Įkraunama...
Įkraunama...

Nugaros, kojų skausmai, tinimai, išvaržos

QUOTE(mamuska @ 2008 07 04, 12:01)
sveikos antra gimdyma irgi gimdziau su epidura..dabar labai skauda nugara,bet nzn ar nuo jos ar ne ..ruosiuosi eiti tirtis...gal su slanksteliais kas...norejau paklausti o kuri nugaros vieta daugumai skauda???pusiauja?? man tai skauda kazkur tarp menciu.. g.gif

Man po cezario po desine mente kartais nudiegia. Gimdymo namuose ta is viso desine ranka buvo sunku judint, kaip po mente skaudejo doh.gif Bet dabar jau 3 menesiai praejo ir panasu, jog mentes skausmas vis silpneja. Na jis tai tikrai buvo nuo spinalines nejautros.
O siaip tai ir nugara paskauda, nes vyrutis jau virs 6 kg o ant ranku nori ir negali lovoje isguleti - tai taip ir keliaujam visur kartu gan daznai. Aisku, nuo to ir skauda labiausiai. Bent jau taip manau..
Ir dar pamenu pirmas menuo buvo labai sunkus, pvz. indu isplauti negalejau - vos 5 min pastovedavau prie kriaukles, taip nugara skaudejo. Tai sitas darbas atiteko vyrui thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurelija.B: 09 liepos 2008 - 23:55
man nestumo netu pradejo nugara skaudeti ir kaire koja, net kartais vaikscioti budavo sunku. sake, kad gali kas su stuburu buti, o nuotraukos tuo metu daryti negalejo. kai pagimdziau, ir toliau skauda. dabar nuotrauka jau pasidariau, bet nieko ten nera. liepe ti masazus daryti. bet su mazu lelium nera laiko... bet dabar jau kokios dvi sav kaip ir nieko. tfu tfu tfu, kad tik neprisikalbeciau..........
Atsakyti
O man kaip skaudejo nestumo metu,po jo,taip dar ir dabar skauda blink.gif
Atsakyti
nestumo metu buvo pradejusi nugara skaudeti bet po visko kai pasigimdziau tai ir nebelyko skausmo 4u.gif
Atsakyti
sveikos likimo seserys,
ir aš neseniai "apturėjau" nerealų nugaros skausmą. Gerai, kad kitą dieną turėjau galimybę apsilankyti pas manualinės terapijos gydytoją, kuris man išmankstino visus stuburo slankstelius, kaklo ir visur kur tik, anot jo jau buvo ataugos "sužėlusios".
O skausmas buvo toks užėjęs, kad nepadėjo nė viena padėtis kūno apmažinti jo(nei sėdėti, nei gulėti, nei klūpėti ir pan.), teko pusę nakties garsiai dejuoti (nors šiaip skausmui pakanti esu, bet jau ne tokiam, pasirodo ir aš ne viską galiu iškęsti smile.gif )

Visa laimė, kad mano draugės lankėsi pas šį gydytoją dėl panašių problemų, jos net iš kito miesto važinėja, tad nereikėjo ilgai ieškoti.

Tad visom siūlau nesikankinti ir jei tik turite galimybę apsilankyti pas panašių gydytojų nieko nelaukite. paprastas masažas ne ką padės, nebent laikinai apmažins, o štai kaip manualistai "kaulus" patraškina, tai po to lengviau kvėpuoti pasidaro.

Aš žinoma per nėštumą priauginau svorio (ir prieš tai jau šiek tiek turėjau), o po gimdymo dar ir krūtinė padidėjo keliais dydžiais doh.gif tai su tokiu biustu ne kas buvo išsitiesti.
Žinoma dabar nėra idealu, bet bent jau žinau, kad tokių skausmų nesulauksiu, ir kad turiu mokintis kelti mūsų gražuolį, lankstytis ir pan. ir žinoma daryti mankštą - stiprinti raumenis.

Jei kartais kas Kaune gyvenat ir neturit pas ką nueiti, tai pasiūlyčiau savo gydytoją.
Jis labai malonus, priima namuose net ir 21 val. jei nėra galimybės anksčiau.
Aš su visa šeimyna važiuodavau, bo mažiausio nebuvo kaip palikti. Paskutinį kartą teko net tenai maitinti, bet gydytojas ramiai leido pavalgyti mažiausiam tiek kiek reikėjo...

Tiesa, vienas seansas kainuoja 80 lt. Nėra mažai, bet dėl sveikatos verta.
Man reikėjo berods 5 seansų. (Užmiršau, nes važiuodavau kaip į šventę.)

Beja, mano vyras neatsilaikė ir jis pasiprašė būt išmankštintas.
Žinoma, jam "kaulai" mažiau traškėjo nei man.

Sėkmės visoms.
Jei kartais reikėtų gydytojo tel., rašykit AŽ.

Atsakyti
per neštuma tike nugara su kojom neskaudėjo kiek po neštumo... g.gif
Nesuprantu ..
Tiesiog ilgiau pavaikščiojus ima stubura skaudėt..Norisi tai labai issitiesti tai susilenkti .. g.gif
Atsakyti
praejo beveik du metai po gimdymo ir toliau man ta nugara skauda jau atsibodo eisiu pas daktarus g.gif
Atsakyti
ir man po gimdymo labai nugara skaudejo ir koja dar priedu. Pasirodo stuburo isvarza verysad.gif .
Atsakyti
Nestumu laiku nugara skaudejo tik kai pasilenkdavau. Nors ejau gimdyti su plius 20 kg. Po gimdymo nugara skaudejo 9 menesius. Pradejau spotuoti ir skausmai dingo.
Atsakyti
tai ir yra išeitis - stiprinti nugaros raumenis...
O kol kas nedelskit - eikit pas gerus masažuotojus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmaliet: 07 rugpjūčio 2008 - 21:59
Po gimdymo nugara skaudedavo gulint g.gif taip svajojau, kada gi galesiu miegot ant nugaros ir se tau kad nori, nesigauna.reik pagalve pasikist arba issirietus gulet rolleyes.gif bet dabar tas skausmas praeina po biskiuka.uztat nuo vaikiuko pastovaus buvimo ant ranku skaudet pradeda kitoj vietoj doh.gif
Atsakyti
Nestumo metu skaudejo nugara, о ir dabar nepraejo... prasysiu siandien vyro masazo ax.gif
Atsakyti