QUOTE(madwifi @ 2013 10 19, 19:11)
kam vaikytis tu krastutiniu reiksmiu? visi tie japoniski oras-oras lyderiai yra panasus. ir kainomis ir cop-ais. Gal cia nesismulkinkim su deklaruojom ribinem reiksmem. Bet idomu kas per mitsubisiu automatikos bedos?
P.S.kad nebuciau apkaltintas mitsubu lobizmu, galiu pridurt, kad pats naudoju daikinus.
Sutinku, visų AŠS COP vertės panašios apie 4,3, tik skiriasi žemiausia ribinė temperatūra -20 ar -25.
Dėl automatikos, mano 2 pažįstami turi Mitsubisius ir skundžiasi automatika, būtent, kad įrenginys meta errorą ir neišku kodėl, pati įrenginio automatika nerodo, kada jis įsijungęs, kada išsijungęs, kažkokios neaiškios klaidos... Tai jų žodžiais tariant "kol smegenų neperprogramavo kita firma, tol mitsubisis nedirbo taip, kaip reikėjo". Na, o jūs galite tikėti mano žodžiais ir galit netikėti - pasirinkimo laisvė
Aš nenusiteikusi prieš juos, ypač Zubadanas atrodo būtų visai neblogas variantas, nes dirba iki -25, bet jei žiūrėt į jo kreivę, tai tam tikru momentu jo elektros sąnaudos staigiai pradeda kilt į viršų lyginant su šilumos kW. Tuo tarpu, kai kitų šilumos kW ir elektros kW kreivės eina greta....
QUOTE(Linaseko @ 2013 10 20, 06:31)
Lakstingala,
googlei įsivesk- MSZ-FH25-VEHZ pamatysi jo parametrus

Va ir pamatysi įrenginius su COP 5,52, bet dabar jau nebe į COP reikia žiūrėt, o į SCOP.
COP prie vienos temp skaičiuojamas, o SCOP prie keturių.
Įsivedžiau ir man meta tik split sistemą ir parametrus jai t.y. oras/oras, o ne oras/vanduo.
O dėl COP, SCOP - žinoma reikėtų žiūrėti į SCOP, bet tai tarpusavyje susiję dydžiai. Jei aukštas COP, aukštas ir SCOP.