Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos darželiai

QUOTE(Dilma @ 2009 10 06, 08:52)
Su tokiu tonu ir tokiu nusistatymu niekur nenueisim doh.gif ... Yra vaikų, kurie lengvai pasilieka lopšyje, kuriems nebūtina mama šalia ir net neatkreipia dėmesio, kad pas kažką yra mama... Jie nesureikšmina to, tiesiog kito mama - jam svetimas žmogu, kaip ir auklėtoja ar auklytė... Ir yra tokių, kuriems ta mama pradžioj būtina.. Mano draugė savo mažėlį ne per seniausiai išvedė į lopšį. Tai bent jau savaitę tikrai sėdėjo kartu su vaiku - jis net nuo kelių jai nelipdavo... Paskui pradėjo vest į lauką ir tada palikdavo.  O dabar vaikas be jokių isterijų parodo ate ir eina į grupę... Tai, jūsų nuomone, geriau ta vaiką būt buvę klykinti svetimoj jam aplinkoj ir taip išbalansuoti didžiąją dalį vaikų, negu kad jis ramiai pasėdėjo su mama? Man atrodo, taip visų psichikos liko sveikesnės mirksiukas.gif .
Ir, pvz., man būtų visai dzin tie jūsų sovietiniai principai. Jei aš matyčiau, kad tokiam pypliui dar labai labai reikia mamos, tegul sėdi jie abu kartu mano grupėj... Tiesiog viskas labiausiai priklauso nuo vaiko, o ne nuo mūsų norų ir nusistatymų...

Aš šimtu procentu pritariu Dilmos nuomonei dėl mamos pasilikimo grupėje, ypač lopšelinėje. Beje, ir su savo berniukais grupėje sėdėjau labai skirtingai - vienam užteko 15 minučių pirmą dieną, o su kitu pratinomės gal porą savaičių, ko pats paleido (nesakau, kad be ašarų, bet pats atsisveikindavo, o ne aš pabėgdavau palikusi klykiantį). Ir tos pora savaičių buvo be galo naudingos ne tik vaikui, bet ir man - kitomis akimis pažvelgiau į lopšelio "virtuvę" ir gerokai pakeičiau savo nuomonę apie vaiko pasiruošimą lopšeliui.

QUOTE(ezra @ 2009 10 05, 20:49)
Beje, kalbėjau su lopšio auklėtojom, tai būtent labaiu pasiteisina vaikams ta praktika, kai mamoms neleidžiama likti grupėje. Čia lyginant dvi grupes, kur taikoma skirtinga praktika ir jau ne vienerius metus.

schmoll.gif O kitos grupės auklėtojos todėl ir leidžia mamoms pasilikti grupėje (ką ten leidžia, netgi prašo), kad laikosi priešingos nuomonės. Drąsiai sakau todėl, kad maniškiai lankė tą grupę ir mes pakankamai kalbėjomės tuo klausimu. ax.gif Čia ne kartą buvo diskutuota, kad vaikas daug lengviau pasilieka darželyje, jei jį atvedusi mama ar tėvelis jaučiasi ramiai ir užtikrintai. O kada jūs jausitės ramiau - kada apie situaciją lopšelyje žinosite tik iš nuogirdų, šališkų auklėtojos atsiliepimų ir nedidelių grupės gyvenimo fragmentų, kuriuos matote atvedusios vaiką ar atėjusios pasiimti ar tada, kai kelias valandas, o gal net ir pusdienius praleisite grupėje ir pamatysite, kas ten iš tikrųjų vyksta? O dėl ašarų, tai nebeverkiantis vaikas tikrai ne rodiklis, kad jis adaptavosi darželyje.
Atsakyti
gal zinote ar yra kokia lengvata darzeliui jei vienas is tevu bedarbis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 06 spalio 2009 - 09:45
QUOTE(jėga @ 2009 10 06, 10:15)
Arba vaikų mokyklinės atostogos. Yra galimybė mamoms, turinčioms mokyklinių vaikų, per mokyklines atostogas parašyt pareiškimą ir nevest darželinukų. Ir aš visad rašau ir nevedu. O buvo situacija praeitais metais, per Kalėdines atostogas. Kad viena mergaitė verkė, reikalavo mamos, kad ir ji parašytų prašymą, nes ir ji nori tų atostogų, kuomet pusė grupės atostogauja cry.gif Kaip reaguot? Jos mama dirba, negali vieno vaiko namie laikyt. O aš negaliu savo vaiko virkdyt, kai jis mato jog tamsiais žiemos rytais broliai draugiškai parpia, o jam reik eit į darželį.
Lygiai tas pats su vasaros atostogom...

Vieno sprendimo nėra ir nebus. Bus daugybė situacijų, kada vienos ar kitos vaikas jausis nuskriaustas. Bet padėti jam galim tik pačios.

Jėgine, pasislink ant suoliuko, tuoj mums pomidorų mestels biggrin.gif . Blogietė aš, vaiko nepalieku miegot darželyje jau n metų. Dukra miega tik du kartus per savaitę, sūnus priešmokyklinėj nemiegojo niekad. Ir mažąją dabar per dičkio atostogas palieku namie... Kad jai širdelė neskaudėtų, kaip Jėga sakė, kai brolis ramiai parpia... Ir ką daryyyt? Nei tos, kurios sėdi su vaikais ar juos pasiima atsotogų, nei tos kurios to nedaro - nėra blogos... Tiesiog reikia priimti tai, kaip natūralų dalyką... Ir prie ko čia tie šventuoliai... smile.gif
Atsakyti
Manoji jau labai mamine,todel vedziau pirma diena i lopseli su mintim, kad busiu kartu su ja, taciau aukletojos neleido pasilikt ne vienai mamai, o dabar dziaugiuos....pratinomes visi po truputi, vis ilginom laika, ir kas svarbiausia visi vienodai, visi be mamu...o tai kaip butu, jei visi palieka savo vaikucius, o kokios trys mamos sedi kartu??

Bet dabar vistiek nesuprantu- jau antras menuo, o rytais sunku buna, vis verkia ir sako,kad nenori eit doh.gif o kai ateinu pasiimt, tai patenkinta, sako,kad nori ir rytoj ateit pas vaikus....o ryte vel asaros doh.gif

Ir dar:Riesuteliu grupe!!!!!Kas vyksta ten su musu aukletojomis?Bandziau aiskintis, bet nelabai supratau blink.gif auklyte pastoviai viena su vaikais blink.gif jau kelinta diena nebesutinku aukletoju,lyg kazkas kazka ten pavaduoja....ryte isvis svetimai moteriai reikejo palikt vaikus(net nezinau ar ji auklyte ar aukletoja ir kokios grupes),tik zinau kad isandien auklyte visa diena bus viena su visais vaikais...kazkaip nelabai man doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2009 10 06, 09:14)
o kas per lengvata?
as rami tik nepernesu sventuoliu  4u.gif

kariskis manasis

IZABELEE - susirgo aukle kaip supratau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Izabelee @ 2009 10 06, 11:01)
Ir dar:Riesuteliu grupe!!!!!Kas vyksta ten su musu aukletojomis?Bandziau aiskintis, bet nelabai supratau blink.gif  auklyte pastoviai viena su vaikais blink.gif jau kelinta diena nebesutinku aukletoju,lyg kazkas kazka ten pavaduoja....ryte isvis svetimai moteriai reikejo palikt vaikus(net nezinau ar ji auklyte ar aukletoja ir kokios grupes),tik zinau kad isandien auklyte visa diena bus viena su visais vaikais...kazkaip nelabai man  doh.gif

Buvau vakar saviškių susirinkime ("Atžalynas", bet ne "Riešutėliai"), tai buvo aiškiai pasakyta, kad pavadavimams pinigų nėra, to dėl, jei kokia auklėtoja serga, tai vaikai lieka be auklėtojos. Visai be priežiūros vaikų, aišku, nepalieka, bet būna, kad auklėtojos ir per dvi grupes dirba. Galbūt pas jus ta situacija?
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2009 10 06, 10:07)
Buvau vakar saviškių susirinkime ("Atžalynas", bet ne "Riešutėliai"), tai buvo aiškiai pasakyta, kad pavadavimams pinigų nėra, to dėl, jei kokia auklėtoja serga, tai vaikai lieka be auklėtojos. Visai be priežiūros vaikų, aišku, nepalieka, bet būna, kad auklėtojos ir per dvi grupes dirba. Galbūt pas jus ta situacija?

cia kaip lotuliukas.gif vienus vaikus palieka blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Izabelee @ 2009 10 06, 11:01)
o tai kaip butu, jei visi palieka savo vaikucius, o kokios trys mamos sedi kartu??

Rašė jau - svetima mama lopšelinukui, tai tik eilinis svetimas asmuo grupėje, tikrai nei vienas nekelia isterijos, kodėl Matuko mama pasilieka, o jo ne, mažiukas verkia tik, kodėl JO MAMA nepasilieka, be jokios potekstės. Ir kai ašarėles šluostai ar padedi pavalgyti, tai į Tave svetimi vaikai reaguoja kaip ir į auklėtoją, gal tik savasis dėmesio svetimam kiek pavydi (bet tas irgi labai nuo vaiko priklauso).

O dėl pavadavimo, tai sakė, kad vienų nepalieka, matyt, bent auklytė būna. Mūsų grupėje kol kas auklėtojos neserga, čia tik nušvietė galima situaciją, kad vėliau triukšmo nekiltų. Bet šiaip susirinkime toks įspūdis susidarė, kad jei reikalai panašiai ir toliau klostysis, tai po Naujųjų mes jau ir auklėtojoms atlyginimą pradėsime mokėti iš savo kišenės, nes Savivaldybė pinigų nebeturi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 06 spalio 2009 - 10:17
Nesuprantu, ko čia pykstatės g.gif Juk jeigu vaikui reikia, o mama gali - tai lai būna tas vaikas su mama, kokios problemos? g.gif Nesėdės gi amžinai, o vaiko savijauta nuo to bus tik geresnė, kitiems vaikams beje irgi nepakenks - vienu ašarojančiu vaiku mažiau, grupėj ramesnė atmosfera ir didesnis auklėtojų dėmesys visiems kitiems vaikams ax.gif Vaikai skirtingi ir tik to vaiko mama gali žinot - reikia jam to sėdėjimo kartu ar ne smile.gif
Atsakyti
Gal kas vedate savo atzaleles i pagranduko lopseli darzeli? Niekur nerandu jokiu atsiliepimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2009 10 06, 10:45)
gal zinote ar yra kokia lengvata darzeliui jei vienas is tevu bedarbis?

ne
Papildyta:
QUOTE(*sahara* @ 2009 10 06, 11:31)
Gal kas vedate savo atzaleles i pagranduko lopseli darzeli? Niekur nerandu jokiu atsiliepimu  4u.gif

mano dukterecia eina - labai patenkinta (ji 4,5 m.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ČIČI: 06 spalio 2009 - 10:34
QUOTE(Baltike @ 2009 10 06, 11:07)

Tai taip ir yra turbut.....
O del tu pinigeliu trukumo, tai jau baisu, nes kabo didziausias grupej lapas, jog vaikus pasiimti iki 17.30, nes krize (taip ir parasyta) ir nebera prailgintos grupes...
Atsakyti