pakito nestumo metu? kiek laiko praejo nuo to laiko kai tu pati pamatei kad jis keiciasi ir nuejai pas gydytoja? kaip suprantu tu pavelavai nueiti laiku ane?
Atsakyti
QUOTE(elenaf @ 2010 02 11, 23:06)
Zodziu merginos jus man pasakyti dar viena: Babajanas sake pirmiausia ispjauname, tada siunciame tirti. O Bloznelyte - pirmiau tiria  g.gif , tada pjauna, o tada vel tiria  g.gif . Kazko as cia nesuprantu  unsure.gif

Nezinau, kaip Babajanas. O Bloznelyte neaiskiems apgamams padaro citologini tyrima ir pagal jo aktyvuma nusprendzia, kaip salinti (kiek supratau) ir, jei reikia, padaro pasalinto histologini tyrima. O jei histologinio nedaro - duoda uzkonservuota pasalinta darini pacientui. Cia jei kokie neaiskumai po kurio laiko islistu, matyt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rsc: 12 vasario 2010 - 17:33

QUOTE(rsc @ 2010 02 12, 18:28)
Nezinau, kaip Babajanas. O Bloznelyte neaiskiems apgamams padaro citologini tyrima ir pagal jo aktyvuma nusprendzia, kaip salinti (kiek supratau) ir, jei reikia, padaro pasalinto histologini tyrima. O jei histologinio nedaro - duoda uzkonservuota pasalinta darini pacientui. Cia jei kokie neaiskumai po kurio laiko islistu, matyt...

Aha, jau truputi aiskiau darosi rolleyes.gif . Uzsirasiau pas Bloznelyte treciadieni istyrimui. Kankina aisku ivairios abejones, nes nezinau ar gera sios gydytojos taktika. Babajanas sake kad jokio isankstinio istyrimo nereikia - pjauti ir vsio...o tada tirti. O vat Bloznelyte tirs pirmiau g.gif . Zodziu doh.gif
Ir dar kaip supratau, jei citologinis tyrimas nieko nerodys blogo - tai man ji nepjaus, o salins lazeriu g.gif . Bet man kazkaip baisu...as noreciau visgi pjauti ir dar karta tirti...a vdrug citologinis koks klaidingas bus unsure.gif
Nu as aisku jau cia gal per daug paranojiskai i viska ziuriu doh.gif
Atsakyti