Įkraunama...
Įkraunama...

Mokslo darbai

QUOTE(vedeja @ 2010 06 02, 23:20)
Patarkite, kokia paskutine fraze i darbo pristatyma galima ideti, apart tos banalios, aciu arba dekoju uz demesi?

kad paprastai tokia frazė būna, nesu mačius kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Milinga @ 2010 06 03, 14:27)
kad paprastai tokia frazė būna, nesu mačius kitaip  mirksiukas.gif

Aš esu mačius kažką kitokio. Gal "klausimai?". Bet dabar liepe sugalvot savo kazka, kazkoki sakini ir juo pabaigt
Atsakyti
Mergytes, as truputeli ne i tema, bet gal kuria sudomins, noriu pasiulyti knyga, parduodu ja.blush2.gif
B.Bitinas, L.Rupsiene ir V.Zydziuniene,,Kokybiniu tyrimu metodologija"
user posted image
Atsakyti
Nežinau, ar čia labai į temą parašysiu, ir dar aiškiai per anksti "kakot į kelnes", bet niekaip neapsisprendžiu dėl baigiamojo unsure.gif O apsispręsti noriu anksti, nes gerų dėstytojų baisus deficitas, paskui išgraibstys iš panosės doh.gif O bėda tame, kad baigiamajam noriu daryti tai, kam bus sunku rasti kompetentingą vadovą, reiks lakstyt per kelis, mažai literatūros, mažai pavyzdžių, bet NORIU. Ir ne šiaip sau noriu, o noriu įrodyti sau, kad galiu ir kad nesu visiška višta blush2.gif Arba daryti kažką paprasto, ką daro visi... g.gif Ar verta užsikrauti sau vargelį? O jei nesugebėsiu? Jei diplomo neapsiginsiu? unsure.gif
Atsakyti
Tai ir daryk smile.gif Pradėk jau dabar, vasara.
Atsakyti
Kiek aš žinau vadovas būna vienas ir jei lakstysit per kelis vadovus jų nuomonė ta pačia tema gali būti visiškai skirtingos, tada pati pasimesit ir nebežinnosit kaip daryt. Aš bent jau ir prašiau katedros vedėjo, kad duotų bakalauro darbo temą 3 kurso pabaigoj, kad norėčiau per vasara rašyt, bet nedavė ir liepė važiuot į kaimą geriau bulvių kast, tipo darbą spėsi parašyti. O temą gavau tik 4 kurse kovo mėnesį apie vidurį, nes kiek nueidavau anksčiau tiek jis surasdavo priežąsčių neduot temos, kiti kursiokai temas sužinojo tik balandžio pradžioj kai darbą reik atiduot gegužės pabaigoje. Tai buvo visiems daug nervų ir dėl darbo rašymo ir dar egzai buvo paskutinį semestrą. Bet visi parašė ir apsigynė. Pas mus universitete negalima bent jau riktis nei darbo temos nei baigiamųjų darbų vadovų viską katedros vedėjas paskiria.
Jei susiradai vadova ir davė temą aišku gali pradėt rašyt darbą, bet jei žadi savavališkai rašyt su niekuo nesuderinus, tai kažin ar didelė tikimybė, kad paskui kuris nors dėstytojas norės vadovauti tavo rašomai temai. Šiaip buna kad vadovai siulo patys tema.
Atsakyti
Bet man nesuprantama kaip gali primesti temą. Jei ji nemiela kaip į ją įsigilinti? Nežinau, pas mus galima rinktis ir vadovus ir temas patiems savo atsinešti. Ir pas mus (ŠU) bakalaure vadovai nesikaitalioja - koks buvo kursiniam darbui, toks pageidautina ir bakalaure.
Atsakyti
QUOTE(laisla @ 2010 07 08, 13:44)
Bet man nesuprantama kaip gali primesti temą. Jei ji nemiela kaip į ją įsigilinti?

Bet jei vadovui tema nemiela - irgi nieko gero.
O jei rimtai - dažniausiai tema ne primetama, bet derinama - juk vadovauti turi temoje nusimanantis žmogus, be to tema turi atitikti studijų programą, kryptį, problematiką ir pan. Pasitaiko, kad užsispyręs studentas bakalauro darbe nori analizuoti magistrinę temą, o kai supranta, kad dar per "mažas" - pradeda blaškytis, nervuotis, kaltinti visą pasaulį ir vadovą, kartais ir save. Perfrazuojant lietuvių liaudies išmintį - "tinkamos temos pasirinkimas - pusė darbo".
Atsakyti
Tai laisla matyt ĮU ir KU panši tvarka. Aš mokiausi KU, tai bent pas mus katedrose neleidžia rinktis nei vadovo nei temos, šiaip jei pataikysi ateitį į tą momentą kai bus skirstomos temos gali ir kitos paprašyti būna, kad klaausia bet jei norėsi kitos tai gali būt kad ir vadovas kitas bus, nes kiekvienas turi savo specifika ir kitoms temos nelabai jiems žinomoms nelabai nori vadovauti. Pas mus 99 proc. kas buvo kursinio vadovas, tas buna ir bakalauro, po to magistrinio vadovas ir jei jis turi kompetencijų, tai ir doktorantūroje tas pats vadovauja, šiaip gerai tokia tvarka nereikia galvos sukti ir pergyventi kad vadova norima koks studentas iš panosės nuknis, susipažysti su tuo žmogumi žinai jo reikalavimus. Aišku yra ir minusu vis tiek studentai per tiek metų prisiriša prie to vadovo ir paskui buna liudna kai ateina vadovavimo pabaiga, ir jei dabar man reiktu pas koki kita vadova rasyt tai butu sunku prie kito priprasti.
Atsakyti
QUOTE(stropi studente @ 2010 07 08, 10:40)
Kiek aš žinau vadovas būna vienas ir jei lakstysit per kelis vadovus jų nuomonė ta pačia tema gali būti visiškai skirtingos, tada pati pasimesit ir nebežinnosit kaip daryt. Aš bent jau ir prašiau katedros vedėjo, kad duotų bakalauro darbo temą 3 kurso pabaigoj, kad norėčiau per vasara rašyt, bet nedavė ir liepė važiuot į kaimą geriau bulvių kast, tipo darbą spėsi parašyti. O temą gavau tik 4 kurse kovo mėnesį apie vidurį, nes kiek nueidavau anksčiau tiek jis surasdavo priežąsčių neduot temos, kiti kursiokai temas sužinojo tik balandžio pradžioj kai darbą reik atiduot gegužės pabaigoje. Tai buvo visiems daug nervų ir dėl darbo rašymo ir dar egzai buvo paskutinį semestrą. Bet  visi parašė ir apsigynė. Pas mus universitete negalima bent jau riktis nei darbo temos nei baigiamųjų darbų vadovų viską katedros vedėjas paskiria.
Jei susiradai vadova ir davė temą aišku gali pradėt rašyt darbą, bet jei žadi savavališkai rašyt su niekuo nesuderinus, tai kažin ar didelė tikimybė, kad paskui kuris nors dėstytojas norės vadovauti tavo rašomai temai. Šiaip buna kad vadovai siulo patys tema.

Taip, oficialiai darbo vadovas bus vienas, bet nėra nė vieno dėstytojo, kuris pats vienas turėtų tiek kompetencijos, kad galėtų vadovaut mano sugalvotai bezobrazijai doh.gif Studijuoju VGTU, baigiamasis iš projektavimo, pas mus galima rinktis kokią nori temą ir vadovą, aišku reikia suderint, kad nebūtų taip, jog rašysiu apie vištas, o vadovas išmano tik apie avis biggrin.gif Na, deficitiniai dėstytojai dar turi tokią prabangą pasirinkti studentus, kuriuos nori, nes visų norinčių apžioti nesugeba... g.gif Ėjau aš jau šiais metais pas dėstytoją, kurio noriu kaip darbo vadovo, bet sakė ateit rudenį... Tai kaip ir sėdžiu be nieko.
Atsakyti
Tada manau, kad pagrįstai sakė ateit rudenį, nes pavasarį dėstytojai nežino kokį krūvį turės rudenį, nes jei būna kad turi didelį krūvi ir skaito daug paskaitų, tai jiems neduoda daug vadovauti. Bet gal ir rašykit per vasarą nuėjus pas norimą vadovą jau turėsit ka parodyt rašoma tema bus lengviau su vadovu kalbėtis.
Atsakyti
Aš va taip irgi galvoju, kad reik nueit su idėja ir pasiūlymais, gal bus lengviau pasičiupt norimą dėstytoją ax.gif Na, jeigu ne, turiu n atsarginių variantų g.gif
Atsakyti