Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu 2

QUOTE(zuzu @ 2010 04 12, 11:44)
nepykit neikaip nesuprantu tu mamų, ypač nėščių, kur nuo vienkart susinervinimo marširuoja I VAISTINĘ? tai šitaip neturime psich apsaugos? pačios, suaugusios moterys?? o nusiramint pačiai neišeina, o visi natūralūs būdai, kad ir malda saviįtaiga... kaip žinojimas ko pati esi verta, ir ką artimieji apie tave galvoja, o ne perpykęs bosas.
žodžiu, taip gaunas, kad mūsų psich nusiteikimasyra nulis? :bigsmile  nieko sau, nėštumo metu save taip marintis  cool.gif

Darbe aš esu šaltų nervų, bet tai buvo TA diena, kai man prireikė tabletės smile.gif O aš nematau prasmės, kai jau niekas nepadeda (na, melstis dar nebandžiau doh.gif ), drebančiomis rankomis dirbti visą darbo dieną besistengiant nusiraminti ax.gif negi tai mažiau kenkia lialiui? Tu būk nusiteikus kaip nori, bet kartais pasaulis ima ir sugriūva aplinkui, ar ne ? lotuliukas.gif

Šiaip esu prieš vaistus, ypač tokius plačiai naudojamus kaip parecetamolis ir pan. Ir visada linkusi pakentėti nei griebtis tabletės.

Beja, moksliškai įrodyta, kad nuolatinis, kad ir menkas stresas labiau kenkia besivystančiam kūdikiui nei staigus, stiprus išgyvenimas.

O nuo valerjono su melisa dar nė vienas, mano žiniomis, kojų nepakratė thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(zuzu @ 2010 04 12, 12:40)
smerkimo? tai reik paplot? jūs nesuprantat. jei moterį KAMUOJA BAISUS PASTOVUS STRESAS,su kuriuo neina susitvarkyt natūr būdais...valio, einam į vaistines...bet perskaičius postą, susidarė įspūdis, kad sunervino bosas, einu db, vat db tuoj, pirkt. ir juk autorė pasakė pati: TAM KARTUI doh.gif  doh.gif

Klaidingas įspūdis susidarė, drįsčiau pasakyti ax.gif Su stresu susiduriu kiekvieną dieną ir puikiai kovoju pati. Bet tą dieną pasitaikė kaip tyčia - viskas sušoko krūvon, darbo ir svarbaus - daug doh.gif Negali juk pasakyti - oi, aš čia susinervinus, metu viską ir einu pamedituoti / pasimelsti. O jūs - atsikniskit rolleyes.gif Aš juk nestuke.gif

Beja, priminsiu, kad kalba eina apie vieną tabletę homeopatinių vaistų nuo pervargimo ir nervinio sutrikimo, o ne apie kokį relanium ar xanax verysad.gif

Visi kartoja, kad nėštumas - ne liga, o man dabar imti bijoti valerjono arbatos? ax.gif
Atsakyti
sutinku su jūsų visų nuomone thumbup.gif kiekvienos pasisakyme yra tiesos. wub.gif
Tačiau atminkit, kad kiekviena neigiama emocija, stresas ar nervinis priepuolis, tuoj pat atsiliepia mūsų mažyliams verysad.gif todėl, niekas ir nesako, kad blogai yra "kartais" pavartoti raminamųjų tablečių ar kokių arbatėlių. Paprasčiausiai nėščia moteris pati jaučia ir žino ko jai reikia, kad ji būtų rami, todėl ir mažylis tada jausis gerai 4u.gif aišku nekalbu apie tai, kad kartais tokios nemalonios situacijos yra neišvengiamos unsure.gif
Bet mes jug mamos, ir kiekviena nori savo mažyliams viso ko geriausio nestuke.gif
P.S. Kiek žmonių - tiek ir nuomonių. Todėl nei viena nesmerkim savo nuomoniųir pasisakymų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 04 12, 11:40)
smerkimo? tai reik paplot? jūs nesuprantat. jei moterį KAMUOJA BAISUS PASTOVUS STRESAS,su kuriuo neina susitvarkyt natūr būdais...valio, einam į vaistines...bet perskaičius postą, susidarė įspūdis, kad sunervino bosas, einu db, vat db tuoj, pirkt. ir juk autorė pasakė pati: TAM KARTUI doh.gif  doh.gif

bet as nesuprantu taves,is kur tu zinai kaip kitas zmogus jauciasi,ir kada jam jau prireikia kazkokiu vaistu tai manau kad pati jinai zino kada ju reikia is tikro.cia ne viena neraso kad jais piktnaudziauja.o tai kad darbe sunervina tai naturalu juk darbas labai didele musu gyvenime dalis,tai antri namai,antra seima.ir jei zmogus tampa jautresniu laukdamasis vaikelio tai visos problemos darbe,ar namie sukrecia dvigubai.o tu man pasakyk kaip jau taip naturaliai ramini save,patark mums kad nereiktu ir mums vaistu gert,nors tie vaistai visiskai nekenksmingi,naturalus.ir ne viena jais nepiktnaudziauja.cia faktas kad kiekvienai mamai rupi kudikelis kurio laukiasi,ir jei nerupetu tai nepergyventu rasydamos ir ieskodamos kazkokios info kas kenkia kas ne.juk tu taippat vaikstai uzterstu oru juo kvepuoji nors ir zinai kad jis uzterztas,bet nenustosi kvepuot.
o tai kad kazkuri mama papilde namu vaistinele kazkuriais vaistais,juk ji naudojo juos tik viena karta ir jai prireike ju,tai cia jau visiskai ne tavo reikalas.kada ji pajus butinybe isgert ju ji isgers,ir tai ne truputuka nepakenks vaikuciui kurio laukiasi.taigi jau savo nuomone pasilaikyk sau jei esi toks stiprus zmogus.
Atsakyti
kadangi cukraus pradejau maziau vartoti,tai deduosi i arbata medaus,nera jokios elergijos man nuo nieko,jau 24sav.niestumas,na gyvunu nelaikom namie isvis,bet manau,jei moterys labai ciaudi gal ta suneli dazniau maudyti reikia,kad nesmirdetu.Na kai neturiu,nelabai nusimanau
Atsakyti
QUOTE(SimonaV @ 2010 04 12, 14:14)
kadangi cukraus pradejau maziau vartoti,tai deduosi i arbata medaus,nera jokios elergijos man nuo nieko,jau 24sav.niestumas,na gyvunu nelaikom namie isvis,bet manau,jei moterys labai ciaudi gal ta suneli dazniau maudyti reikia,kad nesmirdetu.Na kai neturiu,nelabai nusimanau

na jei žmogus alergiškas gyvūnui, tai nepadės ir dažnesnis gyvūnėlio maudymas unsure.gif pati auginu šunį jau 10 metų. Visus tuos metus buvau jam alergiška, bet prisitaikiau prie to, žinodavau kokia vieta jautresnė ir geriau nesiliesti su ja prie šuns, kad neišbertu. O bėrimas būdavo tikrai emalonus - atsirasdavo niežėjimas, oda paraudonuodavo ir atsirasdavo daug daug spuogu, kaip, kad būna kai nusidilgini su dilgele schmoll.gif
Taigi kai pastojau, pasitariau apie tai su daktare, ir daktarė be abejonių pasakė, jog auginti šuns nebegaliu verysad.gif neduok dieve jei tai atsilieptų mano kūdikėliui..
Gerai, kad su mylimu gyvūnų (šėimos nariu) neteko išsiskirti - dabar su juo matausi dažnai, nes mano tėveliai prisiėmė atsakomybę už jį cool.gif
Asmeniškai nesuprantu to dalyko, kaip alergija gali persimesti kūdikiui kuris dar įsčiuose gyvena, bet geriau nerizikuoti, jei esi alergiškas gyvūnėliui 4u.gif jug vaikučio sveikata svarbiausias dalykas pasaulyje! tongue.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 04 12, 10:23)
nors tie vaistai visiskai nekenksmingi,naturalus.

homeo vaistuose yra etanolio. kad ir l mazais kiekiais, bet jei įprantam mąstyt...et homeo tai nieko...moteris nėčia juk kaip TYČIA visad nervuota, ir daug daugiau nei nenėščia - tai reiškias, nervai lygu tabletės ar lašiukai
juk įmanoma tas emocijas koreguot. galų gale labai gerai ir valią ir saviugdą viską paugdyt--po to visuomenėj ir sklando požiūriai; vai nėščia - tai isterikė, tai šokdina visus... žodžiu, kiekviena moteris turi atrast būdų kaip nusiramint - jei klausiat kaip? aš nepasakysiu. bet esu trečią kart nėščia ir vis ieškau išeičių , o ne knisuos po vaistinę kassyk. juk pilna balvonų, kurie kaip tyčia ima, rodos, nervinti erzinti nėštumo metu - tai ką tada??
manau, kad freza paaiškino plačiau, ne taip supratau - jei tai kartą tai kartą - bet ne tokiam stiliuj: susipykstu su vyru, einu gert homeo. rolleyes.gif "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 15 balandžio 2010 - 12:36
QUOTE(zuzu @ 2010 04 15, 12:35)
homeo vaistuose yra etanolio. kad ir l mazais kiekiais, bet jei įprantam mąstyt...et homeo tai nieko...moteris nėčia juk kaip TYČIA visad nervuota, ir daug daugiau nei nenėščia - tai reiškias, nervai lygu tabletės ar lašiukai
juk įmanoma tas emocijas koreguot. galų gale labai gerai ir valią ir saviugdą viską paugdyt--po to visuomenėj ir sklando požiūriai; vai nėščia - tai isterikė, tai šokdina visus... žodžiu, kiekviena moteris turi atrast būdų kaip nusiramint - jei klausiat kaip? aš nepasakysiu. bet esu trečią kart nėščia ir vis ieškau išeičių , o ne knisuos po vaistinę kassyk. juk pilna balvonų, kurie kaip tyčia ima, rodos, nervinti erzinti nėštumo metu - tai ką tada??
manau, kad freza paaiškino plačiau, ne taip supratau - jei tai kartą tai kartą - bet ne tokiam stiliuj: susipykstu su vyru, einu gert homeo. rolleyes.gif "

kaip ir rasiau jei jau mokat tai ir koreguokite,o jei kam reikia tai cia jau visu kitu reikalas.ir kad ir kaip ieskojau bet neradau ne vieno procento homeopatiniuose vaistuose etanolio.tai labai idomu pasidare kokius jus ten vaistus turit,kad juose yra.ir is vis zmogus ar nescias ar ne neisvengs kazkokiu situaciju kurios nepakenktu.ir ka galiu pasakyti,del isterijos ar panasiai.pirmame nestume buvau tikrai isterike,bet niekada neteko gert ne vienos tabletikes,kazkaip viskas praeidavo savaime.ir vaikas gime ramus.ir dabar labai geras vaikas.o siame nestume esu tokia rami kad siaubas,bet kaip jau rasiau buvo situacija ne tiek del kazkokiu nervu,bet gal labiau paemimo i sirdi man buvo labai negera pasidare,ranku tirpimas ir sirdies permusimas,tai suciulpus pora tabletikiu homeopatiniu vaistu man po valandikes paliko geriau.taigi niekas cia nepiktnaudziauja tais vaistais.ir man biskuti juokinga,kad moteris parase jog nuejo nusipirkt vaistu,ir cia tokia sumaisti iskele kaikurios. mad.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 04 15, 13:35)

abejoju ar homeopatiniuose vaistuose yra etanolio.. g.gif nes, kad ir mažas kiekis jų yra kenksmingas. Todėl tikrai nepatartų nėščiosioms vaistų kuriuose yra etanolio unsure.gif na bet nesiginčysiu cool.gif
o dėl nervingumo, tai manau, kad kai kurios viską per daug sureikšmina, kad jau nėščia - tai jau būtinai turi būti dvigubai nervota ir emocinga doh.gif bobučių pliatkai..
Visgi tik susinervinus ar sunerimus, negalima pulti pirkti ir gerti vaistų tongue.gif
Na bet čia jau nepamokysi, kiekviena darė, daro ir darys savaip rolleyes.gif
laikykitės mamytės - nesinervokit biggrin.gif nestuke.gif
Atsakyti
Man kartais susidaro įspūdis, kad pamokslaujantys žmonės tiesiog nieko neveikia g.gif Sėdint namie prie televizoriaus ir žiūrint muilo operą ar verdant sriubą tikrai nėra reikalo susinervinti lotuliukas.gif Ir laiko dirbti su savimi - marios rolleyes.gif

Beja, nestuke.gif yra ne isteriškos, o jautrios 4u.gif

Ir kartais jau geriau viena tabletė žolelių nei kelios valandos streso hormonų lialiukui ax.gif

Beja, galit pulti toliau - vakar sugriešijau ir sučiulpiau Frutin tabletę nuo rėmens blush2.gif Nes mieste vaikščiodama po ranka neturėjau puslitrio pieno ax.gif O kenkėti toliau nebesinorėjo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(freza80 @ 2010 04 16, 13:47)
Man kartais susidaro įspūdis, kad pamokslaujantys žmonės tiesiog nieko neveikia  g.gif  Sėdint namie prie televizoriaus ir žiūrint muilo operą ar verdant sriubą tikrai nėra reikalo susinervinti  lotuliukas.gif  Ir laiko dirbti su savimi - marios  rolleyes.gif

Beja,  nestuke.gif  yra ne isteriškos, o jautrios  4u.gif
Ir kartais jau geriau viena tabletė žolelių nei kelios valandos streso hormonų lialiukui ax.gif

Beja, galit pulti toliau - vakar sugriešijau ir sučiulpiau Frutin tabletę nuo rėmens blush2.gif  Nes mieste vaikščiodama po ranka neturėjau puslitrio pieno  ax.gif O kenkėti toliau nebesinorėjo ax.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif niekas tavęs nepuola.. Tu čia iš viso apie ką ?? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pugaliuks: 16 balandžio 2010 - 13:16
QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 04 15, 18:26)
man biskuti juokinga,kad moteris parase jog nuejo nusipirkt vaistu,ir cia tokia sumaisti iskele kaikurios. mad.gif

oi oi kam tas feisas suiraukęs toks bigsmile.gif neiškėlė neiškėlė, sandrija, sumaišties...pati tik taip jaučiatės...nu negi ne vien nuotaika, b bigsmile.gif bett ir fantazija per nėštumą per jautri??juk tono mano tai nejaučiat...
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 04 17, 22:20)
oi oi kam tas feisas suiraukęs toks bigsmile.gif neiškėlė neiškėlė, sandrija, sumaišties...pati tik taip jaučiatės...nu negi ne vien nuotaika, b bigsmile.gif bett ir fantazija per nėštumą per jautri??juk tono mano tai nejaučiat...

deja as nefantazuoju,ir tai kad tu tokia kieta ir neturi ne laso jautrumo nestumo metu,tai cia jau tavo reikalas.jei sugebi tokia islikt tai prasau.sekmes biggrin.gif beje norejai mano feisa pamatyt linksmesni thumbup.gif clap.gif clap_1.gif yahoo.gif
sekmingo jums visoms mamytems nestumo 4u.gif ,kad mazyliai gimtu sveiku,kad pacios jaustumetes gerai. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti