Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti perkant maistą?

QUOTE(Rimukas @ 2009 09 09, 22:31)
Kažkada (ne taip seniai laiko atžvilgiu,  bet senai, puslapių skaičiumi  bigsmile.gif ) dalinotės patirtimi, kad lietiniai pigu... šią savaitę antrą kartą darau (ne, meluoju, sekmadienis buvo ana savaitė, na bet kas trečia diena gaunasi  mirksiukas.gif )...  man rodos tuoj perlenksiu lazdą... tuoj niekas negalės pažiūrėti į lietinius, ne tik valgyti... Bet daba kai išmokau, tai kepu  biggrin.gif
O gal kas nors gali pasidalinti recepčiuku cukinija įdaryta faršu?  blush2.gif

neperlenk lazdos geriau biggrin.gif . Pabandyk dar žemaitiškus blynus daryti su įvairiais įdarais, arba be įdaro, bet tarkims su grybų ar mėsišku padažu. Dar koldūnai irgi eina. Ai, čia fantazijai ribų nėra lotuliukas.gif
Aš cukiniją darau taip. Supjaustau tokiais žiedais, žodžiu, turi būt apvalus neperpjautas žiedas (kaip vamzdis), nemoku paaiškinti blush2.gif . Išgremži viduriuką, nulupi odelę ir padruskini, tada statai į skardą ir į vidų prikemši faršo (kaip kotletams, galima nemažai bulvių į faršą pridėt taupymo sumetimais biggrin.gif ), tada gali pomidoro riekę ant viršaus uždėti ir jei turi užsilikusio sūrio, galima irgi patarkuoti ant viršaus. (bet čia irgi galima atsisakyti taupymo sumetimais rolleyes.gif ). Skanaus 4u.gif
Papildyta:
oi , matau jau receptų sočiai biggrin.gif
Atsakyti
sveikos,

jungiuosi ir as...jetau siandien vel laukiam sveciu... doh.gif jau man nuo ju bloga darosi doh.gif o islaidos, kiek pavyko sutaupyti per sias dienas, tai siandien isleisiu....
Atsakyti
QUOTE(neone @ 2009 09 10, 09:37)
sveikos,

jungiuosi ir as...jetau siandien vel laukiam sveciu... doh.gif jau man nuo ju bloga darosi doh.gif o islaidos, kiek pavyko sutaupyti per sias dienas, tai siandien isleisiu....

o būtinai svečiams prikrauti pilną stalą? Kavos ir sausainių negana? unsure.gif pas mus svečiai daugiau nieko negauna (jei ne šventė kokia.... dar išimtis, jei ilgai būna lotuliukas.gif bet šiaip pas mus kas atvažiuoja tai atsiveža maisto unsure.gif mes irgi kai į svečius važiuojam, vežamės ką nors)
Atsakyti
su tais lietiniais.. neseniai is koleges gavau recepta, nerealus gaunasi, pridariau nemazai su desrelem pakeptom ir suriu, tai dabar klausimelis, kiek jie gali saldytuve stoveti? kazkaip visada greit nelikdavo, dabar daug gavosi, mastau geri ar ne g.gif beda, kad tiksliai nepamenu, kada kepiau, ale kokios 3-4 dienos bus tikrai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(xzx @ 2009 09 10, 08:48)
su tais lietiniais.. neseniai is koleges gavau recepta, nerealus gaunasi, pridariau nemazai su desrelem pakeptom ir suriu, tai dabar klausimelis, kiek jie gali saldytuve stoveti? kazkaip visada greit nelikdavo, dabar daug gavosi, mastau geri ar ne g.gif  beda, kad tiksliai nepamenu, kada kepiau, ale kokios 3-4 dienos bus tikrai doh.gif

nu, manau nieko neatsitiks per tas 3 dienas, aš į maišiuką dar įdedu, neapdžiūsta tada. Jei bijai, gali tada dalį užšaldyt, bus kitą savaitę meniu paįvairinti ax.gif
Atsakyti
Dariau žemaitiškus ir su morkų įdarų ir šlapiankę dėjau irgi visai liuks gaunasi mirksiukas.gif vis kitaip ax.gif ką turiu, tą ir sukraunu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(xzx @ 2009 09 10, 09:48)
su tais lietiniais.. neseniai is koleges gavau recepta, nerealus gaunasi, pridariau nemazai su desrelem pakeptom ir suriu,

jei nepaslaptis pasidalinki ir su mum tuo recepteliu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rivje @ 2009 09 10, 10:06)
jei nepaslaptis pasidalinki ir su mum tuo recepteliu  rolleyes.gif

1l pieno
700 ml vandens
8 kiausiniai
600 gr miltu
150 ml aliejaus
cukraus
druskos

tik cia labai dideliam kiekiui, as dalinu is 2 arba 3 viska, man labai patinka, nes kepant ne vienas niekada net neiplyso, nes anksciau visada man jie irdavo, o sitie super gaunasi, ir skanus labai thumbup.gif smile.gif to pasekoje lietiniai daznas patiekalas dabar, jau gal kiek per daznas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(xzx @ 2009 09 10, 10:50)
1l pieno
700 ml vandens
8 kiausiniai
600 gr miltu
150 ml aliejaus
cukraus
druskos

tik cia labai dideliam kiekiui, as dalinu is 2 arba 3 viska, man labai patinka, nes kepant ne vienas niekada net neiplyso, nes anksciau visada man jie irdavo, o sitie super gaunasi, ir skanus labai thumbup.gif  smile.gif  to pasekoje lietiniai daznas patiekalas dabar, jau gal kiek per daznas biggrin.gif

vat seniau bandžiau lietinius kept, tai vis nesigaudavo blush2.gif reiks pabandyt pagal šitą receptuką mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 09 10, 10:53)
vat seniau bandžiau lietinius kept, tai  vis nesigaudavo  blush2.gif  reiks pabandyt pagal šitą receptuką  mirksiukas.gif  thumbup.gif

ir man vis nesigaudavo, tik produktus sugadindavau schmoll.gif o pagal si receptuka kai pabandziau, tai tapo vos ne hobiu kept thumbup.gif laiko nedaug reikia, viska i blenderi, kelios minutes ir jau kepa, diedas koks laimingas buvo gaves blynu biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(xzx @ 2009 09 10, 10:57)
ir man vis nesigaudavo, tik produktus sugadindavau schmoll.gif  o pagal si receptuka kai pabandziau, tai tapo vos ne hobiu kept thumbup.gif  laiko nedaug reikia, viska i blenderi, kelios minutes ir jau kepa, diedas koks laimingas buvo gaves blynu biggrin.gif  biggrin.gif

svarbiausiai, kad gali visokius įdarus kaitaliot mirksiukas.gif būtinai reiks kitą savaitę pabandyt drinks_cheers.gif
Atsakyti
parašysiu ir aš tokį taupų receptėlį: padarom tešlą tokią kaip ir švilpikams:
maltos virtos bulvės
1 - 2 kiaušai
miltai
druska
pipirai.

tokią tešlikę imam mažais gabalėliais ir pakočiojam, kokių pusę cm storio. nu padarom tokį per pus maženį nei lietinis blynelį. į vidų galima dėti :
1. supjaustom dešerelę išilgai į keturias dalis, vieną dalį dedam ant iškočioto blynelio, susukam ir kepam keptuvėj. iš vienos dešrelės gaunasi 4 tokie suktukai
2. galima dėti dešrelę su sūriu arba tik sūrį
3. krabų lazdeles
4. ką tik sugalvoji.

gaunasi tokios pailgos bulvinės bandelės su įdaru, vadinu jas čičinskiukais. šiltas skanu valgyti su marinuotais agurkais ir kečupu, o šaltos ir vienos skanu. ir pigu.. iš kokių 5 sąsyskų padarau 20 tokių čičinskiukų.

4u.gif

P.s. vaikams labai patinka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitulis: 10 rugsėjo 2009 - 10:05