Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas (oras-vanduo)

QUOTE(Lakštingala @ 2013 10 19, 18:37)
Nežinau tokio Mitsubishi modelio, kurio COP'as 5,52. Gal galite įdėti nuorodą į gamintojo puslapį (nes aš labai nepasitikiu LT reklamomis ir LT dylerių puslapiais  smile.gif ) - pasižiūrėčiau mirksiukas.gif

kam vaikytis tu krastutiniu reiksmiu? visi tie japoniski oras-oras lyderiai yra panasus. ir kainomis ir cop-ais. Gal cia nesismulkinkim su deklaruojom ribinem reiksmem. Bet idomu kas per mitsubisiu automatikos bedos?
P.S.kad nebuciau apkaltintas mitsubu lobizmu, galiu pridurt, kad pats naudoju daikinus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 19 spalio 2013 - 19:12
QUOTE(Linaseko @ 2013 10 19, 18:16)
AŠ Jums galiu duoti mūsų klientų kontaktus iš bet kurio miesto, galėsit nuvykti ar tiesiog paskambinti paklausinėti kas domina Jus.

Mūsų įrenginių COP 5,52, o sezoniniai SCOP 4,8-4,9.
Tai nesakykit, kad maži koeficientai smile.gif

Vienintele baime, kai lauke bus -20 irdaugiau, tai mostelsiu uz sildyma 1000 Lt uz 200 kv g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2013 10 19, 20:29)
Vienintele baime, kai lauke bus -20 irdaugiau, tai mostelsiu uz sildyma 1000 Lt uz 200 kv g.gif

Viskas priklauso kokį įrenginį statysitės ir kokios firmos. aišku kuo didesnis minusas tuo suma didesnė už šildymą bus, bet mūsų 7mėn šildymo sezoną imant, normaliam naujos statybos namui gerai apšiltintam kaina už šildymo sezoną būtų 2800-3300Lt, o vasara labai pigus karštas vanduo.
Bęt viskas priklauso kokia firma ir koks įrenginys.

Lakstingala,
googlei įsivesk- MSZ-FH25-VEHZ pamatysi jo parametrus smile.gif Va ir pamatysi įrenginius su COP 5,52, bet dabar jau nebe į COP reikia žiūrėt, o į SCOP.
COP prie vienos temp skaičiuojamas, o SCOP prie keturių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linaseko: 20 spalio 2013 - 06:34
QUOTE(madwifi @ 2013 10 19, 19:11)
kam vaikytis tu krastutiniu reiksmiu? visi tie japoniski oras-oras lyderiai yra panasus. ir kainomis ir cop-ais. Gal cia nesismulkinkim su deklaruojom ribinem reiksmem. Bet idomu kas per mitsubisiu automatikos bedos?
P.S.kad nebuciau apkaltintas mitsubu lobizmu, galiu pridurt, kad pats naudoju daikinus.

Sutinku, visų AŠS COP vertės panašios apie 4,3, tik skiriasi žemiausia ribinė temperatūra -20 ar -25.
Dėl automatikos, mano 2 pažįstami turi Mitsubisius ir skundžiasi automatika, būtent, kad įrenginys meta errorą ir neišku kodėl, pati įrenginio automatika nerodo, kada jis įsijungęs, kada išsijungęs, kažkokios neaiškios klaidos... Tai jų žodžiais tariant "kol smegenų neperprogramavo kita firma, tol mitsubisis nedirbo taip, kaip reikėjo". Na, o jūs galite tikėti mano žodžiais ir galit netikėti - pasirinkimo laisvė smile.gif
Aš nenusiteikusi prieš juos, ypač Zubadanas atrodo būtų visai neblogas variantas, nes dirba iki -25, bet jei žiūrėt į jo kreivę, tai tam tikru momentu jo elektros sąnaudos staigiai pradeda kilt į viršų lyginant su šilumos kW. Tuo tarpu, kai kitų šilumos kW ir elektros kW kreivės eina greta....

QUOTE(Linaseko @ 2013 10 20, 06:31)
Lakstingala,
googlei įsivesk- MSZ-FH25-VEHZ pamatysi jo parametrus smile.gif Va ir pamatysi įrenginius su COP 5,52,  bet dabar jau nebe į COP reikia žiūrėt, o į SCOP.
COP prie vienos temp skaičiuojamas, o SCOP prie keturių.

Įsivedžiau ir man meta tik split sistemą ir parametrus jai t.y. oras/oras, o ne oras/vanduo.
O dėl COP, SCOP - žinoma reikėtų žiūrėti į SCOP, bet tai tarpusavyje susiję dydžiai. Jei aukštas COP, aukštas ir SCOP.
Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2013 10 22, 10:09)
Sutinku, visų AŠS COP vertės panašios apie 4,3, tik skiriasi žemiausia ribinė temperatūra -20 ar -25.
Dėl automatikos, mano 2 pažįstami turi Mitsubisius ir skundžiasi automatika, būtent, kad įrenginys meta errorą ir neišku kodėl, pati įrenginio automatika nerodo, kada jis įsijungęs, kada išsijungęs, kažkokios neaiškios klaidos... Tai jų žodžiais tariant "kol smegenų neperprogramavo kita firma, tol mitsubisis nedirbo taip, kaip reikėjo". Na, o jūs galite tikėti mano žodžiais ir galit netikėti - pasirinkimo laisvė  smile.gif
Aš nenusiteikusi prieš juos, ypač Zubadanas atrodo būtų visai neblogas variantas, nes dirba iki -25, bet jei žiūrėt į jo kreivę, tai tam tikru momentu jo elektros sąnaudos staigiai pradeda kilt į viršų lyginant su šilumos kW. Tuo tarpu, kai kitų šilumos kW ir elektros kW kreivės eina greta....
Įsivedžiau ir man meta tik split sistemą ir parametrus jai t.y. oras/oras, o ne oras/vanduo.
O dėl COP, SCOP - žinoma reikėtų žiūrėti į SCOP, bet tai tarpusavyje susiję dydžiai. Jei aukštas COP, aukštas ir SCOP.

Įdomiai kita firma perprogramavo mitsubihsio sistema...Kodėl nebuvo kviestasi mūsų firmos juk garantinis ir t.t. na tikrai įdomiai. Zubadanas ypač gera sistema, bet jau statoma nuo 200-250kv namams, aišku jis yra ir galingesnis ir elektros sąnaudos šiektiek didesnės. Visi mūsų oras/vanduo įrenginiai dirba iki -25 tiesiog galbūt kitiems jau reikia teno pagalbos, nes žmogui gali trūkti šilumos. Svarbausia yra sistemos tikslingas parinkimas tam tikram namui.
Tai mes ir kalbėjom apie oras/oras sistemas ne apie oras/vanduo. Oras/Vanduo sistemų COP nuo 4 iki 7, tų sistemų dabar pasirinkimas tikrai didelis.
Atsakyti
QUOTE(Linaseko @ 2013 10 22, 13:02)
...
Tai mes ir kalbėjom apie oras/oras sistemas ne apie oras/vanduo. Oras/Vanduo sistemų COP nuo 4 iki 7, tų sistemų dabar pasirinkimas tikrai didelis.

net iki 7 ? kas cia tokie?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 10 22, 13:42)
net iki 7 ? kas cia tokie?

Oras/vanduo/oras šiemet pasirodė, turim tik dar negalingus mažiem namukam.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 10 22, 14:42)
net iki 7 ?

7=4+3, čia kai vėsinama ir šildomas vanduo vienu metu.
Papildyta:
QUOTE(Linaseko @ 2013 10 22, 15:11)

Kainos penkiaženklės?
Atsakyti
QUOTE(Linaseko @ 2013 10 22, 14:11)

sausai snekat, nuoroda gal galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 10 22, 14:31)
7=4+3, čia kai vėsinama ir šildomas vanduo vienu metu.
Papildyta:
Taip. Bet gali ir orinis šildyti netik šaldyti.
Kainos penkiaženklės?

Na negi bus keturženklės biggrin.gif
http://www.eko2siluma.lt/lt/produkcija
Hibridinė sistema oras-vanduo-oras Mr. Slim+. COP 7.0!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linaseko: 22 spalio 2013 - 14:41
QUOTE(Linaseko @ 2013 10 22, 14:38)
Na negi bus keturženklės biggrin.gif
http://www.eko2siluma.lt/lt/produkcija
Hibridinė sistema oras-vanduo-oras Mr. Slim+. COP 7.0!

Nu nežinau, nežinau.....čia tas COP7 pas jus berods parašytas dirbant recovery?
Taip nebloga sistema ilgą laiką dirbančioms virtuvėms restoranuose, bet individualiuose namuose, tai nelabai schmoll.gif
O gal galite plačiau minusai/pliusai šios sitemos t.y. oras/vanduo+akumuliacine talpa? nes aš galvoju ar man pas save verta dėtis akumuliacinę, ar ne g.gif
Papildyta:
QUOTE(Linaseko @ 2013 10 22, 13:02)
Įdomiai kita firma perprogramavo mitsubihsio sistema...Kodėl nebuvo kviestasi mūsų firmos juk garantinis ir t.t. na tikrai įdomiai. Zubadanas ypač gera sistema, bet jau statoma nuo 200-250kv namams, aišku jis yra ir galingesnis ir elektros sąnaudos šiektiek didesnės. Visi mūsų oras/vanduo įrenginiai dirba iki -25 tiesiog galbūt kitiems jau reikia teno pagalbos, nes žmogui gali trūkti šilumos. Svarbausia yra sistemos tikslingas parinkimas tam tikram namui.

Žinot pas mane techninis plius teisinis išsilavinimas, tai negaliu kaip norisi kabinėtis prie tokių žodžių kaip galbūt, beveik, visibiggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lakštingala: 22 spalio 2013 - 16:14
QUOTE(Lakštingala @ 2013 10 22, 16:09)
Nu nežinau, nežinau.....čia tas COP7 pas jus berods parašytas dirbant recovery?
Taip nebloga sistema ilgą laiką dirbančioms virtuvėms restoranuose, bet individualiuose namuose, tai nelabai schmoll.gif
O gal galite plačiau minusai/pliusai šios sitemos t.y. oras/vanduo+akumuliacine talpa? nes aš galvoju ar man pas save verta dėtis akumuliacinę, ar ne g.gif
Papildyta:

Žinot pas mane techninis plius teisinis išsilavinimas, tai negaliu kaip norisi kabinėtis prie tokių žodžių kaip galbūt, beveik, visibiggrin.gif

Tai reikia man rašyti be tokių žodžių biggrin.gif Mūsų pardavimai dabar pagrinde eina su akumuliacinėmis talpomis. Manau, ir taip jau gerai išsistudijavę esat tokią sistemą, nieko naujo nepasakyčiau smile.gif Na minusas turbūt pagrindinis tai kaina. O daugiau tik pliusai smile.gif visą informaciją galit rast svetainėje smile.gif
Atsakyti