QUOTE(belekur @ 2010 01 14, 12:45)
O as manyciau, kad vaikai dar per mazi, kad parodytu tiksliai kaip ir ka girdi del to ir yra tos paklaidos, na gal ir klystu, o jei rimtai, Jusma, kaip Emilijus daro audiograma zaisline forma? Nu, kai isgirsta ir meta ar mauna formele? Juk vaikas dar gali buti ir uzsizaides ir sureaguoti kiek veliau, nors realiai ir girdejo, bet jis gi dar nesako visa laik samoningai, girdziu su lyg kiekvienu garsu?
O siaip ir mano vyrui nepatiko, kaip dare audiograma su mazuoju ( 6,5 men tada buvo), sake, kad vaikas vienu metu pyko, nervavosi, vis tiek dare, tai ka cia gali tiksliai nustatyti, tik apytiksliai.
Na jo, Santaruose abu kartus darė žaislinę. esmė ta, kad audiograma labai svarbi reguliavimui, jei pareguliuos tarkim pagal nelabai tiksliai padarytą, galim 6 mėn. išmesti lauk, nes dabar reguliavimai priklauso kas pusė metų. aišku, jei matysim, kad bolgai, pinigus mokėsim, kad tik reguliuotų. Tik esmė ta, kad paprastai implantuotų nebūna tokie kritimai. o vaikas buvo išsimiegojęs, ne taip kaip rugsėjį. Rugsėji nors ir nepilnai surašyta, ale geresnė buvo nei dabartinė, tai ir kelia įtarimų. O reguliavimas tik birželį darytas, tai sakykim įtakos nuo rugsėjo jokios neturėjom iš pašalies.
ir gydytoja sėdėjo už nugaros. man tik keisčiausia, kad jai pasirodė viskas ok. O man ne, surdiopedagogei irgi. Ji net bylą pasikėlė. Vienžo, supanikavau ir tiek. Juk laikas pinigai, Emiui jau trys bus.

O su tartimi tikrai turim problemų, nes žodžius tikrai noriai kartoja, bet mažai tiksliai, daug garsų neištaria, arba vienur ištaria, kitur ne

reik išsimeigot, gal tada ne viskas taip juodai atrodys, nes dabar tik taip ir atrodo.