Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti perkant maistą?

QUOTE(Sophi @ 2009 09 11, 19:33)
O jūsiškės koldūninės - tos, kur maži koldūniukai, ar kur didesni išeina? Nusipirkau tą, kur didesniems, bet itin nesužavėjo - geriau patinka tas spaustukas, kur po 1 koldūną reikia daryt ax.gif


Esu kazkada meginusi su tom kolduninem,ir kur daug daro,ir kur po viena,tai prasikrapsciau gal tris kart ilgiau nei kad rankomis buciau padarius... doh.gif nu nemoku as su jom blush2.gif doh.gif O rankomis gaunasi greitai ir tokie graziai apsuktais krastais buna,neissileidzia ax.gif
Atsakyti
Siandien palepinau savo merginas zemuoginiu kokteiliu smile.gif Priskyniau lysioj sauja zemuogiu, turim tokiu vedanciu uogas iki salnu, kameroj radau nuo vasaros uzsilikusiu vaniliniu ledu, sudejau i plaktuva, truputi cukraus ir pieno ipyliau. Labai skanu ir beveik nekainavo, o kiek kavinej butume sumokeje doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciumama @ 2009 09 11, 21:28)
Siandien palepinau savo merginas zemuoginiu kokteiliu  smile.gif Priskyniau lysioj sauja zemuogiu, turim tokiu vedanciu uogas iki salnu, kameroj radau nuo vasaros uzsilikusiu vaniliniu ledu, sudejau i plaktuva, truputi cukraus ir pieno ipyliau. Labai skanu ir beveik nekainavo, o kiek kavinej butume sumokeje  doh.gif


aš tai aviečių, bananų ir meliono kokteilį dariau "Vitaminų smūgis" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 09 09, 23:08)
Aš mišraines pagal šitą receptuką darau :

2 šaukštai druskos,
pipirų pagal skonį
130ml acto
200ml aliejaus
200cukraus
500 g pomidorų padažo (ne kečupo)
čia maždaug ant 3 kg daržovių Daugiausiai dedu cukinijos apie 2 kg, kitas  dedu paprikas, šparagines, agurkus arba paprikas, obuolius, na galima varijuoti  pagal skonį arba kokias daržoves turi mirksiukas.gif
Daržoves susmulkinu, į puodą ir kaitinu ant mažos ugnies . Pabaigoje supilu actą ir pomidorų padažą


ačiū 4u.gif
QUOTE(mergaiciumama @ 2009 09 09, 23:19)
cukinijos jau buna sudeliotos skardoje pries dedant i jas farsa, taigi ner per kur farsui iskrist  biggrin.gif


aišku blush2.gif blush2.gif
QUOTE(Sophi @ 2009 09 10, 21:39)
Mano nedaug eilučių:
Vaisiai
Daržovės
Pieno gaminiai
Žuvis, mėsa
Duonos gaminiai
Užkandžiai
Prieskoniai ir padažai
Saldumynai
Kava, arbata
Gėrimai
Miltai, kruopos, kiaušiniai, makaronai, aliejus ir pan
Kita

blink.gif
taupau dar tik nuo 200-09-01 rinkdama čekius pradžiai, ir analizuosiu kur dingsta pinigai blush2.gif
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 09 11, 08:13)
Blynu nevartau su mentele, o ismetu  is keptuves ir apverciu ore. Taip tikrai nesuplysta..


QUOTE(mergaiciumama @ 2009 09 11, 15:21)
kai neturiu po ranka menteles apversti, verciu ore.


vartė ir mano vyras ore, tai poto riebaluotus blynus nuo pusės virtuvės valyt reikėjo gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 09 11, 19:57)
Prikepa man prie tokios ,išvežiau į kaimą guli sandėliuke  ax.gif

Reikia ją nusipirkus labai labai švariai nušveisti iki gryno ketaus arba nudeginti atvira ugnim, o po to visą ištepti plonu sluoksniu karščiui atsparaus aliejaus ir kokią valandą apverstą tuščią kaitinti orkaitėj. Padariau taip ir nė karto prikepusi nebuvo schmoll.gif

QUOTE(denaxa @ 2009 09 11, 21:03)
O rankomis gaunasi greitai ir tokie graziai apsuktais krastais buna,neissileidzia ax.gif

g.gif Įtariu, kad taip tikrai geriausia, bet kaip tuos "apsukimus" gražiai padaryt ir dar kad neišsiskleistų beverdant g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 09 12, 12:03)
g.gif Įtariu, kad taip tikrai geriausia, bet kaip tuos "apsukimus" gražiai padaryt ir dar kad neišsiskleistų beverdant g.gif


Net nezinau kaip paaiskinti,cia jau parodyti reiketu doh.gif Mane to ismoke Mociute (ATA),dar tada,kai mokyklos nelankiau,tai,kaip sakoma,viskas savaime gaunasi.Vnz.,per kolduna "prasieinama" du kartus,pirma karta sulipdomi krastai,o antru prasiejimu uzsukama,tik reikia ziureti kad idaras nepakliutu ant krasteliu,tada gerai sulips.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2009 09 12, 12:18)
Vnz.,per kolduna "prasieinama" du kartus,pirma karta sulipdomi krastai,o antru prasiejimu uzsukama,tik reikia ziureti kad idaras nepakliutu ant krasteliu,tada gerai sulips.

Taip gal panašiai kaip kibinai, bet šitie didesni, taip papraščiau, o su koldūnais - beveik "juvelyrinis" darbas, bet bandysiu eksperimetuot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 09 12, 12:37)
Taip gal panašiai kaip kibinai, bet šitie didesni, taip papraščiau, o su koldūnais - beveik "juvelyrinis" darbas, bet bandysiu eksperimetuot ax.gif


Aha,taip,taip,kaip kibinai... ax.gif kai "atmusi" ranka,viskas labai greitai eisis thumbup.gif Ju galima ir staciakampiu,ir kvadraciuku,ir trikampiuku pridaryti,vis ivairiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 09 12, 12:03)
Reikia ją nusipirkus labai labai švariai nušveisti iki gryno ketaus arba nudeginti atvira ugnim, o po to visą ištepti plonu sluoksniu karščiui atsparaus aliejaus ir kokią valandą apverstą tuščią kaitinti orkaitėj. Padariau taip ir nė karto prikepusi nebuvo schmoll.gif



Pabandysiu.
Dėkui.
O dar šitos keptuvės savyginai tinka tongue.gif arba vietoj svermenų kilnoti.
Atsakyti
su maistu prasisuksiu šį savaitgalį taupiai kaip niekad gyvenime thumbup.gif
vakar mokiniai atnešė grybų visokių vištų, šilbaravykių, kazlėkų juos išvirsiu bus kepimui ryt. nedaug jų, bet dar svogūnus 2 pakepinsiu, kelias voveruškas tai bus sriubai ryt, ir 6 žvynabudes, jau iškepiau ir su bulvėmis vyras pavalgė thumbup.gif
o atnešė greit, kiek supratau eina į miškelį parūkyt, o prieš manp pamoką 25min pertrauka, o miškas už 3min nuo mokyklos, tai ta proga rankose ir grybų atnešė
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 09 12, 13:30)
O dar šitos keptuvės savyginai tinka  tongue.gif  arba vietoj svermenų kilnoti.

drinks_cheers.gif Vienu smūgiu galima pribaigt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 09 12, 13:51)

vakar mokiniai atnešė grybų visokių vištų, šilbaravykių, kazlėkų ..........

Kokia gera pakiša biggrin.gif

QUOTE(Sophi @ 2009 09 12, 14:44)
drinks_cheers.gif Vienu smūgiu galima pribaigt blush2.gif

Akivaizdi nauda senų gerų daiktų smile.gif
Atsakyti