Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu 2

QUOTE(mergaiciuke29 @ 2010 04 22, 02:14)
Sveikutes busimos mamytes,
Sunki siandien mums dienele buvo, teko apsilankyti pas stomotologa schmoll.gif tikejausi, kad isvengsim, bet neiskenciau nezmonisko skausmo... tikiuosi nuskausminamieji netures itakos mano stebukleliui? prisiskaiciau cia visko internete tai net nesmagu buvo. visa laika laikiau savo stebukleli-matyt jaute, kad man skauda...

laikykis rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciuke29 @ 2010 04 22, 02:14)
Sveikutes busimos mamytes,
Sunki siandien mums dienele buvo, teko apsilankyti pas stomotologa schmoll.gif tikejausi, kad isvengsim, bet neiskenciau nezmonisko skausmo... tikiuosi nuskausminamieji netures itakos mano stebukleliui? prisiskaiciau cia visko internete tai net nesmagu buvo. visa laika laikiau savo stebukleli-matyt jaute, kad man skauda...

Man stomatologė sakė, kad nuskausminimo pirmą trimestrą nedaro, o vėliau galima.
Kaip tik reikia susitvarkyti dantukus, kad kokia infekcija neužpultų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura777 @ 2010 04 27, 21:57)
Man stomatologė sakė, kad nuskausminimo pirmą trimestrą nedaro, o vėliau galima.
Kaip tik reikia susitvarkyti dantukus, kad kokia infekcija neužpultų 4u.gif

Viena blogybe, kad as ne Lietuvoje, o uzsienyje cia jie ne taip kreipia demesi, vos ne ko paklausi tas galima. Bet aisku, dziaugiuosi, kad skausmas jau praeityje, dabar tik ir laukiam savo leleytes. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzyte @ 2009 10 20, 13:58)
Merginos gal kuri zinot ar medu galima vartot su arbata?

galima, tik su saiku....

user posted image
Atsakyti
as ir vel turiu bedu su sveikata sad.gif pradejo degti remuo, net nzn kodel ir nuo ko? laukiuos ir nezinau ka galima gerti is vaistu ko ne. ypac ta beda vargina vakarais ir net nakti pabudus jauciu kad lauzas dega gerklej. nu istikruju nezinau net kas tai bet manau kad remuo, nes kartais ir skrandi taip ziauriai suskausta.
Atsakyti
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 05 12, 13:04)
as ir vel turiu bedu su sveikata sad.gif pradejo degti remuo, net nzn kodel ir nuo ko? laukiuos ir nezinau ka galima gerti is vaistu ko ne. ypac ta beda vargina vakarais ir net nakti pabudus jauciu kad lauzas dega gerklej. nu istikruju nezinau net kas tai bet manau kad remuo, nes kartais ir skrandi taip ziauriai suskausta.

užjaučiu labai unsure.gif tikrai nemalonus jausmas verysad.gif na aš tai vartojau RENNIE tabletes, bet jų ilgai vartoti nėščiai negalima. Todėl beveik savaitę pavartojau jas, o kai vėliau užeidavo rėmuo tai padėdavo MANTI vaistukai nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(pugaliuks @ 2010 05 12, 13:53)
užjaučiu labai unsure.gif  tikrai nemalonus jausmas  verysad.gif  na aš tai vartojau RENNIE tabletes, bet jų ilgai vartoti nėščiai negalima. Todėl beveik savaitę pavartojau jas, o kai vėliau užeidavo rėmuo tai padėdavo MANTI vaistukai  nestuke.gif

labai aciu 4u.gif bet gal zinai kas tai gali sukelti? kokios priezastys? maistas? ar cia nesciom taip daznai buna?
Atsakyti
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 05 12, 13:56)
labai aciu  4u.gif  bet gal zinai kas tai gali sukelti? kokios priezastys? maistas? ar cia nesciom taip daznai buna?

RĖMUO - Tai vadinamasis deginimas viršutinėje pilvo dalyje arčiau krūtinkaulio. Juo nėščios moterys skundžiasi labai dažnai, daugiausia antroje nėštumo pusėje. Deginimas (rėmuo) atsiranda, kai iš skrandžio į stemplę atpilama skrandžio rūgštis.
Pagrindinė priežastis – daugiau negu ne nėštumo metu progesterono. Dėl to ne tik sulėtėja virškinimas (tada taip pat ėda rėmuo), bet ir susilpnėja lygiųjų raumenų tonusas, o kalbant konkrečiau, atsipalaiduoja stemplės sfinkteris – raumuo, kuris, jei veikia normaliai, neleidžia skrandžio rūgščiai patekti iš skrandžio į stemplę.

KAIP PADĖTI SAU?

• Valgykite dažnai po nedaug.

• Po valgio išgerkite antacidų (skrandžio rūgštį neutralizuojančių vaistų). Būtinai perskaitykite instrukciją, jog įsitikintumėte, kad vaistai tinkami nėščioms moterims.

• Kai ėda rėmuo, kramsnokite krekerius. Kartais tai padeda.

• Venkite aštrių ir riebių valgių.

• Nevalgykite prieš miegą – gulint, rėmuo vargina labiau.

• Miegokite ant aukštos pagalvės.

• Kai šios priemonės nepadeda ir rėmuo labai kamuoja, paprašykite gydytojo paskirti vaistų, kurie yra tyrimais patvirtinti kaip saugūs nėščiosioms.
nestuke.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(loretukas1987 @ 2010 05 12, 13:04)

Uzjauciu 4u.gif Man ir nenesciai taip buvo, bet dabar dar dazniau doh.gif Na as vaistu savaite negeriu, o tik tada kai jau iskenteti negaliu - ikalu Raniberl'o. Stengiuosi neapsiryyyti, kas paskutiniu metu man budinga blush2.gif Privengiu maisto, kuris sukelia rugstinguma. Neseniai atradau, kad padeda pieno stikline bigsmile.gif Arba vakarienei isiverdu pieniskos makaronu sriubos rolleyes.gif
Pasitark su savo gydytoja, gal dar ka daugiau pasiulys mirksiukas.gif
Atsakyti
dar nuo remens siltas vanduo su medum,angliukas
Atsakyti
Uzjauciu del remens 4u.gif MB vargsta, o as per visa nestuma jauciau kelis kartus.
Atsakyti
aciu visoms uz patarimus 4u.gif ir labai tikiuosi kad greit sitos bedos baigsis ir vel galesim jaustis ramiai ir gerai nestuke.gif
Atsakyti