QUOTE(Dilma @ 2009 10 06, 08:52)
Su tokiu tonu ir tokiu nusistatymu niekur nenueisim
... Yra vaikų, kurie lengvai pasilieka lopšyje, kuriems nebūtina mama šalia ir net neatkreipia dėmesio, kad pas kažką yra mama... Jie nesureikšmina to, tiesiog kito mama - jam svetimas žmogu, kaip ir auklėtoja ar auklytė... Ir yra tokių, kuriems ta mama pradžioj būtina.. Mano draugė savo mažėlį ne per seniausiai išvedė į lopšį. Tai bent jau savaitę tikrai sėdėjo kartu su vaiku - jis net nuo kelių jai nelipdavo... Paskui pradėjo vest į lauką ir tada palikdavo. O dabar vaikas be jokių isterijų parodo ate ir eina į grupę... Tai, jūsų nuomone, geriau ta vaiką būt buvę klykinti svetimoj jam aplinkoj ir taip išbalansuoti didžiąją dalį vaikų, negu kad jis ramiai pasėdėjo su mama? Man atrodo, taip visų psichikos liko sveikesnės
.
Ir, pvz., man būtų visai dzin tie jūsų sovietiniai principai. Jei aš matyčiau, kad tokiam pypliui dar labai labai reikia mamos, tegul sėdi jie abu kartu mano grupėj... Tiesiog viskas labiausiai priklauso nuo vaiko, o ne nuo mūsų norų ir nusistatymų...

Ir, pvz., man būtų visai dzin tie jūsų sovietiniai principai. Jei aš matyčiau, kad tokiam pypliui dar labai labai reikia mamos, tegul sėdi jie abu kartu mano grupėj... Tiesiog viskas labiausiai priklauso nuo vaiko, o ne nuo mūsų norų ir nusistatymų...
Aš šimtu procentu pritariu Dilmos nuomonei dėl mamos pasilikimo grupėje, ypač lopšelinėje. Beje, ir su savo berniukais grupėje sėdėjau labai skirtingai - vienam užteko 15 minučių pirmą dieną, o su kitu pratinomės gal porą savaičių, ko pats paleido (nesakau, kad be ašarų, bet pats atsisveikindavo, o ne aš pabėgdavau palikusi klykiantį). Ir tos pora savaičių buvo be galo naudingos ne tik vaikui, bet ir man - kitomis akimis pažvelgiau į lopšelio "virtuvę" ir gerokai pakeičiau savo nuomonę apie vaiko pasiruošimą lopšeliui.
QUOTE(ezra @ 2009 10 05, 20:49)
Beje, kalbėjau su lopšio auklėtojom, tai būtent labaiu pasiteisina vaikams ta praktika, kai mamoms neleidžiama likti grupėje. Čia lyginant dvi grupes, kur taikoma skirtinga praktika ir jau ne vienerius metus.