Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(1RUGILE @ 2010 08 13, 10:46)
Gal kuri turit kartais ryžių mišrainės receptuką žiemai.

O šį receptą bandei? ax.gif
Pomidorų mišrainė:
4 kg pomidorų
0,5 kg morkų
0,5 kg svogūnų
1 st. ryžių(dedu daugiau, 2pakelius)
2v. š. druskos
1 st. cukraus
aliejus
Sutarkavus morkas, supjausčius svogūnus juos pakepinti, paskui dėti į puodą išvirtus ryžius, morkas, svogūnas, supjaustytus pomidorus ir ryžius. Aliejaus pyliau pusę stiklinės...Viską troškinti apie 20min. Baigiant troškinti dėjau aštraus kečupo, nes šeimyna mėgsta aštriai. Gavosi tikrai labai skaniai... Skanu ir sotu valgant su duona essen.gif
Tik nežinau ar žiemai tokia mišrainė išsilaikytų...Šaldytuve kažkiek laiko-taip. Gal kuri žinote?
Atsakyti
Ita, ačiūūūūūūūūūūūūū ir už ryžinę.Pabandysiu savaitgaliui.Kad jau esu nusiteikus šeimininkauti, tai tikrai išbandysiu pagal šį receptuką.
Atsakyti
QUOTE(*Ita* @ 2010 08 11, 16:32)
Pasidalinsiu vakar daryta marinuotų kopūstų receptu. Gavosi tikrai skanu, pabandykit-tikrai patiks mirksiukas.gif

3kg kopūstų
keletas morkų(jas sutarkuoti)
5 didelės skiltys česnako
daug žalumynų(ypač tinka petražolės. Netinka tik krapai, nes duoda rūgimą).

Marinatas:

1l vandens
1 stiklinė acto
1stiklinė aliejaus
3 šaukštai druskos
1 stiklinė cukraus
keli pipirai
Verdame marinatą ir užpilme ant kopūstų, paskui dedame į stiklainius ir uždarome 4u.gif

kur laikom?
g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MELDA: 14 rugpjūčio 2010 - 20:33
QUOTE(MELDA @ 2010 08 14, 21:31)
kur laikom?
g.gif

Šaldytuve... bet manau ir rūsyje ant lentynos nerūgs, nes juk marinatu užpilame...
Atsakyti
QUOTE(*Ita* @ 2010 08 16, 07:36)
Šaldytuve... bet manau ir rūsyje ant lentynos nerūgs, nes juk marinatu užpilame...

Aciu uz si receptuka, labai skanus kopustai gavosi, kol kas laikau saldytuve, bet bandysiu i rusi isnesti, tikiuosi nesusigadins ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamos, noriu pasiulyti jums ši receptą, tinka prie mėsos ir.t.t, darau kiekvienais metais ir vis nenusibosta biggrin.gif

PAPRIKOS SALOTOS SU POMIDORAIS ŽIEMAI


1 kg saldžiosios paparikos
500 g pomidorų
60 g česnako
60 g aliejau
100 g acto
40 g cukraus
20 g druskos
20 g petražolių
maltų juodųjų pipirų pagal skonį


Paprikas nuplauti, išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti.Į platų indą sudėti smulkiais supjaustytus pipirus, supjaustytus pomidorus( tik aš nulupu odelę), įpilti aliejaus, acto, suberti cukrų ir druską, maltus pipirus. Virti 10-12 min. Mišrainę supilstyti karštai į paruoštus stiklainius ir skanaus 4u.gif 4u.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sara74: 16 rugpjūčio 2010 - 11:31
Sveikos mielosios seimininkes,
turiu prasymeli, gal kuri turit koki receptuka su sparaginem pupelem misrainiu? ax.gif jau nemazai prikoncervavau paprastai sparaginiu pupeliu, tai galvoju gal kokia misrainike dar gerai butu, nes turiu dar visa maiseli sparaginiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulės spindulėlis @ 2010 08 16, 12:51)
Sveikos mielosios seimininkes,
turiu prasymeli, gal kuri turit koki receptuka su sparaginem pupelem misrainiu? ax.gif  jau nemazai prikoncervavau paprastai sparaginiu pupeliu, tai galvoju gal kokia misrainike dar gerai butu, nes turiu dar visa maiseli sparaginiu doh.gif

http://www.supermama...?...=1054&st=96
107 zinute
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 16, 19:23)

aciu, kaip tik atradau siandien sita temuke ir jau pasigaminau sita misraine, tikrai geras receptas bigsmile.gif
Atsakyti
4u.gif
Troskinta kopustu misrainele
2-nedideli kopustai (tinka vasariniai)
3-dideli svogunai
4-paprikos,gali but skirtingu spalvu
0.5kg-morku
2v,s-cukraus
1.5v,s-druskos
1.5 st-keciupo
1.5st-alyvuogiu aliejaus
0.75st-acto
Viska supjaustome kubeliais dedam i puoda sudedam visus ingridijentus isskyrus acta,ir teoskiname,kol taps minksta,galite ragauti pacios kaip jums labiau tinka...tik i pabaiga supilame acta ir ismaisom.Dedam i slovikelius,uzsukam ,apverciam,atvesus kita diena nesam kur vesiau ar tamsiau.Skanaus.
Sita galime valgyti ir iskarto su karstom bulvem...kaip kam pagal skoni.Musu namuciuose jis ilgai neuzsistovi
Atsakyti
QUOTE(JURGIDAR @ 2010 08 18, 16:44)
4u.gif
Troskinta kopustu misrainele
2-nedideli kopustai (tinka vasariniai)
3-dideli svogunai
4-paprikos,gali but skirtingu spalvu
0.5kg-morku
2v,s-cukraus
1.5v,s-druskos
1.5 st-keciupo
1.5st-alyvuogiu aliejaus
0.75st-acto
Viska supjaustome kubeliais dedam i puoda sudedam visus ingridijentus isskyrus acta,ir teoskiname,kol taps minksta,galite ragauti pacios kaip jums labiau tinka...tik i pabaiga supilame acta ir ismaisom.Dedam i slovikelius,uzsukam ,apverciam,atvesus kita diena nesam kur vesiau ar tamsiau.Skanaus.
Sita galime valgyti ir iskarto su karstom bulvem...kaip kam pagal skoni.Musu namuciuose jis ilgai neuzsistovi

turiu klausimeli o kaip atmatuoti 0.75 l acto, dekui
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 08 18, 17:05)
turiu klausimeli o kaip atmatuoti 0.75 l acto, dekui

Man regis ten 0.75 stiklinės g.gif
Tai 3/4 stiklinės bus ax.gif
Atsakyti