Įkraunama...
Įkraunama...

Imbieras

QUOTE(W*S:* @ 2009 08 05, 10:39)
Turiu imbiero šaknį, jau ilgai stovi ir nežinau ką dabar daryt su juo vasarą ax.gif  Gal kažko pasiūlytumėt?  lotuliukas.gif

Aš,siūlyčiau išsivirti imbierinių saldainių{jeigu mėgstate imbierą},yra nuoroda,kaip virti.
Dar pasiūlyčiau išsikepti sausainių,ir pavaišinti drauges,prie kavos arba arbatos puodelio{tarp kitko gerai stovi}
Skanių saldainių 4u.gif
Atsakyti
Labas mergaitės!

Kaip tyčia artėja slogų, gripų, peršalimų sezonas ir kaip tyčia sužinojau džiugią žinią nestuke.gif . Paklausus gydytojos, kokiais būdais gydytis ir/ar profilaktiškai saugotis nuo ligų - atsakė: imbiero, citrinos ir medaus mišinukas. Teko toliau domėtis - kokiomis proporcijomis ir t.t. viską dėti ir - atradau jūsų puslapiuką smile.gif Viskas labai super thumbup.gif Būtinai išbadysiu daugumą arbatėlių, kitų gėrimų, o jei patiks - dar ir į ruošiamą valgį įdėsiu smile.gif Ačiū! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skacas2004: 23 rugsėjo 2009 - 09:13
Imbieras - geras dalykas, aš jį saugau šaldiklyje: prireikia - atitirpinu ir naudoju, antraip jis kažkodėl greit supelija biggrin.gif

Dažniausiai vištieną gamindama naudoju, į pyragus įtarkuoju, arbatą darau.

Nors vasarai jau ate ate, galiu pasiūlyt gaivinančio gėrimo receptuką smile.gif

Ginger beer (imbierinis alus pagal J.O.)

1/2 litro gazuoto mineralinio vandens
1 citrinos sultys ir žievelė
nedidelė imbiero šaknis
2 šaukštai muscovado arba rudojo cukraus

Imbiero šaknį sutarkuok, suberk cukrų, išmaišyk. Įspausk citriną, įdėk jos žievelę, užpilk mineraliniu vandeniu. Išmaišyk ir paragauk: jei mažai cukraus – pasaldink. Po penkiolikos minučių gėrimą nusunk (aš išmečiau tik žievelę, kad gėrimas neapkarstų, o imbierą palikau). Atšaldyk arba įmesk ledukų. Labai gaivu.

user posted image
Atsakyti
sveikos brangiosios, as nesciosiosms patarciau si gerima labai atsargiai vartoti, as pavasari laukiausi, na ir uzpuole slogyte, tai galvoju isgersiu sio stebuklingo gerimuko, ir ka jus manot.......kaip mane isbere, kazkoks matyt elergenas suveike, manau gal tai nuo medaus 4u.gif , na net nezinau, ir taip visa kuna, akys uztino, o nieztejimas nemoku pasakyti, tai tepiau vaikisku aliejuku be jokiu priedu, po triju dienu praejo.tai vat tokia mano patirtis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mildvidz @ 2009 09 24, 07:21)
sveikos brangiosios, as nesciosiosms patarciau si gerima labai atsargiai vartoti, as pavasari laukiausi, na ir uzpuole slogyte, tai galvoju isgersiu sio stebuklingo gerimuko, ir ka jus manot.......kaip mane isbere, kazkoks matyt elergenas suveike, manau gal tai nuo medaus 4u.gif , na net nezinau, ir taip visa kuna, akys uztino, o nieztejimas nemoku pasakyti, tai tepiau vaikisku aliejuku be jokiu priedu, po triju dienu praejo.tai vat tokia mano patirtis blush2.gif

Sveikos smile.gif

Man kol laukiaus gydytoja rekomendavo imbierokuo daugiau valgyt, nes ištisai galva svaigo - ala jūros liga. tai aš tikrai didelėm porcijom imbierą valgiau, gėriau sultis ir pan., ir nieko rolleyes.gif
tai manau kiekvienai besilaukiančiai savaip.
Atsakyti
QUOTE(mildvidz @ 2009 09 24, 09:21)

Aš,manau,kad tau alergiją sukėlė medutis,o,gal aš klystu,tai pataisykite.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 24, 14:34)
Aš,manau,kad tau alergiją sukėlė medutis,o,gal aš klystu,tai pataisykite.
4u.gif

tai ir as taip manau kad nuo medaus, bet mano gine uzdraude visiskai gerti ta arbatele ir vartoti jos sudedamasias dalis tai imbiera, medu ir citrina, nes neneustate kas buvo tikrasis elergenas. blush2.gif
tik vat man idomu, o dabar man ant dienu gimdymas, tai kazin kai maziuka maitinsiu ar galesiu vartoti tuos pacius ingridiantus, ziema bus kazin ar be medaus issiversiu. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mildvidz @ 2009 09 25, 10:03)
tai ir as taip manau kad nuo medaus, bet mano gine uzdraude visiskai gerti ta arbatele ir vartoti jos sudedamasias dalis tai imbiera, medu ir citrina, nes neneustate kas buvo tikrasis elergenas. blush2.gif
tik vat man idomu, o dabar man ant dienu gimdymas, tai kazin kai maziuka maitinsiu ar galesiu vartoti tuos pacius ingridiantus, ziema bus kazin ar be medaus issiversiu. blush2.gif

Mildvidz :4u-O,kodėl? Tau,nebenustatė tavo medikė,ar,tu,pati tuo nebuvai suinteresuota.
Tikėkimės,kad po gimdymo viskas 4u.gif 4u.gif bus gerai,tik ydomu,kaip reguos tavo naujagimis? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 25, 17:12)
Mildvidz :4u-O,kodėl? Tau,nebenustatė tavo medikė,ar,tu,pati tuo nebuvai suinteresuota.
Tikėkimės,kad po gimdymo viskas  4u.gif  4u.gif bus gerai,tik ydomu,kaip reguos tavo naujagimis? 4u.gif

O todel kad niekados anksciau neturejau tokios elergijos, tai nestukiu liga, taip mano gine konstatavo, nes buna ivairiausiu berimu, ir nuo maisto, o paskui issisprendzia po gimdymo, nes organizmas i viska reaguoja visai kitaip.o matysiu jei vaika pabers tai nevartosiu, o jei matysiu kad bedos mano kudikiukui neissisprendzia tai ziuresim. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2009 05 27, 23:42)
pabandžiau ir aš arbatą su imbieru,reiks gabaliukais bandyti susipjaustyti,o tai prisitarkavau,gurkštelėjau arbatos toks jausmas,kad gerklė išdegė doh.gif  lotuliukas.gif
Reikejo dar citrinos padeti i arbata mirksiukas.gif

As tik siandien pirma kart nupirkau imbieru blush2.gif darau arbata ,maza gabaliuka imbieru,citrinos- skonis nerealus thumbup.gif tai uzejau paskaityti i interneta apie ji ir radau kad ir SM yra tokia tema thumbup.gif radau daug idomiu receptu, super mamytes aciu 4u.gif dabar naudosiu ji visur ir visada thumbup.gif 4u.gif

Gal kas turi recepta kaip ji panaudoti imunitetui stiprinti. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VI-VA-VI @ 2009 12 03, 20:41)

Gal kas turi recepta kaip ji panaudoti imunitetui stiprinti. ax.gif  4u.gif

Tai taip ir naudok - su citrinos arbata.
Aš dar mėgstu imbierinius saldainukus prikąsti prie arbatos, bet tada į pačią arbatą nebededu.

Ir dar pasidariau tokį mišinį - spanguolės, imbieras ir medus. Proporcijos - pagal skonį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laura-jur @ 2007 07 27, 20:05)

ir tarpkitko daznai geriant arbata su imbieru gali gautis elergija piktnaudziaut imbieru negalima

Cituoju:
Saugumas. Imbieras nesukelia alergijos, nes jame nėra purinų ir oksalatų.
Energetinė vertė (30 g imbiero šaknies yra):
Kalorijų - 20 cal
Kalio - 117.65 mg
Magnio - 12.19 mg
Vario - 0.06 mg
Mangano - 0.06 mg
Vitamino Š’6 - 0.05 mg

Atsakyti