Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos darželiai

QUOTE(asaraa @ 2009 10 05, 21:54)
Mamytes man iskilo klausimukas:
Ar jusu mazyliam pakankamai maisto darziuke?

Nes manasis vis alkanas ir alkanas, ir aukletojos sako kad viska suvalgo ir buna kad dadeda  ax.gif Bet tik ateinu pasiimti, jis saukia mamam ir tikrai nemazai dar suvalgo  doh.gif

Ar galima kazkokiu budu padidinti porcijas?

manoji taip pat visada alkana lotuliukas.gif namie tas pats buna, nors apetitu nesiskundizia

QUOTE(Lauginta @ 2009 10 06, 08:33)
Viena mamyte klausė dėl maisto porcijų, manau tai yra kiekvienam darželyje skirtingai. PVZ pas mus tai porcijos didelės ir tikrai kaip vaikui užtenka. Manoji nebuvo iš tų vaikų kur labai daug valgo, tai grįžus namo suvalgo kokią bandelę ir tai 7val.

manau kiekvienam vaikui skirtinga ta porcija gali pasirodyti, vienam bus didele kitas suvalges dar paprasys
Atsakyti
Maniškė irgi grįžus iš darželio į virtuvę lekia. Juk jie pavalgo apie 16 val., o apie 18 val tikrai nori ką nors užkast (čia mūsų situacija) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2009 10 06, 09:45)
Maniškė irgi grįžus iš darželio į virtuvę lekia. Juk jie pavalgo apie 16 val., o apie 18 val tikrai nori ką nors užkast (čia mūsų situacija)  ax.gif

tai kad manasis pavalgo 16val, o as ji pasiimu 16.30. Ir tik atejus jis man mamam ir i rankinuka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2009 10 06, 09:57)
tai kad manasis pavalgo 16val, o as ji pasiimu 16.30. Ir tik atejus jis man mamam ir i rankinuka  blush2.gif

Vat nesupratinga mama, taigi vaikas lauktuvių ieško lotuliukas.gif Maniškiai irgi tik atėjus, pirmas klausimas: ką nupirkai? bigsmile.gif
Vakarienę pavalgo 17:15 maždaug, grįžę namo - tiesiai į virtuvę.
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2009 10 06, 09:16)
nu ne fraze ko nesedi su vaiku tipo kas trugdo? ...o trugdo dauk kas kad ir stoga vis galvos islaikyti, kad tas pats vaikas turetu, reikia svelniau paciom kalbeti, as ne pries mamas grupei (protingas mamas)  bet pries mamas su TOKIU poziuriu
ir dar keikia ta sovietini auklejima  lotuliukas.gif  man jis atrodo zymiai geresnis, ir protingu zmoniu buvo ir geniju netruko ir gatvese saugiau buvo ir vaikai maziau ziauresni aplikai,  net ir mamom nesedint grupeje su jais

Vat nuo to ir praadėkim mirksiukas.gif . Nuo savo bendravimo kultūros... Gal tada daugiau bus pakantumo kitokiom nuomonėm...
Ir kaip suprast, aš ne prieš mamas grupėj, o prieš mamas su TOKIU požiūriu? Juk jei aš pasiliksiu su vaiku grupėj (jūs ne prieš mane), vadinasi, mano toks požiūris, kad vaikui reikia padėti adaptuotis (reiškia, jūs prieš mane g.gif biggrin.gif ).
Čia vieningos nuomonės niekdad nebus... Kaip ir dėl sloguojančio vaiko vedimo į darželį... Juk reikia stogą išlaikyt.... Ir nesvarbu, kad nuo vieno vaiko slogos kitas gali neblogą ausų uždegimą ir t.t. įsitaisyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2009 10 06, 09:00)
Vat nuo to ir praadėkim mirksiukas.gif . Nuo savo bendravimo kultūros... Gal tada daugiau bus pakantumo kitokiom nuomonėm...

kaip saukia taip atsiliepu...ir nereikia varyt ant kurios tokios blogos ir negali pasilikti su sunkiai besiadaptuojanciu vaiku...

viskas baigiam ta tema, nes manau niekada sotus alkano nesupras...ir nevisos gali tai ka gali kitos, ir del to nereikia smerkti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 06 spalio 2009 - 09:07
Mamytes baikit bartis, gyvenkim draugiskai 4u.gif

QUOTE(jėga @ 2009 10 06, 09:59)
Vat nesupratinga mama, taigi vaikas lauktuvių ieško lotuliukas.gif Maniškiai irgi tik atėjus, pirmas klausimas: ką nupirkai? bigsmile.gif
Vakarienę pavalgo 17:15 maždaug, grįžę namo - tiesiai į virtuvę.

na lauktuves lauktuvem nelygu verysad.gif nes tik namo parejus jis dar 1,5 cepelino suvalgo doh.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif
manoji apetitu niekada nepasizymejo, bet dabar parbegus is darzo, dar tolka tak "VAGYTI" noriu lotuliukas.gif darzelyje zinau kad valgo, ir uztektinai to maistuko smile.gif

Ryt reikia susukt ale rudenelio puokste i darza, sakiau "prasideda" mamu namu darbeliai lotuliukas.gif

o saskaita mane isvis nudziugino wub.gif butume nezinoje, jei ne vienas vyro bendradarbis, kad lengvata gauname, tai saskaita per puse nei praejusi men thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2009 10 06, 10:04)
kaip saukia taip atsiliepu...ir nereikia varyt ant kurios tokios blogos ir negali pasilikti su sunkiai besiadaptuojanciu vaiku...

viskas baigiam ta tema, nes manau niekada sotus alkano nesupras...ir nevisos gali tai ka gali kitos, ir del to nereikia smerkti

Nesinervuok friends.gif friends.gif friends.gif diskusijom galo niekada nebus ir neverta ju tokiu pradeti. 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2009 10 06, 09:10)
o saskaita mane isvis nudziugino  wub.gif  butume nezinoje, jei ne vienas vyro bendradarbis, kad lengvata gauname, tai saskaita per puse nei praejusi men  thumbup.gif

o kas per lengvata?

QUOTE(Mergaite12 @ 2009 10 06, 09:11)
Nesinervuok friends.gif  friends.gif  friends.gif diskusijom galo niekada nebus ir neverta ju tokiu pradeti. 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

as rami tik nepernesu sventuoliu 4u.gif
Atsakyti
Nu je, ne sovietmetis. Dabar kiekvienas žiūri savęs ir savo vaiko tongue.gif Nepakovosi pats, niekas kitas už tave nepakovos.

Šiaip, dėl mamų pasilikimo/nepasilikimo visiškai pritariu Dilmos pasakymui, kad verkiančiam vaikui visiškai dzin, kas ta svetima teta grupėj sėdi... Jam reikia TIK savo mamos. Ir bus ta kita mama, ar nebus, nuo to jis mažiau neverks.

Beveik analogiška situacija. Vaikų pasiėmimai prieš pietų miegą. Maniškiai irgi pastoviai protestuoja: kodėl tą ar aną mama pasiima, o tu ne? mes irgi nenorim miegot. Ot blogai, kad pasiima, kad erzina išbalansuoja kitus. Bet situacijų būna visokių - kam išvažiuot reik, kam pas gydytoją, kas šiaip tik į užsiėmimus iš ryto ateina... Sutarėm, kad nemiegos penktadieniais good.gif

Arba vaikų mokyklinės atostogos. Yra galimybė mamoms, turinčioms mokyklinių vaikų, per mokyklines atostogas parašyt pareiškimą ir nevest darželinukų. Ir aš visad rašau ir nevedu. O buvo situacija praeitais metais, per Kalėdines atostogas. Kad viena mergaitė verkė, reikalavo mamos, kad ir ji parašytų prašymą, nes ir ji nori tų atostogų, kuomet pusė grupės atostogauja cry.gif Kaip reaguot? Jos mama dirba, negali vieno vaiko namie laikyt. O aš negaliu savo vaiko virkdyt, kai jis mato jog tamsiais žiemos rytais broliai draugiškai parpia, o jam reik eit į darželį.
Lygiai tas pats su vasaros atostogom...

Vieno sprendimo nėra ir nebus. Bus daugybė situacijų, kada vienos ar kitos vaikas jausis nuskriaustas. Bet padėti jam galim tik pačios.
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2009 10 06, 10:14)
as rami tik nepernesu sventuoliu  4u.gif

O kam jas nešiot? unsure.gif

Aš dar negavau sąskaitos g.gif
Papildyta:
QUOTE(jėga @ 2009 10 06, 10:15)
Vieno sprendimo nėra ir nebus. Bus daugybė situacijų, kada vienos ar kitos vaikas jausis nuskriaustas. Bet padėti jam galim tik pačios.

drinks_cheers.gif tikrai taip

Atsakyti