Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti perkant maistą?

QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 09 10, 11:13)
Nu ne, aš imu 1 kiašinį, vandenuką iš kraniuko, miltus iš spintelės, darau bliūdą tešlo

drinks_cheers.gif As ir tokius darau -pigiau nebeimanoma hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2009 09 10, 11:17)
Tas pats receptas....Nu nepigus jis man...
[

Oho receptėlis. Kiaušinių kaip tortui. Jau gal pigiau nusipirkti gatavą masę.
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 09 10, 11:13)
Nu ne, aš imu 1 kiašinį, vandenuką iš kraniuko, miltus iš spintelės, darau bliūdą tešlos,

aš ir taip.dar kartais pieno inpilu jei turiu.ir aliejaus kad neliptu ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(feneke @ 2009 09 10, 12:19)
drinks_cheers.gif As ir tokius darau -pigiau nebeimanoma  hihihi.gif

sveikos,

As saitau skaitau, ir pati taupau, nes kelis kartus musu pajamos sumazejo, o dar vaikeli auginu. blink.gif

Aciu D., kad turim kaima, nes jei viska reiktu pirkti, tai tragedija butu, o ne gyvenimas. Sia savaite susisukau maistui su 50 lt. Aisku, tik ketvirtadienis, bet jau viskas suplanuota iki rytdienos vakaro. O paskui leksim i kaima, tai savaitgali ne cento neisleisim. (na, nebent MB semkiu prie kases uzsinores).

Kalbejot apie lietinius, tai as i juos dedu kiausiniu (kai turiu, dedu 2, kai neturiu nedenu visai). Pieno, jei jo nera, sueina vanduo is krano arba mineralinis vanduo (tesla tokia puresne gaunasi), druskytes. ir aisku miltu Ir i vos vos i aliejuota keptuve. Pigiau nebuna. Tik as labai tingiu juos kepti. Tai dazniausiai is tokios teslos tokiu 1 sauksto blynuku prikepu, ir Mb su uogomis sulapnoja drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mildamile: 10 rugsėjo 2009 - 11:34
QUOTE(Jurgitulis @ 2009 09 10, 12:02)
parašysiu ir aš tokį taupų receptėlį: padarom tešlą tokią kaip ir švilpikams:
maltos virtos bulvės
1 - 2 kiaušai
miltai
druska
pipirai.

tokią tešlikę imam mažais gabalėliais ir pakočiojam, kokių pusę cm storio. nu padarom tokį per pus maženį nei lietinis blynelį. į vidų galima dėti :
1. supjaustom dešerelę išilgai į keturias dalis, vieną dalį dedam ant iškočioto blynelio, susukam ir kepam keptuvėj. iš vienos dešrelės gaunasi 4 tokie suktukai
2. galima dėti dešrelę su sūriu arba tik sūrį
3. krabų lazdeles
4. ką tik sugalvoji.

gaunasi tokios pailgos bulvinės bandelės su įdaru, vadinu jas čičinskiukais. šiltas skanu valgyti su marinuotais agurkais ir kečupu, o šaltos ir vienos skanu. ir pigu.. iš kokių 5 sąsyskų padarau 20 tokių čičinskiukų.

4u.gif

P.s. vaikams labai patinka smile.gif

bus isbandyti....kazkada dariau tuos tikruosius cicinsko kepsnius, nepasakyciau, kad labai patiko ax.gif
Atsakyti
Čičinskams į bulves dar reikia varškės dėt. Čia dar paprasčiau ax.gif
Atsakyti
Siandien pasiziurejau ka turiu saldytuve ir ka galeciau pagamint seimynai.Tai gis padarem grybu ir svogunu pica.Niam ,niam essen.gif essen.gif essen.gif
user posted image
ir lyg nebrangiai gavos g.gif paplotis:
100g sviesto,100g smulkiai tarkuotu morku,1st.miltu,1/2st maltu aviziniu dribsniu,1/2 saukst. kepimo milteliu,truputis druskos.
Idaras:3svogunai,200g grybu(as dejau voveruskas),truputi apkepimui aliejaus,1/2st.pieno,1kiausinis,1cesnako skiltele,100g fermentinio surio,truputis druskos,pipiru ar kitokiu prieskoniu.
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 09 10, 13:41)
Čičinskams į bulves dar reikia varškės dėt. Čia dar paprasčiau  ax.gif

aha, ir lygtais tikrieji čičinskai su malta mėsa darosi...

receptas tikrai paprastas ir skaniai visad gaunas, tik svarbu tešlos kietos nepadaryti.. nu bet jei kas, tai visada viską iškepus dar ir į orkaitę galima su kokiu padažiuku pašauti (kaip ir švilpikus)
Atsakyti
QUOTE(feneke @ 2009 09 10, 14:49)

100g sviesto,100g smulkiai tarkuotu morku,1st.miltu,1/2st maltu aviziniu dribsniu,1/2 saukst. kepimo milteliu,truputis druskos.
Idaras:3svogunai,200g grybu(as dejau voveruskas),truputi apkepimui aliejaus,1/2st.pieno,1kiausinis,1cesnako skiltele,100g fermentinio surio,truputis druskos,pipiru ar kitokiu prieskoniu.

Kaip įdomiai - su avižiniais dribsniais bigsmile.gif
Atsakyti
tas receptas su 8 kiausiniais jau rasiau, kad labai dideliam kiekiui blynu, as dalinu kaskart i 2 ar 3 dalis, kiausiniu esu dejusi 3 daugiausia, blynu gaudavosi nemazai, o tas 8 - juk tik teoriskai, cia kavines receptas, namie galima kad ir viena deti, jei norisi ax.gif
Atsakyti
Sveikos taupuoles..
nusprendziau ir as susekti kur dingsta tie musu pinigeliai.. blush2.gif Darausi excelio lentele kur bandysiu suvedineti cekiukius..Norejau pasiteirauti i kokias grafas skirstote maisto islaidas? na mesa, pieno produktai, saldumynai, darzoves..kas dar?
Gal kuri galit pasidalint patirtim?
Atsakyti
QUOTE(Sawanna @ 2009 09 10, 18:11)
Sveikos taupuoles..
nusprendziau ir as susekti kur dingsta tie musu pinigeliai.. blush2.gif Darausi excelio lentele kur bandysiu suvedineti cekiukius..Norejau pasiteirauti i kokias grafas skirstote maisto islaidas? na mesa, pieno produktai, saldumynai, darzoves..kas dar?
Gal kuri galit pasidalint patirtim?

Vaisiai
Duona
Pieno produktai
Saldumynai
Mėsa
daržovės
Kruopos, makaronai
Gerimai
Žuvis
kita

Pas mane taip suskirstyta. Kol kas uztenka ax.gif