Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas su klausos negalia 4

Mano zuikis vakar rodydamas i nuotrauka kurioj yra jis sako "čia aš" taip gražiai pasake o kai prašiau pakartot tik išėjo "čia" smile.gif , o kai aš grižtu namo prieina apkibaina ir sako taip gražiai "mama" o tada "miau" vadinas turiu ijungt kompa ir jios nori ziuret garfilda. smile.gif bet man taip smagu girdėt "mama" iš jo lupyčiu.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele2 @ 2010 01 07, 14:15)
Mano zuikis vakar rodydamas i nuotrauka kurioj yra jis sako "čia aš" taip gražiai pasake o kai prašiau pakartot tik išėjo "čia"  smile.gif , o kai aš grižtu namo prieina apkibaina ir sako taip gražiai "mama" o tada "miau" vadinas turiu ijungt kompa ir jios nori ziuret garfilda.  smile.gif  bet man taip smagu girdėt "mama" iš jo lupyčiu.

Kartais pagalvoju apie jus ir vis galvoj netelpa, nes jūsų atvejis kaip fenomenas. Vaikas pakankamai neseniai operuotas, o jau tiek ištaria. Gal ką nors stebuklingo darot mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
džiaugiuosi Jurgitėle 2 Simuko pasiekimais thumbup.gif
Jusma, jums irgi gerai sekasi mirksiukas.gif , be to jūsų berniukas mažesnis nei Jurgitėles, jei gerai pamenu.
LedAsta, mes irgi lankom Lingua, tai ten reikia tokios pačios pažymos kaip į darželį arba galima pažyma atšviesti.
Mano mergaitei (3m) sekasi neblogai, bet va PPT pažyma jau baigiasi, ji galioja metus, tai Logopedė vėl liepė kreiptis į PPT, dėl logopedo skyrimo, sakau tai ar jai jau nereikia logopedo, tai ne sako reikia. Sakau, kodėl kitiems vaikams nereikia, na tipo jums dėl klausos ir tralialia... Vienu žodžiu popierizmas. Tas PPT, tai man stačiai juokingas, na parašo ko prašai, na logopedo ir visa pagalba, o vertinimas... PVz. prieš metus mano vaiko įvertinime buvo toks sakinys: " nesiorientuoja laike ir erdvėje" tada vaikui buvo 2 metai...na, kadangi nesinori su darželiu vėl pyktis tai užsiregistravau Į PPT, eisim antradienį.
Atsakyti
xo xo..,Jusma,koks avataras.. thumbup.gif
Atsakyti
ZYDROJI FEJA, siai dienai musu maziui 8 menesiai ir 4 dienos. 4menesiu BEROS tyrimo metu nustatytas 80-90 db klausos lygis. Aparatelius nesioja nuo 5 men. Reikia pamineti, kad pradzioje garsas aparateliu minimalus, tad ir nesimato to rezultato, visa tai ateina palaipsniui, jei vaikui lemta girdeti. Musu atveju pasijuto, kad su jais geriau girdi, bet aisku ne is kart ir ne i visus garsus reaguodavo. Dabar pries dvejas savaites pakelti aparateliai, tai jauciasi vis labiau ir labiau, kad reaguoja i daugiau garsu - reaguoja i savo varda is kokiu 4-5 metru, ivairius grojancius zaislus, duru skambuti ( na, pas mus jis konkretus), labai gerai girdi musu svilpima, jam taip patinka, kad net kvatoja. Beje vakar pradejo ploti na, taip grubiai tuo metu, kai sakom...kat,kat, katutes...tai jis sypsosi ir po kiek laiko supliauskia...taip smagu... smile.gif
Praktika tokia, kad butina nesioti aparatelius, dirbti nepaisant to reiks implantu ar ne, nes butent, jei dirbama su KA iki implantu, tad po operacijos ir rezultatai labai greit pasimato, nes vaikas iki to jau girdejo tam tikrus garsus ir jam lengviau yra toliau. Zinau dvi mamas, kuriu vaikai iki implanto nesiojo aparatelius, buvo dirbama (vieno ju lygis buvo 90-100), o po procesoriaus pajungimo is kart savaites begyje pasimate, kad vaikai girdi. Del to labai svarbu pradeti lavinti klausa KA. Nes jei ir minimaliai yra tu klausos likuciu, vis tiek su KA girdima daugiau, nei be ju.
Turbut Jurgiteles vaikas iki operacijos buvo lavinamas KA, todel ir rezultatai greitai pasimate, ar ne taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belekur: 07 sausio 2010 - 22:04
Na tiesa pasakius kad labai kažka mes su vaiku užsiimtume, tai nėra taip, dėl to save labai kaltinu, bet kaip ir keikviena iš darbo grižtu vakare , vaikas kai nereik i pamokėles ar kur kitur važiuot buna darželyje. Iki operacijos KA nešiojom apie pora mėnesiu, bet tikrai nevaikščiojom nei pas surdopedagogus, nei pas logopedus, nes tiesa pasakius nezinojom kad sito reikia. O zodelius kas dien tariam po biski tai labai džiaugiuos, siryt liepem pasakyt "darželis" na nevisai taisiklingai bet graziai pasakė. Tai aš džiuagiuos , kad sekas mano vaikui, bet manau, kad visiems sekas gerai ir mano tikrai nėra fenomenas. Tik gal labai nori girdėt ir kalbėt.
Atsakyti
QUOTE(LiVo @ 2010 01 07, 17:29)
Jusma, jums irgi gerai sekasi  mirksiukas.gif , be to jūsų berniukas mažesnis nei Jurgitėles, jei gerai pamenu.

Tai tas taip, bet, kiek supratau, Simas negirdėjo iki operacijos, o Emilijus implantuotas daug anksčiau, todėl sakau, kad man kaip stebuklas Simo pasiekimai. tokie nerealūs bigsmile.gif
QUOTE(Žydroji fėja @ 2010 01 07, 20:27)
xo xo..,Jusma,koks avataras.. thumbup.gif

aha mirksiukas.gif
QUOTE(Jurgitele2 @ 2010 01 08, 09:28)
Na tiesa pasakius kad labai kažka mes su vaiku užsiimtume, tai nėra taip, dėl to save labai kaltinu, bet kaip ir keikviena iš darbo grižtu vakare , vaikas kai nereik i pamokėles ar kur kitur važiuot buna darželyje. Iki operacijos KA nešiojom apie pora mėnesiu, bet tikrai nevaikščiojom nei pas surdopedagogus, nei pas logopedus, nes tiesa pasakius nezinojom kad sito reikia. O zodelius kas dien tariam po biski tai labai džiaugiuos, siryt liepem pasakyt "darželis" na nevisai taisiklingai bet graziai pasakė. Tai aš džiuagiuos , kad sekas mano vaikui, bet manau, kad visiems sekas gerai ir mano tikrai nėra fenomenas. Tik gal labai nori girdėt ir kalbėt.

Mes irgi operacijos pusė metų nešiodami aparatus, niekur nevaikščiojom, nes nieks nepasakė, nepatarė, o patiems nedašuto doh.gif Dirbom tik patys 4u.gif
O dėl labai norėjimo girdėti - visi jie nori, mūsiškis ir dabar išgirdęs ką nors įdomesniu sako "girdi" ir labai nori girdėt, nes matosi kaip pasikeičia visas elegesys, kai su procesorium būna. Tačiau kiekvienas vaikas individualus, todėl ir pasiekimai individualūs.

Nors paskuriniu metu, tiesiog matau, kaip vaikinas kartoja viską, sakinius bando regzti ir labai patinka liaudiška bei Cicino muzika doh.gif
Atsakyti
mums iki sakineliu dar toli, bet džiaugiamės tuo ka jau mokam.
Atsakyti
Mes vaziuojam 14d pas gyd. J,Byckova,tada ji ,kaip suprantu,mums aparaciukus bustatys stipriau..?O is kur Belekur Jus imate situos lavinamuosius zaidumukus?Gal turite kokia metodikos knygute..?Nes kalbejau su 2 surdopedagogais,tai tokiam maziukui sako nera metodikos,tik va kaip minejau su kortelem ir zveriukais,ir shiap naudotis visokiais garsa skleidzianciais instrumentais,o ziurint i jus -esate ciut vyresni uz amus-bet pasiekimai-ohoho!
Atsakyti
mes pirmadineį pagaliau audiogramą eisim darytis. Tik nežinau, kaip ten mūsų ausys po ligos, tai kaži kas gausi doh.gif
Atsakyti
laba 4u.gif
aš paskaitau jūsų vaikų pasiekimus, tai tiek vilties atsiranda biggrin.gif
šaunuolės mamytės ir jūsų mažiukai thumbup.gif

Biskyti ne į temą - susidarė vaizdas, kad dauguma berniukų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydroji fėja @ 2010 01 08, 13:55)
Mes vaziuojam 14d pas gyd. J,Byckova,tada  ji ,kaip suprantu,mums aparaciukus bustatys stipriau..?O is kur Belekur Jus imate situos lavinamuosius zaidumukus?Gal turite kokia metodikos knygute..?Nes kalbejau su 2 surdopedagogais,tai tokiam maziukui sako nera metodikos,tik va kaip minejau su kortelem ir zveriukais,ir shiap naudotis visokiais garsa skleidzianciais instrumentais,o ziurint i jus -esate ciut vyresni uz amus-bet pasiekimai-ohoho!

Nu, nezinau, jei surdopedagogai taip sako...verta susimastyti apie ju kompetencija...juk bet koki vaika ugdyti reikia nuo pat gimimo. Ir tam medziagos, knygeliu pilna. Tik reikia jomis naudotis. Tai, ka surasiau, tai mums surdopedagoge nurode, bet visumoje vaika ir siaip ugdai, tik musu maziams reikia viska papildyti dar ir ivairiais garsais.
Nera tokiems maziems metodikos...niekas neateina is kart savaime, kad ir kamuoli parideni vaikui ir sakai, duok man, aisku, kad nieko pradzioje nebus, tada imi jo rankytem, palieti kamuoli ir pastumi link saves, pagauni kamuoli, meti ir sakai op,op, kamuolys, dabar tau, parideni...taip zaidi, zaidi, kol vaikui ateina toks suvokimas ir jis kad ir pirsciukais pradeda ridenti, kaip ir katuciu, kaip ir atia...o kai pradeda ropoti ar vaikstukuose vaiksto, sakai ateik, ateik, su rankom parodyk, dar tipo pabek kiek nuo jo, ziurek ir vysis, po kiek laiko supras, ka tai reiskia ateik, zinoma, jei bent kiek girdi ir vaikas yra siaip sveikas, bet kiek zinau ir su kabliukais esant vaikams vistiek juos reikia lavinti.
Zinote, lengva ,man cia rasyti, kai jau antra turiu, tiesa sakant su pirmu taip nedirbau, tad ir jauciasi, kad antras viska greiciau pagauna, o todel, kad su juom tikrai daugiau uzsiimu.
Gal kai kam cia pasirodys viskas ir taip savaime suprantama, bet surdopedagogai turi mus ir ant tokio kelio uzvesti, nes kas savaime su laiku ateina girdintiems vaikams, sutrikusios klausos vaikui darbo ideti reikia daugiau. Bent jau rodyti jiems garso saltinius, is kur tie garsai sklinda - mokinti klausytis tu garsu ir suvokti juos.
Atsakyti