Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu 2

QUOTE(Rianka @ 2009 12 08, 18:05)
O ar galima gerti arbatą su imbieru, citrina ir medumi?  g.gif
Anksčiau buvau girdėjus, kad lyg galima, o šiandien perskaičiau laikraštyje, kad imbieras nėščiosioms kenkia.  doh.gif

sveikos
visa pirmaji savo nestuma valgiau ir geriau ka norejau (ne alkoholiniai) ,pats organizmas atsisako ko jis nebenori.pvz pries nestuma labai megdavau astriai, nelabai man budavo saldumynai.o stai nestumo metu viskas apsiverte aukstyn kojom.ir jei ziuret i ta sarasiuka ko negalima,tai praktiskai lieku nevalgius.ir vienoje knygoje skaiciau kad ir kava galima ir pabreztinai buvo parasyta "ne daugiau 6 puodeliai per para" tai siuo atveju tikrai nesutinku,bet jei puodelis per diena kaip yprastai ipratus tai tikrai nieko nekenkia.jei mama jauciasi puikiai tai ir kudikeliui nieko netruksta.
o kas del soliariumu tai tikrai netikiu kad nekenkia.bet kiekviena elgiames taip kaip norim!!!
Atsakyti
QUOTE(Smagute @ 2009 12 08, 17:59)
Uh... kiek perskaiciau "galima" ir "negalima".
Man kazkodel atrodo. jog reikia klasyti savo organizma. Jis protingas, daug ko gali patarti... As pvz, nemiegau medaus, bet kartais valgydavau, dabar, kai esu  nestuke.gif mane purto vien nuo minties apie medu. Labai megdavau patiekalus is maltos mesos, dabar kazkodel visiskai ju atsisakau... nuo kotletuku kvapo net pykina... Bet ko gyvenime neesu valgiusi - varskes... Oooo kaip dabar skanu!!!!  biggrin.gif  Kiekviena diena valgau su tokiu pasitenkinimu....  ax.gif
Ir jei organizmas praso truputeli cipsu - reiskia jam to truksta... Nu nieko neatsitiks su pasitenkinimu suvalgius kelis cipsus... o ant virsaus dar ir snikers sokoladuka  4u.gif

Na zinokit ir as niekaip dar nesuvokiu tu "galima" "negalima". Atsimenu kai drauge laukesi valge tik labai sveikai. Kai jai viena gyd pasiule nuo pykinimo 7up pagerti tai ji isputus akis sauke, kaip gali gyd toki nesveika gerima rekomenduot nestutei. Na as vadinasi esu labai bloga blush2.gif Kolkas neatsisakiau nieko (na aisku alkoholis isbrauktas, o rukyt ar narkotiku vartot ir taip nevartojau). Geriu as ir kola ir cipsus valgau. Ir daznai i Hesburger su SB uzsuku. Valgau viska ko noriu. Man gine sake nieko neatsisakyt. Sake leliukas pats atsirinks wink.gif Ir tikriausiai taip ir yra. Situacija panasi i Smagutes. Anksciau is mesos labiausiai patikdavo vistiena. Galedavau ja visaip gaminti ir smaguriauti. O dabar vien pagalvoju ir kazkaip schmoll.gif Lyg ir noreciau jau jos, bet pagalvoju ir neskanu. Taip kad manau jog tikrai nereikia perdeti su tuo galima negalima. Ir galu gale nu kasnors paaiskinkit kuo pvz tas "nesveikas" maistas kenkia? Na jame nera vitaminu, bet jei tu vitaminu gauni su kitais produktais, kuriuos valgai kitu metu?
Atsakyti
visiskai tau pritariu smile.gif thumbup.gif ir as tuos hesburegrius ir kebabius valgau..man patinka man skanu..as noriu doh.gif as tai pat nesuprantu kas tas nesveikas maistas yra ? blink.gif visos tik aplinkui, "cia nesveika, cia to negalima...taram paaram" g.gif
Atsakyti
QUOTE(pugaliuks @ 2009 12 09, 11:35)
visiskai tau pritariu smile.gif  thumbup.gif  ir as tuos hesburegrius ir kebabius valgau..man patinka man skanu..as noriu  doh.gif  as tai pat nesuprantu kas tas nesveikas maistas yra ? blink.gif  visos tik aplinkui, "cia nesveika, cia to negalima...taram paaram"  g.gif

na nesveikas maistas todel,kad is pagamintas is modifikuotos medziagos,kepamas verdamas modifikuotoj medziogoj (opvz. pigus aliejai) ir turi labai daug konservantu smile.gif
jei suvalgai cipsu karta i menesi,manau nieko tokio bigsmile.gif
man pvz. maistas turi buti sviezias, as darau tik vienai dienai, niekada nevalgau sildyto maisto, o jei lieka turiu sanitara namie lotuliukas.gif nu cia aisku islepimas blush2.gif
pvz. nusipirkua cocacolos zidinio stiklui nuvalyti nuo suodziu( super valo),na ir pati uzsimaniau isgerti pora gurksniu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kinrozyte @ 2009 12 09, 14:56)
na nesveikas maistas todel,kad is pagamintas is modifikuotos medziagos,kepamas verdamas modifikuotoj medziogoj (opvz. pigus aliejai) ir turi labai daug konservantu smile.gif
jei suvalgai cipsu karta i menesi,manau nieko tokio bigsmile.gif
man pvz. maistas turi buti sviezias, as darau tik vienai dienai, niekada nevalgau sildyto maisto, o jei lieka turiu sanitara namie lotuliukas.gif  nu cia aisku islepimas blush2.gif
pvz. nusipirkua cocacolos zidinio stiklui nuvalyti nuo suodziu( super valo),na ir pati uzsimaniau isgerti pora gurksniu lotuliukas.gif

Zinau kad kola puikiai zidinius valo ir kenkia musu skrandziams bet manau kad ir daugiau tokiu maisto ir gerimu produktu yra. O cipsu tai suvalgau karta i 2 dienas nu kartais i savaite blush2.gif Vat as nesu is tu kurios maista gamina vienai dienai. Jei jau ka skanaus gaminu tai 2 dienom kad antra diena vel prie puodu nereiktu stoveti. Gaila man laiko blush2.gif Va kai iseisiu i dekreta tada viskas pasikeis, nes siaip virtuveje sukiotis megstu smile.gif O del to nesveikumo tai manau kad musu parduotuvese nera nei vieno sveiko produkto. net turgeliose nera sveiku darzoviu. Vadinasi nori sveikai gyvent ukininkauk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kinrozyte @ 2009 12 09, 14:56)

lotuliukas.gif kaip juokingai nuskambejo lotuliukas.gif
Atsakyti
taigi prieinam tokia isvada - jog nera sveiko maisto smile.gif doh.gif gerai kad as ir nebuvau niekada megeja tos kolos rolleyes.gif bet cipsu tai pat neatsisakau, tada kai pats organizmas nori to blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pugaliuks @ 2009 12 09, 17:38)
taigi prieinam tokia isvada - jog nera sveiko maisto smile.gif  doh.gif  gerai kad as ir nebuvau niekada megeja tos kolos rolleyes.gif  bet cipsu tai pat neatsisakau, tada kai pats organizmas nori to blush2.gif

na as sakyciau, kad yra daugiau ir maziau sveikas maistas 4u.gif
Atsakyti
pasiskaičius jūsų, kartais atrodo, kad savo skrandį laikote šiukšliadėže. gerai, kol viskas gerai. bet būna, kad neatsakingas elgesys atsiliepia sveikatai. pvz. kava kelia gimdos tonusus, tad jei gresiantis persileidimas, tai šis gėrimas jį paskatintų. dėl nesveiko maisto, tai jis padeda augintis kilogramus, apkrauna organizmą sunkiu virškinumu. retkarčiais suvalgyti čipsų ir pan. nepakenks, bet jei tai pagrindinė raciono dalis, tai po gimdymo bus aktualiausi puslapiai su dietomis. iš patirties galiu pasakyti, jog labiausiai nėštukei kenkia nervinimasis ir stresai. apie alkoholį, cigaretes net nekalbu, nes ir taip viskas aišku.
nėštumas ne liga, tačiau moters organizmui tai ypatinga būsena. neretai po gimdymo išlenda organizme tūnojusios ligos. tad reikia prisižiūrėti ir nespjauti į moksliniais tyrimais paremtus patarimus. lengvo gimdymo visoms ir geros sveikatos. mylėkit save kol pilveliai auga, nes po devynių mėnesių nebus kada save lepinti.
Atsakyti
QUOTE(Rianka @ 2009 12 08, 17:05)
O ar galima gerti arbatą su imbieru, citrina ir medumi?  g.gif
Anksčiau buvau girdėjus, kad lyg galima, o šiandien perskaičiau laikraštyje, kad imbieras nėščiosioms kenkia.  doh.gif

ir aš tą perskaičiau...
apskritai, tuoj paaiškės, kad nėščioms geriausiai gryną vandenėlį gert doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2009 12 09, 17:23)
Vadinasi nori sveikai gyvent ukininkauk smile.gif

pas mus aplink pilna pensininku kurie visa plota uzsisodine darzais, paskui neturi kur deti, tai esu paskelbus,kad man viska nestu ir duotu smile.gif ir tikrai zinau,kad yra ekologiskos darzoves, nes jie netresia (isskyrus dilgeliu uzpilais ,ar mesliuku).
dabar ieskom ukininko ,kuris sutiktu mums kelias vistikes ir kalakuta paauginti naturaliai. ideja dave ponia seimune Stancikiene bigsmile.gif
Atsakyti
jei mama jauciasi puikiai tai ir kudikeliui nieko netruksta.
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti