Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti perkant maistą?

O kur rasot visokius pomidoru padazus, marinuotus agurkus ar burokelius ar alieju? g.gif Viskam tiek skilciu neprikursi, galvoju kaip cia optimaliau suskirstyt, kad ir laiko labai negaist pildant,bet kad ir matytusi ant ko daugiausiai iseina.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sawanna @ 2009 09 10, 19:18)
O kur rasot visokius pomidoru padazus, marinuotus agurkus ar burokelius ar alieju? g.gif Viskam tiek skilciu neprikursi, galvoju kaip cia optimaliau suskirstyt, kad ir laiko labai negaist pildant,bet kad ir matytusi ant ko daugiausiai iseina.. g.gif

As rasau prie kitu, kadangi labai retai perku pomidoru padaza ar kitoki padaziuka. Aliejaus irgi menesiui uztenka. kartais ir ilgiau. O agurkeliu, burokeliu ir pan is vis neperku, nes is kaimo parsitempiu bigsmile.gif

Labai jau smulkiai norit viska rasyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(xzx @ 2009 09 10, 10:50)
1l pieno
700 ml vandens
8 kiausiniai
600 gr miltu
150 ml aliejaus
cukraus
druskos

Čia jau visą armiją gali pašert iš su tokiu kiekiu smile.gif

Mano lietiniai (~ 16 vid. dydžio vnt.):
0,5 l pieno,
1 stiklinė miltų,
2 kiaušai,
cukraus,
aliejaus.

niekas neplyšta, niekas nelūžta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sawanna @ 2009 09 10, 18:11)
Sveikos taupuoles..
nusprendziau ir as susekti kur dingsta tie musu pinigeliai.. blush2.gif Darausi excelio lentele kur bandysiu suvedineti cekiukius..Norejau pasiteirauti i kokias grafas skirstote maisto islaidas? na mesa, pieno produktai, saldumynai, darzoves..kas dar?
Gal kuri galit pasidalint patirtim?

Anokia čia patirtis... Apžvelgi turimus ir naudojamus produktus ir susidarai sąrašą. Aš nuo metų pradžios viską detaliai rašau. Laiko užima, bet naudinga pasianalizuoti, kiek kam išeina. Vengiu grafos Kita

Pas mane maisto išlaidų faile tokios grafos:

Duona, batonas, bandelės
Pieno produktai
Mėsa ir jos gaminiai
Žuvis, krabų lazdelės
Vaisiai, uogos, riešutai
Daržovės, grybai
Kiaušiniai
Miltai, kruopos, tešla
Makaronai, lazanija
Kava, arbata
Cukrus
Prieskoniai , sausos sriubos, sultiniai
Sausi pusryčiai
Aliejus
Padažai
Majonezas
Saldumynai
Kramtoma guma
Ledai
Užkandžiai prie alaus, traškučiai
Sultys
Mineralinis vanduo
Gaivieji gėrimai
Alus, sidras
Šampanas
Vynas
Degtinė, brendis
Gyvūnų maistas
Viešojo maitinimo įstaigos

Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 09 10, 21:18)
Anokia čia patirtis... Apžvelgi turimus ir naudojamus produktus ir susidarai sąrašą. Aš nuo metų pradžios viską detaliai rašau. Laiko užima, bet naudinga pasianalizuoti, kiek kam išeina. Vengiu grafos Kita

Pas mane maisto išlaidų faile tokios grafos:

Duona, batonas, bandelės
Pieno produktai
Mėsa ir jos gaminiai
Žuvis, krabų lazdelės
Vaisiai, uogos, riešutai
Daržovės, grybai
Kiaušiniai
Miltai, kruopos, tešla
Makaronai, lazanija
Kava, arbata
Cukrus
Prieskoniai , sausos sriubos, sultiniai
Sausi pusryčiai
Aliejus
Padažai
Majonezas
Saldumynai
Kramtoma guma
Ledai
Užkandžiai prie alaus, traškučiai
Sultys
Mineralinis vanduo
Gaivieji gėrimai
Alus, sidras
Šampanas
Vynas
Degtinė, brendis
Gyvūnų maistas
Viešojo maitinimo įstaigos

jei nesupyksi pasinaudosiu tavo skiltymis.nes as tik bendrai maista vedu, dabar pradesiu skirstyti. siandien vaziuodami is poliklinikos uzsokome i maxima isleidau 137 lt. doh.gif ..o doro nieko nenupirkau.
dar poliklinikoje sunervino. Gydytoja dave siuntima pas ortopeda, talonelis tik spalio 30 blink.gif gydytoja sake,kad iki 3 men. butu labai gerai vaikiuka parodyti. registraturoje paprasciau, kad duotu taloniuka anksciau, mazdaug pareiske, jei norite susimokekite 42 lt. prieisite belekada...tai va papildomos islaidos, nes vaikiukui spalio 10 bus 3 menesiai.
Atsakyti
QUOTE(Sawanna @ 2009 09 10, 19:18)

dėl padažų - turių eilutę "padažai ir prieskoniai"
marinuoti agurkai, burokėliai - prie daržovių
aliejus - eilutėj "aliejus, kruopos, miltai, kiaušiniai ir pan."
Atsakyti
QUOTE(neone @ 2009 09 10, 20:45)

dar poliklinikoje sunervino. Gydytoja dave siuntima pas ortopeda, talonelis tik spalio 30  blink.gif  gydytoja sake,kad iki 3 men. butu labai gerai vaikiuka parodyti. registraturoje paprasciau, kad duotu taloniuka anksciau, mazdaug pareiske, jei norite susimokekite 42 lt. prieisite belekada...tai va papildomos islaidos, nes vaikiukui spalio 10 bus 3 menesiai.

O dėl ko reik pas ortopedą? Gal užtektų pradžiai chirurgo?
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 09 10, 22:52)
O dėl ko reik pas ortopedą? Gal užtektų pradžiai chirurgo?

vat ir man keista buvo...kai paklusiau tipo, dabar del tu klubu priziuri ortopedai...ir ant siuntimo parasyta, kad "prasau konsultuot del klubeliu vystymosi".
Atsakyti
Sveikos taupuoles..
nusprendziau ir as susekti kur dingsta tie musu pinigeliai.. blush2.gif Darausi excelio lentele kur bandysiu suvedineti cekiukius..Norejau pasiteirauti i kokias grafas skirstote maisto islaidas? na mesa, pieno produktai, saldumynai, darzoves..kas dar?
Gal kuri galit pasidalint patirtim?

Aš skirtau labai smulkiai- pirmus mėnesius vis papildydavau, kai suvedinėdavau čekius ax.gif Iš čekio vesti labai patogu, nes viskas keliauja į savo grafas, o mėnesio ataskaita skaičiuojant iškart susumuojamos panašios grafos- pvz nors skirtau daržoves į šviežias ir šaldytas, ataskaitoje matosi tik daržovės, taip pat su gėrimais- skirtau į pieną, vandenį, gazuotus, saldumynais- sausainiai, pyragai, saldainiai ir t.t. Mėnesio lape matosi ir kiekvienos eilutės bendra suma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(neone @ 2009 09 10, 22:28)
vat ir man keista buvo...kai paklusiau tipo, dabar del tu klubu priziuri ortopedai...ir ant siuntimo parasyta, kad "prasau konsultuot del klubeliu vystymosi".

Pas mus irgi buvo klubu problema, tai konsultuoja tik ortopedas...Jei beda yra akivaizdi, siulau kreiptis privaciai, ten nors echo padaro...Bet jei profilaktiskai, tai uztenka ir poliklinikos ortopedo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meger: 10 rugsėjo 2009 - 21:37
Norejau pasiteirauti i kokias grafas skirstote maisto islaidas? na mesa, pieno produktai, saldumynai, darzoves..kas dar?

Mano nedaug eilučių:
Vaisiai
Daržovės
Pieno gaminiai
Žuvis, mėsa
Duonos gaminiai
Užkandžiai
Prieskoniai ir padažai
Saldumynai
Kava, arbata
Gėrimai
Miltai, kruopos, kiaušiniai, makaronai, aliejus ir pan
Kita
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 10 rugsėjo 2009 - 21:39
Aš bandžiau skirstyt į eilutes, ale gaila laiko smulkintis, žinau kur reik pasiveržt (saldumynai ax.gif ) ir tiek.
Atsakyti