Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti perkant maistą?

QUOTE(dirty_kiss @ 2009 09 09, 23:04)
Aš irgi atsivelku iš paskos kapeikas barškindama user posted image dar prigriebiu rožinius akinius user posted image kad krizzzzzzzzzzė neatrodytų baisi

biggrin.gif

QUOTE(Rimukas @ 2009 09 09, 23:31)
Kažkada (ne taip seniai laiko atžvilgiu,  bet senai, puslapių skaičiumi  bigsmile.gif ) dalinotės patirtimi, kad lietiniai pigu... šią savaitę antrą kartą darau (ne, meluoju, sekmadienis buvo ana savaitė, na bet kas trečia diena gaunasi  mirksiukas.gif )...  man rodos tuoj perlenksiu lazdą... tuoj niekas negalės pažiūrėti į lietinius, ne tik valgyti... Bet daba kai išmokau, tai kepu  biggrin.gif

Pamokink ir mane, nes SM atradau receptuka lietiniu, tesla neluzta, gerai vyniojasi, nu bet jai reikia net litro pieno g.gif , daugiau kiausiniu...Neatrodo pigu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2009 09 10, 11:08)

Pamokink ir mane, nes SM atradau receptuka lietiniu, tesla neluzta, gerai vyniojasi, nu bet jai reikia net litro pieno  g.gif , daugiau kiausiniu...Neatrodo pigu  g.gif

Nu ne, aš imu 1 kiašinį, vandenuką iš kraniuko, miltus iš spintelės, darau bliūdą tešlos, dalinu į dvi dalis, į vieną dedu vanilinio cukraus, paprasto cukraus, kepu saldžius (šiandien prikepsiu su šokoladiniu kremu ir bananais) , į kitą dedu prieskonių ir darau su ''normaliu '' įdaru ( mėsa, dešra, dešrėlės, sūris, daržovės ir pan...)
Atsakyti
QUOTE(xzx @ 2009 09 10, 10:50)
1l pieno
700 ml vandens
8 kiausiniai
600 gr miltu
150 ml aliejaus
cukraus
druskos

tik cia labai dideliam kiekiui, as dalinu is 2 arba 3 viska, man labai patinka, nes kepant ne vienas niekada net neiplyso, nes anksciau visada man jie irdavo, o sitie super gaunasi, ir skanus labai thumbup.gif  smile.gif  to pasekoje lietiniai daznas patiekalas dabar, jau gal kiek per daznas biggrin.gif

Tas pats receptas....Nu nepigus jis man...
Papildyta:
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 09 10, 11:13)
Nu ne, aš imu 1 kiašinį, vandenuką iš kraniuko, miltus iš spintelės, darau bliūdą tešlos, dalinu į dvi dalis, į vieną dedu vanilinio cukraus, paprasto cukraus, kepu saldžius (šiandien prikepsiu su šokoladiniu kremu ir bananais) , į kitą dedu prieskonių ir darau su ''normaliu '' įdaru ( mėsa, dešra, dešrėlės, sūris, daržovės ir pan...)

Is akies kai darau, tai arba luzta, arba limpa...Kazka ne taip darau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(xzx @ 2009 09 10, 10:50)
1l pieno
700 ml vandens
8 kiausiniai
600 gr miltu
150 ml aliejaus
cukraus
druskos

tik cia labai dideliam kiekiui, as dalinu is 2 arba 3 viska, man labai patinka, nes kepant ne vienas niekada net neiplyso, nes anksciau visada man jie irdavo, o sitie super gaunasi, ir skanus labai thumbup.gif  smile.gif  to pasekoje lietiniai daznas patiekalas dabar, jau gal kiek per daznas biggrin.gif

aliejaus kiek daug blink.gif
Sonatinos variantas:
500 ml pieno
4 v.š. miltų su kaupu
4 v.š. krakmolo be kaupo
4 kiaušiniai
2 v.š. aliejaus
gaunasi 14 blynų, greitai kepa
šitie blynai foolproof
vieną kartą pamiršau kaiušinių įdėti, tai porą blynų teko išmest, nes prikibo rpie keptuvės ir suplyšo beverčiant doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2009 09 10, 11:17)

Is akies kai darau, tai arba luzta, arba limpa...Kazka ne taip darau... g.gif

Nei lūžta , nei limpa smile.gif , ai dar šlūkštelnu aliejaus iš akies.
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 09 10, 11:18)
aliejaus kiek daug  blink.gif
Sonatinos variantas:
500 ml pieno
4 v.š. miltų su kaupu
4 v.š. krakmolo be kaupo
4 kiaušiniai
2 v.š. aliejaus
gaunasi 14 blynų, greitai kepa
šitie blynai foolproof
vieną kartą pamiršau kaiušinių įdėti, tai porą blynų teko išmest, nes prikibo rpie keptuvės ir suplyšo beverčiant  doh.gif  biggrin.gif

Panasu radau bigsmile.gif

Lietiniai blynai
Reikia:
• 4 kiaušiniai,
• 4 valgomi šaukštai miltų,
• 4 vagomi šaukštai krakmolo,
• 500 ml pieno,
• 2 valgomi šaukštai aliejaus.
Pirma sumaišyti sausus ingridientus, vėliau viską gerai ismaišyti su kiaušiniais, tada po lengva supilti pieną, pabaigoje supilti aliejų. Gaunasi apie 12-16 blynų.

Papildyta:
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 09 10, 11:19)
Nei lūžta , nei limpa  smile.gif , ai dar šlūkštelnu aliejaus iš akies.

Ranka atmusta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2009 09 10, 11:22)
Panasu radau  bigsmile.gif

Lietiniai blynai
Reikia:
• 4 kiaušiniai,
• 4 valgomi šaukštai miltų,
• 4 vagomi šaukštai krakmolo,
• 500 ml pieno,
• 2 valgomi šaukštai aliejaus.
Pirma sumaišyti sausus ingridientus, vėliau viską gerai ismaišyti su kiaušiniais, tada po lengva supilti pieną, pabaigoje supilti aliejų. Gaunasi apie 12-16 blynų.

ghem, čia tie patys SONATINOS lietiniai rolleyes.gif
Atsakyti
lietinius visa gyvenima kepdavau laaabai paprastai ir dietiskai biggrin.gif
kiausinis ar du
pienas
miltai
druska
aliejus
ir jokiu 8 kaiusu, bo lietiniu kaina su kiausu kainom gaunas auksine cool.gif
ir nepasakyciau, kad skonis kuom blogesnis cool.gif
Atsakyti
O aš kai tik su vyrų pradėjom gyventi ir nieko nebuvo šaldytuve tik pasikorusi pelė, į blynus net kiaušinio nedėdavom, tik miltus, vandenį ir druskos su cukrumi. Ir visai skanūs būdavo biggrin.gif
Dabar mergičkom prabangius darau su kiaušiniais ir pienu smile.gif
Atsakyti
Pries pora dienu parsitysiau is darzo milziniska moliuga, tai kepu is jo paprastus blynus - sutarkuoju per burokine tarka, itarkuoju svoguna, dedu druskos, kiausa ir miltu pora saukstu. greit pasigamina, skanu su grietine. Taip kasdien pjausiu po gabala ir kepsiu , kol neatsivalgysim smile.gif
Atsakyti
Aš lietinius darau pagal tokį:

200 ml pieno,
1 kiaušinis,
1 šaukštas cukraus,
žiupsnelis druskos,
2 šaukštai miltų,
2 šaukštai krakmolo,
2 šaukštai aliejaus,
Viską gerai išplakti ir kepti.

Niekad nekepdavau jų, nes kimba lotuliukas.gif Bet šita tešla nereali bigsmile.gif Net paprastus taip pat darau, tik daugiau miltų įdedu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 09 10, 11:30)
lietinius visa gyvenima kepdavau laaabai paprastai ir dietiskai  biggrin.gif
kiausinis ar du
pienas
miltai
druska
aliejus
ir jokiu 8 kaiusu, bo lietiniu kaina su kiausu kainom gaunas auksine  cool.gif
ir nepasakyciau, kad skonis kuom blogesnis  cool.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti